HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   manci_hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 21:32

Hali, előrebocsátom nagyon láma vagyok a témában, ezért fordulok hozzátok. Holnap veszek egy LCDTV, +egy HDD-s DVD-t, eddig csak egy régi tévém, és videóm volt. A videót szeretném megtartani és beleilleszteni az uj 'rendszerbe'. Az uj vasak rendelkeznek az összes csatlakozási lehetőséggel.
Kérdésem: MIVEL és HOGYAN kössem össze őket, hogy a legkevésbé kelljen álligatni/huzogatni a dolgokat, és a minőség is a legjobb legyen. Előre is köszi  ;)
manci_hu

#1902 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 13:21

Sziasztok.

Egy kis segítség kéne.
A helyzet a következő: van egy Leadtek 6600GT extreme videó kártyám.
Rákötöm a tévére. Minden bejön, csak fekete-fehérben. Tudna valaki segíteni hogy szines legyen a kép?
Előre is köszi.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#1903 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 14:50

Idézet: subidu - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 14:21

Sziasztok.

Egy kis segítség kéne.
A helyzet a következő: van egy Leadtek 6600GT extreme videó kártyám.
Rákötöm a tévére. Minden bejön, csak fekete-fehérben. Tudna valaki segíteni hogy szines legyen a kép?
Előre is köszi.

A TV-out-ot allitsd S-Video-ra (ha S-Video kabellel kötötted össze TV-vel), a TV szabvanyt pedig PAL-ra.

Szerkesztette: Luftwaffe 2006. 11. 10. 14:50 -kor

May the bastard rest in pieces ;)

#1904 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 15:28

Én is segítséget kérnék: nemrég vettem egy ASUS PCX5900 ViVo-t (PCIe). Beszereltem, szépen ment is, a digitális kimeneten, TFT monitorral. Aztán rádugtam egy TV-t a hozzáadott csatlakozóval, "persze" nem ismerte fel. Bekapcsoltam a "force" módot, majd újraindítottam, azóta nincs kép egyik kimeneten sem (már bootoláskor sincs) :reklamacio:
Már a ViVo beüzemelése nem is érdekel, csak a képet tudnám visszahozni...
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#1905 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 20:29

Idézet: CameraMan - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 15:28

Én is segítséget kérnék: nemrég vettem egy ASUS PCX5900 ViVo-t (PCIe). Beszereltem, szépen ment is, a digitális kimeneten, TFT monitorral. Aztán rádugtam egy TV-t a hozzáadott csatlakozóval, "persze" nem ismerte fel. Bekapcsoltam a "force" módot, majd újraindítottam, azóta nincs kép egyik kimeneten sem (már bootoláskor sincs) :reklamacio:
Már a ViVo beüzemelése nem is érdekel, csak a képet tudnám visszahozni...

Foglalatba kivesz-berak?! (Na nem fordítva!  :D ) Tehát meg kéne mozgatni egy kicsit a foglalatban, hátha az a baja. Esetleg érdemes lehet az alaplapot - jumperrel - resetelni.  :think: 

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1906 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 20:39

Idézet: manci_hu - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 21:32

Hali, előrebocsátom nagyon láma vagyok a témában, ezért fordulok hozzátok. Holnap veszek egy LCDTV, +egy HDD-s DVD-t, eddig csak egy régi tévém, és videóm volt. A videót szeretném megtartani és beleilleszteni az uj 'rendszerbe'. Az uj vasak rendelkeznek az összes csatlakozási lehetőséggel.
Kérdésem: MIVEL és HOGYAN kössem össze őket, hogy a legkevésbé kelljen álligatni/huzogatni a dolgokat, és a minőség is a legjobb legyen. Előre is köszi  ;)

Üdv!

Nó para! Gondolom az LCD-n lesz annyi bemenet, mint vállalati switch-en!  :)  Amennyiben mód van, akkor a a TV-t a a DVD-íróval HDMI kábellel kötsd össze! (Amennyiben mód van rá!) Ha nem, akkor valamilyen minőségi analóg összeköttetéssel kellene próbálkozni! (YPbPr, RGB) A Videót meg tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen módon kötöd a TV-re (kompozit RCA vagy SCART), de az RF modulátoros - antenna csatlakozón keresztüli - csatlakozást kerüld el!

#1907 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 21:13

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 20:29

Foglalatba kivesz-berak?! (Na nem fordítva!  :D ) Tehát meg kéne mozgatni egy kicsit a foglalatban, hátha az a baja. Esetleg érdemes lehet az alaplapot - jumperrel - resetelni.  :think: 

Igen, ezeken már túlvagyok  :(  nem segített egyik sem. Nem tudom, a kártyát lehet-e esetleg resetelni valahogy... esetleg egy "vak" bios flash-eléssel, de az elég kockázatos, és mellesleg azt sem tudom, hogyan kell  :rolleyes:
Holnap mindenesetre megpróbálom beindítani egy másik alaplapban.
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."

#1908 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 11:43

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 15:50

A TV-out-ot allitsd S-Video-ra (ha S-Video kabellel kötötted össze TV-vel), a TV szabvanyt pedig PAL-ra.

Ok. Megpróbáltam, de még mindig fekete fehér a kép, és már mindenhogy próbáltam.
A felbontással nincsen gond , csak nem szines.
Mégegyszer: Leadteak 6600GT extr. carim van, LCD-re(DVI) meg TV-re kötve, és a TV nem szinesedik ki.
Tudna valaki segíteni??
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#1909 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 13:06

Idézet: subidu - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 11:43

Ok. Megpróbáltam, de még mindig fekete fehér a kép, és már mindenhogy próbáltam.
A felbontással nincsen gond , csak nem szines.
Mégegyszer: Leadteak 6600GT extr. carim van, LCD-re(DVI) meg TV-re kötve, és a TV nem szinesedik ki.
Tudna valaki segíteni??

Nem mindegyik TV-re lehet S-videó kábellel színes képet varázsolni. Próbáld ki composit-tal, ha úgy színes, akkor itt is ez a helyzet.

#1910 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:02

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 20:39

Üdv!

Nó para! Gondolom az LCD-n lesz annyi bemenet, mint vállalati switch-en!  :)  Amennyiben mód van, akkor a a TV-t a a DVD-íróval HDMI kábellel kötsd össze! (Amennyiben mód van rá!) Ha nem, akkor valamilyen minőségi analóg összeköttetéssel kellene próbálkozni! (YPbPr, RGB) A Videót meg tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen módon kötöd a TV-re (kompozit RCA vagy SCART), de az RF modulátoros - antenna csatlakozón keresztüli - csatlakozást kerüld el!

Bocsánat a fogalmazásért, de sietnem kellett, s nem olvastam vissza, hogy mekkora baromságokat írok!  :Đ  Mint szoktam...  :p  Legózd össze, mert a tartalmi részét továbbra is fenntartom!

#1911 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 17:38

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 20:39

de az RF modulátoros - antenna csatlakozón keresztüli - csatlakozást kerüld el!

Miért van úgy mindenki elzárkózva az RF modulátoros csatlakozástól?
Akinek kábeltévéje van az a csatornákat RF-ről kapja, és elég jó a képminőség...

#1912 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 18:33

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 16:38

Miért van úgy mindenki elzárkózva az RF modulátoros csatlakozástól?
Akinek kábeltévéje van az a csatornákat RF-ről kapja, és elég jó a képminőség...

Fölösleges moduláción megy át a jel, tehát felesleges és minőségrontó.

Van egy olyan érzésem, hogy az antennaszolgáltatók mikor rámodulálják a vivőre az adott tv adást, nagyságrendekkel jobb minőségű berendezéssel teszik ezt, mint amit a te készüléked tud szolgáltatni...

#1913 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:11

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 18:33

Fölösleges moduláción megy át a jel, tehát felesleges és minőségrontó.

Van egy olyan érzésem, hogy az antennaszolgáltatók mikor rámodulálják a vivőre az adott tv adást, nagyságrendekkel jobb minőségű berendezéssel teszik ezt, mint amit a te készüléked tud szolgáltatni...

72cm-es tévén szemmel látható különbség nincsen egy JVC videomagnó által modulált jel, és a Scarton érkező jel között.

Amúgy, a Scart vs. RCA kábelnél is mindig mindenki dicsőíti a Scartot, én nem látok különbséget két jó minőségű Scart és RCA kábel között. Mellesleg a Fibernet ceglédi fejállomásán is előszeretettel használják az RCA kábelt, pl. HBO műholdvevőjéről a modulátorra RCA-n megy a kép, és csodálatos a képminőség.

#1914 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:59

Üdv!

Nem akarlak megbántani! Mint vannak zeneileg botfülűek (mint én  :D ) úgy vannak audiophil-ek is! Nos ez a videótechnikára is igaz! Valószínűleg nem láttál még komponens, ne adj Isten DVI/HDMI felületen csatlakoztatott megjelenítőt! Szvsz zongorázni lehet a különbséget! Arról nem is beszélve, hogy koaxon 7MHz áll rendelkezésre az átvitelhez! Ezt azért nem hasonlítanám össze egy komponens csatlakozással, illetve a "kőkemény" 8MHz-es kompozit RCA-val!

Azt azért ne felejtsd el, hogy a videókban általában monó az RF modulátor!

Csak a Fibernetet minősítí, ha képesek a professzionális - méregdrága - spec. beltérit (Scientific Atlanta - PowerVU-s) RCA-val felfűzni a modulátorra!  :omg:  Igaz, hogy mire az előfizetőhöz ér a jel, addigra felszed minden sz@rt a jel, ergo tök 8, hogy akár SDI interfészen, vagy RCA-n valósul meg az összeköttetés!  :D 

Szerkesztette: Klown 2006. 11. 13. 21:00 -kor

#1915 Felhasználó inaktív   peetsw 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:23

Sziasztok!

Egy saphire radeon 9800 pro all in wonder-t tervgezek használtan venni. Az eladó valami 10 pólusú dugóról magyaráz ami nincs meg neki hozzá (elhagyta:-) ) és ezért állítólag nem megy a tv-kép. Kérdezném, hogy én eddig nem láttam olyan kártyát amihez a sima s-video nem volt jó??? A 9600xt-m most is ilyen s-video-rca átalakítóval megy a tv-mbe ahol scarttal fejeződik be... Ez a srác meg állítja, hogy az szerinte nem jó hozzá. Ha igaza van és nem jó, lehet ilyet szerezni amit mond?
A válaszokat előre is köszi...

#1916 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:37

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 19:11

72cm-es tévén szemmel látható különbség nincsen egy JVC videomagnó által modulált jel, és a Scarton érkező jel között.

Amúgy, a Scart vs. RCA kábelnél is mindig mindenki dicsőíti a Scartot, én nem látok különbséget két jó minőségű Scart és RCA kábel között. Mellesleg a Fibernet ceglédi fejállomásán is előszeretettel használják az RCA kábelt, pl. HBO műholdvevőjéről a modulátorra RCA-n megy a kép, és csodálatos a képminőség.

Elég szar tv lehet, amin nem látsz külünbséget kompozit és svideo/rgb átvitel között... :)
Viszont tv adásra az ilyen tv a jó! :)

#1917 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:40

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 20:59

Üdv!

Nem akarlak megbántani! Mint vannak zeneileg botfülűek (mint én  :D ) úgy vannak audiophil-ek is! Nos ez a videótechnikára is igaz! Valószínűleg nem láttál még komponens, ne adj Isten DVI/HDMI felületen csatlakoztatott megjelenítőt! Szvsz zongorázni lehet a különbséget! Arról nem is beszélve, hogy koaxon 7MHz áll rendelkezésre az átvitelhez! Ezt azért nem hasonlítanám össze egy komponens csatlakozással, illetve a "kőkemény" 8MHz-es kompozit RCA-val!

Azt azért ne felejtsd el, hogy a videókban általában monó az RF modulátor!

Csak a Fibernetet minősítí, ha képesek a professzionális - méregdrága - spec. beltérit (Scientific Atlanta - PowerVU-s) RCA-val felfűzni a modulátorra!  :omg:  Igaz, hogy mire az előfizetőhöz ér a jel, addigra felszed minden sz@rt a jel, ergo tök 8, hogy akár SDI interfészen, vagy RCA-n valósul meg az összeköttetés!  :D 

Én nem a DVI HDMI és társait akartam hasonlítgatni az RCA-val. Szó sincs erről!
Én azt mondtam hogy a scart és az rca között nem látok különbséget.
Rádugom a DVD lejátszómat scarttal és RCA-val is a TV-re. Nem látok különbséget a kettő között.

A fibernetről lehet hogy hülyeséget mondtam, de én ezt láttam: ezen az Scientific Atlanta PowerVU vevőn van egy "monitor out" nevű BNC kimenet, ezen van egy BNC-RCA átalakító, és onnan megy egy vastag RCA kábel a modulátorba. Amikor kódolatlan hétvége van, betesznek a BNC átalakítóra egy Y kábelt, és egy másik csatornának a modulátora is onnan kapja a jelet.

#1918 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:42

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:37

Elég szar tv lehet, amin nem látsz külünbséget kompozit és svideo/rgb átvitel között... :)
Viszont tv adásra az ilyen tv a jó! :)

Ki beszélt itt S-videoról?!

Most megnéztem egy 82cm-es Sony 100Hz-es 1 éves tévén. Ugyanez a helyzet: semmivel sincs jobb képe scarton mint rca-n.

#1919 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:08

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:42

Ki beszélt itt S-videoról?!

Most megnéztem egy 82cm-es Sony 100Hz-es 1 éves tévén. Ugyanez a helyzet: semmivel sincs jobb képe scarton mint rca-n.

Próbálj ki egy asztali DVD lejátszót kompozit illetve svideo/rgb átvitellel. Mind a dvd lejátszót/mind a tv-t lehet hogy külön is be kell állítani ehhez (tv-nek nem minden aljzata képes svideo/rgb fogadásra).

Muszáj különbséget láss :)

Szerkesztette: mikk2000 2006. 11. 14. 16:16 -kor

#1920 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:14

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:40

(...)
A fibernetről lehet hogy hülyeséget mondtam, de én ezt láttam: ezen az Scientific Atlanta PowerVU vevőn van egy "monitor out" nevű BNC kimenet, ezen van egy BNC-RCA átalakító, és onnan megy egy vastag RCA kábel a modulátorba. Amikor kódolatlan hétvége van, betesznek a BNC átalakítóra egy Y kábelt, és egy másik csatornának a modulátora is onnan kapja a jelet.

Azért az a kábel "vastag" gondolom soksoros ára van mint akár egy mezei svideo kábelnek.
Nézd, a modulátor úgyis kompozit jelet fog rámodulálni a vivőre, tehát az hogy eleve kompozitot kap, talán nem oszt, nem szoroz... :) Fenntartom hogy a műsorszóró technikák nagyaságrendileg drágább és jobb minőségű berendezések annál, mint ami neked otthon van.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.