HWSW Informatikai Kerekasztal: DFI alaplapok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DFI alaplapok Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 30. 08:36

A legfrissebb gyárit. :)

#722 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 12:26

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:36

A legfrissebb gyárit. :)

fuck :D

figy , vettem egy 7950GX2-őt  , betettem a DFI EXPERT  (VENUS :D )  -ba megy szépen , de ha elindítok egy dmarkot , rá fél percre megáll a kép , majd ujabb fél perc mulva továbbmegy .....

Valami ötlet ? 2600mhz-en megy a 4400+ , prime stabil .
AMD you have the POWER

#723 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 13:31

:D  Azért írtam, mert amikor megvettem a lapomat, nyűg volt a Corsair memóimmal. Kerestem valami tuti tuningbiost, azt beraktam az agyába. Kiderült, hogy a memóriáimat nem szereti a lap. Lecseréltem őket, a bios maradt benne, feledésbe ment. Valami 'Marvell' kutyafüle volt. :think:
Aztán múltkor meggajdult a lap, nagy nehezen rendberaktam, a legújabb gyári biost kapta. Azóta úgy van.

A Te eseteddel kapcsolatban passzolok, még nem volt alkalmam 7950GX2-vel nyüglődni... :Đ
De komolyra fordítva, klikk a 7950GX2 kompatibilitás listához: >>klatty<<, itt ezt írja:

Manufacturer   Model                                Chipset                           System BIOS
DFI                Infinity NF4 SLI                  NVIDIA nForce4 SLI           2006/04/10
DFI                LANPARTY UT nF4 Ultra-D   NVIDIA nForce4 Ultra          4/6/2006

Ha a bios frissítés nem segít, utána kell kutatni DFI fórumokon (dfistreet.com pl), hátha másnak is volt ilyen baja. Próbáld meg tuning nélkül, plusz nekem ilyen képlemerevedésem eddig két dologtól volt: videokártya, memória. Namost sem a videokártya, sem a memória nem volt hibás, másnál máshol mindegyik megy szépen. Szóval elképzelhető kompatibilitás hiba is. Ezen kívül nem zárnám ki a tuningot, rossz memóriabeállítást és a tápot.

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 13:34 -kor

#724 Felhasználó inaktív   ubu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:01

Tudna valaki segíteni? Mushkin RAM-ot keresek "Mushkin XP2-6400" (2x512, 4-4-3-10).
Melyik kisker forgalmaz Mushkin RAM-okat?

#725 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:06

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 14:31

:D  Azért írtam, mert amikor megvettem a lapomat, nyűg volt a Corsair memóimmal. Kerestem valami tuti tuningbiost, azt beraktam az agyába. Kiderült, hogy a memóriáimat nem szereti a lap. Lecseréltem őket, a bios maradt benne, feledésbe ment. Valami 'Marvell' kutyafüle volt. :think:
Aztán múltkor meggajdult a lap, nagy nehezen rendberaktam, a legújabb gyári biost kapta. Azóta úgy van.

A Te eseteddel kapcsolatban passzolok, még nem volt alkalmam 7950GX2-vel nyüglődni... :Đ
De komolyra fordítva, klikk a 7950GX2 kompatibilitás listához: >>klatty<<, itt ezt írja:

Manufacturer Model                                Chipset                        System BIOS
DFI                Infinity NF4 SLI                  NVIDIA nForce4 SLI        2006/04/10
DFI                LANPARTY UT nF4 Ultra-D NVIDIA nForce4 Ultra          4/6/2006

Ha a bios frissítés nem segít, utána kell kutatni DFI fórumokon (dfistreet.com pl), hátha másnak is volt ilyen baja. Próbáld meg tuning nélkül, plusz nekem ilyen képlemerevedésem eddig két dologtól volt: videokártya, memória. Namost sem a videokártya, sem a memória nem volt hibás, másnál máshol mindegyik megy szépen. Szóval elképzelhető kompatibilitás hiba is. Ezen kívül nem zárnám ki a tuningot, rossz memóriabeállítást és a tápot.

hát nem lettem nyugodtabb :D

A kompatibilitás listán éppen nincsen a nf4 SLI-DR Expert deszka .... 
legutolsó gyári bios van fent igaz nem az expert hanem a venus .

A legszebb hogy a far-cry  nem csinálja , szépen fut folyamatosan ....
AMD you have the POWER

#726 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:53

Kéne egy kis nyugi? Itt a rágógumi! :D

Kép

Ez nem az az nF4 deszka, amit moddoltál? Próbáld meg az Expert biossal, hátha. Amúgy ha egy nF4 Ultra-D lappal megy, akkor nehogy már egy Experttel ne menjen! :think: Bár lazán lehet... legfeljebb elcseréljük a lapunkat 1:1, nekem úgy sem lesz már ebbe 7950GX2...

Minden játkkal OK, akkor lehet hogy a démárkban van a hiba. Már itthon vagyok, átnyálazok pár helyet, hátha írtak ilyesmiről.

#727 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:54

:respect: köszi !
AMD you have the POWER

#728 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:07

Idézet: ubu - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:01

Tudna valaki segíteni? Mushkin RAM-ot keresek "Mushkin XP2-6400" (2x512, 4-4-3-10).
Melyik kisker forgalmaz Mushkin RAM-okat?

Üdv a forumon!
Máskor itt kérj segítséget: Merre találok segítséget?

Tudomásom szerint a TTS Kft foglalkozik Mushkin-al: TTS
Üdv:Arsene

#729 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:16

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:54

:respect: köszi !

Eddig nem találtam semmit. Kép
www.dfi-streets.com fórumába beregisztráltam, de csak úgy szabad hozzászólni, hogy az aláírásodba berakod a konfigodat az ott leírt módon, különben törlik a hozzászólásod és kibannolnak. Azt meg nem tudom pontosan, milyen cuccod van. Szóval be kéne reggelned és nyitnod egy topikot, mert sehova nem illik be a téma... ami azt jelenti, hogy nem volt ilyen gondja senkinek. Néztem még más fórumokat is, pl. extremesystems, stb., sok aláírásban van SLI-DR Expert + 7950GX2.

Legjobb volna, ha azt a Venus biost leszednéd, főleg ha 1. generációs a lapod, mert könnyen lehet hogy megfekszik. Az új kapacitorokkal szerelt lapokhoz való az a bios, könnyen lehet hogy más feszültségekkel és áramokkal kever...

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 15:19 -kor

#730 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:29

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:16

Eddig nem találtam semmit. Kép
www.dfi-streets.com fórumába beregisztráltam, de csak úgy szabad hozzászólni, hogy az aláírásodba berakod a konfigodat az ott leírt módon, különben törlik a hozzászólásod és kibannolnak. Azt meg nem tudom pontosan, milyen cuccod van. Szóval be kéne reggelned és nyitnod egy topikot, mert sehova nem illik be a téma... ami azt jelenti, hogy nem volt ilyen gondja senkinek. Néztem még más fórumokat is, pl. extremesystems, stb., sok aláírásban van SLI-DR Expert + 7950GX2.

Legjobb volna, ha azt a Venus biost leszednéd, főleg ha 1. generációs a lapod, mert könnyen lehet hogy megfekszik. Az új kapacitorokkal szerelt lapokhoz való az a bios, könnyen lehet hogy más feszültségekkel és áramokkal kever...

5 perce tettem vissza a gyári Expert biost , most fogom kiprobálni !
AMD you have the POWER

#731 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:31

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:29

5 perce tettem vissza a gyári Expert biost , most fogom kiprobálni !

OK, várom.

#732 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:43

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:31

OK, várom.

na bassz.....a meg ! :D 

Taníts MESTER  :respect: 

Lekopogom, de a 2001 simán lefutott , most fut a 2005 , eddig ez sem akadt meg , minden megy ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva !

figyi Omega , kicsit bele szeretnék merülni a memoria opciókba a biosban , ebben is tudnál segíteni ?

mi micsoda is pontosan , minek mire van hatása , stb .
AMD you have the POWER

#733 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:53

Örülök! :cool:

Memória időzítésekben, mind kikísérletezték a legjobb beállításokat már, ha tudsz memóriatípust, akkor ki lehet keresni. :cool2:

A főbb paramétereken kívül (>>klatty<<) csak 2-3 dolog van, amivel érdemes próbálkozni, de már ezek is minimálisak. :)

#734 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:53

Örülök! :cool:

Memória időzítésekben, mind kikísérletezték a legjobb beállításokat már, ha tudsz memóriatípust, akkor ki lehet keresni. :cool2:

A főbb paramétereken kívül (>>klatty<<) csak 2-3 dolog van, amivel érdemes próbálkozni, de már ezek is minimálisak. :)

magyarúl bassza meg ....magyarúúúúúl !!!  Én lenni öreg magyar , nem olvas idegenül ! :eek:  :omg:  :think:
AMD you have the POWER

#735 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 16:33

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:58

magyarúl bassza meg ....magyarúúúúúl !!!  Én lenni öreg magyar , nem olvas idegenül ! :eek:  :omg:  :think:

Szerintem marhára nem fogsz tudni többet az egészből, ha a száraz halandzsát leírom, de mindegy. :Đ

Szóval az egész memória kérdést úgy képzeld el, mint egy chipeken elhelyezkedő mátrixot, vannak sorok és oszlopok, a kereszteződésekben cellák, mint az Excel táblában. Minél nagyobb a memória modul, annál több a sor és az oszlop. A cellában van az adat.

Az időzítések értékének beállításával az adat elérési idejét határozhatod meg. A sebességet a BIOS határozza meg, azaz Te. :)

A memóriavezérlő először a sort választja ki, amiben a meghívott cella van. A sor címzését nevezik RAS-nak, az oszlopé a CAS. Az oszlop kijelölésére tRCD idő letelte után kerül sor. Ha ez megvan, akkor tCL idő leteltével az adat kiíródik a kimeneti regiszterbe. A folyamat újrakezdése előtt tRAS és tRP várakozási idő van.*

A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, de ami előtt ez aktivizálódna és lehetne küldeni CAS jelet, a vezérlő vár valamennyit; ez a tRCD. Aztán következik az olvasás, ugyancsak késleltetéssel, ez a késleltetés a CAS latency. Ez a legfőbb Cl2-2,5-3 (felső tízezernél Cl1,5 :p ).

*Az adat lekérdezését követően a vezérlő kilövi a sort, ez az idő a tRP.
A tRAS érték határozza meg, hogy hány körön át kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt ki lehet iktatni.

Ezt én is lementett cuccokból tanultam anno össze, illetve fősulin a kapacitásgazdálkodási módszereknél az elveket, szvsz. a lényeg az, hogy minnél kisebbek ezek az értékek, annál gyorsabb a RAM. :smoker:

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 16:34 -kor

#736 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 16:55

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 17:33

Szerintem marhára nem fogsz tudni többet az egészből, ha a száraz halandzsát leírom, de mindegy. :Đ

Szóval az egész memória kérdést úgy képzeld el, mint egy chipeken elhelyezkedő mátrixot, vannak sorok és oszlopok, a kereszteződésekben cellák, mint az Excel táblában. Minél nagyobb a memória modul, annál több a sor és az oszlop. A cellában van az adat.

Az időzítések értékének beállításával az adat elérési idejét határozhatod meg. A sebességet a BIOS határozza meg, azaz Te. :)

A memóriavezérlő először a sort választja ki, amiben a meghívott cella van. A sor címzését nevezik RAS-nak, az oszlopé a CAS. Az oszlop kijelölésére tRCD idő letelte után kerül sor. Ha ez megvan, akkor tCL idő leteltével az adat kiíródik a kimeneti regiszterbe. A folyamat újrakezdése előtt tRAS és tRP várakozási idő van.*

A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, de ami előtt ez aktivizálódna és lehetne küldeni CAS jelet, a vezérlő vár valamennyit; ez a tRCD. Aztán következik az olvasás, ugyancsak késleltetéssel, ez a késleltetés a CAS latency. Ez a legfőbb Cl2-2,5-3 (felső tízezernél Cl1,5 :p ).

*Az adat lekérdezését követően a vezérlő kilövi a sort, ez az idő a tRP.
A tRAS érték határozza meg, hogy hány körön át kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt ki lehet iktatni.

Ezt én is lementett cuccokból tanultam anno össze, illetve fősulin a kapacitásgazdálkodási módszereknél az elveket, szvsz. a lényeg az, hogy minnél kisebbek ezek az értékek, annál gyorsabb a RAM. :smoker:

Omega , ha lehet ezt írni nálam felment az árfolyamod :)   

köszi !  Ez pont nekem volt megfogalmazva , a józan paraszti eszemmel is fel tudtam fogni  :Đ
AMD you have the POWER

#737 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:32

Azért ne értékelj túl, a szakmámban nem tudok elhelyezkedni. :) Nem kell túlbecsülni. :Đ
Szívesen!

#738 Felhasználó inaktív   ubu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:37

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:07

Üdv a forumon!
Máskor itt kérj segítséget: Merre találok segítséget?

Tudomásom szerint a TTS Kft foglalkozik Mushkin-al: TTS

Arsenlupin!
Köszi az iránymutatást a RAM terén és a fórum terén is!
üdv. ubu

#739 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 16:12

Idézet: ubu - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:37

Arsenlupin!
Köszi az iránymutatást a RAM terén és a fórum terén is!
üdv. ubu

Nincs mit. :)
Üdv:Arsene

#740 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 18:37

Búcsút inthet a piac a DFI alaplapjainak? :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.