HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 19:42

Idézet: bem13 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:38

Sziasztok! Egy régi (kb 3 éves?) AOC CRT monitorom van, és minden beállítás ellenére 60 Hz -en működik.

Miből gondolod, mi a hibajelenség?
A gépkönyve szerint tudnia kellene ezt a képfrekvenciát?

#1082 Felhasználó inaktív   icy68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 11:41

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:40

Valószínüleg drágább lenne a leves mint a husi, hacsak nem csupán egy kondenzátor füstölt csupán ki.

Ezt még megnézem, köszi a tippet. Gondolom ha tovább bontom szembeötlő lesz.
Asrock A780GM-LE, Athlon II 240, 2GB Kingmax DDR2, Gigabyte HD2600XT

#1083 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:52

Kaptam egy 22"-os monitorra egy jó árajánlatot, majd megnéztem az apróbetűs részt, ez volt benne:

A piros, a zöld, a kék és a fehér színű pixelek (képelemek) esetenként fényesen jelennek meg, néha pedig fekete képelemek is láthatók. Ez a termék minőségi hiba, ettől a kijelzőt még gond nélkül lehet használni.

Szerintetek is tollas a hátam???  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1084 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 20:39

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 16:52

Kaptam egy 22"-os monitorra egy jó árajánlatot, majd megnéztem az apróbetűs részt, ez volt benne:

A piros, a zöld, a kék és a fehér színű pixelek (képelemek) esetenként fényesen jelennek meg, néha pedig fekete képelemek is láthatók. Ez a termék minőségi hiba, ettől a kijelzőt még gond nélkül lehet használni.

Szerintetek is tollas a hátam???  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

mond azt hogy hazudnak :D
Itt legalabb probalnak szepen fogalmazni :D
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1085 Felhasználó inaktív   bem13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 21:33

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:42

Miből gondolod, mi a hibajelenség?
A gépkönyve szerint tudnia kellene ezt a képfrekvenciát?

Eddig 85-ön használtam, tehát tudja. Onnan gondolom, hogy látom, hogy "vibrál" a kép, tehát egész biztos nem 85, de még 70 se. Egyébként most megjavult  :confused:

#1086 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 01:43

Idézet: bem13 - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 21:33

Eddig 85-ön használtam, tehát tudja. Onnan gondolom, hogy látom, hogy "vibrál" a kép, tehát egész biztos nem 85, de még 70 se. Egyébként most megjavult  :confused:

Elárulom Neked, h a meghajtó frekvencián működött, csak épp szinkronizációs hibával.
Ha nem így lett volna, akkor csak csíkozódást láttál volna.

#1087 Felhasználó inaktív   bem13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 16:52

Oké, köszi szépen a választ

#1088 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 17:03

Hali. Nem olvastam vegig mind a 37 oldalt ugyhogy remelem kapok valami turelmes valaszt.

A problema egy Philips Freeling X40 laptop kijelzojevel van. Egy 2-3 pixel szeles, fuggoleges fekete csik szeli at a kepernyot valahol az elso negyedenel*. Van nehany furcsasag amit meg akarok emliteni:
1) A Windows bebootolasakor nem jelentkezik a hiba. Bekapcsolaskor a Philips logo villan fel, ez hibamentesen jelentkezik. A BIOS kek hattereben sincs fekete csik.
2) Rakotottem egy monitorra hogy megnezzem, vajon a videokartyaval van-e a problema (bar ennek nem adtam 1% eselyt sem, a VGA hiba nem igy nez ki). Normal modban es klonozva (mikor a laptop kijelzoje lekapcsol es csak a monitoron latni a kepet) nincs fekete csik a monitoron. Az volt erdekes mikor visszakapcsoltam normal modnal hogy a monitorrol tegye vissza a kepet a laptop kizelzojere: termeszetesen a fekete csik ott volt de szepen lassan elkezdett halvanyodni, vegul teljesen eltunt :eek:. Aztan lassan ujra megjelent.
3) Bootolaskor (mikor a fekete kepernyo latszik a kis feher kurzorral bal fent) a vonal helyen latszik nehany villogo feher pixel.
4) Windowsban neha szurken villog nehany pixel (atvaltanak a konstans fekete szinrol) ha megnyitok mogottuk egy-egy ablakot.

Amire gondolok:

1) Kijelzovel van a gond. Ebben azert nem vagyok biztos mert a monitorra radugva, majd levalasztva a laptopot, egy idore teljesen el tudtam tuntetni a csikot. Meg neha feher, neha szurken villog egy-egy kis resze (lasd fentebb).
2) A kijelzo es az alaplap kozott lehet problema. Ugyebar a kijelzo kabeleken keresztul kapcsolodik az alaplaphoz (az meg a VGA-hoz) es ott is lehet a hiba. Nem ertek hozza de ugy kepzelem le hogy az alaplapra integralt(?) Geforce Go 6600 ket kimenettel rendelkezik, az egyik a kijelzohoz, a masik meg az RGB kimenethez csatlakozik. Az elobbivel is lehet a gond. Esetleg a VGA-t az alaplaphoz koto buszrendszerrel is :think:

Nyilvan erre nem lehet egyertelmu valaszt adni, kiveve ha valaki mar tapasztalt ilyet. En ebben remenykedem, irjatok ha tudtok valami okosat mondani!

*probaltam mas felbontassal es frissitesi ertekkel de nem valtozott semmi

Nem ide tartozik de az emlitett laptopban ketto, 512MB-os (32MBx16) DDR2 533MHz-es memoria van beszerelve. Gondoltam hogy fel lehetne upgradelni 2 gigara (1GB+1GB, nem hiszem hogy 2GB-nal tobbet kezel ez a majdnem 3 eves laptop). A legjobb/legkozelebbi talalat ez volt:
http://www.ebuyer.com/product/95741
Mi a velemenyetek rola? Ugyan 667MHz-es, de az alaplap gondolom majd visszahuzza 533-ra es nem lesz gond. A tobbirol lovesem sincs, DDR2 laptop RAM mindketto, kompatibilisnek kell lennie.

Szerkesztette: N.M.I. 2009. 02. 03. 17:07 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1089 Felhasználó inaktív   remenyik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 14:50

Üdv mindenkinek,remélem nem szerepelt még ez a kérdés ebben a topic-ban. A probléma a következő:samu206bw monitoron egy pixel oszlopból feltehetőleg a piros szín hiányzik,(világos alapon halványkék,piros alapon fekete)javítható-e ,vagy game over:(
válaszokat köszönöm.

#1090 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 16:19

Rokontól hoztunk egy LG Flatron 795FT monitort (CRT) édesanyámnak, a 15 colost leváltandó. Olyan problémája van, hogy a kép alján van egy enyhe lilás elszíneződés, amit a degauss sem tüntet el. A monitor környékén nincs mágneses tárgy, mindent elpakoltunk, majd a monitort is másik asztalra tettük, de semmi sem használt. Degauss után, amikor lefut a kép remegése, normálisak a színek, de rá úgy egy másodpercre egy halk kattanás hallatszik, és újra ott a lilás sáv, és a kép alsó széle is íves lesz egy leheletnyit.

Mi okozhatja ezt? A monitor használható, inkább csak bosszantó problémáról van szó, de nem jövünk rá, mi lehet a gond.

Szerkesztette: debaj 2009. 02. 08. 16:20 -kor

#1091 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 18:03

Hali! nekem meg egy olyan problémám lenne az lg tft-men miszerint akármelyik osd gomb megnyomására azt írja ki hogy osd locked. Mi lehet a hiba?

#1092 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 19:19

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 19:03

Hali! nekem meg egy olyan problémám lenne az lg tft-men miszerint akármelyik osd gomb megnyomására azt írja ki hogy osd locked. Mi lehet a hiba?

Le van zárolva az OSD. Hogy ne lehessen véletlenül elnyomkodni. Nézd meg, a kézikönyvben mit írnak a lock-ról, s annak feloldásáról.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1093 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 20:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 19:19

Le van zárolva az OSD. Hogy ne lehessen véletlenül elnyomkodni. Nézd meg, a kézikönyvben mit írnak a lock-ról, s annak feloldásáról.

Sikerült! Köszi a tippet! Király vagy!

#1094 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 17:23

Egy laptop LCD kijelzöje idönként mozgatás közben rezegni kezd, vagy futni kezd a kép, esetleg vizszintes vékony csikok jelennek meg pár pillanatig.
Csak csatlakozó tisztitásra lenne szüksége, vagy komolyabb hibát jelez? (pl. alaplap repedés?)

#1095 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 19:00

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 17:23

Egy laptop LCD kijelzöje idönként mozgatás közben rezegni kezd, vagy futni kezd a kép, esetleg vizszintes vékony csikok jelennek meg pár pillanatig.
Csak csatlakozó tisztitásra lenne szüksége, vagy komolyabb hibát jelez? (pl. alaplap repedés?)

Elsőre kontakthiba ami bárhol lehet. Elképzelhető, h egy ilyen hiba késöbb komolyabbat csinál, érdemes mihamarabb megnézni.

#1096 Felhasználó inaktív   parkasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:25

Sziasztok!

Lenne egy "kis" gondom. Sikeresen összeraktam egy új gépet, de amikor elindítom, minden felpörög, műxik rendesen, csak a monitor nem akar bekapcsolni. Se kép se semmi. Mi a túró baja lehet? A régi géppel ment, ezt vajon miért nem komálja? Előre is köszi a segítséget!

#1097 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 00:53

Idézet: parkasz - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 19:25

Mi a túró baja lehet?

Ha a gép nem találja a videokártyát, akkor a rendszerhangszóróban méltatlankodik, ha eljut az öntesztig.
Ha nincs cseremonitorod, akkor a rendszerhangszórón kívül húzz le mindent és utána egyenként próbáld berakni a memóriát, majd a videovezérlőt és a többit.
Esetleg még kezdhetsz egy Cmos resettel.
Persze ez akkor igaz, ha alapon nem ad semmi hangot.

#1098 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 08:51

Sziasztok
Viewsonic vp171b (használtam vett lcd monitor) menü gombja nem működik.

Pontosabban mondva, ha "alánézek" a gomb alatti burkolatnak, megmozgatom, megpiszkálom, megjelenik a menü, de nem lehet semmit sem állítani. A nyilak jelölését szem előtt tartva, hiába nyomogatom, nem történik semmi.

Mit lehet ilyenkor tenni? Igaz a tft, csak 14000 Ft volt, szép a képe is, csak kisüti a szemem.
A contrast-ot, fényerőt szeretném valahogy csökkenteni. Nem szeretnék hülyeséget kérdezni, de mégis megkérdezném, létezik-e olyan monitor program, amivel tudom állítani a beállításokat (elsősorban a fényerő, kontraszt érdekel). (Igaz az én esetemben, az ati vidikártya tulajdonságainál, lehet állítani fényerőt ill. mást is)

Köszönöm.

Minden hozzászólásnak örülök.

Szerkesztette: fine2006 2009. 02. 25. 08:54 -kor

#1099 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 09:15

Egy kis keresgélés után  a perfect suite program, viewsonic esetén, nagy segítség lehet.

http://209.85.129.132/search?q=cache:WfEGw...clnk&cd=1&gl=hu

Valaki megosztáná velem ezt a progit. Köszönöm

:respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: fine2006 2009. 02. 25. 09:24 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 12:07

Mégegyszer kérem a segítségeteket!
Akinek viewsonic-ja van, és kapott wizard, ill. perfect suite-s cd-t, az az én emberem. , de remélem más is tud segíteni.
A wizard cd (1cd) nem jó, mindenképpen a teljes verziós perfect suite-t (2 cd) szeretném.
A demot le lehetett tölteni (lsd. google), de olyan mint ha fel se telepítettem volna. Minden le van korlázotva, tiltva : :confused: : . Semmit sem ér!!! :reklamacio:  :confused:
Köszönöm. 

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.