TFT vs. CRT ...avagy miért TFT?
Elküldve: 2005. 01. 05. 19:21
Elküldve: 2005. 01. 05. 21:55
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:31
Idézet
emissions.
Azaz nem volt mérhető a CRT sugárzása, a háttérsugárzás értékhatárain belüli értékeket mértek.
Ezért a rev. 2.1-es TCO '99-es szabványból törölték is ezt a feltételt :
Idézet
The requirement is deleted in Report 1 Edition 2.
A TCO '03-ban már nem is szerepel.
Elküldve: 2005. 01. 05. 22:51
Elküldve: 2005. 01. 05. 22:57
Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 21:55
Azaz nem volt mérhető a CRT sugárzása, a háttérsugárzás értékhatárain belüli értékeket mértek.
Ezért a rev. 2.1-es TCO '99-es szabványból törölték is ezt a feltételt :
A TCO '03-ban már nem is szerepel.
Peresze, hogy az a lenyeg, hogy nem volt merheto sugarzas, en csak azon lepodtem, meg hogy lazan beirtak a szabvanyba az egeszsegugyi hatarerteket(ami azert tenyleg nemsok, egy sugarveszelyes munkakorben dolgozonal, (atmoeromu, rontgenezo orvos, stb) 10-szer akkora a megengedett egeszsegugyi hatarertek, mint egy mezei embernel)....... csakhat igy elvben ha sugarzott volna a monitor akkor ha az egeszsegugyi hatarertek alatt sugaroz 5%-al, meg megfelet volna a szabvanynak, es ebbe a hatarerekbe ugye bele kell venni minden mashonnan jovo sugarzast is(pl eves tudoszures...)
Elküldve: 2005. 01. 05. 23:19
Idézet
"nem gyün ki az üvegbű. Teccikérteni?"
Elküldve: 2005. 01. 06. 02:25
Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:19
Sz'al van röntgensugárzás, de
"nem gyün ki az üvegbű. Teccikérteni?"
Termeszetes hogy van rontgen sugarzas belul, de mi kivul vagyunk
Ha valakit veletlen pontosabban erdekel, hogy mi is tortenik:
A monitor kepcso tulajdonkeppen egy katodsugarcso, a katodot izzitod, hogy a katod feluleten levo elektronok termikus energiaja elegendo legyen a kilepesi munka legyozesehez(termikus elektronemisszio), majd az igy nyert szabad elektronokra rakapcsolod a gyorsito feszultseget, ami hatasara megindulnak az antikatod(kepernyo) fele. Elerve az antikatodot(kepernyot) lefekezodnek, es az antikatodbol rontgen fotonok(=rontgen sugarak) lepnek ki, de ezeket megfogja a kepernyo uvege.....
Legyen:
e: az eletron toltese
U: az alkalmazott gyorsitofeszultseg
v: a keletkezo maximalis frekveniaju rontgenfoton
h: a Planck-allando.
Ekkor felirva az energimegmaradast, es a legnagyobb enegiaju rontgensugarzas frekvenicajat keresve(mikor az elektron teljesen lefekezodik):
h*v = U*e => v = U*e/h
Ezt a MadWhite altal emlitett 25Kv-al kiszamolva 6*10^(-18) Hz-es azaz 0.05nm hullamhosszu rontgensugarzast kapunk... Az uveg pedig a lathato feny hullamhossztartomanyaban atlatszo(foton atereszto). A lathato feny hullamhossza pedig 500nm kornyeke(lathato feny= 500nm koruli hullamhosszu foton)... igy az emlitett rontgensugarzas nem jut att az uvegen....
Megjegyzes: Az hogy a fenti okoskodasbol az jon ki, hogy nem jon ki rontgen. Teljesen engem ez, nem nyugtat meg. Mert az hogy ilyen rontgensugarzas szamara az uveg nem atlatszo kb azt jelenti, hogy a sugarzas 99.99%-at nem engedi at, de par rontgenfoton atjohet, amit a muszerek nem fognak jelezni, mert azok intenzitast mernek, sok rontgenfoton egyuttes hatasat tudjak merni(bar lehet 1 fotont is merni). Tehat azert bekovetkezhet az, hogy megis kilep a monitorbol par rontgen foton es eltalal engem(jaj
Na de ennek az eselye..... szerintem ezerszer veszelyesebb augusztusban,delben kifekudni napozni......
Azonban en mindezek mellett maradok a TFT-partiak taboraban
Szerkesztette: ANTImatavFan 2005. 01. 06. 02:44 -kor
Elküldve: 2005. 01. 06. 10:08
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 2:25
Amivel semmi baj nincs...
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 06. 14:34
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:08
Arra gondoltal, hogy vastagon irtam, meg alahuztam
Egyebirant egyetertek Veled, e mondattal kotelezni senkit nem akarok
Tovabbi szep napot!
Elküldve: 2005. 01. 06. 16:36
Mar a multkor en is akartam irni hasonlorol. Valahol, lehet hogy itt a HWSW-n olvastam, hogy az uj monitorokbol veszelyes annyagok illannak ki. E szempontbol szeritem a CTR es TFT egykutya. Szoval szeritem mikor valaki megvesz egy monitort es olyan "ujszaga" van, akkor kell vele vigyazni.
Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha mondjuk 1-2 hetre kikene rakni oket valami szellos helyre vasarlas utan, hogy kiszellozek magukbol ezeket a lehet, hogy arto szagokat
Mi a velemenyetek? :confused:
Elküldve: 2005. 01. 06. 18:24
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:08
Elküldve: 2005. 01. 06. 18:28
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 16:36
Mi a véleményem?
Annál jobb illat nincs is, mint mikor egy friss elektronikai eszköz "beég". Hogy ennek károsabb lenne a gőze, mint a városi forgalomban beszívott levegőben levő toxikáns, rákkeltő összetevők, az kizárt dolog. :Đ
Ahogyan a CRT ellen kampányolnak 'húdeveszélyes' módon, úgy a TFT ellen is várható volt.
Ui.: gondolkozom is azon, hogy nem lépek ki az utcára holnap... hátha a fejemre esik egy tetőcserép.
Uui.: megfigyeltem, hogy a nemrég elhunyt emberek 99%-a a halála előtti héten fogyasztott kenyeret. :Đ
Bocsi, de ez...........
Elküldve: 2005. 01. 06. 19:31
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 14:34
Nem, nem, bocsánat, dehogy.
A körítés azoknak szól, akik mindenáron torokszakadtáig bizonygatják, hogy - "tudományosan" alátámasztva - csakis ők érvelnek, és csakis az jó érv, amit ők mondanak, de utána közlik: nekik akkor is ez tetszik.
Szóval, jó kedvet hozzá.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 06. 21:27
Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 19:28
Uui.: megfigyeltem, hogy a nemrég elhunyt emberek 99%-a a halála előtti héten fogyasztott kenyeret. :Đ
...
Egy kis OFF: Az a szénhidrát túladagolás következménye, tesóm nem hitte hogy réges-régen szokták csak kenyérrel etetni a halálra itélt börtön lakókat... Nem tudom mikor volt, sok kenyerett ettem és éreztem az émelygést meg a torok mély marást.
Elküldve: 2005. 01. 06. 21:37
Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 21:27
Talán a vörösborból nem lett volna szabad annyit inni... :Đ Sok savat csinál.
Elküldve: 2005. 01. 06. 22:54
Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:28
Annál jobb illat nincs is, mint mikor egy friss elektronikai eszköz "beég". Hogy ennek károsabb lenne a gőze, mint a városi forgalomban beszívott levegőben levő toxikáns, rákkeltő összetevők, az kizárt dolog.
Ahogyan a CRT ellen kampányolnak 'húdeveszélyes' módon, úgy a TFT ellen is várható volt.
Ui.: gondolkozom is azon, hogy nem lépek ki az utcára holnap... hátha a fejemre esik egy tetőcserép.
Uui.: megfigyeltem, hogy a nemrég elhunyt emberek 99%-a a halála előtti héten fogyasztott kenyeret.
Bocsi, de ez...........
Hat en is imadom azt a uj friss illatot
Szoval akkor a legrosszabb esetben legalabb boldogan mergezzuk magunkat
Elküldve: 2005. 01. 07. 01:02
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:54
Szoval akkor a legrosszabb esetben legalabb boldogan mergezzuk magunkat
Deee.. , ti miről beszéletek?
Itt pont az volt leírva, hogy nem veszélyes ez a fogyasztókra.
Elküldve: 2005. 01. 07. 06:23
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 1:25
Ezt a MadWhite altal emlitett 25Kv-al kiszamolva 6*10^(-18) Hz-es azaz 0.05nm hullamhosszu rontgensugarzast kapunk... Az uveg pedig a lathato feny hullamhossztartomanyaban atlatszo(foton atereszto). A lathato feny hullamhossza pedig 500nm kornyeke(lathato feny= 500nm koruli hullamhosszu foton)... igy az emlitett rontgensugarzas nem jut att az uvegen....
...
Az, hogy vannak a CRT monitorokból kilépnek elektronok, (persze nem mind!) empirikus úton (a legegyszerűbben, gyakorlati tapasztalatokkal) is alátámasztható.
A kilépő elektronokhoz statikusan „hozzákötődik” az a porszem, amely a levegőben lebeg, s tulajdonképpen ez okozza a már említett „porbombázás” jelenségét. Akik szemüveget hordanak, vagy pormentes (van ilyen otthoni környezetben?) környezetben vannak, azok számítsanak arra, hogy az elektron még mindig ott lesz…
ANTImatavFan, kiszámolnád, hogy mekkora sebességgel csapódnak a monitor falába az elektronok? Esetleg valamilyen elméleti vagy empirikus úton meghatározható az, hogy a monitor felületét az elektronok mekkora sebességgel hagyják el, és pl. egy attól 1m-re ülő ember bőrfelületébe mekkora sebességgel csapódnak be?
Elküldve: 2005. 01. 07. 06:27
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 15:36
Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha mondjuk 1-2 hetre kikene rakni oket valami szellos helyre vasarlas utan, hogy kiszellozek magukbol ezeket a lehet, hogy arto szagokat
Mivel véletlenek nincsenek, így az sem volt azt, hogy én pont kifogtam anno egy gyári hibás TFT-t.
Most már értem, hogy miért kellett utaztatnom oda-vissza 100 km-et. Tuti, hogy rendesen kiszellőzött, és így megvédtem az egészségem is…
Elküldve: 2005. 01. 07. 11:46
Idézet
Die in diesem Geraet entstehende Röntgenstrahlung ist nach Röv ausreichend abgeschirmt.
Beschleunigungsspannung: max 25 kV
Manufactured by: Action Electronics Co., Ltd.
Ez a matrica egy 1992es Axion CM-1428-as CRT monitoron található
Elküldve: 2005. 01. 07. 12:01
Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 7:23
Ha van kedved légyszi csinálj ennek egy topikot valahol a HWSW-n, mert szívesen megismerném ezt a számomra ismeretlen dolgot, de csak úgy, ha tényeket is tudsz mutatni alátámasztásként.

Súgó
A téma zárva.