HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Mateuszkusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 09:37

Sziasztok!
A következő a helyzet. A géptől elmentem egy negyed órára, ugye bekapcsolt 10perc után a fekete képernyőkímélő. Visszamentem mozgattam az egeret, de semmi. Mondom ok, már máskor is csinált ilyet, és ilyenkor működött az hogy a monitor tápkábelét kihúztam majd vissza. Na, most ez se működött. Újraindítás után is semmi. Aztán másik gép monitorával csere és lám van kép. Tehát videokártya ok, kábelek ok(ugyanazt a kábelt használtam). Szóval a monitorral van gond. Kérdésem az, hogy mi lehet a problémája? Egyszerűen szép lassan meghalt?
Ja, maga a monitor amúgy meg működik szóval, ha bekapcsolom akkor a háttérvilágítása megvan, csak ugye fekete a kép. Ja, és az OSD menü s megjelenik.
Előre is köszönöm!

#1342 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Mateuszkusz - Dátum: 2010. 08. 31. 10:37

Sziasztok!
A következő a helyzet. A géptől elmentem egy negyed órára, ugye bekapcsolt 10perc után a fekete képernyőkímélő. Visszamentem mozgattam az egeret, de semmi. Mondom ok, már máskor is csinált ilyet, és ilyenkor működött az hogy a monitor tápkábelét kihúztam majd vissza. Na, most ez se működött. Újraindítás után is semmi. Aztán másik gép monitorával csere és lám van kép. Tehát videokártya ok, kábelek ok(ugyanazt a kábelt használtam). Szóval a monitorral van gond. Kérdésem az, hogy mi lehet a problémája? Egyszerűen szép lassan meghalt?
Ja, maga a monitor amúgy meg működik szóval, ha bekapcsolom akkor a háttérvilágítása megvan, csak ugye fekete a kép. Ja, és az OSD menü s megjelenik.
Előre is köszönöm!

És milyen monitor?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1343 Felhasználó inaktív   Mateuszkusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 31. 09:47

És milyen monitor?

Egy Flatron L1710B. Nem tudom milyen paneles, de nem CRT. Már van sztem vagy 7 éves.

#1344 Felhasználó inaktív   Mateuszkusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Mateuszkusz - Dátum: 2010. 08. 31. 10:05

Egy Flatron L1710B. Nem tudom milyen paneles, de nem CRT. Már van sztem vagy 7 éves.

ja, bocs hülye vagyok, a csere monitort adtam meg. Na a hibás az egy Prestigio P198.

#1345 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 06. 10:53

Megviccelt a monitorom, egy Samsung 206BW.
Par napja kezdodott, akkor reggel villant harmat-negyet a kep azonnal bekapcsolas utan, aztan helyrejott. Masnap bekapcsolaskor mar villogott par percig, mire helyreallt. Ekkor korbeneztem a csatlakozasokat, minden rendesen a helyen. Miutan abbahagyta a villogast, ki lehet kapcsolni es par masodperc mulva vissza, nem jelentkezik a hiba.
Ma reggel mar harom es fel oraja villog (asszonypajtas hasznalna otthon es tajekoztat a fejlemenyekrol - de nincsenek).
A villogas a kovetkezo: egyetlen pillanatra lathato a valodi kep es a monitor jelzese, hogy digitalis bemeneten talalta a jelet, ezutan a bekapcsolt allapotot jelzo feny kialszik, es egy masodpercig semmi kep. Ezutan kezdodik ujra a felvillano keppel es "digital" jelzessel, aztan megint szunet. Stb, stb.
Korbetapogattam villogas utan es par ora jo uzem utan is, sehol nem erzem tul melegnek, szaga nincs, nem szikrazik. Akkor is villog, ha nem kap jelet. Ha a villanas alatt sikerul megnyomni a menu gombot, akkor sem latszik a menu a kovetkezo felvillanasnal.
Mi lehet szegenykemmel?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1346 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 06. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2010. 09. 06. 11:53

Megviccelt a monitorom, egy Samsung 206BW. [...]

Minden keresesem kondiproblemara utal. Van kozottunk jomunkasember Zugloban vagy dumaplaza korul, aki renezne?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1347 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 18:05

Egy fura jelenséget tapasztaltam HP LP2275w monitorommal.
Egy adott honlap megnyitásánál (www.handball.hu kb a jobboldali euro2010 logo alatt) a kép egy adott magasságtól lefelé elkezd remegni (jó néhány milliméteres vízszintes elmozdulások). Ha a honlapot görgetem, a remegés "vízszintje" is görgetődik. A remegés nem ér véget a böngésző ablakának alján, hanem egész a monitor képének aljáig ilyen marad. Ha nagyítom, vagy kicsinyítem az oldalt (ctrl+ görgő) akkor megszűnik.
Az a gyanúm valami a képekből következő jelsorozat bolondítja meg. Kapcsolat HDMI. Másik képtartalomnál nem tapasztalok ilyet.

Láttatok már ilyet? Esetleg megoldási ötlet?

Az eset reprodukálható az oldalról készült képernyőfotóval is.

Szerkesztette: erdeklodo 2010. 09. 06. 18:14 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 09. 06. 18:05

Egy adott honlap megnyitásánál (www.handball.hu kb a jobboldali euro2010 logo alatt) a kép egy adott magasságtól lefelé elkezd remegni (jó néhány milliméteres vízszintes elmozdulások). Ha a honlapot görgetem, a remegés "vízszintje" is görgetődik. A remegés nem ér véget a böngésző ablakának alján, hanem egész a monitor képének aljáig ilyen marad. Ha nagyítom, vagy kicsinyítem az oldalt (ctrl+ görgő) akkor megszűnik.
Az a gyanúm valami a képekből következő jelsorozat bolondítja meg. Kapcsolat HDMI. Másik képtartalomnál nem tapasztalok ilyet.

Ime a problémás képrészletCsatolt fájl  problémás_képrészlet.png (4,3K)
Letöltések:: 20
Csak rákkantintva "hatásos", akkor eredeti a méret

Szerkesztette: erdeklodo 2010. 09. 06. 18:46 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 09. 06. 18:05

Zavarba hozol, mert tudtommal a 2275w-nek nincsen hdmi bemenete. Vagy DVI, vagy display port csatit lehet használni rajta. Ha átalakítóval használod valamelyik portot, akkor érdemes lenne nélküle is megnézni mit produkál a kép az adott oldal megjelenítésekor.
Esetleg van valami a kábelek közelében, ami interferenciát okozhat? Hangfal, konnektor, elosztó egy gyengén árnyékolt kábelnek, vagy átalakítónál okozhat meglepetést.
My photos

#1350 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2010. 09. 06. 17:04

Minden keresesem kondiproblemara utal. Van kozottunk jomunkasember Zugloban vagy dumaplaza korul, aki renezne?

Héten járok arrafelé is, meglessem?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 09. 06. 19:05

Hozzá adott DVI kábel kuka felé elhajít, minőségi másik beszerez és örül :-) . Nem tudom, miért adnak ilyen szart egy ilyen monitorhoz.

#1352 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 07. 07:00

Zavarba hozol, mert tudtommal a 2275w-nek nincsen hdmi bemenete. Vagy DVI, vagy display port csatit lehet használni rajta. Ha átalakítóval használod valamelyik portot, akkor érdemes lenne nélküle is megnézni mit produkál a kép az adott oldal megjelenítésekor.
Esetleg van valami a kábelek közelében, ami interferenciát okozhat? Hangfal, konnektor, elosztó egy gyengén árnyékolt kábelnek, vagy átalakítónál okozhat meglepetést.

Valóban DVI. Kipróbálom másik kábellel. Örülnék, ha nem a monitor lenne hibás. (bár a jelenség azért fura, mert tudtam reprodukálni, tehát nem bonyolult külső hatások összessége)

A kábel természetesen egy csomó másik kábel mellett fut.

#1353 Felhasználó inaktív   kisstomesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 12:59

A monitor: Fujitsu L20T 20'' 1600x900

Vibrál a kép. A másik gépemben is kipróbáltam és ott is. Mit lehet tenni?

#1354 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 09. 07. 09:32

Valóban DVI. Kipróbálom másik kábellel. Örülnék, ha nem a monitor lenne hibás. (bár a jelenség azért fura, mert tudtam reprodukálni, tehát nem bonyolult külső hatások összessége)

A felbontáshoz mérten alulméretes a kábel sávszélessége, nem a zavarérzékenysége vacak.

#1355 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: kisstomesz - Dátum: 2010. 09. 08. 13:59

A monitor: Fujitsu L20T 20'' 1600x900

Vibrál a kép. A másik gépemben is kipróbáltam és ott is. Mit lehet tenni?

Scaler-t kidobni, vagy tápban kondikat cserélni, kb. ez a két lehetőség van reálisan.

#1356 Felhasználó inaktív   kisstomesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 08. 15:54

Scaler-t kidobni, vagy tápban kondikat cserélni, kb. ez a két lehetőség van reálisan.

Mi az a scaler és hol van a gépben? :) Tápnak mi köze a monitorhoz? Mert a ha a másik monitor normálisan működik ugyanezen a gépen, de ez a monitor másik gépen is ezt csinálja, akkor nem a gép a hibás, nem?

#1357 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2010. 09. 07. 08:32

Nagyon ne aggódjál. Gondolom a monitor garis, elég valószínűtlen, de ha a monitornak lenne a baja, a HP a 3 év gari alatt házhoz megy a csere készülékkel telefonos hibabejelentés esetén. Szóval akármi van biztosan nem leszel egy napig se monitor nélkül.
My photos

#1358 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 09. 08:04

Nagyon ne aggódjál. Gondolom a monitor garis, elég valószínűtlen, de ha a monitornak lenne a baja, a HP a 3 év gari alatt házhoz megy a csere készülékkel telefonos hibabejelentés esetén. Szóval akármi van biztosan nem leszel egy napig se monitor nélkül.

Kábel lesz az, mi is azzal szopoltunk. valami utolsó, vékony szart adnak mellé a dobozban, azzal van a gond.

#1359 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: kisstomesz - Dátum: 2010. 09. 08. 17:40

Mi az a scaler és hol van a gépben? :) Tápnak mi köze a monitorhoz? Mert a ha a másik monitor normálisan működik ugyanezen a gépen, de ez a monitor másik gépen is ezt csinálja, akkor nem a gép a hibás, nem?

Én végig a monitorról beszéltem.

#1360 Felhasználó inaktív   kisstomesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 09. 08:38

Én végig a monitorról beszéltem.

Akkor bocs :laugh: és kösz a választ.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első