HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 28. 09:16

Ide is beírom, a problémát, hátha tudja valaki hogy mitől is van ez.
Van nekem egy t LG W2252S-PF 22" típusú monitorom, amit 2009.11. hóban vásároltam.
Vasárnap óta elkezdett "érdekes" dolgokat művelni. Az első indításnál (tehát mikor először adok neki tápot. Ha nem használom a monitort nincs Standby módban) a win elindulása után, kb 20-30 sec-re elkezd veszettül villogni a kép, és zizegő hangot ad ki magából a készülék.
Ha kikapcsolom a főkapcsolót, aztán vissza, akkor megszűnik a hibajelenség.
Ma reggel már standy módból bekapcsolva (kb 3 percre a win indulása után) is előjött a probléma.

A monitor nyilván még garanciális (emlékeim szerint 3 évet adtak rá) csak hát az a baj hogy mi van akkor ha a szervizben nem jön elő ez a jelenség? Várjak addig amíg teljesen be nem adja a kulcsot, vagy küldjem fel javításra? (arra is gondoltam hogy készítek 1 videot a hibáról, kiírom cd-re, aztán mellékelem a monitor mellé)

Nemtom mi legyen. Azt sem akarom hogy azt mondják hogy semmi baja, és visszaküldjék..

#1322 Felhasználó inaktív   Gabee8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 04. 27. 21:11

A tápútvonalakon levő kondenzátorok cseréjvel (beleértve a sorvégtrafó tápvonalait is).
Valószínüleg nem kell mindegyiket cserélni.
És az esetleg túlhevült, megégett forrasztások felújításával.

Köszi gondoltam erre is és a fűtés is ok a kondik jók egy kivételével ami 5.6nF helyett 5.4 de ez szerintem nem vészes.
Eddig nem találtam meg a hibát de még egy furcsasága is van hogy a képcső közepétől lefele a kép beljebb van.
itt egy péda:Kép

Szerkesztette: Gabee8 2010. 04. 29. 14:26 -kor

#1323 Felhasználó inaktív   Gabee8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 04. 28. 09:16

Ide is beírom, a problémát, hátha tudja valaki hogy mitől is van ez.
Van nekem egy t LG W2252S-PF 22" típusú monitorom, amit 2009.11. hóban vásároltam.
Vasárnap óta elkezdett "érdekes" dolgokat művelni. Az első indításnál (tehát mikor először adok neki tápot. Ha nem használom a monitort nincs Standby módban) a win elindulása után, kb 20-30 sec-re elkezd veszettül villogni a kép, és zizegő hangot ad ki magából a készülék.
Ha kikapcsolom a főkapcsolót, aztán vissza, akkor megszűnik a hibajelenség.
Ma reggel már standy módból bekapcsolva (kb 3 percre a win indulása után) is előjött a probléma.

A monitor nyilván még garanciális (emlékeim szerint 3 évet adtak rá) csak hát az a baj hogy mi van akkor ha a szervizben nem jön elő ez a jelenség? Várjak addig amíg teljesen be nem adja a kulcsot, vagy küldjem fel javításra? (arra is gondoltam hogy készítek 1 videot a hibáról, kiírom cd-re, aztán mellékelem a monitor mellé)

Nemtom mi legyen. Azt sem akarom hogy azt mondják hogy semmi baja, és visszaküldjék..

Ha teheted vidd vissza mert én pl számtech műszerészként kötelességem lenne megjavítani vagy cserélni a garis lapra ráírják a hibajelenségeket és nem szükséges cd! Álltalában cseréni szokás. Amúgy valószínű hogy kontakt hiba lehet a tápban a szűrésnél és ezért villog a kép és zizeg mert a freki elcsúszott a kapcsüzemű tápnál.
De ezek csak feltételezések. Sok szerencsét.

#1324 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 16:47

Ok köszi, mindenképp az lesz. Csak szereznem kell 1 csere monitort addig is :)
Amúgy most napokig nem volt vele gond, de reggel megint előjött a probléma.
Azért megörökítettem :-D

A minőségért bocs, sötét volt a szoba azért lett iylen tré. De a lényeg látszik, illetve hallatszik.

#1325 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 19:50

Helló!

Egy Samsung 720N típusú monitorral lenne problémám.
A probléma az, hogy hol a menü, hol a brightnes meüje ugrik fel, vagy látszik folyamatosan a monitor közepén.
Olyan mintha be lenne ragadva valamelyik gobja.
Megpróbáltam házilag megoldani, szétszedtem, kitisztítottam, a panelt megnéztem, kontakt spréztem, de sehol semmi hiba, de javulás sem, maradt a régi hiba.
Mostmár a monitor vezérlőjére gyanakszom.
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a hiba, illetve mennyibe kerül a javíttatása?

#1326 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 19:55

Sajna ez ennél a monitornál típushiba.

#1327 Felhasználó inaktív   SoulTaker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 12. 10:06

Üdv!
Van egy LG 194 WT monitorom, 3,5 éves. A kép felső részére vékony csíkokat húz picit világosabb színnel mint amilyen a kép. A csatolt képen látszik kb., hogy mire gondolok. Ez is eléggé zavart már, de mivel egyébként működött ezért nem vittem el javíttatni.
Tegnap este be akartam kapcsolni, bevillant az állapotjelző LED és utána se kép se hang. Azóta nem is reagál semmire. Két éve már volt vele ilyen gond, de akkor megcsinálták ingyen mivel volt még rá jótállás.
Lehetséges, hogy a monitor tápegysége adta meg magát és pár kondenzátor cseréjével újra életre lehetne kelteni? A csíkozásnak lehet köze a másik hibához? A segítséget előre is köszönöm.

Csatolt fájl:

#1328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 11:57

Sziasztok! Van egy HP P1110 típusú CRT monitorom. Az vele a problémám, hogy úgy egy hete elvesztette a "Plug and Play" képességét. Ha csatlakoztatom a notebookra, akkor csak úgy ad képet, ha kikapcsolom, és visszakapcsolom. Windows 7 alatt eddig "Plug&Play Monitor"-nak írta, most már "Non Plug&Play Monitor"-ként jelenik meg, de a probléma rendszerfüggetlen. OSX alatt is így működik. Ettől eltekintve semmi baja sincs.

Mi okozhat ilyet, van-e rá megoldás, veszélyes-e? Cserekábel sajnos jelenleg nincs.

Szerkesztette: debaj 2010. 07. 19. 11:58 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   Gabee8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 02. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Otis75 - Dátum: 2010. 05. 18. 20:50

Helló!

Egy Samsung 720N típusú monitorral lenne problémám.
A probléma az, hogy hol a menü, hol a brightnes meüje ugrik fel, vagy látszik folyamatosan a monitor közepén.
Olyan mintha be lenne ragadva valamelyik gobja.
Megpróbáltam házilag megoldani, szétszedtem, kitisztítottam, a panelt megnéztem, kontakt spréztem, de sehol semmi hiba, de javulás sem, maradt a régi hiba.
Mostmár a monitor vezérlőjére gyanakszom.
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a hiba, illetve mennyibe kerül a javíttatása?

Most javítottam egy ilyen monitort és mikrokapcsoló cserével megoldható mégpedig az enter nyomógomb-ot cseréld ki!

#1330 Felhasználó inaktív   szaib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 05. 07:26

Sziasztok !

Azzal a problémával küzdők, hogy a monitoromon fordítva jelenik a kép. Akkor tapasztalom ezt a problémát ha az egyik aztali számítógépről átkötöm a másik gépre. Eddig ezt a problémát nem tapasztaltam.Nem tudom nem-e valami beállítási hiba lehet-e vagy a csatlakozásnál van valami.
Ha valaki ráismer erre a hibára írjon. A segítséget előre is köszönöm.

szaib

#1331 Felhasználó inaktív   NereusLaceee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 17:44

Hyy!

Már sok helyen próbáltam utána keresni, de az újabb nvidia drivereknél lehet valahol állítani a képfrissítést? Mert a 100. alatti verzióknál lehetett állítani hogy milyen felbontásban mekkora képfrissítéssel menjenek a játékok. Több helyen olvastam olyat, hogy az újabb windows-oknál az asztali képernyő beállítások érvényesek a játékokra is, ám... az a tapasztalatom, hogy ez nem igaz, és rengeteg játék visszavált 60Hz-re, az asztali 85Hz helyett.
Aki tud valami tweak vagy háttér programot amivel ezt lehetne orvosolni, azt megköszönném.

Üdv:
Laceee

#1332 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: NereusLaceee - Dátum: 2010. 08. 11. 17:44

Hyy!

Már sok helyen próbáltam utána keresni, de az újabb nvidia drivereknél lehet valahol állítani a képfrissítést? Mert a 100. alatti verzióknál lehetett állítani hogy milyen felbontásban mekkora képfrissítéssel menjenek a játékok. Több helyen olvastam olyat, hogy az újabb windows-oknál az asztali képernyő beállítások érvényesek a játékokra is, ám... az a tapasztalatom, hogy ez nem igaz, és rengeteg játék visszavált 60Hz-re, az asztali 85Hz helyett.
Aki tud valami tweak vagy háttér programot amivel ezt lehetne orvosolni, azt megköszönném.

Üdv:
Laceee

Fefresh Force nevű program, beírja a registry-be a monitor id-ra vonatkozóan az általad megadott, vagy az automatikusan érzékelt paramétereket. Újraindítás után működik vista-n és win7-en is.
My photos

#1333 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: szaib - Dátum: 2010. 08. 05. 07:26

Sziasztok !

Azzal a problémával küzdők, hogy a monitoromon fordítva jelenik a kép. Akkor tapasztalom ezt a problémát ha az egyik aztali számítógépről átkötöm a másik gépre. Eddig ezt a problémát nem tapasztaltam.Nem tudom nem-e valami beállítási hiba lehet-e vagy a csatlakozásnál van valami.
Ha valaki ráismer erre a hibára írjon. A segítséget előre is köszönöm.

szaib

Az MSN kamerakép beállításánál találkotam ilyen tükrözéses beállítási lehetőséggel.
Elképzelhető, h van olyan sárkányos kártyameghajtóprogram, amelyik szintén tudja ugyanezt.

#1334 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 16:33

Kedves Mindenki!

A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket, próbáltam keresni a megfelelő topicot, remélem ez az :) Tehát a probléma:
Egy Samsung SyncMaster 931BW típusú monitorom van. Amikor a monitor képernyőkímélő üzemmódba, majd energiatakarékosba kapcsol, azaz a képernyő magától kikapcsol, standby módba kerül, később hiába nyomok meg egy gombot a billentyűzeten, vagy kattintok az egérrel, próbálom a monitor bekapcsológombját nyomkodni, a monitor nem kapcsol vissza. Ilyenkor a billenytűzeten lévő kikapcsológombbal leállítom és újra bekapcsolom a gépet, ekkor 99%-ban be is kapcsol, bár 1-2x volt már, hogy ekkor sem. Illetve volt olyan is, hogy kattingattam, nyomtam a gombot, hogy visszahozzam és akkor még nem reagált, de egy néhány perccel később annak ellenére, hogy nem csináltam semmit mégis visszajött a kép.

Mi lehet a gond? A monitorkártya egy Geforce 6600GT.

Előre is köszi a válaszokat!

#1335 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2010. 08. 18. 16:33

Kedves Mindenki!

A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket, próbáltam keresni a megfelelő topicot, remélem ez az :) Tehát a probléma:
Egy Samsung SyncMaster 931BW típusú monitorom van. Amikor a monitor képernyőkímélő üzemmódba, majd energiatakarékosba kapcsol, azaz a képernyő magától kikapcsol, standby módba kerül, később hiába nyomok meg egy gombot a billentyűzeten, vagy kattintok az egérrel, próbálom a monitor bekapcsológombját nyomkodni, a monitor nem kapcsol vissza. Ilyenkor a billenytűzeten lévő kikapcsológombbal leállítom és újra bekapcsolom a gépet, ekkor 99%-ban be is kapcsol, bár 1-2x volt már, hogy ekkor sem. Illetve volt olyan is, hogy kattingattam, nyomtam a gombot, hogy visszahozzam és akkor még nem reagált, de egy néhány perccel később annak ellenére, hogy nem csináltam semmit mégis visszajött a kép.

Mi lehet a gond? A monitorkártya egy Geforce 6600GT.

Előre is köszi a válaszokat!

Próbáld meg másik kábellel, majd egy másik gépen. Ha nem változik, akkor valamiért nem veszi a jeleket a monitor. Ha valóban gond van javítás témában én nem javíttatnám már meg ezt a típust, de ez a te döntésed.
My photos

#1336 Felhasználó inaktív   Oszmark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 09:57

Sziasztok!

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a gép bekapcsol, de a monitor kéken villog. Nem vált át készenléti üzemmódra (narancssárga). De hosszas ki-be kapcsolás, állva hagyás után átvált készenlétire.
Egyébként ez egy Fujitsu Siemens monitorról van szó.

#1337 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 25. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 08. 19. 08:08

Próbáld meg másik kábellel, majd egy másik gépen. Ha nem változik, akkor valamiért nem veszi a jeleket a monitor. Ha valóban gond van javítás témában én nem javíttatnám már meg ezt a típust, de ez a te döntésed.

Köszönöm a választ, próbáltam másik kábellel, (igaz csak sima analóggal, DVI nem volt másik), illetve másik gépen. Sajnos most már megfordult az arány, kb 100-ból 1-szer, ha elindul, többnyire úgy, hogy ha hagyom, hogy menjen, majd kikapcsolom billentyűzetről, és akkor bevillan, ami akkor szokott, amikor kikapcsolom (egy analog és egy digital felirat váltakozik egy párszor), akkor működésbe lép.

Tuti nem érdemes javíttatni? Túl drága lenne?

#1338 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2010. 08. 25. 13:08

Köszönöm a választ, próbáltam másik kábellel, (igaz csak sima analóggal, DVI nem volt másik), illetve másik gépen. Sajnos most már megfordult az arány, kb 100-ból 1-szer, ha elindul, többnyire úgy, hogy ha hagyom, hogy menjen, majd kikapcsolom billentyűzetről, és akkor bevillan, ami akkor szokott, amikor kikapcsolom (egy analog és egy digital felirat váltakozik egy párszor), akkor működésbe lép.

Ez egy 1,5 éve kifutott monitor típus (ekkor forgalmazták utoljára), ha már nem garis, akkor egy képletes piaci értékkel rendelkező monitorra nem biztos, hogy érdemes 10-20eFt-ot költeni, amikor már 40-ért veszel egy 22"-os DVI csatis samu-t, vagy LG-t 3 év garival.
Ha garis akkor persze irány a szervíz, ellenkező esetben ha nagyon szereted, akkor egy bevizsgálást megérhet a dolog, ahol megmondják milye a hibás és mennyiből javítható.
Ha a javítás 10eFt-on belül van akkor nyilván vállalható, de azon túl már a monitor értékén túlmutatva szerintem nem éri meg. Ennek a határnak a meghúzása persze a de dolgod ez az én véleményem.
My photos

#1339 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2010. 08. 25. 13:08

Ezekben pár darab elektrolitkondenzátor szokott lehervadni. Ha olyanhoz viszed, aki ezeket cseréli (nem komplett részegységeket), akkor gazdaságos lehet a javítás.
Didyman példul, egy ilyen ember.

#1340 Felhasználó inaktív   Jarvis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 08:53

Nem tudom hogy jó helyre írok-e bár nem hiszem hogy a monitor hibája lenne de azért remélem tudtok majd segíteni.
Az volna a problémám hogy ha játszok egy játékkal minden akadozás és szaggatás nélkül megy de egyszer csak lefagy a játék és kikapcsol a monitor tehát úgy hogy ott vilogni kezd rajta a gomb és előfordul hogy azonnal vissza is kapcsol a monitor és ott tudom folytatni a játékot ahol abba hagytam, de van hogy le kell lépnem windows-ba és várni úgy másfél percet mire visszakapcsolja a játékot.
Ja és amikor lelépek akkor lent azt írja hogy: "a képernyő illesztő driver hibát észlelt de folytatta a munkát". Pedig Drivert mnár frissítettem rajta és ígysem jó.
A gépem:
ALAPLAP: Gigabyte P35-DS3
PROCI: Intel Core 2 Quad 3.0Ghz
RAM: 2GB 800Mhz-s DDR2-es
VIDEÓKARI: Geforce 9800GTX+ 512Mb GDDR3-as RAMMAL.
650W-os Chieftec táp.
24"-os LG FULL HD monitor.
Ja és azért mondtam hogy nem hiszem hogy a monitor a hibás mert az előző 17"-os CRT monitoromon is csinálta.
De azért remélem tudtok segíteni.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.