HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2051 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:32

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:01

mikk2000: nem számítógépen keresztül akarom a kamera képét vinni! Én egy videómagnóval váltogatok a képek között! De nem együtt "frissül" a két jelnél a képkocka, és ezért váltáskor "ugrás" van. Ezért szeretném manuálisan állítani a képkocka frissítését a TV-outnál.

Értettem a kérdést arra válaszoltam. Ha nem szimpatikus nem próbálod ki. :)

#2052 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:03

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:32

Értettem a kérdést arra válaszoltam. Ha nem szimpatikus nem próbálod ki. :)

Véglis nem lenne rossz megoldás a tiéd se, és van is mindenféle bemenet a gépemen (analóg, firewire) de mérföldekkel gyengébb lesz a kép, ha a kamera képét a gépen keresztül kitolom a tvoutra, mintha közvetlenül kötném a tévébe.

#2053 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:36

Huh má majdnem nyitottam egy új topicot pedig szem előtt van.

A lényeg hogy most vetem egy vidkarit pontosan ASUS EAX X1650XT 256 Mb AVIVO(szerintem csak TV outja van de mind1)
A lényeg hogy szeretném rákötni a TV re amin van az a Sárga kör alakú csatlakozó asszem az az S-Video megy egy Euroscart csati is.
Namármost a VGA-hoz egy olyan kábelt adtak hogy a mi a VGA ba megy az asszem 7 tűs vagy nemtom és abból jön ki 3 különböző színű kábel(kék,piros,nemtom)
Hogy lehetne összekötni a tv vel?
Kb 3 méteres kábel kellene.
Van feles DVI kimenetem is ha azzal is megoldható.
Illetve milyen kábelre/kábelekre lessz szükségem illetve hol szerezhetem be őket?

Nagyon láma vagyok ebben a témában ugyhogy ah lehet nagyon részletesen irjátok le a kábel típusokat meg hogy hol lehet beszerezni.

Köszi

#2054 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 20:25

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:36

Huh má majdnem nyitottam egy új topicot pedig szem előtt van.

A lényeg hogy most vetem egy vidkarit pontosan ASUS EAX X1650XT 256 Mb AVIVO(szerintem csak TV outja van de mind1)
A lényeg hogy szeretném rákötni a TV re amin van az a Sárga kör alakú csatlakozó asszem az az S-Video megy egy Euroscart csati is.
Namármost a VGA-hoz egy olyan kábelt adtak hogy a mi a VGA ba megy az asszem 7 tűs vagy nemtom és abból jön ki 3 különböző színű kábel(kék,piros,nemtom)
Hogy lehetne összekötni a tv vel?
Kb 3 méteres kábel kellene.
Van feles DVI kimenetem is ha azzal is megoldható.
Illetve milyen kábelre/kábelekre lessz szükségem illetve hol szerezhetem be őket?

Nagyon láma vagyok ebben a témában ugyhogy ah lehet nagyon részletesen irjátok le a kábel típusokat meg hogy hol lehet beszerezni.

Köszi

Ismerős a helyzet!  :D

Az 1db sárga RCA csati (ha van ilyen) akkor az a kompozit kimenet. Azt tuti, hogy rá tudod dugni a TV-re. Vagy van külön kompozit RCA bemenet a TV-n, vagy RCA -> Scart átalakító segítségével.

A zöld-piros-kék RCA azaz YPbPr (színkülönbségi jelek) már nehezebb dió. Elméletileg azt csak úgy tudod rákötni, ha van a TV-den ilyen  3RCA-s bemenet. Most azon agyalok, hogy találtam neten 2-féle kábelt, csak nem tudom, hogy a TV-m tud-e valamit kezdeni az YPbPr-rel.

YPbPr -> Scart kábel:
Kép

YPbPr (RCA) -> Scart átalakító:
Kép

Ill. lehet még S-Video kimenet is. (Legáltalánossabb) Ekkor 2 járható út van. Ha van a TV-den S-Video bemenet (vagy Scart-on keresztül S-Video-> Scart átalakítón keresztül tudja fogadni), akkor azzal összekötöd. Ha nincs ilyen bemenet, akkor átalakítással/forrasztgatással/kókányolással 2 érpárt közösíteni kell így kompozitot kapsz, amit már meg tud enni a TV.

+1 igen macerás lehetőség. D-Sub (VGA) -> RGB Scart átalakító. De erről egy külön topic szól. Gyöngyörű képet eredményez, viszont elég nehézkes, bonyolult. Ill. a TV-dben is könnyen kárt tehetsz, ha nem értessz hozzá. Tehát nem ajánlom!  :)

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 03. 12. 20:28 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2055 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 23:43

Igen a tv-n van olyan sárga "lyuk" bemenet akor gondolom az a kompozit.
Ezenkívűl rendelkezik 1 db EUROSCART csatival.
A Vidkárgyának meg ilyen 7 tűs kimenete van.(a hozzáadot kábel is olyan hogy egyik vége ilyen 7 tűs a másik végén meg 3 kábel ül.

Hol lehet venni olyan kábelt ami az első képen van?
Kb azzal tudnám összekötni a tv-t vagy ha lehet külön olyan kábelt venni hogy 7 tűs egyik vége a másik meg RCA(sárga dugó amire én azt hiszem s-videnyó) az lenne a legjobb szerintem.

#2056 Felhasználó inaktív   rigo88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 10:58

Hali!
Láttam, előttem már feltették a kérdést, de a válasz sajnos nem volt kielégítő, általam ún. sufnimegoldásnak hangzott :)
Tehát:
Van egy panasonic TX-32PS12P tv-m, 16:9es, van rajta "valós" 16:9, 4:3, "Panasonic Auto" meg még pár funkció, ami ebből a szempontból használhatatlan.
A számítógépen lejátszva a dvd-t a kép a jól ismert alul-felül fekete csíkkal lesz látható, dvd-lejátszóba rakva pedig a tv-n a "szélesvásznú" felirat jelenik meg és a kép kitölti a tv-t. A kérdésem a következő:
létezik-e olyan videókártya driver, vagy program, ami ha 16:9es a kép, akkor 16:9ben teszi ki tv-re a jelet?
köszi!!
rigo

#2057 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 16:00

Lehet hogy ahoz kell a HDTV támogatás videókártya oldaláról? :think:

#2058 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 20:37

Az elözö oldalon nyavajogtam, hogy  ferdecsikos a tv-n a pc-m képe. Már ott tartottam, hogy lekarmolom az arcom, amikor kalandvágybol nem a tv oldalán levö s-video csatiba dugtam a kábelt, hanem a tv hátulján levö egyik scart csatiba. Videokaribol s-vhs-rca átalakitoval egy 200Ft-os, 5m-es rca kábellel összekötöttem a scart csatiba dugott átalakitoval (korábbi életében playstation adapter) és láss csodát, gyönyörü zaj és zavarmentes a kép.

Kivonatolom magamnak a tanulságot: Nem biztos, hogy a legmodernebbnek tünö csatlakozót kell favorizálni.

#2059 Felhasználó inaktív   rigo88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 23:39

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 16:00

Lehet hogy ahoz kell a HDTV támogatás videókártya oldaláról? :think:

ezt nekem? :) a gef6600GTben van "tdtv támogatás"? a tv-m nem hd-tv (asszem...)

#2060 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 00:30

Idézet: rigo88 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 0:39

ezt nekem? :) a gef6600GTben van "tdtv támogatás"? a tv-m nem hd-tv (asszem...)

Igazából csak a 16:9 miatt gondoltam.
De amugy a beállítsoknál min van dual vagy clone vagy extended ..milyen modot használsz?
HA clone, extended akor szerintem nem fog menni hogy a monitoron 4:3 esetleg 5:4(ha ez a TFTk natívja).
Én a dual wiewel próbálkoznék és ott a megjelenítő beállításokban.

#2061 Felhasználó inaktív   nakha 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:05

sziasztok!

ATI RADEON kártyám van, s-video kimenetre s-video kábel + scart-átalakító (scart a tévébe).
klón üzemmód bekapcsolva, mégsem jelenik meg a TV-n semmi.

mi lehet a probléma?

megköszönném, ha valaki segítene!

#2062 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 22:28

VAn egy on gombocska a fülek tetején a megjelenítőknél(ha a régi cp s verzód van a driverből ha már a control centeres akor nem tom)

#2063 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 07:36

Sziasztok!
Nekem sem megy simán a pc-tv kapcsolat.  :)
ATI 9800pro-val, ha bedugom a TV-be a kábelt, (a pc még be sincs kapcsolva) akkor búgó hangot ad, ha bekapcsolom, akkor van kép ugyan (a búgó hang marad), de ferdén igencsak csíkos, ami különösen sötét tartalmaknál zavaró, így alig élvezhető a film. A TV-PC kábel kb 5m hosszú, elvileg jó minőségű (jó vastag) árnyékolt kábel, ami régebben kifogástalan volt. A jelenség csak azóta van, amióta az érintett gépben 9600pro-ról 9800pro-ra váltottunk. Ehhez már nem jó a régi videokátrtya s-video csatlakozója (azzal nincs kép), a 9800 dobozában lévő kb. 1.5m-es darabot kell használni.
Mit lehet tenni?

Szerkesztette: Rapidus 2007. 03. 18. 07:39 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2064 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 14:23

Megvan: a TV antenna kihúzása után csodálatos tiszta, rezgés és csíkmentes a kép!  :)  A búgás is megszünt!  ;)
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2065 Felhasználó inaktív   nakha 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:22

hi

Tehát..  control centeres verzióm van.  kép már van,de elég furcsa. Főleg a fényes részek vibrálnak meg világítanak lilán. Ha még ezt lehetne valahogy orvosolni akkor nagyon örülnék.

#2066 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:15

Hello,
lehet, kicsit hülye kérdés, de van jelentősége, hogy a kompozit, a scart vagy az s-video bemeneten kötöm rá a gépemet a tévére?
LCD tévéről van szó (nagyobb felbontással), és volt régebbről egy s-video - scart kábelem, és hát pocsék az a minőség, amit a tévén mutat.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2067 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:18

Idézet: rigo88 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 9:58

Hali!
Láttam, előttem már feltették a kérdést, de a válasz sajnos nem volt kielégítő, általam ún. sufnimegoldásnak hangzott :)
Tehát:
Van egy panasonic TX-32PS12P tv-m, 16:9es, van rajta "valós" 16:9, 4:3, "Panasonic Auto" meg még pár funkció, ami ebből a szempontból használhatatlan.
A számítógépen lejátszva a dvd-t a kép a jól ismert alul-felül fekete csíkkal lesz látható, dvd-lejátszóba rakva pedig a tv-n a "szélesvásznú" felirat jelenik meg és a kép kitölti a tv-t. A kérdésem a következő:
létezik-e olyan videókártya driver, vagy program, ami ha 16:9es a kép, akkor 16:9ben teszi ki tv-re a jelet?
köszi!!
rigo

Már bocs, de sufnimegoldás az agyad.

Ha ésszel elolvasod amit írtam, akkor nem láthatsz benne semmi kivetnivalót, sokan agyilag ezek szerint nem képesek felfogni, hogy a filmek egy jelentős részénél ott lesz a csík alul-felül a méregdrága 16:9-es tv-jükön is film képaránya miatt. (moziban nem tetszik látni hogy a függöny eltérő mértékben húzódik szét filmtől függően?) Továbbá én azt mondtam az illetőnek, hogy ha a DVD lejátszóján lejátszva pontosan azt a képet látja mint szg-en, akkor nincs gond a lejátszással. Ha nálad ez két kép eltér, akkor nem vonatkozik rád a válasz, tehát nem hivatkozhatsz sufnimegoldásra.

(Azstali) DVD lejátszónál azt sem szabad elfelejteni, hogy - a menüjében található beállítástól függően - képes "pan scan"-nak nevezett bár attól valójában kissé távol eső funkcióra, azaz hogy képes a képet nagyítani, azaz az 1:2.35-ös képarányú képet "felnagyítja" úgy, hogy 16:9-es tv-t pont kitölti, így nem lesz csík. Ekkor viszont a kép két széle elveszik, vagy estleg nyomott lesz a szélén a kép. Ez a kép viszont nem tekinthető referencia (összehasonlítási alapnak) a számítógép szempontjából.

Nekem 16:9-es tv-m nincs, tehát az alábbiak pedig pusztán következtetések.

Kétféle módon tudsz szg-re képet vinni. Az egyik az, amikor az 1:1-ben leklónozott képet viszed a tv-re, ekkor a képarány szerintem az aktuális képernyő felbontás arányának felel meg. Ha az 4:3, akkor nyilván a tv-n kapott kép is 4:3 képerányú lesz. Mondjuk ebből talán a tv 16:9-es menüjének illene szélesvásznú képet csinálnia, de ha nem hát nem. A másik a theater azaz színház mód, amikor az akár kisebb ablakban lejátszott képet viszi ki a tv kimenetre - teljes méretben. Szerintem ez a megoldás az egyszerűbb 16:9-es kép eléréséhez, ez esetben pedig odamásznék a videókártyám driverének beállító programjához, és aktiválnám ezt :

wide screen settings

Továbbá észnél lennék, és az általam számítógépen használt videó lejátszó programban feltétlen beállítanám, hogy a képet ne méretezze át, azaz ne húzza szét a 4:3-as képernyő miatt, különösen igaz ez a DVD lejátszó programokra amik szeretik ezt csinálni akár alapból is, amíg az ember ki nem kapcsolja ezt a funkciót.

Remélem így már világosabb a dolog, ha mégis más megoldás vezetett eredményre, akkor légyszíves oszd meg a tv kimenenet topik közösségével is.

#2068 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 16:37

Na fokozódott a helyzet.
Idáig ott tartottam hogy miután szét kelett szednem a működő megoldásomat töbet nem tudtam képet varázsolni a tv-re.
Idáig az is szintén jácott hogy nem is érzékelte azt hogy rá van dugva a tv.
Most már elértem hogy érzékelje(vagy legalábbis remélhetőleg mert az NV driverben már ki van szürkítve a force tv detection azaz szerinte csatlakozva van)
A probléma azért továbra is fent áll de most már csak képet nem tudok kivinni a tv-re.
Valami megoldás létezik-erre?

#2069 Felhasználó inaktív   szabja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:55

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!

#2070 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 21:14

Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 20:55

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!

Üdv!

Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »