HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:21

Idézet: Rive - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:22

Privizz rá Didyman-ra, ő jobban ismeri az EIZO-k lelkivilágát :) Vagy az opció-eeprom halt meg, vagy az akku, amivel életben tartják a SRAM-ot. AZ utóbbi megoldás ritkább monitorokban :)

Thx  :respect:

#222 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:16

Igen, van rajta egy akksi, szvsz is az lehet halott. Szedted már szét? :) Ha itt is úgy van, akkor a nyak mögött van egy széles panel, ami fogadja a jeleket és feldolgozza, meg a proci is ott van. Az elemnek is ott kell lennie, ha van. Esetleg egy nagyon nagy kapacitású kondenzátopr képében lesz :) . Ha minden bekapcsoláskor a gyári alapbeállításokkal jön, akkor ez lesz, ha más beállításokkal, akkor eeprom szvsz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#223 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:11

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 16:16

Igen, van rajta egy akksi, szvsz is az lehet halott. Szedted már szét? :) Ha itt is úgy van, akkor a nyak mögött van egy széles panel, ami fogadja a jeleket és feldolgozza, meg a proci is ott van. Az elemnek is ott kell lennie, ha van. Esetleg egy nagyon nagy kapacitású kondenzátopr képében lesz :) . Ha minden bekapcsoláskor a gyári alapbeállításokkal jön, akkor ez lesz, ha más beállításokkal, akkor eeprom szvsz.

Nem szedtem még szét, nem is az enyém a moncsi igazság szerint. Annyit tapasztaltam még tegnap, hogy felbontásváltáskor is elmegy, tehát 1024-ben beállítom, teljes képernyő media player plugin átvált 640-be, majd mikor abból kilépek, már elmentek az 1024-es beállítások... Szintén elfelejt mindent, ha standby-ba kapcsolom. Egyébként úgy vettem észre, 60Hz-en nagyjából stimmelnek a beállítások, efölött viszont nem. Tehát gondolom a gyáriak jönnek vissza...

#224 Felhasználó inaktív   rico77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 01:31

Syasztok:
Leírom a problémát: szóval vettem egy új monitort 78e samtron tipusút(kb 10 napos) , és néha azt csinálja hogy éles sípoló hangot ad ki(kb olyan 10 másodpercig tartott eddig mindig) ,egyenlőre csak ritkán(eddig kb 3xor) . Megkérdeztem egy monitor szakit(?) aki szerint a sorkimenő trafó sz@rakszik benne. Nah hát ez nekem tök kínai , viszont az elöző monitorom dettó sipolt méghozzá folyamatosan(gaba) és baromi hangosan ,ezért is váltam meg tőle mert elég elvishetetlen volt hosszú távon. Van valakinek tippje hogy mi lehet a probléma ? Egyáltalán probléma e , az hogy néha sípolt? Kissé paranoiás vagyok az elöző óta:( És igen nehezen tudtam megvenni még ezt az olcsó cuccot is szóval ha most ez is megadta magát ,ráadásul úgy mint az elöző akkor eret vágok:((

(jah már olyasmire is gondoltam hogy talán a linux miatt romlik el? Létezik ilyen? mármint esetleg rosszul megadott viszintes és függőleges képfríssítési értékek következtében meghibásodik mehanikusan egy monitor ráadásul pár nap alatt? (bár a gyári adatok alapján adtam meg mindent, és mondjuk a sipolás eddig vegyesen volt xp és linux alatt is ) Mind2 rendszer alatt 1024x768@85hzen -ezen felbontáson ez a max hrz amit bír- használom. Szóval nyugtasson meg valaki plz hogy ez nem hiba és nem érdemes vele foglalkozni:)))) (persze csak ha így is van:)

Szerkesztette: rico77 2005. 02. 23. 01:36 -kor

#225 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:24

Idézet: rico77 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 1:31

...

Nyugi, 1024/768X85 mellett a sorkimenő nem sípol. Vagy legalábbis nem hallod, hacsak nincs a felmenőid között egy-két denevér :)

Tartós üzemhez illek nem a maximális képfrissítési frekvencián járatni a cuccot, hanem valamivel alatta. 80Hz pont elég egy ilyen monitornak ekkora felbontás mellett: most hirtelen nem néztem utána, hogy miféle ez a monitor, de az 1024 még egynémely 17"-esnek kikiáltott képcsőre is feleslegesen sok. Ha 15-ös a monitor, akkor meg bátorsággal vedd lejjebb 800-ig. Akkor rádobhatsz még egy lapáttal a képfrissítésre.
Emellett gondoskodj róla, hogy a monitor jól szellőző helyen álljon.

A sípolás általában a hálózati tápegységből szokott származni: ilyenformán összefügghet a helyi hálózat állapotával meg az ELMÜ úri jó kedvével. Általában nem kell vele törődni, de ha erősödik, vagy gyakrabban jelentkezik, akkor dobd fel újra a témát.

Addig is figyelj oda rá, hogy a sípolás együtt jelentkezik-e a közeli izzólámpák hunyorgásával, megnövekedett fényerejével: esetleg nagyobb fogyasztók (vasaló, hajszárító, bojler, stb) bekapcsolódásával.

A telepített operációs rendszerhez a monitornak nincs köze.

Szerkesztette: Rive 2005. 02. 23. 08:27 -kor

Elköltöztem :-)

#226 Felhasználó inaktív   rico77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 11:36

Nagyon Thx a választ:)) amúgy pontosan volt nálunk ilyesmi többször is 3 lámpánk is egymástol függetlenül "diszokózot" . Szóval akkor asszem jobb ha felhívom az elműt hogy nézzenek utána hogy esetleg a villanyóra vagy tudom is én mi xaraxik (elmű villanyórák, fogyasztók ismét egy olyan téma ami enyhén szóval nem a szakterületem:)) Még 1 x nagyon köszi a gyors választ, megnyugodtam . 

#227 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 11:43

Idézet: rico77 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 11:36

... többször is 3 lámpánk is egymástol függetlenül "diszokózot" ...

Az efféle inkább a helyi hálózat hibájára utal, akkor pedig nem az ELMÜ az illetékes, hanem a villanyszerelő, saját költségre.
Ha úgyis ott van, akkor nézessétek át vele a földeléseket is.

Szerkesztette: Rive 2005. 02. 23. 11:47 -kor

#228 Felhasználó inaktív   rico77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:48

THx ismét szerelőt már hívtam is:) (imádok fizetni :))
A másik meg az hogy tökéletesen igazad van abban hogy asszem tényleg nem volt a legjobb 5let a max hrz en járatni az adott felbontásban a monitort non stop . Gyanítom hogy a gabanál is ez tette be a kaput hosszú távon . Hát most sajna 1024 x 768 csak 75 hrz tudtam beállítani mert ezt fogadja csak el ez a szutyok,(a 800x600 meg katasztrófa:)) nah deh olcsó húsnak .... (asszem elkezdek gyüjteni egy tftre inkább vagy egy vakvezető kutyára :) a 75 hrz miatt :))

#229 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 23:28

A napokban vettem a configomban látható monitort. Így igaz nem egy mai darab, de na. Számoltam is a dologgal, hogy kicsi pinzből az ember ne akarjon nagyot viszont a kissebb (nagyobb) gemetriai hibák mellet észervettem -persz mikor már itthon volt a monitor-, hogy a bal felső és jobb alsó sarka el van szineződve (mint amikor a hangfal bezevarja). Hangfalakat messzébb tettem és kisütöttem, de semmi. Szal megnéztem mielőtt megvettem, de nem emléxme hogy lett volna ilyesmi vagy csak nem látszott a szinek miatt. Kérdésem van rá megoldás vagy szervizben kisütik valami kütyüvel? Az mennyire garantált, esetleg mellékhatások? Egyébként lilás az elszineződés ha ez számít valamit. A két kis szerencsétlen hangfalon kívül nincs ami zavarj (egyik felöl gép, másik oldalon nyomtató).

Szerkesztette: Aragorn 2005. 03. 06. 23:29 -kor

#230 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:41

Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 23:28

A napokban vettem a configomban látható monitort. Így igaz nem egy mai darab, de na. Számoltam is a dologgal, hogy kicsi pinzből az ember ne akarjon nagyot viszont a kissebb (nagyobb) gemetriai hibák mellet észervettem -persz mikor már itthon volt a monitor-, hogy a bal felső és jobb alsó sarka el van szineződve (mint amikor a hangfal bezevarja). Hangfalakat messzébb tettem és kisütöttem, de semmi. Szal megnéztem mielőtt megvettem, de nem emléxme hogy lett volna ilyesmi vagy csak nem látszott a szinek miatt. Kérdésem van rá megoldás vagy szervizben kisütik valami kütyüvel? Az mennyire garantált, esetleg mellékhatások? Egyébként lilás az elszineződés ha ez számít valamit. A két kis szerencsétlen hangfalon kívül nincs ami zavarj (egyik felöl gép, másik oldalon nyomtató).

Néhány esetben a gép is, nyomtató is bezavarhat: a bennük levő, vasból készült alkatrészek mágnesesek lehetnek. Ugyanígy bekavarhat pl. akár egy radiátor is, sajnos. Rámolj egy kicsit, meg nézz körül ilyen téren. Esetleg próbáld ki egy másik sarokban is a monitort.
Ha minden rendben, akkor jöhet a monitor macerálása: a napi ki/bekapcsoláskor teljesen áramtalanítsd, majd bekapcsolás után nyomj _egy_ degausst, amíg meg nam javul a kép. Ha egy hét után se jó, vagy ha a degauss alatt nem kavarodik fel a kép, akkor írj újra, és kisütünk valamit.

Ui.: a kisméretű hangszóróknál sajnos néha akár fél méter is lehet a 'veszélyes' távolság. Minél olcsóbb volt, annál valószínűbb, hogy a legkevésbé árnyékolt hangszórót rakták bele...

Szerkesztette: Rive 2005. 03. 07. 08:43 -kor

#231 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:15

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:41

Néhány esetben a gép is, nyomtató is bezavarhat: a bennük levő, vasból készült alkatrészek mágnesesek lehetnek. Ugyanígy bekavarhat pl. akár egy radiátor is, sajnos. Rámolj egy kicsit, meg nézz körül ilyen téren. Esetleg próbáld ki egy másik sarokban is a monitort.
Ha minden rendben, akkor jöhet a monitor macerálása: a napi ki/bekapcsoláskor teljesen áramtalanítsd, majd bekapcsolás után nyomj _egy_ degausst, amíg meg nam javul a kép. Ha egy hét után se jó, vagy ha a degauss alatt nem kavarodik fel a kép, akkor írj újra, és kisütünk valamit.

Ui.: a kisméretű hangszóróknál sajnos néha akár fél méter is lehet a 'veszélyes' távolság. Minél olcsóbb volt, annál valószínűbb, hogy a legkevésbé árnyékolt hangszórót rakták bele...

A nyomtatót levettem az asztalról, a monitort kitettem az asztal szélire, így a gép és monitor között 65cm van. A hangfalakat hagytama ház tetején. A degausst, a jobb alsó sarkában elégé helyrehozza az elszineződést pár másodpercig. A bal felső marad. Na megcsinálom az áramtalanításokat +degausstot és jelentkezem pár nap múlva. Ja ezt hányszor csináljam egy nap, mert a gépem  ki/bekapcsolgatása elég renszertelen.

Szerkesztette: Aragorn 2005. 03. 07. 13:27 -kor

#232 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 01:19

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:41

Hát eddig nem igazén akar eltünni, de tovább degausstolom. Ja, a sok degausst nem árt a monitornak? Esetleg  te nem tudod hogyan lehet azt a bizonyos szervizmenüt eléhozni?

#233 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 07:19

én úgy tudom, hogy a degausst nagyon ésszel kell. a szervízmenüknek meg van egy topicjuk, nézz szét benne ;)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#234 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:32

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 8:19

én úgy tudom, hogy a degausst nagyon ésszel kell. a szervízmenüknek meg van egy topicjuk, nézz szét benne ;)

Mit értesz a "nagyon ésszel" alatt? Néztema topicot, meg írtam is, de egyelőre semmi.

#235 Felhasználó inaktív   rico77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 01:51

Rere

"
Nyugi, 1024/768X85 mellett a sorkimenő nem sípol. Vagy legalábbis nem hallod, hacsak nincs a felmenőid között egy-két denevér smile2.gif"

A dolog vége az lett hogy kihívtam a samsung szervízt és elvitettem ezt a xart :(( 10 nap mulva hoztá vissza mi volt benne rossz amit kicseréltek ? ---> Sorkimenő:)))))))

#236 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:39

Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 1:19

Hát eddig nem igazén akar eltünni, de tovább degausstolom. Ja, a sok degausst nem árt a monitornak? Esetleg  te nem tudod hogyan lehet azt a bizonyos szervizmenüt eléhozni?

- A degauss elvileg nem árt a monitornak
- Ennyi idő alatt már el kellett volna tűnnie
- A dolgonak semi köze a szervízmenühöz

Írtad, hogy az egyik folt eltűnt a cuccok elrámolása után. Szerintem ilyen alapon próbáld ki a monitort egy másik helyen - a szoba másik sarkában - is, hátha pl. valami falban felejtődött vasszerelvény okoz galibát... Esetleg a polc/monitorálvány/mittudoménmi vasból készült részei.

Más tippem nincs.

#237 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:46

Messziről jött ember...  :cool:  szóval b@romi rég mesélte vki, hogy hasonló gondja, aztán rájött, hogy a közelben egy böhöm nagy trafóház volt, aztán átköltözött másik szobába és megszűntek a gondok - legendák sorába tartozó story :D
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#238 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 23:33

Van a cégnél egy Compaq V500, azt pl. jól láthatóan zavarja a fal túloldalán lévő villanyóra, még fél méterről is (3x32A). Ritka zavarérzékeny monitor.

#239 Felhasználó inaktív   Z-DorF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 16:33

Hali mindenkinek!!
Olyan monitor problémám lenne, hogy jácottam, aztán 1x csak elszállt a kép, a zene beszaggatott!
Mit tehettem, reset...
Aztán újraindítanám és nem jön be a kép
Nah mondom csekkolom a videókarit, mert a régebbi kártyával is csinált ilyet(annak leállt a hűtőventillátora)és felforrósodott (inno3D Geforce Fx 5200)
Megnézem ezt az újat is, bazz ez is forró volt... (ugyanaza a modell)
Kikapcs, megvár még lehűl...
20 perc múlva bekapcs...semmi..
Videókari pörög
Vinyó pörög
Gép sípol 2őt ahogy szokott
DE NINCS KÉP
MONITOR NEM JÖN BE...
Mit tudtok mondani...Mi lehet a baj???
Vagy a monitorra gyanakodok, vagy az alaplapra!?
[Arra is gondoltam h ugye rá van írva a moncsi-ra hogy 957Mbyte, namostmár valami olyasmit halottam egyik havertól, hogy neki 1x ezért szállt el a monitorja mert ez a tárhely megtelt...el se tom képzelni h létezik-e ilyen]
Előre is köszi a válaszokat...

#240 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 16:38

Idézet: Z-DorF - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 16:33

Hali mindenkinek!!
Olyan monitor problémám lenne, hogy jácottam, aztán 1x csak elszállt a kép, a zene beszaggatott!
Mit tehettem, reset...
Aztán újraindítanám és nem jön be a kép
Nah mondom csekkolom a videókarit, mert a régebbi kártyával is csinált ilyet(annak leállt a hűtőventillátora)és felforrósodott (inno3D Geforce Fx 5200)
Megnézem ezt az újat is, bazz ez is forró volt... (ugyanaza a modell)
Kikapcs, megvár még lehűl...
20 perc múlva bekapcs...semmi..
Videókari pörög
Vinyó pörög
Gép sípol 2őt ahogy szokott
DE NINCS KÉP
MONITOR NEM JÖN BE...
Mit tudtok mondani...Mi lehet a baj???
Vagy a monitorra gyanakodok, vagy az alaplapra!?
[Arra is gondoltam h ugye rá van írva a moncsi-ra hogy 957Mbyte, namostmár valami olyasmit halottam egyik havertól, hogy neki 1x ezért szállt el a monitorja mert ez a tárhely megtelt...el se tom képzelni h létezik-e ilyen]
Előre is köszi a válaszokat...

:lama: Nem az van a monitorra írva, hogy 957MB? Mert akkor ez egy Samsung monitor lesz.  ;)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.