Syasztok
Az én problémám az lenne hogy : vettem egy lg flatron ez t710b tipusú monitort, kb 3 hete, tegnap este elkezdett az ajánlott felbontásában 1024 x 768 (85) sípolni. Nagyon furcsa volt mert , ha pl megnyitottam egy ablakot akkor nem sípolt ha bezártam akkor újra kezdte. Ez volt a kezdet , aztán a "sima" sípoló hangot követte egy újabb "hangú" sípolás , ez már sokkal élesebben , a 2 együtt remek mondom.. Elkezdtem a hrzekkel jáccani és persze 75 hrzen teljes "kuss". 85 re vissza térve ujra sípolt. Átraktam 640 x 480 ba 85 hrze (többek között mert szinte minden felbontást megnéztem amit csak eszembe jutott) itt veszett hangos sípolásba kezdett , amit már a félig alvó asszony pajtárs is , "elismeréssel" nyugtázott:)) Ez az amit végképp nem értek mivel ebben a felbontásban ez a max 640x480 =120, és még is csak is kizárólag 85 hrzen visitott...
Aztán egyik pillanatról a másikra teljen csönd azóta semmi gond , ha csak nem annyi hogy néha amikor állítom a hrzet egy pillanatra (1ms kb) besípol deh annyira röviden hogy alig hallani.
Most azon filózom hogy lehet lejebb veszem az ajánlott felbontást 85 hrzet mondjuk 80ra, power strippel , csak nemtudom ez a váltás mennyi látás károsodással járna

). Mert egyesek szerint a 85 hrz az ami a minimum , mások szerint 75 alatti hrzek károsak a szemre .
A dolog azért is aggasztó mert ez már 2 ik monitorom ami sipolásos hibával került el tőlem , (meg szervízbe is ahol kiderült sorkimenő tarfós volt ez volt az 1ső lg-m ..

. És ha most a 3ik monitorom is sorkimenő trafó hibával köszön el tőlem az már több mint gyanus . Esetleg gondoltam még arra hogy volt egy kis villanyszerelési malőr nálunk (made in elmü

) , és kiváncsi lennék hogy esetleg egy(állandó napi jellegű) feszültség ingadozás okozhat e ilyen meghibásodást a monitorba vagy ez full barom 5let részemről? (sorkimenő trafó vagymih:)) Vagy netalántán video kártya okozzhat e ilyet? (mit nézzek át plzzz help:)))
Soz hogy ilyen hosszan írtam de eléggé idegesít ez a téma és már szeretném magam mögött tudni deh valahogy nem jön össze , szóval ha valaki felvilágosítana a kérdéseimben azt nagyon megöszönném.
Szerkesztette: dragonhent 2005. 04. 28. 17:54 -kor