HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 09:33

Nekem is lenne egy kérdésem, régi monitoromon (SyncMaster 940MW) a kép függőleges sávokban tagolt lett, kb 50-60 képkockánkét van egy világosabb és sötétebb sáv, és ezeken a sávokon belül is sok apró függőleges csík látható, olyan textúrája van a képknek mintha aluminium lenne.

Ilyenre gondolok, csak persze a csíkok csak függőlegesen mennek és azonos távolságra vannak.

Kép

#1382 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 12. 05. 09:25

Nem igazán értem mit szeretnél, ha a monitoron vga bemenet van akkor az csak analog jelet tud fogadni, tehát ha "letördeled" a csatlakozóról az analog jel átivetéléért felelős részt akkor mit jelenítsen meg szerencsétlen? Egyébként jó lenne ha írnál konkrét alaplap típust, mert én olyan alaplapot még nem láttam, amin ne lett volna sima vga csatlakozó is a hdmi/dvi mellett, persze nem zárom ki a létezését csak kiváncsi vagyok melyik ez. A letördelés helyett pedig mindenképpen azt javasolom, hogy slattyogj el a boltba és vegyél egy megfelelő kábelt. Bár ha valóban nincs vga kimenet az alaplapon és csak dvi-d csatlakozó van rajta, akkor monitort kell cserélni.

Köszi a választ. Az alaplapom típusa: ASUS M4A88T-I Deluxe. Alapvetően én sem hittem a dologban, de egy "kedves úriember" azt mondta egy másik fórumon, hogy törjek, és hát reméltem, hogy ha valaki válaszol egy kérdésre, akkor azt úgy teszi, hogy megfelelő háttérismerettel rendelkezik a témával kapcsolatban. Mindenesetre akkor a közvetlen DVI-VGA átalakítás kilőve. Én még egy olyan próbát tennék, mielőtt eladom a monitort (vagy nagyon alkalmi áron szerzek valami normális kimenetű videókártyát, ami viszont hülyeség lenne, mivel a géppel nem játszanának, ha esetleg mégis, akkor tapasztalataim alapján a HD4250 erre kompromisszumokkal alkalmas is, egy plusz videókártya meg csak hőt termelne és áramot fogyasztana), hogy a HDMI kimenetet alakítom át először DVI-be egy olyan csatlakozóval, aminek a DVI részében ki vannak alakítva az analóg lyukak is, és ezt alakítom tovább egy másik csatlakozóval VGA-ba. Ha a legkisebb esély is van rá, hogy működjön, kipróbálom, 500 Ft-ot megér...

#1383 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: kopi92 - Dátum: 2010. 12. 05. 10:08

Köszi a választ. Az alaplapom típusa: ASUS M4A88T-I Deluxe. Alapvetően én sem hittem a dologban, de egy "kedves úriember" azt mondta egy másik fórumon, hogy törjek, és hát reméltem, hogy ha valaki válaszol egy kérdésre, akkor azt úgy teszi, hogy megfelelő háttérismerettel rendelkezik a témával kapcsolatban. Mindenesetre akkor a közvetlen DVI-VGA átalakítás kilőve. Én még egy olyan próbát tennék, mielőtt eladom a monitort (vagy nagyon alkalmi áron szerzek valami normális kimenetű videókártyát, ami viszont hülyeség lenne, mivel a géppel nem játszanának, ha esetleg mégis, akkor tapasztalataim alapján a HD4250 erre kompromisszumokkal alkalmas is, egy plusz videókártya meg csak hőt termelne és áramot fogyasztana), hogy a HDMI kimenetet alakítom át először DVI-be egy olyan csatlakozóval, aminek a DVI részében ki vannak alakítva az analóg lyukak is, és ezt alakítom tovább egy másik csatlakozóval VGA-ba. Ha a legkisebb esély is van rá, hogy működjön, kipróbálom, 500 Ft-ot megér...

Hát jó nagy hülyeséget mondtak neked.Ugyanis megnézve a csatit csak digitális dvi van rajta azaz nincs rajta az analóg érintkező páros,evvel csak digitális bemenetű monitort tudsz meghajtani.
A hdmi-t meg direktbe nem lehet átalakitani csak ilyen borsos cuccosokkal: http://www.2facecabl...atalakitok.html

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 12. 05. 10:37 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1384 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 12. 05. 10:26

Hát jó nagy hülyeséget mondtak neked.Ugyanis megnézve a csatit csak digitális dvi van rajta azaz nincs rajta az analóg érintkező páros,evvel csak digitális bemenetű monitort tudsz meghajtani.
A hdmi-t meg direktbe nem lehet átalakitani csak ilyen borsos cuccosokkal: http://www.2facecabl...atalakitok.html

Igen, ezeket én is néztem, gondoltam is, hogy hülye lenne bárki ilyet venni, ha két párszáz forintos átalakítóval megoldható lenne a probléma. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget :) Ja és akkor van egy eladó ASUS VW220D monitorom 26 rugóért :D

#1385 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: kopi92 - Dátum: 2010. 12. 05. 10:43

Igen, ezeket én is néztem, gondoltam is, hogy hülye lenne bárki ilyet venni, ha két párszáz forintos átalakítóval megoldható lenne a probléma. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget :) Ja és akkor van egy eladó ASUS VW220D monitorom 26 rugóért :D

Szerintem vegyél egy hd4350 et 20w fogyasztanak maximumra terhelve /IDLE-ben 11.3W/.A lapon lévő hd is eszik ennyit és kilehet kapcsolni.Ezért baromság eladni egy monitort:)

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 12. 05. 10:53 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 11:35

Én csak a jobb képminőség miatt javasolnám másik digitális monitor vételét, de ha ez nem zavar akkor a vga tényleg olcsóbb.

#1387 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 12. 05. 11:35

Én csak a jobb képminőség miatt javasolnám másik digitális monitor vételét, de ha ez nem zavar akkor a vga tényleg olcsóbb.

No meg ha szereznék egy normális DVI-s monitort, akkor az már jó ideig kompatibilis lenne a videó kimenetekkel, míg ha egy videókártyát veszek, akkor ha ugyanezt a monitort más gépre akarnám kötni, akkor nincs kizárva, hogy megint szívhatnék egy sort... Úgyhogy én az új monitor ötletét preferálom, nem olyan eget verően drága az sem, kb. 2-3 ezerrel kerülne többe mint egy videókártya. (Persze lehet ezt más szemszögből is nézni: ha a HD4250 helyett egy 4350-es hajtaná az 1680x1050-es monitort, feltehetően valamivel gyorsabb lenne a gép, mintha maradna a 4250, de a monitor felbontása 1920x1080-ra nőne...)

#1388 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 18:38

Sziasztok!

Olyan problémám lenne amire szeretnék választ kapni, A fő bajom, nem ad képet a monitorom, egy ledes új lcd monitor és egy másik lcd monitoron sem ad képet a gépem, a videókártya egy geforce 8800 gts és a hűtése amint bekapcsolom a gépet bekapcsol ezért szerintem nem azzal van a baj, mindkét monitort kipróbáltam mindkettő azt írja hogy ellenőrizzem a kábelt, két kábellel is probálkoztam az egyik vadi új, ezért kizárnám hogy a kábellel van a gond, szerintem a videókártya sem hibás hiszen a hűtése működik, a monitorok sem lehetnek hibásak hiszen mindkettő ad képet ha laptoppal kötöm össze, Szerintetek mi lehet a baj? nekem nincs több ötletem, alapdolgok mint áram és bekapcsolás megvan még ezt is ellenőriztem, előre is köszönöm a segitőkész válaszokat :)

Tamás

#1389 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Iwanski - Dátum: 2010. 12. 17. 19:38

Sziasztok!

Olyan problémám lenne amire szeretnék választ kapni, A fő bajom, nem ad képet a monitorom, egy ledes új lcd monitor és egy másik lcd monitoron sem ad képet a gépem, a videókártya egy geforce 8800 gts és a hűtése amint bekapcsolom a gépet bekapcsol ezért szerintem nem azzal van a baj, mindkét monitort kipróbáltam mindkettő azt írja hogy ellenőrizzem a kábelt, két kábellel is probálkoztam az egyik vadi új, ezért kizárnám hogy a kábellel van a gond, szerintem a videókártya sem hibás hiszen a hűtése működik, a monitorok sem lehetnek hibásak hiszen mindkettő ad képet ha laptoppal kötöm össze, Szerintetek mi lehet a baj? nekem nincs több ötletem, alapdolgok mint áram és bekapcsolás megvan még ezt is ellenőriztem, előre is köszönöm a segitőkész válaszokat :)

Tamás

Elnézést a posztért, kitisztítottam és megigazítottam a a processzor kábelt és a hűtőt és így működik ^^

#1390 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 27. 20:07

Sziasztok!
Nagy problémával küzdök: Van egy P2470 HD monitorom. A grafikus kártyám GeForce GTX 460, mini HDMI porttal rendelkezik. Ezen keresztül használom a P2470-est, azonban ha a GF driverben HD,SD név alatt futó felbontást állítók be (pl. 1080p, 720p) a kép bármely képbeállítások mellett kap egy kékes-szürkés árnyalatot és a színek nem olyan élénkek, mintha egy PC név alatt futó (pl. 1680*1050) felbontást használnék. 1080p-ben a szövegek még idegesítő glóriát is kapnak, amik "PC-s" felbontásnál teljesen eltűnnek... Mi lehet a probléma, hogyan lehetne az 1080p-s (natív) felbontás is olyan élményű, mint az 1680*1050?
Előre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: Hamis 2010. 12. 27. 20:09 -kor

#1391 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 10:44

Tegnap megadta magát a monitorom. (ViewSonic VA902)
Bekapcsoltam a gépet, a monitor képe felvillant és újra elsötétült. Nem is jött vissza a kép, kikapcs-bekapcs után megint egy villanás és újra sötét.
Utánaolvasgattam a neten, de azt nem találtam, hogy mennyire javítható és kb mennyiért. Ha ilyen 15 ezrekért, akkor elgondolkodnék egy cserén.
Valaki találkozott már ilyennel?
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1392 Felhasználó inaktív   Mentolka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 11:54

Sziasztok,

Egy 19" AG.Neovo F-419 TFT-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha tudtok valami költséghatékony megoldást. A tünetek a következő:
- bekapcsolás után bizonyos idővel (10p, fél óra) a monitoron vékony, függőleges csíkok jelennek meg - de addig jól működik
- egy idő után ki is kapcsolhat

[KÉPet próbáltam ide feltölteni, de nem ment, ezért inkább linket adok]
http://prohardver.hu...0233_resize.jpg

Az előbb rádugtam egy gépre, és a bekapcsolás után 5perccel megint csíkos lett, de most csak 3mp-ig tartott, most megint jó.

(mintha valami kontakthiba lenne)
AMD X2 4200+, Hyper TX hűtő, Abit KN9S, 2*512MB 667MHz Kingston Value, GB X1950Pro, Samsung 160GB, Codegen ház+táp.

#1393 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Mentolka - Dátum: 2011. 01. 18. 11:54

Sziasztok,

Egy 19" AG.Neovo F-419 TFT-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha tudtok valami költséghatékony megoldást. A tünetek a következő:
- bekapcsolás után bizonyos idővel (10p, fél óra) a monitoron vékony, függőleges csíkok jelennek meg - de addig jól működik
- egy idő után ki is kapcsolhat

[KÉPet próbáltam ide feltölteni, de nem ment, ezért inkább linket adok]
http://prohardver.hu...0233_resize.jpg

Az előbb rádugtam egy gépre, és a bekapcsolás után 5perccel megint csíkos lett, de most csak 3mp-ig tartott, most megint jó.

vga kábel nincs megtörve?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1394 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: bálesz - Dátum: 2011. 01. 04. 10:44

Tegnap megadta magát a monitorom. (ViewSonic VA902)

Ezeknél a hibajelenségeknél legyakoribb a kondenzátorfáradás. Ha oda viszed a monitort, ahol nem részegységes cserével dolgoznak, gazdaságos a javítása.

#1395 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Mentolka - Dátum: 2011. 01. 18. 11:54

Egy 19" AG.Neovo F-419 TFT-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni

Jó a tipp. Ha a vezetékátmozgatás nem segít, akkor legesélyesebb valamelyik nagy teljesítményü ellenállás beforrasztása.

#1396 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 18. 17:57

Ezeknél a hibajelenségeknél legyakoribb a kondenzátorfáradás. Ha oda viszed a monitort, ahol nem részegységes cserével dolgoznak, gazdaságos a javítása.

Köszi, Didyman időközben magához vette :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1397 Felhasználó inaktív   Apuc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 22:18

Halihó!

Van egy Dell 2209WA monitorom összekötve DVI-HDMI kábellel ( sajnos nincs rajta zavarszűrő trekercs és 5 méteres egy Lenovo U550 -es notival amiben egy Intel GMA HD4500M videókártya van.

A filmeket egy 2.5 colos Toshiba 250gigás külső meghajtóról nézem, ez van USB-vel hozzákötve a notihoz.

Szinte csak filmnézésre használom, lassulás nem jellemző.

Viszont!

Nagyon ritkán egy-egy filmnél feltűnt, hogy egy csík, vonal fut lassan fölfelé a képen, alig észrevehetően.

Nem tragikus, és 10-ből egy filmnél, főleg a nagyobb felbontásúaknál fordult elő- tegnap vettem észre.

A videókari drivert ma frissítettem.

Mitől lehet ez?

Nekem ajánlották hogy az 5 méteres kábel helyett vegyek egy zavarszűrős duplán árnyékoltat és megszűnik az az apró "hiba".

Köszi előre is!

http://www.flickr.com/photos/raczkevi

#1398 Felhasználó inaktív   Apuc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 22:29

Azt ajánlották hogy először frissítsem a videókártya-szoftvert- megtettem ma.
Utána vegyek egy duplán árnyékolt és nzavarszűrős kábelt, főleg hogy a noti-monitor 4 méterra van egymástól ezért én nekem nem elég a 3.5méteres kábel.

Ez lehet az oka?

Szerkesztette: Apuc 2011. 01. 20. 22:42 -kor

#1399 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 12:32

Sziasztok.
Nemrég elkezdett rakoncátlankodni a monitorom (Sasmsung 931C)

A jelenség a következő:
-ha sokáig nincs bekapcsolva vagy nincs rajta jel/kép akkor az ezt követő bekapcsolás után bevillan a kép (kis sípoló hangot hallani) majd el is tűnik. A ki és bekapcsolást ha párszor megismétlem illetve sikerül olyankor bekapcsolni amikor kevésbé világos elemek vannak a képen akkor bekapcsol majd lassan ugyan de eléri a teljes fényerősségét (kb fél perc alatt).

Miután bejött a kép onnantól kezdve nem megy el akármeddig megy a monitor (legalábbis a normális használási keretek között), nem remeg a képe vagy valami hanem tökéletesen működik.

Ezt mi okozhatja? Javítható? Ha igen kb mennyibe kerülne? Ja és kihez fordulhatok ilyen ügybe?

Előre is köszi a segítségeket.

#1400 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 05:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 01. 26. 12:32

Előre is köszi a segítségeket.
már jó előre megkaptad :D

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 18. 17:57

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.