HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2071 Felhasználó inaktív   szabja 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 22:36

Idézet: Klown - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:14

Üdv!

Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!

Üdv: Klown

Szia Klown!

Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.

Köszi szabja

Szerkesztette: szabja 2007. 03. 24. 22:39 -kor

#2072 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:31

Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:36

Szia Klown!

Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.

Köszi szabja

Üdv!

Keresd meg Gugát a (vagy más seftert) bolhapiacon és kérdezd meg tőle, hogy nincs-e neki ilyen átalakítója! Nekem annó még a Sapphire Radeon 9700Pro-mhoz adtak egyet. Azt azóta is őrizgetem, hátha a későbbiekben szükségem lesz rá.

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2073 Felhasználó inaktív   sanyi-2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:10

Sziasztok!

Olyan problémában szeretnék segitséget kérni, h van 1 nvidia geforce go 7300 videokártyás laptopom dvi kimenettel, amit rákötöttem a plazma hdmi portjára, de filmet nem nyomja ki, csak a háttérképet látom. Nincs valami ötletetek mit kéne állitani/kapcsolni? Elöre is köszi.

#2074 Felhasználó inaktív   Pharaoh85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:13

Feltettem a Vistat és hozzá a legújkabb ForceWare drivert. Az lenne a gondom, hogy jóformán semmilyen beállítást nem találok rajra, ami régen volt, ez főleg a TV-out-ra vonatkozik. semmi zoom, semmi pozicionálás, semmi szinházmód, stb.

Most még ilyen kezdetleges a vistas driver vagy nálam van valami probléma?

#2075 Felhasználó inaktív   istvan0904 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:55

Geforce 6600 kártyához kell-e külön tv-tools? Mert a régiekkel nem működik. Tudna valaki segíteni? A kép kimegy csak a filmek nem.

#2076 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 20:57

Hali

Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?

Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 20:58 -kor

#2077 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 21:22

Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:57

Hali

Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?

Szia.

Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a  videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.

#2078 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 23:17

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:22

Szia.

Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a  videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.

Hali

Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.

Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 23:18 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 00:11

Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:17

Hali

Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.

A scart lábain szerintem nincs komponens jelre hely, tehát ez amit vettél valószínűleg egy "átalakító" ? nade akkor meg miért nem működik? :) Mondom, olvass vissza, ha a sárga tényleg a kompozitnak felel meg, akkor első körben nézd meg azt. Ettől függetlenül, amennyiben az svideo-szerű tv-outba bele lehet dugni svideo kábelt, akkor gondolom svideo kompatibilis, ami meg egy elég egyszerű dolog, egyrészt a tv lehet hogy eleve tudja fogadni, de ha más nem akkor scart/svideo átalakító (legjobb szerintem olyan aranyozott scart, amin hátul vannak aljzatként az audio és svideo bemenetek kapcsoló nélkül! mert ez esetben jó minőségű saját svideo kábelt használhatsz). Ha ez utóbbi kettő közül valamelyik működik, és a minőség nem felel meg, akkor nézegesd a komponens-átalakítót, bár nem vagyok róla meggyőződve hogy jobb minőséget érhetsz el vele mint egy svideo csatlakozással. Arról nem beszélve hogy egy egy CD-s divx/xvid-nél olyannyira nem fog számítani az hogy milyen kábellel viszed a képet, hanem inkább az, hogy az utófeldolgozás (mosás) szintje milyenre van állítva.

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.

#2080 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 11:37

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 1:11

A scart lábain szerintem nincs komponens jelre hely, tehát ez amit vettél valószínűleg egy "átalakító" ? nade akkor meg miért nem működik? :) Mondom, olvass vissza, ha a sárga tényleg a kompozitnak felel meg, akkor első körben nézd meg azt. Ettől függetlenül, amennyiben az svideo-szerű tv-outba bele lehet dugni svideo kábelt, akkor gondolom svideo kompatibilis, ami meg egy elég egyszerű dolog, egyrészt a tv lehet hogy eleve tudja fogadni, de ha más nem akkor scart/svideo átalakító (legjobb szerintem olyan aranyozott scart, amin hátul vannak aljzatként az audio és svideo bemenetek kapcsoló nélkül! mert ez esetben jó minőségű saját svideo kábelt használhatsz). Ha ez utóbbi kettő közül valamelyik működik, és a minőség nem felel meg, akkor nézegesd a komponens-átalakítót, bár nem vagyok róla meggyőződve hogy jobb minőséget érhetsz el vele mint egy svideo csatlakozással. Arról nem beszélve hogy egy egy CD-s divx/xvid-nél olyannyira nem fog számítani az hogy milyen kábellel viszed a képet, hanem inkább az, hogy az utófeldolgozás (mosás) szintje milyenre van állítva.

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.

Hali

Közben sikerült megcsinálnom, találtam egy másik kábelt itthon, az a Scartból csinál Video out-ot, és a már meglévő kábelemmel összekötve, a video kártya kábelének kék aljzatába bedugva már van kép jól.
Thx

#2081 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 13:47

Sziasztok,

Az a problémám, hogy nem tudok ATi driver-t telepíteni a Radeon 9000 Pro-mra Vista alatt, mert az ATi-tól letölthető legfrissebb Catalyst (7.3) csak 9500-tól fölfelé támogatja a Radeon-okat. CCC nélkül meg nem igazán tudom beállítani a TV-out-ot. Tud valaki esetleg olyan driver-t, ami segítene rajtam?

Kösz,
P.

#2082 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 14:34

Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 10:37

Hali

Közben sikerült megcsinálnom, találtam egy másik kábelt itthon, az a Scartból csinál Video out-ot, és a már meglévő kábelemmel összekötve, a video kártya kábelének kék aljzatába bedugva már van kép jól.
Thx

Akkor ennél a kártyánál a kék lenne a kompozit? Érdekes :)
Viszont az a scart "átalakító" nem video-out-ot csinált, hanem video-in-t.

#2083 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:28

Üdv!

Én is kipróbáltam ma, hogy az YPbPr (YUV) valamelyik végéről tudok-e kompozitot csiholni, de sajna nem jártam sikerrel...  :(  Tehát marad majd az S-Video -> kompoozit -> Scart átalakítós kókányolás a förmedvény minőségével.  :( 

Mert már ne is haragudjatok, de aki nem látja az RGB/YUV és a kompozit/S-Video közti különbséget az szvsz vak!  :blink:

Szerkesztette: Klown 2007. 04. 09. 20:29 -kor

#2084 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:36

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 19:28

Üdv!

Én is kipróbáltam ma, hogy az YPbPr (YUV) valamelyik végéről tudok-e kompozitot csiholni, de sajna nem jártam sikerrel...  :(  Tehát marad majd az S-Video -> kompoozit -> Scart átalakítós kókányolás a förmedvény minőségével.  :( 

Mert már ne is haragudjatok, de aki nem látja az RGB/YUV és a kompozit/S-Video közti különbséget az szvsz vak!  :blink:

Ha svideo kijön belőle, akkor miért csinálsz belőle kompozitot? A TV-d nem tudja fogadni?

#2085 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:41

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 21:36

Ha svideo kijön belőle, akkor miért csinálsz belőle kompozitot? A TV-d nem tudja fogadni?

Üdv!

Idézet: Klown - Dátum: 2007.ápr. 9., hétfő - 21:28

Tehát marad majd az S-Video -> kompoozit -> Scart átalakítós kókányolás a förmedvény minőségével.
  :D

TV-m RCA-t nem tud fogadni ezért a kompozit RCA-t át kell alakítanom Scart-tá.

Szerkesztette: Klown 2007. 04. 09. 20:43 -kor

#2086 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:56

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 19:41

TV-m RCA-t nem tud fogadni ezért a kompozit RCA-t át kell alakítanom Scart-tá.

Azt értem hogy kompozitot a TV-d fogadni tud (ha azt nem akkor ugyan mit), svideo-t biztos nem tud fogadni az a SCART csati? A TV manuáljából, vagy egy asztali DVD lejátszó segítségével kisakkozhatod. Nem mindegyik SCART fogadja ugyanazokat a tipusú átviteli szabványokat, tehát ha több SCART csati van, érdemes mindegyiket megnézni.

#2087 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 21:10

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 21:56

Azt értem hogy kompozitot a TV-d fogadni tud (ha azt nem akkor ugyan mit), svideo-t biztos nem tud fogadni az a SCART csati? A TV manuáljából, vagy egy asztali DVD lejátszó segítségével kisakkozhatod. Nem mindegyik SCART fogadja ugyanazokat a tipusú átviteli szabványokat, tehát ha több SCART csati van, érdemes mindegyiket megnézni.

Üdv!

Értem mire gondolsz! De hát ez egy 63cm-es Csehszlovák Panasonic tv... (Mert hülye azért nem vagyok!  :Đ  59k volt a'lá MediaMarkt) Sajna antennán kívűl van egy előlapi 3RCA-s kompozit és egy 1db Scart In/Out ami kompozit/RGB módban működik csak.  :(  Tehát rá lehet kötni S-Video-t, de hogy színes képet nem fogsz kapni az fix! :( 

#2088 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 21:27

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 20:10

Tehát rá lehet kötni S-Video-t, de hogy színes képet nem fogsz kapni az fix! :(

Azért nézd meg a manuálját, illetve a tv opcióit, mert van hogy ott lehet állítani hogy az adott SCART milyen üzemmódban működjön (!). Ugyanígy az asztali DVD lejátszón is, bár az enyémen pl mechanikus kapcsoló van e célra.

A videókártya gyártókat addig sütném lassú tűzön amíg minden videókártyát amit gyártanak nem adnák olyan kábelekkel ami 1.kompozitot szolgáltat 2. svideo-t szolgáltat 3. rgb-t szolgáltat 4.komponens jelet szolgáltat. :)

#2089 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:45

Sziasztok,

Visszaolvastam, de még mindig elég  :think:  :confused: vagyok...

Adott egy
Panasonic TV, egy Panasonic asztali DVD player (scart kimenettel), és egy Mvix 760HD media center YpbPr kimenettel.
A Panasonic TV és asztali DVD scart-scart kábelen keresztül kiválóan megy RGB-vel, tehát a TV képes fogadni RGB-t.
A Media Centerről viszont, ha YUV -> scart kábellel próbálok képet csiholni a TV-re, meg sem moccan...

Mennie kell egyáltalán YUV -> scart kábellel? Mert ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a YUV, az YCbCr -el szinonim, de az YCbCr és az YpbPr közötti különbséget viszont nem "kaptam el".
Tehát más kábel kell az YpbPr és az YpbPr-hez?

Más okot nem látok, hiszen ahogy mondtam a DVD és a TV között scarton megy az RGB...

#2090 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:20

Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 16:45

Sziasztok,

Visszaolvastam, de még mindig elég  :think:  :confused: vagyok...

Adott egy
Panasonic TV, egy Panasonic asztali DVD player (scart kimenettel), és egy Mvix 760HD media center YpbPr kimenettel.
A Panasonic TV és asztali DVD scart-scart kábelen keresztül kiválóan megy RGB-vel, tehát a TV képes fogadni RGB-t.
A Media Centerről viszont, ha YUV -> scart kábellel próbálok képet csiholni a TV-re, meg sem moccan...

Mennie kell egyáltalán YUV -> scart kábellel? Mert ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a YUV, az YCbCr -el szinonim, de az YCbCr és az YpbPr közötti különbséget viszont nem "kaptam el".
Tehát más kábel kell az YpbPr és az YpbPr-hez?

Más okot nem látok, hiszen ahogy mondtam a DVD és a TV között scarton megy az RGB...

Szerintem elég sok láma van a komponens kimenet tekintetében (köztük én is) mert ilyen eszközök még nem gyakoriak. Ameddig valami nagytudású ember meg nem világítja elménket, én csak annyit említenék meg újfent, hogy attól hogy két eszköz SCART kábellel van összekötve és működnek, az messze nem jelenti azt hogy az átviteli mód RGB. Ugyanis 1, ha a scart kábel nem teljes bekötésű, akkor nem visz át RGB-t. 2, RGB átvitelhez mind a jeladó (DVD lejátszó) mind a fogadó (TV) menüjében be kell állítani hogy RGB az átviteli mód. Ha mindezek teljesülnek, akkor tényleg RGB az átvitel.

A komponenses kérdésedhez csak tippelni tudok, szerintem a színeknek szabványosaknak kellene lenniük, tehát ha az aljzatok szine megegyezik a komponens/SCART átalakítód lábeinak színeivel akkor hozzá valónak kellene legyen, persze kérdés hogy a SCART csatira milyen jel keletkezik a komponensből, nem esküszöm meg rá hogy RGB, mivel az mégiscsak egy másféle módon "szétválogatott" jel mint a komponens jel. El tudom képzelni hogy csak svideo/vagy kompozit lesz belőle :) Ez esetben ha fixen RGB-re van állítva a tv adott scartja, nem csoda ha semmit nem látsz rajta.
Mindenesetre helyedben alaposan átnézném a media centered használati útmutatóját, szerintem gyakori eset lehet hogy SCART csatira megy az eszköz jele "átalakítóval", tehát biztos szóba kerül ez. Lehet hogy magában a media centerben kell a kiemenet módját állítani ahhoz, hogy az az "átalakító" megfelelően működjön.

Biztos jót fogok röhögni ez utóbbi bekezdésen fél-egy év múlva ha visszaolvasom, de mint mondottam, ez csak elmélkedés volt, nem zárja ki hogy válaszoljon a kérdésedre aki valóban otthon van a témában :)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.