HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 11. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 07. 09:10

Héten járok arrafelé is, meglessem?

Jól meglested, azóta is kiválóan ketyeg természetes módon. Gyors, korrekt partner. Ja, ezt máshova. Akkor lájk. Vagy KCS. Netán egyszerűen kösz. :up:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1362 Felhasználó inaktív   Jarvis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 15. 10:28

Sziasztok az lenne a problémám hogy filmek végénél amikor a főcím meg a szereplők névsora megy akkor valamiért a szöveg ahogy halad felvele vibrál folyamatossan tehát egy picit villog meg így tehát vibrál. Ez a jelenség ahogy észrevettem leginkább csak FULL HD-s filmnél és DVD-s nél fordul elő xvid-esnél nem igazán mert ott nem nagyon látni!!
De valakinek volna rá ötlete hogy mi lehet az oka??
A monitorom: LG W2443
24"-os FULL HD-s monitor, DVI-D kábellel csatlakoztatva ( tehát 59-60 Hz)
D-SUB kábellel pedig (60-85 Hz) Analóggal nem próbáltam hogy úgyis csinálja e mivel ígyse úgyse váltanám le vele.

#1363 Felhasználó inaktív   szárnya van de ereje nincs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 20:03

Mélyen tisztelt Uraim

Keresek egy szerelőt aki a különböző LCD monitorjaim és Tv-m szervizelését el vállalná.

Tudom menjek szervizbe. De én jobban szeretem a személyes kontaktot meg hát saját használatból kifolyólag nem szükséges a hivatalos módi. Tehát szeretném ha valaki jelentkezne Budapest nyugati viszonylatából aki nagyjából típus függetlenül vállalható árakon meg oldaná a javításokat.

Szép napokat.

#1364 Felhasználó inaktív   Pityke4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 19:55

Üdv mindenkinek!

Lenne egy régebbi monitorom - Samsung SyncMaster 740n. Olyan problémám lenne vele, hogy bekapcsoláskor nem kapcsol be a monitor. Power led villog, és majd úgy kb 15-20 perc múlva viszont bejön a kép mikor már a rendszer rég betöltött, de szinte egyre többet kell rá várni, hogy bejöjjön. A monitor a Power led villigási ritmusán vékonyan és halkan zúg. Mi lehet a probléma? Monitor? Kábel? Videokártya? Jelenleg nem tudtam új monitorral/videokártyával tesztelni, de pl ha a monitor lenne a hibás - gondolok én itt a megvilágítás hibájára - akkor megcsináltatni, vagy venni egy új monitort érné meg jobban?

A segítséget előre is köszönöm!

#1365 Felhasználó inaktív   Gallac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 12:53

Sziasztok!

Nekem olyan bajom van egy Samsung 214 T típusú TFT-vel, hogy néha bekapcsoláskor nem ad képet csak villog a power gombja feletti led (stand-by), a gép megy mert rádugtam másik monitor és az pöccre indul, a gép tehát megy.
Videokártya Gigabyte Nvidia 8600 GT csak DVI van rajta abból kettő is. (meg HDMI de annak itt kevés szerepe)

Ötlete valakinek?

:R

Gall

#1366 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 09. 14:47

Az ilyen bekapcsolásos hibák nagy valószínüséggel elektrolitkondenzátor elfáradás (elsősorban a tápegyszég/transzverter-ben.
Korábban többször esett már óla szó, érdemes visszanézni

#1367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 09. 21:27

Én meg attól borultam ki, hogy vettem 3 méteres DVI kábeleket, aztán nem működnek. Érdekes lesz ez még.
Make love not Wor.

#1368 Felhasználó inaktív   rodus77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 20:17

üdv, kérdésem lenne egy samsung tft-vel kapcsolatban. az alján folyadékfolt szerű képződmény jelent meg, szemből nézve nem annyira, de oldalról nézve fényesnek látszik, főleg világos színek megjelenítésekor. mi lehet ennek az oka? javítható az ilyen típusú hiba?

köszönöm

#1369 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 23:05

sziasztok!

van egy problémám!

a vadiúj dell u2311h lcd monitorom véletlenszerű időközönként pislant egyet.(egy gyors villntás)
ez teljesen véletlenszerű időközönként történik.
oprendszer:windows 7 x64 home premium
videókárttya:gigabyte gtx460 1gb
dvi kábellel van rákötve a pc-re.
van ötletek mi a baj?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1370 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 21. 02:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Astron - Dátum: 2010. 10. 21. 00:05

a vadiúj dell u2311h lcd monitorom véletlenszerű időközönként pislant egyet.(egy gyors villntás)

van ötletek mi a baj?

Nekem ezt csinálta monitor, VGA, vagy driver is. IBM laptopomnál külön frissítést adtak ki a problémára, Benq monitornál meg így hullott el belőle a cső.
Make love not Wor.

#1371 Felhasználó inaktív   boci0928 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 28. 09:50

Sziasztok
Nekem egy olyan problémám lenne a monitoromnál(DAEWOO CMC1703B) hogy kb egy hete megbolondult a pincushion funkció és a kép mind2 oldala be van hajolva,torzulva.a mai naptól már a trapéztorzítást sem lehet rajta állítani.mi lehet a baja?

#1372 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 17:56

A samsung f2380m lcd-m elkezdte nemrégiben azt, hogy ha presetet akarok változtatni (pl movie módra), akkor elveszti a jelet (dvi-n van), elsötétül a kép és elkezdi keresni hdmi-n és analógon, ha a source gomb nyomogatásával újra rámegyek dvi-re akkor visszajön a kép. Mitől lehet?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1373 Felhasználó inaktív   Kyuubi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 10:12

Miért nem tudom beállítani a monitorhoz az optimális felbontást? A felbontása 1680 x 1050, de csak 1600 x 1200-at ajánl fel a beállításoknál, vagy kisebbet, de egyik esetben sem 16:10-es arányút. Ötlet?
"What is dead may never die, but rises again, harder and stronger."

#1374 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Kyuubi - Dátum: 2010. 11. 13. 10:12

Miért nem tudom beállítani a monitorhoz az optimális felbontást? A felbontása 1680 x 1050, de csak 1600 x 1200-at ajánl fel a beállításoknál, vagy kisebbet, de egyik esetben sem 16:10-es arányút. Ötlet?

tedd fel a driverét.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1375 Felhasználó inaktív   Kyuubi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 11. 13. 17:30

tedd fel a driverét.

Nem voltam egyértelmű. A monitor nem új, már régóta működik normálisan, csak most nem ismeri fel. Tehát már jó régen fent van a driver.
"What is dead may never die, but rises again, harder and stronger."

#1376 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 16:31

Üdv, Kérdésem lenne. Van egy 5 éves ACER LCD-m. Ha bekapcsolom a gépet, az állapot kijelző LED zöldre válik, de a kép nem jelenik meg. A windows rendesen bebootol, hangok minden rendben, de semmit sem látni. A monitor ki-be kapcsolásával lehet nem szép villogások árán elérni, hogy megjelenítse a képet, kb 10 perces melóval. Ezután nincs vele semmi gond és a kép tökéletes. Mitől lehet? Másik topikban inverterre gyanakodtak, gondoltam, itt is megkérdezem.. Ezzel kapcsolatos másik kérésem, hogy mivel emiatt keresek új (és persze nagyobb) LCD-t elém került egy LED-es. Mi erről a vélemény? Tv-m nincs, nem vagyok kijelző témában otthon, szóval semmit sem tudok erről a technikáról. Érdemes ilyet venni, ha ugyanolyan árban van, mint egy hagyományos, ugyanolyan méretű LCD?
Köszi Nagyon.

#1377 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 00:51

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 12. 01. 16:31

Üdv, Kérdésem lenne. Van egy 5 éves ACER LCD-m. Ha bekapcsolom a gépet, az állapot kijelző LED zöldre válik, de a kép nem jelenik meg.

Jó tipp volt a tápegység/kondenzátor öregedés (csak a kondikat kell cserélni).
A Led technológiáról csak tippem van. Számomra jobbnak tűnik (ha szép is a képe).

#1378 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 12. 03. 01:51

Jó tipp volt a tápegység/kondenzátor öregedés (csak a kondikat kell cserélni).
A Led technológiáról csak tippem van. Számomra jobbnak tűnik (ha szép is a képe).

Értem, köszi

#1379 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 16:34

Sziasztok! A minap sikerült beszereznem egy VGA csatlakozóval ellátott monitort és egy DVI-D dual link kimenetű integrált videókártyás alaplapot. Van egy DVI-I dual link és egy DVI-A átalakítóm is, a gond csak az, hogy mindkettő rendelkezik a hosszú, lapos pöcök alatt-fölött olyan bütykökkel, amik megakadályozzák az alaplaphoz való csatlakoztatást (ha minden igaz, ezek felelősek analóg monitor esetén az RGB-átvitelért). Kérdésem, hogy megoldható-e az alaplap és az analóg monitor összekapcsolása úgy, hogy valamelyik átalakítóról letördelem azt a négy pöcköt, ami megakadályozza az összedugást. (Ha igen, feltételezem, a DVI-I-t kell megcsonkítani, mert az így még digitális jelet tud majd alakítani, ellentétben a DVI-A-val, ami csak analóg jellel tud operálni, tehát a tördeléssel ezt az átalakítót lényegében használhatatlanná tenném). Ha hülyeségeket beszéltem, nézzétek el nekem, próbáltam utánajárni a dolgoknak, de nem vagyok szakértője a témának, ezért is kérek segítséget, remélem, az alapvető probléma érthető. A válaszokat előre is köszönöm.

#1380 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 09:25

Nem igazán értem mit szeretnél, ha a monitoron vga bemenet van akkor az csak analog jelet tud fogadni, tehát ha "letördeled" a csatlakozóról az analog jel átivetéléért felelős részt akkor mit jelenítsen meg szerencsétlen? Egyébként jó lenne ha írnál konkrét alaplap típust, mert én olyan alaplapot még nem láttam, amin ne lett volna sima vga csatlakozó is a hdmi/dvi mellett, persze nem zárom ki a létezését csak kiváncsi vagyok melyik ez. A letördelés helyett pedig mindenképpen azt javasolom, hogy slattyogj el a boltba és vegyél egy megfelelő kábelt. Bár ha valóban nincs vga kimenet az alaplapon és csak dvi-d csatlakozó van rajta, akkor monitort kell cserélni.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.