HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 11. 18:59

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 16:55

Ma délbe hibernáltam a gépet majd kutya-séta és ebéd következett. Ebéd utánn visszaülök a géphez és elindítom de a monitor sötét marad. Nézem másik géppel de nincs kép. Először az átkapcsoló meghibásodására gondoltam, rákötöttem direktbe a monitort a gépre de nincs kép. Sőt csatlakozás nálküli állapotba, ha bekapcsolom nem írja ki, hogy nincs kábel és nem kezd el sétálni a Dell logo. Bekapcsolom, a bekapcsolást jelző led egy darabig sárga majd zöldre vált mint amikor minden OK. De nincs kép. Megpróbáltam megbontani, de a csatlakozóval ellátott kábelek és csatlakozók is egy kemény fehér anyaggal összevannak ragasztva. Nem egyszerű sérülésmentesen eltávolítani. Viszont így az elektronikához nem lehet hozzáférni.
Valami ötlet a hibára és javíthatóságra?  19" Dell LCD és kb 5 éves. :confused:

Háttérvilág elugrott, öt évesen nem meglepő. Ha szerencséd van, rutin meló, ritkán inverter trafója, vagy cső makkan meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1302 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 19:26

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 16:55

Ma délbe hibernáltam a gépet majd kutya-séta és ebéd következett. Ebéd utánn visszaülök a géphez és elindítom de a monitor sötét marad. Nézem másik géppel de nincs kép. Először az átkapcsoló meghibásodására gondoltam, rákötöttem direktbe a monitort a gépre de nincs kép. Sőt csatlakozás nálküli állapotba, ha bekapcsolom nem írja ki, hogy nincs kábel és nem kezd el sétálni a Dell logo. Bekapcsolom, a bekapcsolást jelző led egy darabig sárga majd zöldre vált mint amikor minden OK. De nincs kép. Megpróbáltam megbontani, de a csatlakozóval ellátott kábelek és csatlakozók is egy kemény fehér anyaggal összevannak ragasztva. Nem egyszerű sérülésmentesen eltávolítani. Viszont így az elektronikához nem lehet hozzáférni.
Valami ötlet a hibára és javíthatóságra?  19" Dell LCD és kb 5 éves. :confused:

Háttérvilág elugrott, öt évesen nem meglepő. Ha szerencséd van, rutin meló, ritkán inverter trafója, vagy cső makkan meg.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1303 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 12. 08:42

Időközbe én is erre gondoltam, de olyan benszülöttre gyártották és agyon ragasztózták. Van egy fólia-szalagkábel. ami az elektronikánál ugyan csatlakozós, de több helyen és nagyon erőssen oda van ragasztózva, akár a csöveknek a kábele is, hogy nem lehet az elektronikát takaró lemezburkolatot eltávolítani. Az a fóliás valami nélkül meg halott az egész, még ha a csövekét cserélni is tudnám (az megy az LCD-hez).
Egyébként csövet lehet valahol beszerzni?
RaidX

#1304 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:07

Az LG L1930B monitorom rákötöttem egy gépre a DVI bemenetén, amelyre Samsung 223BW monitor szoftvere volt installálva. Az első reboot után (ahogy emlékszem, több éve volt) a DVI input megszűnt működni a monitoromon. A Samsung ***** szoftvere tette tönkre. Azóta VGA bemenetet használom.

A szerviz azt mondta megpróbálhatják visszaprogramozni, 5k, vagy panelcsere 10k. Google-zva találtam hasonló problémát, de megolást nem.

Valakinek ötlete?

Szerkesztette: Freddy001 2010. 02. 20. 15:09 -kor

#1305 Felhasználó inaktív   Trewcom21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:25

:( Sziasztok:)
Kellene egy kis segítség..van egy igencsak viharvert Samsung SyncMaster 520TFT monitorom...aminek a képének 50% nem jelenik meg helyette fehér csíkok vannak...a kijelző egyébként 10 részre bontódik(függőlegesen) és minden második sáv fehér. Szóval nemnagyon tudom..mi lehet vele..
http://kephost.hu/im...BE_4B800C94.jpg  most így néz ki..h avalaki tudja mi a probléma...akkor leírhatná..előre is köszi..

#1306 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 21. 14:49

Van egy pár hónapos Samsung 2494HM monitorom. A problémám az, hogy ha alacsony fényerővel használom, akkor pár perc után el kezd zúgni, gondolom valami kondi, vagy mittomén.
Gari van, a kérdésem az lenne, hogy ez garanciális hibának számít vagy sem?
Amúgy semmi baja, magasabb fényerővel (40+) nem jelentkezik a hiba. Csak úgy kisül a szemem.
KomposztWC

#1307 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 15:02

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 15:49

Van egy pár hónapos Samsung 2494HM monitorom. A problémám az, hogy ha alacsony fényerővel használom, akkor pár perc után el kezd zúgni, gondolom valami kondi, vagy mittomén.
Gari van, a kérdésem az lenne, hogy ez garanciális hibának számít vagy sem?
Amúgy semmi baja, magasabb fényerővel (40+) nem jelentkezik a hiba. Csak úgy kisül a szemem.

Szerintem annak, de legjobb ha előtte felhívod a szervizt, nyilván az a hiteles, amit ők mondanak.

#1308 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:09

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 14:49

Valószínüleg az egyik tekercs nincs megfelelően kiöntve benne.
Ragaszkodj a garancia érvényesítéséhez, mert a tekercsmozgás elöbb utóbb menetzárlatot csinálhat.

#1309 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 02. 12. 08:42

Időközbe én is erre gondoltam, de olyan benszülöttre gyártották és agyon ragasztózták. Van egy fólia-szalagkábel. ami az elektronikánál ugyan csatlakozós, de több helyen és nagyon erőssen oda van ragasztózva, akár a csöveknek a kábele is, hogy nem lehet az elektronikát takaró lemezburkolatot eltávolítani. Az a fóliás valami nélkül meg halott az egész, még ha a csövekét cserélni is tudnám (az megy az LCD-hez).
Egyébként csövet lehet valahol beszerzni?

Az nem gond, bontható, alakítható. Cső kapható az lcdparts.net-en, meg HQ Video-ban. burkolat leszedhető, lehet,hogy vágni kell a fóliát, de az nem baj. A földharisnyát összerakásnál meg ki lehet alakítani, ha szükséges. Lcdparts-on van egyébként ilyen fólia is.

#1310 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 12:11

Nem olvastam végig.
Adott egy ősrégi Samtron 56E /~10 éves/, elment belőle a piros szín. Ha ráütök, néha visszajön. Kábel, VGA ok. Gondolom megzakkantak a tanzisztorok a képcső-panelon. Van értelme javíttatni vagy kuka?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1311 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2010. 03. 22. 12:11

elment belőle a piros szín. Ha ráütök, néha visszajön.

pedig, ha ütésre megjavul, akkor az valami érintkezési hiba, vagy kábeltörés... (szvsz a vga kábelt meg kellene nézni mégegyszer)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1312 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2010. 03. 22. 14:36

pedig, ha ütésre megjavul, akkor az valami érintkezési hiba, vagy kábeltörés... (szvsz a vga kábelt meg kellene nézni mégegyszer)

Köszönöm, rajta leszek a témán!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1313 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 04. 09:24

Sziasztok,

Nem tuti, hogy monitor hiba, de nem akartam új topicot nyitni ennak a hibának.
A hiba a következő:
Aránylag régi számítógép már sok éve teszi a dolgát, Windows XP környezetben. Eddig semmi probléma nem volt vele, az utóbbi isdőben semmilyen szoftver telepítés nem történt. A jelenség a következő: bekapcsolás után bejön a boot képernyő, majd eltűnik a kép. A Windows indító képernyője megjelenik kb. 1 másodpercre, majd lemegy a fényerő kb. nullára (TFT monitor, ha közelről nézem, akkor látszik, hogy van kép, de nincs fényerő). Minden képernyő váltás után ez történik. Bejön az XP belépő képernyője, majd 1 mp után elmegy a fény... Monitor kikapcs-bekapcs, jelenség ugyanez, 1 mp-ig van fény, utána nem.

Ha nem monitor, hanem VGA kártya problémára gyanakodtok, akkor légyszi ajánljatok topicot, nem akartam ennek az egy hibának újat nyitni!

Köszönöm!

Szerk.: Most mondta apósom (övé a gép), hogy másik monitorral is tesztelte, azonos a jelenség, szóval minimális eséllyel a monitor...
Legegyszerűbb lenne, ha vennénk egy új VGA kártyát (AGP-s a mostani, GeForce II FX, szóval akár 6-8 ezer Ft-os új is tud annyit)? :think:

Szerkesztette: Bujdy 2010. 04. 04. 09:29 -kor

#1314 Felhasználó inaktív   laczka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 17:31

Sziasztok!

A következő problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
Adott egy új Samsung f2380m monitor külső kivetítőként egy laptophoz kötve hdmi kábellel (kép csak a külső monitoron). Amikor a laptopot kikapcsolom, akkor a monitor tojik standby-ba menni, hanem elkezd afektálni, hogy nincs jel a hdmi kábelen (ugyanaz a jelenség mintha nem is lenne semmi beledugva a monitorba), és bekapcsolva marad az idők végezetéig.
Ha d-subbal kötöm a laptophoz akkor kikapcsoláskor szépen teszi a dolgát és alvó módba megy.
A "képernyőkímélő" szintén tudja standby-ba tenni.

Mi lehet a zizi?

Előre is köszönöm a segítséget!

#1315 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: laczka - Dátum: 2010. 04. 08. 17:31

Sziasztok!

A következő problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
Adott egy új Samsung f2380m monitor külső kivetítőként egy laptophoz kötve hdmi kábellel (kép csak a külső monitoron). Amikor a laptopot kikapcsolom, akkor a monitor tojik standby-ba menni, hanem elkezd afektálni, hogy nincs jel a hdmi kábelen (ugyanaz a jelenség mintha nem is lenne semmi beledugva a monitorba), és bekapcsolva marad az idők végezetéig.
Ha d-subbal kötöm a laptophoz akkor kikapcsoláskor szépen teszi a dolgát és alvó módba megy.
A "képernyőkímélő" szintén tudja standby-ba tenni.

Mi lehet a zizi?

Előre is köszönöm a segítséget!

Nézz szét a menüben. Illene lennie valami energiatakarékosságri beállításnak, ahol beállítható, hogy a monitor kikapcsol, ha nem kap jelet.
My photos

#1316 Felhasználó inaktív   laczka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 04. 09. 07:52

Nézz szét a menüben. Illene lennie valami energiatakarékosságri beállításnak, ahol beállítható, hogy a monitor kikapcsol, ha nem kap jelet.

Monitor menüjében csak olyan van, hogy 1ó-23ó 1órás lépésekben mikor kapcsoljon ki az aktiválástól kezdve.
És ugyanazokkal a beállításokkal kikapcsolt d-subon, nem kapcsolt ki hdmi-n...
Létezik az, hogy a hdmi kábel ezt leszámítva tökéletes és annak a hibája? Vagy esetleg valami Win7 beállítás ami hdmi-re specializált...?

#1317 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 06:48

Üzenet megtekintéseIdézet: laczka - Dátum: 2010. 04. 09. 10:02

Monitor menüjében csak olyan van, hogy 1ó-23ó 1órás lépésekben mikor kapcsoljon ki az aktiválástól kezdve.
És ugyanazokkal a beállításokkal kikapcsolt d-subon, nem kapcsolt ki hdmi-n...
Létezik az, hogy a hdmi kábel ezt leszámítva tökéletes és annak a hibája? Vagy esetleg valami Win7 beállítás ami hdmi-re specializált...?

Ha a winben az energiatakerékossági beállításoknál aktív a monitor kikapcsolása xx perc múlva opció, akkor tök mindegy milyen kábelen van, le kéne kapcsolnia. A hdmi kábel se egy varázslat, egyszerűsítve kb DVI + hang kombónak felel meg.
My photos

#1318 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 13:05

Nos, péntek éjszakáról szombat reggelre virradóan valami megtérdelt az LG L196WTQ monitoromban, táp rész gondolom a hibajelenségből; powerled nem világít, meg úgy egyébként sem ad életjelet. :)

Szerencsére garancia még érvényes október végéig, úgyhogy előbb vittel el a futár egyed az Albacomphoz. Remélem a héten visszakerül üzemképesen, mert most egy 14 colos Philipsen kucorgok. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1319 Felhasználó inaktív   Gabee8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 19:36

Hello mindenkinek!
Nekem az volna a kérdésem hogy egy crt flatron monitor fehér képnél/fénynél a fényerő csökken!
Azt mondják hogy tápegység gyenge és nagy terhelésnél csökken a fényerő.
Hogyan javíthatnám a CRT monitoromat. Amúgy dana 7002fd monitorról van szó.
Köszönöm előre is!

#1320 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabee8 - Dátum: 2010. 04. 27. 20:36

Nekem az volna a kérdésem hogy egy crt flatron monitor fehér képnél/fénynél a fényerő csökken!
Azt mondják hogy tápegység gyenge és nagy terhelésnél csökken a fényerő.

A tápútvonalakon levő kondenzátorok cseréjvel (beleértve a sorvégtrafó tápvonalait is).
Valószínüleg nem kell mindegyiket cserélni.
És az esetleg túlhevült, megégett forrasztások felújításával.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.