HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:59

Idézet: Istilove - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:50

...

Elsősorban a VGA-kábelt ellenőrizd, már ha cserélhető: egy 21"-es monitorhoz már a minimum egy árnyékolt, zavarszűrő ferritekkel gumósitott komolyabb VGA-kábel. Hasonló hibát okoznak egyes gép/VGA átkapcsolók és erősítők is. Ha a kábel cseréje vagy átmozgatása nem segít, akkor próbáld ki a monitort egy másik géppel, amiben szintén egy normális VGA-van. Mindeközben lehetőleg közös, földelt elosztót használj.

Ha másik géppel is rossz a gép, akkor vidd vissza.
Elköltöztem :-)

#302 Felhasználó inaktív   Istilove 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:22

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:59

Elsősorban a VGA-kábelt ellenőrizd, már ha cserélhető: egy 21"-es monitorhoz már a minimum egy árnyékolt, zavarszűrő ferritekkel gumósitott komolyabb VGA-kábel. Hasonló hibát okoznak egyes gép/VGA átkapcsolók és erősítők is. Ha a kábel cseréje vagy átmozgatása nem segít, akkor próbáld ki a monitort egy másik géppel, amiben szintén egy normális VGA-van. Mindeközben lehetőleg közös, földelt elosztót használj.

Ha másik géppel is rossz a gép, akkor vidd vissza.

koszi, hazamegyek es megnezem.
igaz ami igaz most van egy monitorhosszabito kozbeiktatva.....
remelem igazad van es nem kell cipelnem!!!!:)
csövi :respect:

#303 Felhasználó inaktív   Istilove 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:08

haliho!

jol hazajottem es kiprobaltam "2 mutyuros" extra vedett es szep fekete kabellal es lass csodat mukodik!!!!!!:)
udv! :D  :smoker:  :up:

#304 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:43

Rive: LG 795 FT hez mennyi most egy sorkimeno?
Csak nehogy atvagjanak a szervizben.
Koszi

#305 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:49

Idézet: Michael - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 9:43

Rive: LG 795 FT hez mennyi most egy sorkimeno?
Csak nehogy atvagjanak a szervizben.
Koszi

Gőzöm sincs. Ez már azután kezdett bejövögetni a szervizekbe, hogy abbahagytam a monitorgányolást :)

Kérdezz rá a SINI-ben! Fél Pest onnan szerzi az anyagot. A másik fele meg a gyártótól rendeli :)

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 12. 08:54 -kor

#306 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:18

Udv!
elojott kb 10 perce egy kis problema .... nemtudom beazonositani mert meg nem talalkzotam ilyennel...
szal a hejzet a kovetkezo: osszeraktam most 1-2 napja egy kis konfigot..633,Vanta-val..ide raktam a nagyobbik gep melle..rakotottem a monitort(Daewoo 712D),oprendszer meg miegymas..bekapcsoltam ma,1 ora hasznalat utan egyszer csak elsotetult a keop kb 2 masodpercre,zene nem akadt be szal nemtudom hogy a szamitogep hibaja..aztan visszajott a kep...aztan megint csinalt egy ilyet kb 2 perc mulva..meg meg parszor megcsinalta,meguntam es atkotottem a kis gepet a 15os monitorara...
Vajon a Daewoo kezd haldokolni vagy a Vanta?(remelem az utobbi...
koszi elore is a segitseget....erdekes most a 15 os monitorral nem csinalja..:(
letix

#307 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:24

Idézet: letix - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:18

Udv!
elojott kb 10 perce egy kis problema .... nemtudom beazonositani mert meg nem talalkzotam ilyennel...
szal a hejzet a kovetkezo: osszeraktam most 1-2 napja egy kis konfigot..633,Vanta-val..ide raktam a nagyobbik gep melle..rakotottem a monitort(Daewoo 712D),oprendszer meg miegymas..bekapcsoltam ma,1 ora hasznalat utan egyszer csak elsotetult a keop kb 2 masodpercre,zene nem akadt be szal nemtudom hogy a szamitogep hibaja..aztan visszajott a kep...aztan megint csinalt egy ilyet kb 2 perc mulva..meg meg parszor megcsinalta,meguntam es atkotottem a kis gepet a 15os monitorara...
Vajon a Daewoo kezd haldokolni vagy a Vanta?(remelem az utobbi...
koszi elore is a segitseget....erdekes most a 15 os monitorral nem csinalja..:(
letix

Ellenőrizd, hogy a monitor reagál-e a manuálterápiára (enyhén ütögesd meg itt-ott), valamint nézd meg, hogy a monitor másik géppel (ugyanolyan beállítások mellett ) csinálja-e ezt a hibát.
(Ja, és kapcsold ki a kisgépen az összes power-saving funkciót, a BIOS-ban is és a Win-ben is :) )

#308 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:35

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:24

Ellenőrizd, hogy a monitor reagál-e a manuálterápiára (enyhén ütögesd meg itt-ott), valamint nézd meg, hogy a monitor másik géppel (ugyanolyan beállítások mellett ) csinálja-e ezt a hibát.
(Ja, és kapcsold ki a kisgépen az összes power-saving funkciót, a BIOS-ban is és a Win-ben is :) )

oke koszi mindjart megskubizom,de ezelott a nagyobb geppel ezt nem csinalta...nagyonm szeretem ezt a monitort ,szal remelem csak veletlenul elbotlott:))
udv

#309 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 09:07

Egy érdekes problémám van. Ha nagyobb mennyiségben cyan szín kerül a képre, elkezd eltolódni a színegyensúly a vörös felé. Lefedettségtől függően 3-10 mp alatt, már egészen piros a képen a szürke tálca is. Majd ha eltűnik az a szín, akkor ~5mp alatt áll vissza a normális színegyensúly.

Én ilyet még nem láttam, miez?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Mumia 2005. 04. 21. 09:10 -kor

#310 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 07:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 10:07

Egy érdekes problémám van. Ha nagyobb mennyiségben cyan szín kerül a képre, elkezd eltolódni a színegyensúly a vörös felé. Lefedettségtől függően 3-10 mp alatt, már egészen piros a képen a szürke tálca is. Majd ha eltűnik az a szín, akkor ~5mp alatt áll vissza a normális színegyensúly.

Én ilyet még nem láttam, miez?

Lehet szimpla kondifáradás/kontakthiba a nyakpanelon: esetleg a képcső kezd döglődni, vagy, ha digitális a masina, akkor akár a programja is megzakkanhatott :Đ

Ezt a hibát látnom kellene, hogy bármit is tudjak róla mondani.

#311 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:43

Garis a monitor, csak attól félek, hogy ha ezzel elviszem szervízbe, akkor elhajtanak, hogy belefér a tűrésbe. 

#312 Felhasználó inaktív   edebede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 13:00

Van egy nem apró gondom!
Vettem egy JEAN JD199A moncsit használtan. Kipróbáltam és jól működött.
Hazavittem, rá a gépre, szép kép. Kis idő eltelte után egyre világosodó kép, majd szinte semmit nem lehet látni olyan fakó, aztán hirtelen olyan sötét hogy szinte semmit nem lehet látni.
Azóta ilyen sötét maradt, indításkor a betűk színe kék. Ha minden fényerőt maxra veszek, még akkor is elég sötét. Videókarim GeForce FX5200. Ráraktuk másik gépre is ott is szar.
Mi történhetett?? :think:

#313 Felhasználó inaktív   edebede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 13:06

Jaj és azt elfelejtettem megemlíteni, hogy ha a monitor menüjét felhozom, annak meg van fénye, csak alatta a képnek nincs?!?
Segítsetek légysziiii!
Ez egy 19 colos crt moncsi..

#314 Felhasználó inaktív   edebede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 13:30

esetleg 1V-os színjel helyett 0.7V-os beállításon van a moncsi vagy a kártya? De ezt hol lehet átállítani?

#315 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 14:43

Garis a monitor, csak attól félek, hogy ha ezzel elviszem szervízbe, akkor elhajtanak, hogy belefér a tűrésbe.

EZ semmiképpen sem fér bele a tűrésbe. Vidd vissza, ha pedig akadékoskodnak, akkor borítsd a fejükre az asztalt is.

#316 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:23

Idézet: edebede - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 14:00

Van egy nem apró gondom!
Vettem egy JEAN JD199A moncsit használtan. Kipróbáltam és jól működött.
Hazavittem, rá a gépre, szép kép. Kis idő eltelte után egyre világosodó kép, majd szinte semmit nem lehet látni olyan fakó, aztán hirtelen olyan sötét hogy szinte semmit nem lehet látni.
Azóta ilyen sötét maradt, indításkor a betűk színe kék. Ha minden fényerőt maxra veszek, még akkor is elég sötét. Videókarim GeForce FX5200. Ráraktuk másik gépre is ott is szar.
Mi történhetett?? :think:

Gar?

#317 Felhasználó inaktív   dragonhent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 17:48

Syasztok

Az én problémám az lenne hogy : vettem egy lg flatron ez t710b tipusú monitort, kb 3 hete, tegnap este elkezdett az ajánlott felbontásában 1024 x 768 (85) sípolni. Nagyon furcsa volt mert , ha pl megnyitottam egy ablakot akkor nem sípolt ha bezártam akkor újra kezdte. Ez volt a kezdet , aztán a "sima" sípoló hangot követte egy újabb "hangú" sípolás , ez már sokkal élesebben , a 2 együtt remek mondom.. Elkezdtem a hrzekkel jáccani és persze 75 hrzen teljes "kuss". 85 re vissza térve ujra sípolt. Átraktam 640 x 480 ba 85 hrze (többek között mert szinte minden felbontást megnéztem amit csak eszembe jutott) itt veszett hangos sípolásba kezdett , amit már a félig alvó asszony pajtárs is , "elismeréssel" nyugtázott:)) Ez az amit végképp nem értek mivel ebben a felbontásban ez a max 640x480 =120, és még is csak is kizárólag 85 hrzen visitott...
Aztán egyik pillanatról a másikra teljen csönd azóta semmi gond , ha csak nem annyi hogy néha amikor állítom a hrzet egy pillanatra (1ms kb) besípol deh annyira röviden hogy alig hallani.
Most azon filózom hogy lehet lejebb veszem az ajánlott felbontást 85 hrzet mondjuk 80ra, power strippel , csak nemtudom ez a váltás mennyi látás károsodással járna :)). Mert egyesek szerint a 85 hrz az ami a minimum , mások szerint 75 alatti hrzek károsak a szemre .
A dolog azért is aggasztó mert ez már 2 ik monitorom ami sipolásos hibával került el tőlem , (meg szervízbe  is ahol kiderült sorkimenő tarfós volt ez volt az 1ső lg-m ..:). És ha most a 3ik monitorom is sorkimenő trafó hibával köszön el tőlem az már több mint gyanus . Esetleg gondoltam még arra hogy volt egy kis villanyszerelési malőr nálunk (made in elmü:)) , és kiváncsi lennék hogy esetleg egy(állandó napi jellegű) feszültség ingadozás okozhat e ilyen meghibásodást a monitorba vagy ez full barom 5let részemről? (sorkimenő trafó vagymih:)) Vagy netalántán video kártya okozzhat e ilyet? (mit nézzek át plzzz help:)))

Soz hogy ilyen hosszan írtam de eléggé idegesít ez a téma és már szeretném magam mögött tudni deh valahogy nem jön össze , szóval ha valaki felvilágosítana a kérdéseimben azt nagyon megöszönném.

Szerkesztette: dragonhent 2005. 04. 28. 17:54 -kor

#318 Felhasználó inaktív   dragonhent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 18:06

őhh Bocs még annyi hogy a gép és a monitor túl feszültségtöl elméletileg védve van ,az elosztó amin vannak a cuccok direkt ilyen (vagy legalább is a reklám szöveg ez volt:))

#319 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:27

Idézet: dragonhent - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 18:48

... volt egy kis villanyszerelési malőr nálunk ... sorkimenő trafó vagymih...

Az elektromos hálózat és a sorkimenő is okkozhat ilyen gondot. A VGA kártya viszont nem igazán.

Javaslat: amikor legközelebb rájön a sípolhatnék, mérd le a hálózati feszültséget, és hasonlítsd össze a normális állapottal.

#320 Felhasználó inaktív   dragonhent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 10:09

Thx a választ.
Én is gondoltam már rá, csak az a bökkenő hogy nemtudom hogyan kezdjek hozzá. A villanyszerelés és a monitorok "lelkivilága" nah ehez a 2 dologhoz hülye vagyok . (ha pcvel van gond azt megcsinálom). Szóval ha még dobnál egy infót arrol hogy mivel tudnám lemérni ,-a cucc neve teljesen elég. Remélem nem kérdeztem nagyon nagy hülyeséget:)))
Jah még annyi hogy tegnap is sípolt hangosan a már említett 640x480 (85hrz es) kategóriában csak ott--most viszont megint nem  :smoker:  Mennyire érdemes foglalkoznom ezzel a dologgal? Úgyértem hogy a sípolás maga természetes rossz ami előfordulhat avagy hívjam a szervízt ? (nhem szivesen maradnék monitor nélkül 1-2 hétre:(( )

Szerkesztette: dragonhent 2005. 04. 29. 10:16 -kor

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.