HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2091 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:47

Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 18:45

Sziasztok,

Visszaolvastam, de még mindig elég  :think:  :confused: vagyok...

Adott egy
Panasonic TV, egy Panasonic asztali DVD player (scart kimenettel), és egy Mvix 760HD media center YpbPr kimenettel.
A Panasonic TV és asztali DVD scart-scart kábelen keresztül kiválóan megy RGB-vel, tehát a TV képes fogadni RGB-t.
A Media Centerről viszont, ha YUV -> scart kábellel próbálok képet csiholni a TV-re, meg sem moccan...

Mennie kell egyáltalán YUV -> scart kábellel? Mert ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a YUV, az YCbCr -el szinonim, de az YCbCr és az YpbPr közötti különbséget viszont nem "kaptam el".
Tehát más kábel kell az YpbPr és az YpbPr-hez?

Más okot nem látok, hiszen ahogy mondtam a DVD és a TV között scarton megy az RGB...

Üdv!

Az YPbPr és az YCbCr tulajdonképpen ugyanaz, csak míg az YPbPr-t analóg eszközök kapcsolatára használjuk, addig az YCbCr-t a digitálisokéhoz. Az YPbPr-nél a vörösből és a kékből vonjuk ki a világosság jelet (Y), addig az YCbCr-nél a Chrominance-t (úgy emlékszem az a színtelítettség) vonjuk ki. Tulajdonképpen mind a kettővel Y + U + V vagy Y + I + Q vagy Y + Db + Dr-t tudsz átvinni.

Nagy valószínűséggel a TV-d nem tud mit kezdeni a Scart-on keresztül kapott színkülönbségi jelekkel, ezért meg se moccan. Sajnos ilyenkor meg vagy lőve! Olyan eszközt kell szerezni, ami biztosan kezeli az YPbPr-t! (Általában LCD/Plazma TV-k, projektorok vagy profi/stúdió CRT-k.) Vagy valami olyan átalakító szerkezetet, ami az YPbPr-ből valami mást csinál, pl. RGB-t, S-Video-t, kompozitot. Tehát gondolom semmiképpen sem olcsó mulatság! Többek közt én is emiatt mondtam le az YPbPr-es TV-Out-ról.  :(

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 04. 10. 20:48 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2092 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:55

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 20:47

Üdv!

Az YPbPr és az YCbCr tulajdonképpen ugyanaz, csak míg az YPbPr-t analóg eszközök kapcsolatára használjuk, addig az YCbCr-t a digitálisokéhoz. Az YPbPr-nél a vörösből és a kékből vonjuk ki a világosság jelet (Y), addig az YCbCr-nél a Chrominance-t (úgy emlékszem az a színtelítettség) vonjuk ki. Tulajdonképpen mind a kettővel Y + U + V vagy Y + I + Q vagy Y + Db + Dr-t tudsz átvinni.

Nagy valószínűséggel a TV-d nem tud mit kezdeni a Scart-on keresztül kapott színkülönbségi jelekkel, ezért meg se moccan. Sajnos ilyenkor meg vagy lőve! Olyan eszközt kell szerezni, ami biztosan kezeli az YPbPr-t! (Általában LCD/Plazma TV-k, projektorok vagy profi/stúdió CRT-k.) Vagy valami olyan átalakító szerkezetet, ami az YPbPr-ből valami mást csinál, pl. RGB-t, S-Video-t, kompozitot. Tehát gondolom semmiképpen sem olcsó mulatság! Többek közt én is emiatt mondtam le az YPbPr-es TV-Out-ról.  :(

Kösz a gyors választ!
Szerencsére s-video-val megy, tehát teljesen elvágva nem vagyok, de a minőséggel elégedetlen vagyok...
Most a terv az, hogy holnap beszerzek egy DVI->D-SUB(VGA) átalakítót (a media centeren van DVI is), arra pedig egy VGA->scart(RGB) kábelt. Meglátjuk menni fog-e... kicsit szkeptikus vagyok, hogy a media center meg tudja-e úgy vezérelni a DVI outot, hogy abból TV által értelmezhető RGB legyen scarton keresztül...

#2093 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:15

Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 21:55

Kösz a gyors választ!
Szerencsére s-video-val megy, tehát teljesen elvágva nem vagyok, de a minőséggel elégedetlen vagyok...
Most a terv az, hogy holnap beszerzek egy DVI->D-SUB(VGA) átalakítót (a media centeren van DVI is), arra pedig egy VGA->scart(RGB) kábelt. Meglátjuk menni fog-e... kicsit szkeptikus vagyok, hogy a media center meg tudja-e úgy vezérelni a DVI outot, hogy abból TV által értelmezhető RGB legyen scarton keresztül...

Uhh!!!  :D 

MERÉSZ!  :Đ  Drukkolok Neked, csak nehogy egy pukk legyen belőle!  :D  Tudod a proci is füsttel megy, csak addig nem veszed észre, míg ki nem jön belőle!  :Đ  Viccen kívűl: nagyon figyelj, hogy megfelelő időzítéssel és felbontással küldd meg a TV-t, mert ha nem szabvány 576i-t küldessz ki neki, akkor könnyen...  :D

#2094 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:21

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 19:47

(...)
Nagy valószínűséggel a TV-d nem tud mit kezdeni a Scart-on keresztül kapott színkülönbségi jelekkel, ezért meg se moccan.
(...)

Tehát te azt mondod, hogy egy komponens/SCART "átalakító" annyit csinál csupán hogy a komponens jeleket kilöki a SCART csati megfelelő lábaira? Érdekes. Mindenesetre jól saccoltam hogy nem biztos hogy RGB-t kell keresni ennek az "átalakító"-nak a végén :)

#2095 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:24

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 21:15

Uhh!!!  :D 

MERÉSZ!  :Đ  Drukkolok Neked, csak nehogy egy pukk legyen belőle!  :D  Tudod a proci is füsttel megy, csak addig nem veszed észre, míg ki nem jön belőle!  :Đ  Viccen kívűl: nagyon figyelj, hogy megfelelő időzítéssel és felbontással küldd meg a TV-t, mert ha nem szabvány 576i-t küldessz ki neki, akkor könnyen...  :D

Kicsit aggódom is...  :rolleyes:
Van egy ilyet beállítás a media centeren a tv-out módok között, hogy DVI2RGB és mellette a felbontások, 640x480-1280x1024-ig... Ebben reménykedem...

#2096 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 10:52

Idézet: Klown - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 20:47

Vagy valami olyan átalakító szerkezetet, ami az YPbPr-ből valami mást csinál, pl. RGB-t, S-Video-t, kompozitot.

Azt mondjátok meg, hogy mi a különbség e között az átalakító között: LINK
illetve a VGA vezérlőkhöz kapott tök passzív DVI -> VGA átalakítók között...

#2097 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:11

Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 11:52

Azt mondjátok meg, hogy mi a különbség e között az átalakító között: LINK
illetve a VGA vezérlőkhöz kapott tök passzív DVI -> VGA átalakítók között...

Üdv!

Ez a scaler az ágyúval verébre esete!  :D  Szépnek szép, bár az árától gondolom: :fear:  Ez tulajdonképp egy D/A konverter, ami DVI-t -> D-Sub-ra alakít annyival megspékelve, hogy te választhatod ki, hogy milyen felbontás jöjjön ki az analóg (D-Sub) kimeneten.

A hagyományos DVI -> D-Sub adapterekről én se tudok túl sokat. Én annó kaptam a VGA-hoz. Nem tudom, hogy kompatibilisek-e egymással, vagy olyan egyedi mint a TV-Out-ok S-Video -> kompozit átalakítói.  :confused:  Bár valószínűleg csereszevatosak, mert a DVI és a D-Sub is szabvány, amiben szigorúan meg van határozva, hogy melyik tüskén minek kell lennie.

Szerkesztette: Klown 2007. 04. 11. 20:13 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 21:24

Hello,

Mondanom sem kell, nem jött össze a nagy terv, de minden épségben maradt.
Hogy aztán ez a DVI -> D-SUB vagy a D-SUB ->scart(RGB) hibája, azt nem tudom :(
Mindkettő önmagában is elég necces téma, nemhogy egymásra pakolva...  :Đ

Én mondjuk azt sem tudom, hogy ebben a felállásban melyik átalakítónak kell(ene) átalakítania a digitális jelet analóggá?

Szerkesztette: Olympia 2007. 04. 11. 21:27 -kor

#2099 Felhasználó inaktív   pappj69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:04

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy radeon 9600 as kártyám, amin a dvi kimenet egy samsung lcd tvhez kapcsolódik, a monitorom pedig egy sincmaster 753s. Minden jól működik, kivéve ha filmet szeretnék nézni, az csak az elsődleges képernyőn jelenik meg, minden más látszik a klón megjelenítőn (mediaplayer kezelője ablaka), de maga a film képe nem.

#2100 Felhasználó inaktív   tboy34 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:05

Hello

Kérdésem lenne.Van egy x1950pro kártyám, vivo-s.
Nem tudok képet csinálni a tv-re.
Össze kötöttem szerintem jól,de semmi.
A catalyst control centerben ott a tv, mint lekapcsolt megjelenitő eszköz,
de nem tudom bekapcsolni. Már próbáltam több tv-n és több kábellel, de semmi.

#2101 Felhasználó inaktív   loriby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 11:22

Hello

Van egy Ati mobility radeon x1600 videókártyám a notbookomban és ezt szerettem volna tv-re kötni.
A kimeneten nem a megszokott 4 pin-es s-video ajzat van hanem 7 pin-es. Amikor a kábelt vettem hozzá azt monták ez ugyanaz mint a 4-es. Kabel megvéve de a tévén csak fekete fehér kép van. Bármit állítottam sehogy nem sikerült előcsalogatnom a színeket.

Van valakinek ötlete mi lehet a baj???? :rolleyes:

#2102 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 12:08

Idézet: loriby - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 12:22

Hello

Van egy Ati mobility radeon x1600 videókártyám a notbookomban és ezt szerettem volna tv-re kötni.
A kimeneten nem a megszokott 4 pin-es s-video ajzat van hanem 7 pin-es. Amikor a kábelt vettem hozzá azt monták ez ugyanaz mint a 4-es. Kabel megvéve de a tévén csak fekete fehér kép van. Bármit állítottam sehogy nem sikerült előcsalogatnom a színeket.

Van valakinek ötlete mi lehet a baj???? :rolleyes:

A válasz egyszerű. A TV-d azon a SCART csatlakozón amibe dugtad nem fogad S-video jelet. Azért fekete-fehér mert a 4 pólusú csatlakozón külön jön a színjel és külön a világosságjel és a TV-d azon a SCART-on csak a világosságjelet dolgozza fel. Lehetséges megoldások:
1. Ha van több SCART csatlakozó a TV-den akkor abba dugod aminél jelölve van az S-Video
2. Ha csak 1 SCART van a TV-n akkor vásárolsz egy S-Video -> Composite átalakítót és a composite jelet kötöd a SCART-ra
3. Vásárolsz olyan 7 pólusú kábelt melyet a VGA kártyádhoz készítettek (ezen van composite felület is)

#2103 Felhasználó inaktív   loriby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:01

Köszönöm a segítséget.

Igaszág szerint én nem a scart csatlakozoba dugtam hanem simán egy sárga IRC ajzatba. Akkor nekiállok kisérletezni mert a tévé nem valami fiatal  ;) .

Köszönöm a gyors választ.

#2104 Felhasználó inaktív   loriby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 16:37

Köszömöm a segítséget

A probléma megoldodott a tv scart csatlakozóján tökéletesen működik.

#2105 Felhasználó inaktív   Arthuro_Adam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 13:55

Sziasztok!

Egy Geforce 6600GT kártyám van. Van rajta S-Video kimenet, és eddig tökéletesen működött, de tegnap anyukám beleakadt a kábelbe és kitépte a TV-ből, és azóta a folyamatosan úgy érzékeli mintha rá lenne kötve a TV-re, és mikor beállítom, hogy Klónba lássam a TV-t is, akkor csak fekete képernyő van.

Mi lehet a gond? 81.95-ös forceware van fent.

Köszi.

Ádám

#2106 Felhasználó inaktív   Medvee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 24. 10:21

Tegnap beboltóltam egy Radeon 9600-as :think:  terméket azzal a céllal, hogy vga kimeneten adjon nékem komponens jelet.
Na a probléma itt kezdődik NEMAD!!! segítsééééég!!!! icon_reclamao.gif

#2107 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 17:21

van egy abit ti4200-asom.. és egy 7 pines composite > svideo átalakítóm.. baszik bármi is megjelenni a tv-n... (svideoval csatlakozom a tvre..)

mivel még soha nem volt nv karim, ezért kérdezem, hogy vajh' mit baszhatok el? (post, meg semmi nem jelenik meg a tvn:()

persze legújabb nv driver van fent

Szerkesztette: Sumi 2007. 04. 24. 17:25 -kor

Per Aspera Ad Astra

#2108 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 13:08

sziasztok!
7650gs ketyeg a gepben es a hivatalos vistas hivatalos microsoft certifikalt driverben nem latok semmit aminek koze van a tv kimenethez, vagy is csak azt hogy "eroltesse a tv jelenlet kereseset ujrainditaskor"(nem talal semmit egyebkent). ez mind az ujabbfajta driver feluleten mert a balra kiugros kis ablak teljesen ures. Ugyanez van a legujabb beta driverrel is. valami otlet?

#2109 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 11:20

Sziasztok,

új gépet állítottam össze, kedvenc Matrox kártyámat ugye nem tudtam magammal hozni az AGP/PCI-E miatt.
A család filmet, DVD-t a számítógépről néz a TV-n, miközben én a galérián nyugodtan dolgoznék/neteznék a gépen. Ez remekül ment is a Matroxon, ahogy elindítottam a filmet, azonnal teljes képernyőn ment a TV kimeneten, gyönyörű minőségben.
Az új Asus EN8500GT SILENT/HTD/256M kártyán egyszerűen képtelen vagyok beállítani ugyanezt.
Csak én vagyok ilyen béna, vagy ez tényleg lehetetlen?
Tényleg csak ostoba klón meg hasonló módokon megoldható a filmnézés TV-n, ilyen ratyi minőségben? (S-video-n van összekötve, vagy csak az üres asztalt látom dual-view módban, vagy klón módban látható a film, de a monitoron is menni kell a filmnek.)
Köszi előre is minden segítséget.

Szerkesztette: tlala 2007. 04. 30. 11:26 -kor

#2110 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 14:35

Idézet: tlala - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 12:20

Sziasztok,

új gépet állítottam össze, kedvenc Matrox kártyámat ugye nem tudtam magammal hozni az AGP/PCI-E miatt.
A család filmet, DVD-t a számítógépről néz a TV-n, miközben én a galérián nyugodtan dolgoznék/neteznék a gépen. Ez remekül ment is a Matroxon, ahogy elindítottam a filmet, azonnal teljes képernyőn ment a TV kimeneten, gyönyörű minőségben.
Az új Asus EN8500GT SILENT/HTD/256M kártyán egyszerűen képtelen vagyok beállítani ugyanezt.
Csak én vagyok ilyen béna, vagy ez tényleg lehetetlen?
Tényleg csak ostoba klón meg hasonló módokon megoldható a filmnézés TV-n, ilyen ratyi minőségben? (S-video-n van összekötve, vagy csak az üres asztalt látom dual-view módban, vagy klón módban látható a film, de a monitoron is menni kell a filmnek.)
Köszi előre is minden segítséget.

szia, sajnos te is beleestél a 22-es csapdájába: >>klikk<<

a Vista úgynevezett védett módú képmegjelenítésének köszönhetően (feltehetően, hogy ne próbálkozzanak HD-filmanyag lementésével íly módon az elvetemültebbek) egyszerüen kivették ezt az opciót a lehetőségek közül.. :( Vista alatt 100%, hogy egy driver sem támogatja, de ami a legdühítőbb, hogy az új driverek xp-alatt sem hajlandóak erre a funkcióra (vagy csak én nem akadtam még rá eddig..), pedig a hardver és a oprendszer is engedi ezt a lehetőséget.. :confused:
a csapda ott kezdődik, hogy az új VGA-dat csak új driverek támogatják, ill ha régebbi driverrel próbálkozol pl.: 84.21-es (ami még a régi control panelt használja) pedig az újabb játékokkal nem boldogul (textúrahibák, stb..), vagy kevésbé van optimalizálva egy 8-as szériás kártyára (sebességveszteség, akadozó kép, stb..)
két lehetőség van:
gyorsan eladod a karidat, és veszel ati-t (ők érdekes módon meg tudták oldani ezt a funkciót Vista alá is)
vagy vársz hátha egyik driverfrissítésbe mégiscsak beleteszik újra ezt az opciót..
"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »