HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 16:21

Idézet: c.z.k.y - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 22:00

Hali!

Ma vettem egy LG F920P monitort.
A bal felső részénél 5x15cm-es részen nagyon enyhén kék színű. Nyomtam degausst, de nem segített. Állítgatom jobbra balra, már mindent kipróbáltam, de akkor is olyan marad.
Volt már vkinek hasonló dolog a monitorjával?

Van egy olyan funkció hogy Beam Landing, amellyel sarkonként lehet az elektronsugár érkezési helyét állítani. Legalábbis nálam sarkonként lehet állítani. Ezekkel ha játszol kicsit. akkor nem lesz kék vagy piros vagy zoldes az adott sarok. Ha megmozdítod a monitort és elszíneződik, akkor degauss, de azt se sűrűn. A konvergenciához jobb nem nyúlni.
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#382 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 16:25

Idézet: teamtom - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 16:31

Sziasztok!
A minap vettem egy LG Flatron F920P monitort.
Az a problémám vele, hogy a képernyő felső részén középen a megjelenített terület legalább egy milliméterrel lejjebb kezdődik, mint a felső rész szélein, vagyis másképpen mondva fent egy megjelenített vízszintes csik, például egy ablak fejléce torzulva, horpadtan látszik.
A monitor kezelőszervei között nincs függőleges irányú hordósság beállítás (vizszintesen tudom a képet "ducibbnak" vagy "soványabbnak" állítani), ezt nem tudtam ezért ezt a hibát korrigálni.

Kifeszítettem közvetlenül a képernyő elé vízszintesen egy cérnaszálat, úgy hogy a vizsgált ablakfejléc jobb és bal felső sarkára illeszkedjen, így jól látszik a torzulás.
Úgy tűnik felül a legnagyobb, és lefelé haladva csökken.

Kérdéseim:
1.a. hiba ez egyáltalán? rémlik, hogy hallottam valahol, hogy a "horpadtság" a flatron monitorok sajátja
1.b. túl közelről nézem a monitort, és ezért lép fel ez az érzékcsalódás?
2. min lehet tenni?

Köszönettel: teamtom

A Flatron és hasonszőrű Flat képcsövek nem horpadtak, csak a Te szemed van a szuperhordosítotthoz szokva. Ahogy mondtad pár nap és elmúlik.
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#383 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:04

Hi! Nagyban netezek,mikor a monitoron a felső kb 1 cm tartományban elkezd ugrálni a kép és torzít! Hatásra kb olyna , mint a Csillagok háborúja kezdés, a szöveg felcsúszik.... de hogy még ugrál is  :rolleyes:
A monitor egy Philips 107 P40-enes. Ha vki találkozott hasonló gonddal légyszi ossza meg velem a tapasztalatait. :respect:

Köszönöm! :)

#384 Felhasználó inaktív   adlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:23

Idézet: teamtom - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 11:01

Szia adlin,

üdvözöllek a klubban! :(

Ha nem nézed/bámulod a monitor felső harmadát, nem olyan zavaró. :(
majdnem megszokható
A fellógatott fügöny hasonlat egyébként nagyon jó!

Ha tudsz megoldást, szervízt, stb, kérlek mindenképpen oszd meg velem, akár magánba is: teamtom@teamtom.net

thx

teamtom

Szia Teamtom,

Végülis némileg megoldódott a probléma bár nem tökéletesen. A monitor még garanciális úgyhogy elvittem az egyik márkaszervízbe (HRP Bp. Véső u. 7. tel: 452-4600) és kértem, hogy csináljanak vele valamit. A szervízes a monitoron belül felragasztgatott kis mágneseket amikkel eltérítik a katódsugarat. A kép teteje teljesen egyenes lett, de a kép felső harmadában egy kicsit megmaradt a görbület (tudod: a függöny effektus  :) ).
Kb. 1 mm a lefelé hajlás, alig észrevehető, de én sajnos észreveszem. Egyébként azt modták, hogy ennél többet nem tudnak csinálni vele mert ha még több mágnest raknak fel akkor szét fognak esni a színek.
Javaslom próbálj meg Te is egy márkaszervízt azok közül amelyek a garancialevélen vannak, ha már nem garanciális a monitorod akkor is megcsinálják csak fizetned kell érte (HRP-nél 6000 + ÁFA).
Remélem sikkerrel fogsz járni!

Üdv.:
adlin

#385 Felhasználó inaktív   Goodman007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:01

Hali mindenkinek !
Van egy aprócska problémám.
Nem tudom ismeri-e valaki az IIYAMA HM903DT 19" CRT monitort.
Nos, a gondom a következő : Ha filmet nézek,  vagy játszok akkor feltűnően ZÖLDEBB minden ! De ugyanakkor jelen van minden egyéb szín is, csak a zöld uralja a képernyőt. Viszont egy másik monitoron ( sőt több monitoron ) megnézve ugyanezeket a dolgokat "normális színűnek" tűnik minden. A munkaasztalon nem lehet észlelni a zöld szín többletét, pl. a fehér háttér az tényleg fehér, és a tesztkép színei is rendben vannak. A monitor menűjében már alaposan végigpróbálgattam minden variációt, de a jelenség megmarad. A legnagyobb gond az, hogy a menüjében nem lehet állítani külön az RGB színeket. Nos nem tudom, hogy szokjak-e hozzá a dologhoz, vagy esetleg vigyem szervízbe? Ugyanis attól tartok, hogy megnézik a szervízben és mivel tesztképekkel "jónak" tűnnek a színek, nem csinálnak majd vele semmit.

#386 Felhasználó inaktív   ati27x 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:32

Szasztok! Vettem ma sulinetre egy fujitsu siemens monitort! A gondom az, hogy van rajta egy pixelhiba! Egy pixel állandóan vörösen ég! Akkor most lehet cserélni, vagy nem? Benne vagyok a 3 napban! Szal? Ja és fsc c19-3-as modell!

#387 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:01

Hali! Adott egy 17" CRT monitor, ami pihent egy fél évet, miután megjött a TFT monitorom. A minap bekapcsoltam és meglepően tapasztaltam, hogy a megjelenített kép elfordult 10-20 fokot az óramutató járásával megegyező irányba.  :eek:
Mi lehet ennek az oka és orvosolható-e valamilyen költséghatékony módon?
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#388 Felhasználó inaktív   Goodman007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:33

Idézet: ati27x - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 11:32

Szasztok! Vettem ma sulinetre egy fujitsu siemens monitort! A gondom az, hogy van rajta egy pixelhiba! Egy pixel állandóan vörösen ég! Akkor most lehet cserélni, vagy nem? Benne vagyok a 3 napban! Szal? Ja és fsc c19-3-as modell!

Én Úgy tudom, hogy 1 vagy 2 pixelhiba még nem garanciális esemény. Van egy hibahatár minden LCD-nél. Ha növekszik a hibák száma, akkor fogják csak kicserélni. De érdemes megkérdezni ott is, ahol vetted.

#389 Felhasználó inaktív   TomiFiu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:19

Sziasztok!

Kiváncsi lennék, hogy a XEROX XL775i TFT LCD 17"-os monitorról mi a véleményetek?
55eHUF-ért van az Auchan-ba, megéri?

#390 Felhasználó inaktív   ksanyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:04

Idézet: RebroN - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 9:50

Szisztok!

Nekem egy Lg F700B-s monitorom van.
A probléma:
- néha beremeg a kép
- vízszintes vonalak láthatóak a képernyőn
- összeségében olyan, mint amikor bezavarja a mobiltelefon

Remélem valaki már találkozott ezzel a jelenséggel.

A segítséget előre is köszi!

Hali!

Nekem is így hülyéskedik a monitorom (f700B) újabban, pedig már 2éve megvan és eddig jó volt. Sokszor azt hiszem a telefon zavar be, de ha elveszem onnan, akkor is csinálja, és van amikor folyamatosan.. Mintha változna, ugrálna a fényerő. Mi lehet a probléma?

#391 Felhasználó inaktív   gnme 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 19:22

Sziasztok,

egy héttel ezelőtt vettem egy használt Sony Multiscan200GS 17 colos Trinitron monitort.

Az a problémám vele hogy a képgeometriát nem tudom tökéletesre belőni annak ellenére, hogy a menüben nagyon sok állítási lehetőség van. A gond az, hogy a kép két szélén, az alsón oldalt és a felsőn oldalt a szálak alatt és felett, másképpen görbül a kép alja illetve teteje. A két "szál" között viszont a kép széle szép egyenes.

Továbbá ha bekapcsolom a tévét ami a monitor felett egy polcon van kábé 25 cm-re akkor enyhén becsíkozódik a monitor képe. A tévé egy Samsung valami öt éves agyonkerekített 55-ös típus amiben nemrég cseréltek tápot, mert meghalt (jászfényszarun azt mondták ez a széeria a tévétípusból egy katasztrófa volt örüljünk eddig bírta a táp, aztán hogy mit rakott utána bele azt nemtom)

Továbbá a monitor mellett a jobb oldalon van egy Onkyo Intergra erősítő egy cédé játszó egy rádiótuner 15centire. Ez a cuccrengeteg azonban nem mindig van bekapcsolva (!)

A monitoron egyébként kristálytiszta kép van. De negem iszonyatosan zavar arossz képgeometria a széleken. Erre azt mondta egy informatikus gyerek hogy hülye vagyok, mert nem lehet belőni körzővel.

Szóval .. ezeket a trinitron monitorokat be lehet lőni rendes egyenes szélű képre?? ...  mondom ..lehet csak ez én hülyeségem..

köszi

#392 Felhasználó inaktív   CsirkeJózsika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 14:31

Sziasztok,

használt monitort vennék, mit nézzek meg rajta, hogy ne fussak bele döglődőbe?

#393 Felhasználó inaktív   hzj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:26

Hi! Az 1éves Samsung 795mb monitorom néha sipol. Ez vajon miér van?

#394 Felhasználó inaktív   Eperkartacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:37

Sziasztok!
Van egy LG Flatron T710B monitorom. Az utobbi hetekben egyre érdekesebb dolgokat kezd művelni :think: .A dolog ott kezdődik hogy amikor a gép indul és írja ki a paramétereket, egyszerűen olvashatatlan. Hullámzik a kép, de annyira hogy olvashatatlan az egész. Aztán mikor bejön az XP 1024*768-as felbontásban 85Hz-en ott már sokkal jobb. :rolleyes:  De mintha mostanában ebben a felbontásban is elkezdte volna a hullámzást.
Elkezdtem nézegetni hogy hol, milyen felbontásban, hány hertzen műveli a dolgokat:
640*480  60Hz : Olvashatatlanul hullámzó kép
640*480  75Hz : Tök jó
640*480  85Hz : Dettó
800*600  60Hz : Itt is
800*600  75-80Hz : Itt is jó
1024*768 60Hz: Jó
1024*768 85Hz:Elkezdödött itt is a hullámzás
Azt vettem észre hogy mintha összefüggésben lenne a hullámzás a monitoron megjelenő fehér szin mennyiségével.Magyarán ha webezek és egy weblap alapszine fehér,akkor oldalt a görditősávon máris látni a hullámzást, de ha lecsukom az ablakot és egy sötét háttér van bennt, abbahagyja. De volt már hogy egy nagyon picit sötét háttérnél is csinálta,de nem annyira feltünöen.
Mi lehet a probléma?Mi kakkanhatott be rajta? Pls válaszoljon aki tud, mert amugy egy egész jó monitort ment meg a kalapács általi haláltól ha tud segítséget. :D

A válaszokat előre is köszönöm!

#395 Felhasználó inaktív   petikoma 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:02

Sziasztok!

Pár napja a négy éves monitorom (Samsung SyncMaster 700NF) a következő jelenséget produkálja: bekapcsolás után a kép függőleges szélei 1-2 mm-t ki-be ugrálnak. Néha gyorsan, néha lassabban, kisebb-nagyobb időközönként. A dolog kb. addig tart, amíg a monitor bemelegszik, és a kép normál méretűre "hízik".
Mi lehet a probléma? Érdemes-e szervizelni?

#396 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:08

Elég sok kérdésre választ kaphattok a topik régebbi hozzászólásainak átnézésével, meg néhány régebbi topik előkeresésével, pl.

https://forum.hwsw.h...showtopic=59303
https://forum.hwsw.h...showtopic=39235

Az online tanácsadás - részemről - szünetel :)
Elköltöztem :-)

#397 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:33

nyah okosok válaszoljatok nekem: lehet h a moncsim legyilkolja a videokarikat? :think:
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#398 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 16:26

Vettem egy ViewSonic VP191-et, pár nap után kikapcsolt, mintha áramszünet lenne semmire se reagált tök fekete kép. Szervizben azt mondták semmi baja, hazahozom erre 2-3 nap után megint bedöglik  a tök új monitor :-(
Szerintem táphiba, de gyárilag? Nem tesztelik le ezeket???  :(

#399 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:46

Sziasztok!

Van egy Iiyama visionmaster pro 454 19" monitor

Az a bajom, hogy igaz, minden éles, de a képe kezd sötétedni, windowsban még elmegy, de filmnézéskor, és játékban már közel sem elég, sőt.
Pl.: Ghost Recon gamma az alap 50 helyett 60 kell tennem, hogy ugyanazt lássam mint a többiek alapon, közepes (monitoron beállított)  fényerőnél.

Tudtok valami javítási megoldást, lehet-e, megéri, érdemes?

#400 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 20:26

Sziasztok
Volna nekem 1 samu 793s tipusu moncsim,es az volna a problema vele,hogy feher hatter elott neha barna csikok lesznek a kepen,vizszintesen a kijelzo jobb oldalatol indulva.Namost ez lehet monitor hiba?Azert gondolok erre,mert az elozo videokari+lap parosommal is ugyan ez volt a gond.Azota csereltem lapot,karit memoriat.
Help pls!
Mar a jovo sem a regi

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »