HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:34

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 8:53

csak en erzem hogy el van tulozva ez a dvi imadat? vagy igazam van es egy normalis analog kabellel is teljesen jo kepet lehet kapni(a gagyi kabel persze felejtos, nem annak a kepebol kell kiindulni)

Nem teljesen, minél nagyobb az alkalmazott felbontás, annál nagyobb a videofrekvencia, és az annál jobban fel tud venni zajokat a kábel hosszán. CRT-nél pl. 1280x1024, 1600x1200 vagy a feleletti felbontásoknál ezt igen markánsan lehetett érezni. Nagyfelbontásban a komponensenkénti analóg átvitel segít ezen valamelyest (BNC kábel, R-G-B komponensek külön, valamint egy-egy H/V szinron madzag, összesen 5). Létezik BNC-D-Sub konverter is, ami a külön szállított komponens jeleket csak a csatlakozó előtt szedi össze, ez is javíthat valamelyest. Összességében azonban minél több jelforrást/tápmadzagot el kell vinni a monitor közeléből, ami a többkilós madzagfüzérek miatt szinte elkerülhetetlen. Szóval az analóg jel mindig zajos egy picit.

A DVI-átvitel jellegében digitális, így kiküszöböli az analóg jelzajokat. Így nem üres marketingfrázis. 
Korábbi 19" LCD monitornál tértem át először D-SUB-ról DVI-ra 1280x1024 felbontás mellett, a "feltisztulás" igen látványos volt.

A kétlépcsős konverzió (DAC, majd a monitor előtt ADC) minden bizonnyal veszteséges, de zavartűrése miatt az analógnál jobb megoldás, az egylépcsős DVI-nél azonban szükségszerűen rosszabb lesz.

Szerkesztette: Arkhon 2007. 05. 01. 09:41 -kor

Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#762 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 06:34

en most is egy 20 colos eizo(crt) monitort hasznalok es 1920*1440 ben sem latom en hogy romlana a kep. vagy ha romlik is azt nem veszem eszre mert annyira kicsi a valtozas. anno ezt a bncs megoldast is probaltam de szintugy nem lattam kulombseget a normalisan arnyekolt es a bncs kabel kozott. kulombseget en csak a 400 ft os monitorkabelnel lattam.de annal tenyleg szembetuno volt.

amugy az elmeletet ertem hogy miert jobb a dvi, csak gyakorlatban nem erzem hogy realizalodna.

Szerkesztette: SATAN 2007. 05. 03. 06:35 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#763 Felhasználó inaktív   rhard 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 07:54

Hy Mindenki!
Most vettem használtan egy LCD monitort.
Csakhogy az illető [akitől vásároltam] nem említette h van vele "egy kis" gond.
Igazából az a probléma, h látszanak a betűk meg ilyesmi csak tök sötét a kép.
Szóval nagyon örülnék, ha valaki tudna hozzászólni valamit.
:respect:

#764 Felhasználó inaktív   HG9MBV 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:01

Üdvözlök mindenkit a Fórumon, mint ujonnan regisztrált tag.!

Szeretnék érdeklődni, a PROVIEW 900P, MA-98KS, blokkon PVMA-982K, ELEKTO VORLD Magyaroszág KFT által forgalmazott 19" TFT monitor jótálását tudjátok e hol lehet érvényesiteni?

Hibajelenség: 2 napja volt egy csattanás, kép meg se rebbent, viszont azóta ha 1-2 óránál tovább nem kap vezérlőjelet akkor nem indul el a szinkron vezérlése, és tejesen sötét marad a képernyő, 2. bootolás után már ha leáált a rendszer, kiirja ugyan a NO SIGNAL ablakot s attól kezdve akár napokig is működik minden gond nélkül! Nincs még 1 éves, aug.-ban járna le a jótálása, de a megadott szerviz már lassan 2 éve nem javitja ezeket a tip.-kat. / SC-Ker Kft. /
Hiba oka valószinűleg elkó kidurranása, de hiába vagyok jártas elektronikában sajnos az alkatrészt nem valószinű, hogy értékben be tudnám azonositani milyen értékű és mekkora feszültségű, főleg ha még ráadásul tantál kondi ! Ezért nem is mertem szétszedni!
Ha valaki tudna valami közelebbi infót , kérném irjon, akár priviben is!
Most megpróbálok még a bolt ügyfélszolgálatára rákérdezni szerviz ügyileg!
Köszi.....

#765 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:11

Nem éppen hiba, de nem tudom hova írjam.

Van egy Samsung 710N TFT monitorom, a gondom az, hogy az unokaöcsém tollal ráfirkál egy rövid vonalat, nem voltam ott mikor csinálta, szerencsére a kép alján van. 

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mivel lehetne ezt eltüntetni, próbáltam szeműveglemosóval, de csak a halványabb részeket tüntette el. Erősebb szerrel meg nem merem mepróbálni, nehogy kárt tegyen a monitorban.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#766 Felhasználó inaktív   HG9MBV 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 17:22

Idézet: KM - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 12:11

Nem éppen hiba, de nem tudom hova írjam.

Van egy Samsung 710N TFT monitorom, a gondom az, hogy az unokaöcsém tollal ráfirkál egy rövid vonalat, nem voltam ott mikor csinálta, szerencsére a kép alján van. 

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy mivel lehetne ezt eltüntetni, próbáltam szeműveglemosóval, de csak a halványabb részeket tüntette el. Erősebb szerrel meg nem merem mepróbálni, nehogy kárt tegyen a monitorban.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Nem irtad milyen tollal? Ha alkoholos filc akkor egy fültisztitóra ablaktisztitóval egy ponton ahol a vonal van megforgatod rajta, nekem az ablaktisztitó nem bántotta a 19"-os TFT elejét! Ha netán ez nemsegit, még a régi tipusú fúró-vágó spray, szintén fültisztitóra és azzal, Ha végképp eggyik sem lenne jó akkor azt tudom még javasolni, hogy amodent fogkrém vagy valami hasonló, és kis vatta, vagy finom filcre fogkrém és egyszerűen lepolirozod! A fogkrém már DVD-nél is volt a segitségemre!
Az ACETONT, NITRO-HIGITÓT FELEJTSD EL!!

Szerkesztette: HG9MBV 2007. 05. 11. 17:24 -kor

#767 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 23:11

Idézet: HG9MBV - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 16:22

Nem irtad milyen tollal?

Rendes kékszínű golyóstollal. Köszi a segítséget, a fültisztító jó ötletnek tűnik, eddig csak ronggyal próbáltam, majd megpróbálom.

Szerkesztette: KM 2007. 05. 11. 23:14 -kor

#768 Felhasználó inaktív   HG9MBV 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 13:54

A PROVIEW TFT készülékkel a Serelco szervízhez kellene eljuttatni.

"SERELCO Budapest 1103 HANGÁR U.10 333-9575
SERELCO Győr 9023 Nagy I. u. 61. 96/527-517
SERELCO Pécs 7630 Szabadság u. 33. 72/212-354
SERELCO Szeged 6720 Berlini krt. 6. 62/420-019
VAgypedig az áruház vevő;szolgálatán leadni és onnan is el tudják
juttatni a szervizhez!

Üdvözlettel Electroworld Áruház Ügyfélszolgálata
Megjött a szervizlista:"
Péntek délután, ugye telefon már hiába!
Már csak azt kéne még tudni, hogyan fogják megtériteni a postaköltséget, a mostani árak mellett ha értékbiztositással adom mondjuk fel? Akár szerviz vagy az ügyfélszolgálat felé? Vagy küldjem portósan(?) aztán visszahozzák, hogy a cimzett nem vette át! :confused:

Szerkesztette: HG9MBV 2007. 05. 12. 14:01 -kor

#769 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:07

Sziasztok!

A monitorom működésével van egy kis gondom időnként, ami pontosan egy 17 colos Samsung SyncMaster 763MB. Fogalmam sincs, hogy miért, de a Radeon X1600Pro vgammal, amiből mellesleg már a második van, nem mindig akar bekapcsolni a monitor. A jelző led beáll, de a kép nem akar beizzani. Ugyan újboli bekapcsolással jó lesz, de ez nekem mégiscsak fura, mert Radeon 9550el, 9200SEvel, és GeForce 3 Titaniummal nem csinált ilyet. Kizárom, hogy az X1600Pronak lehet baja, mert a régivel is csinálta.
Szerintetek mi lehet a baj? :think:
Előre is kösz a segítséget! ;)

#770 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:29

Mindig csak második beindításral eszs jó vagy msákor tovább isk ell esetleg?
Ha jól tudom az a moncsi CRT(nem néztem utána most), akkor meg ha nem akar bekapcsolni próbáld meg a köv harci mozdulatot:
Mindkét irányból(pl mint piedone) csapjál oda egyszerre neki, nekem is volt iylen a régi crt vel hogy led megy de kép nincs mert nem bír valamiért bekapcsoln ide egy két jól irányzok fizikai behatás segített rajta.

#771 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:37

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:29

Mindig csak második beindításral eszs jó vagy msákor tovább isk ell esetleg?
Ha jól tudom az a moncsi CRT(nem néztem utána most), akkor meg ha nem akar bekapcsolni próbáld meg a köv harci mozdulatot:
Mindkét irányból(pl mint piedone) csapjál oda egyszerre neki, nekem is volt iylen a régi crt vel hogy led megy de kép nincs mert nem bír valamiért bekapcsoln ide egy két jól irányzok fizikai behatás segített rajta.

:Đ  :Đ
Igen, mindig második indításra lesz jó, és CRT. Amúgy még az járt a fejemben, hogy crt->dvi átalakítóval bedugom a dvi-be, hátha úgy jó lesz.

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 05. 16. 12:47 -kor

#772 Felhasználó inaktív   Laxxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:44

sziasztok !

Van egy Samsung Syncmaster 753 dfx monitorom.
Ma délután rendben kikapcsoltam a gépet, most este bekapcsolnám, de a monitor meg se mukkan :(.
Semmi életjelet nem ad, a led nem világít az elején, illetve a kattanás sem hallatszik ami ki-be kapcsolásnál eddig hallatszott
.Ki-be kapcsolásra egyáltalán nem reagál.
Kérdéésem az lenne, hogy mi lehet a hiba okozója, ill milyen javítási költséggel számolhatok./ nem akarom, hogy nagyon átba**ák a búrám/.
El kéne döntenem érdemes e egyáltalán javittatni,
Lehet, hogy volt ilyen hibáról már szó, de most is tévén olvasom a fórumot és elég ratyi a kép, sorry .

üdv.

#773 Felhasználó inaktív   Laxxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 14:19

Pillanatnyilag egy 18 ft-os biztosítékcsere megoldotta a dolgot  :)
A többit majd az idő eldönti  :Đ

#774 Felhasználó inaktív   HG9MBV 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 15:53

Idézet: Laxxon - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 14:19

Pillanatnyilag egy 18 ft-os biztosítékcsere megoldotta a dolgot  :)
A többit majd az idő eldönti  :Đ

Szerencsés vagy!! Viszont azt valami előidézte, hogy tönkrement! Valahol megnőhetett az áramvelvétel! Vagy esetleg kicsit alá volt méretezve, esetleg nem lomha kiolvadó betét volt benne! Ha tudsz esetleg olyan olvadóbetétet keriteni ami áramban megegyezik de belül kerámiahomok van az nehezebben olvad el!
Volt szerencsém látni szabványos biztit betéve a monitorba ami a bekapcsolás pillanatában mint egy izzószál cseresznyepirosra izzott, majd lefeketedett. Ha a tied is ezt tette akkor revésedés miatt is elvékonyodhatott, és nem biztos a megnövekedett áramfelvétel sem!

#775 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 19:16

Idézet: HG9MBV - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 13:54

A PROVIEW TFT készülékkel a Serelco szervízhez kellene eljuttatni.

"SERELCO Budapest 1103 HANGÁR U.10 333-9575
SERELCO Győr 9023 Nagy I. u. 61. 96/527-517
SERELCO Pécs 7630 Szabadság u. 33. 72/212-354
SERELCO Szeged 6720 Berlini krt. 6. 62/420-019
VAgypedig az áruház vevő;szolgálatán leadni és onnan is el tudják
juttatni a szervizhez!

Üdvözlettel Electroworld Áruház Ügyfélszolgálata
Megjött a szervizlista:"
Péntek délután, ugye telefon már hiába!
Már csak azt kéne még tudni, hogyan fogják megtériteni a postaköltséget, a mostani árak mellett ha értékbiztositással adom mondjuk fel? Akár szerviz vagy az ügyfélszolgálat felé? Vagy küldjem portósan(?) aztán visszahozzák, hogy a cimzett nem vette át! :confused:

javaslom  az aruhaz vevoszolgalatan leadni. HA ertesz az elektronikahoz, szerintem a nicked alapjan igen, nyugodtan javitsd meg - tantal kondi nem hiszem hogy van benne az un A/D boardon. a TFT monitorokon elterites nem nagyon van, a bejovo VGA a jelet mediatek vagy realtek funkcionalis egyseggel digitalizaljak es a TFT panelnek mar igy kuldik tovabb az un. LVDS kabelen. A kerdesem az, hogy biztos-e hogy ez a panel ment ki, es nem pedig az inverter ami 600V-ot allit elo a hattervilagitas szamara?

edit: a legvaloszinubnek azt tartom, hogy a kapcsolouzemu tapegyseg pufferelkoja szallt el. tipikusan 1000uF-os kondi szokott lenni, sajnos rossz minoseguek e legtobb esetben es az igenytelen kapcsolastechnika miatt 80-90 fokon forr a kondiban az elektrolit. Ha ez az elko a bunos, javallot a rubycon gyartmanyu cserekondenzator.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 22. 19:42 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#776 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 16:33

Hmm...a múltkor írtam egy monitoros problémával kapcsolatban, és írtam azt is, hogy megnézem crt->dvi átalakítóval is a kíváncsiság kedvéért. Most átalakítóval dugtam be a DVI-be, és máshogy viselkedik a moncsi. Winbetöltés előtt nem kapcsol le, csak felbontást vált, és nekem erősen úgy tűnik, mintha szebb lenne a kép, élesebb, mint régen. Ennyit számít az, hogy a DVI-be dugtam?  :think:

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 05. 25. 16:33 -kor

#777 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 09:20

nyugtassatok meg hogy nem tud egy tft villogni sajat hibajabol.

neha elkezd a monitorom villogni vagy oldalra kicsit berangatni. most egy 22"os Benq TFTt hasznalok.
jol gondolom hogy ez inkabb videokartya hiba lesz? csak mert elmeletem szerint a tftnel nincs olyan hogy sorkimeno hiba meg a villogas sem az lcd technologia jellemzoje(a villogast ugy kell elkepzelni mintha kb 20-25Hz lenne a frissites)
de nem mindig csinalja. de minden nap eszreveszem egy parszor.
ez azert idegesito mert igy gariztatni is eleg maceras mert azt fogjak mondani hogy nem lattak hibat :(
mondjuk most ami alatt irom a hszt vagy 3X eszleltem egy egy pici randulast. de van olyan hogy orakig teljesen jo.

amugy az elozo monitorom ugyanilyen okok miatt csereltem le. az is neha elkezdett villogni de arra gondoltam hogy szegegy regi eizo crt mar kezdi megadni magat.de lehet hogy megsem a monitornak volt baja?

szerk.: most feldugtam masodik monitornak a regi crtmet es azota persze nem csinalna a kis kocsog, hogy kideritsegm hogy most most tenyleg a vga csinalja e.

Szerkesztette: SATAN 2007. 05. 28. 10:14 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#778 Felhasználó inaktív   zenon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:59

Nekem is gondok voltak a vadi új Philips LCD-mmel. Fehér színű területektől jobbra lilás-zöldes elszíneződés volt. Aztán ugye ment a szervízbe, ők pedig megállapították (1 hónap múlva), hogy semmi baja. Azóta tényleg nincs baja. (Csak annyi, hogy az iq bajnok szervizesek nem tudták leszedni a talpát, csak csavarhúzóval, és látszik a nyoma...) Tanulság: nincs.

Annyi lenne a kérdésem, hogy melyik laptop monitorra adják Magyarországon a legjobb garanciát? Van egyáltalán itthon olyan, hogy >=1 világos / >=1 sötét alpixelre már cserélnek?

#779 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 00:44

Idézet: zenon - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:59

Nekem is gondok voltak a vadi új Philips LCD-mmel. Fehér színű területektől jobbra lilás-zöldes elszíneződés volt. Aztán ugye ment a szervízbe, ők pedig megállapították (1 hónap múlva), hogy semmi baja. Azóta tényleg nincs baja. (Csak annyi, hogy az iq bajnok szervizesek nem tudták leszedni a talpát, csak csavarhúzóval, és látszik a nyoma...) Tanulság: nincs.

Annyi lenne a kérdésem, hogy melyik laptop monitorra adják Magyarországon a legjobb garanciát? Van egyáltalán itthon olyan, hogy >=1 világos / >=1 sötét alpixelre már cserélnek?

en ugy tudtam hogy az apple az a kijelzoinel mar az elso hibanal is cserel, es gondolom ez a notijainal is igy van. de nem biztos.
de a nev miatt el tudom kepzelni. bar allitolag a magyar szerviz az siralmas egyebkent.de ez sem biztos!

#780 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:02

HELP!!!
LG F900P CRT moncsim van és úgy érek haza, hogy bekapcsoláskor kiírja, hogy "NO SIGNAL-PLEASE CHECK CABLE". Megnéztem a kábelt, fújtam stb, de akkor is kiírja. Na akkor másik kábelt és akkoris, végül régebbi 15" noname-t vettem elő és most azon írok. Mi lehet a baja az LG-mnek? :(
Fákjúál!!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.