Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 16:45
Sziasztok,
Visszaolvastam, de még mindig elég

:confused: vagyok...
Adott egy
Panasonic TV, egy Panasonic asztali DVD player (scart kimenettel), és egy Mvix 760HD media center YpbPr kimenettel.
A Panasonic TV és asztali DVD scart-scart kábelen keresztül kiválóan megy RGB-vel, tehát a TV képes fogadni RGB-t.
A Media Centerről viszont, ha YUV -> scart kábellel próbálok képet csiholni a TV-re, meg sem moccan...
Mennie kell egyáltalán YUV -> scart kábellel? Mert ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a YUV, az YCbCr -el szinonim, de az YCbCr és az YpbPr közötti különbséget viszont nem "kaptam el".
Tehát más kábel kell az YpbPr és az YpbPr-hez?
Más okot nem látok, hiszen ahogy mondtam a DVD és a TV között scarton megy az RGB...
Szerintem elég sok láma van a komponens kimenet tekintetében (köztük én is) mert ilyen eszközök még nem gyakoriak. Ameddig valami nagytudású ember meg nem világítja elménket, én csak annyit említenék meg újfent, hogy attól hogy két eszköz SCART kábellel van összekötve és működnek, az messze nem jelenti azt hogy az átviteli mód RGB. Ugyanis 1, ha a scart kábel nem teljes bekötésű, akkor nem visz át RGB-t. 2, RGB átvitelhez mind a jeladó (DVD lejátszó) mind a fogadó (TV) menüjében be kell állítani hogy RGB az átviteli mód. Ha mindezek teljesülnek, akkor tényleg RGB az átvitel.
A komponenses kérdésedhez csak tippelni tudok, szerintem a színeknek szabványosaknak kellene lenniük, tehát ha az aljzatok szine megegyezik a komponens/SCART átalakítód lábeinak színeivel akkor hozzá valónak kellene legyen, persze kérdés hogy a SCART csatira milyen jel keletkezik a komponensből, nem esküszöm meg rá hogy RGB, mivel az mégiscsak egy másféle módon "szétválogatott" jel mint a komponens jel. El tudom képzelni hogy csak svideo/vagy kompozit lesz belőle

Ez esetben ha fixen RGB-re van állítva a tv adott scartja, nem csoda ha semmit nem látsz rajta.
Mindenesetre helyedben alaposan átnézném a media centered használati útmutatóját, szerintem gyakori eset lehet hogy SCART csatira megy az eszköz jele "átalakítóval", tehát biztos szóba kerül ez. Lehet hogy magában a media centerben kell a kiemenet módját állítani ahhoz, hogy az az "átalakító" megfelelően működjön.
Biztos jót fogok röhögni ez utóbbi bekezdésen fél-egy év múlva ha visszaolvasom, de mint mondottam, ez csak elmélkedés volt, nem zárja ki hogy válaszoljon a kérdésedre aki valóban otthon van a témában