Idézet: Olympia - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 18:45
Visszaolvastam, de még mindig elég

Adott egy
Panasonic TV, egy Panasonic asztali DVD player (scart kimenettel), és egy Mvix 760HD media center YpbPr kimenettel.
A Panasonic TV és asztali DVD scart-scart kábelen keresztül kiválóan megy RGB-vel, tehát a TV képes fogadni RGB-t.
A Media Centerről viszont, ha YUV -> scart kábellel próbálok képet csiholni a TV-re, meg sem moccan...
Mennie kell egyáltalán YUV -> scart kábellel? Mert ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a YUV, az YCbCr -el szinonim, de az YCbCr és az YpbPr közötti különbséget viszont nem "kaptam el".
Tehát más kábel kell az YpbPr és az YpbPr-hez?
Más okot nem látok, hiszen ahogy mondtam a DVD és a TV között scarton megy az RGB...
Üdv!
Az YPbPr és az YCbCr tulajdonképpen ugyanaz, csak míg az YPbPr-t analóg eszközök kapcsolatára használjuk, addig az YCbCr-t a digitálisokéhoz. Az YPbPr-nél a vörösből és a kékből vonjuk ki a világosság jelet (Y), addig az YCbCr-nél a Chrominance-t (úgy emlékszem az a színtelítettség) vonjuk ki. Tulajdonképpen mind a kettővel Y + U + V vagy Y + I + Q vagy Y + Db + Dr-t tudsz átvinni.
Nagy valószínűséggel a TV-d nem tud mit kezdeni a Scart-on keresztül kapott színkülönbségi jelekkel, ezért meg se moccan. Sajnos ilyenkor meg vagy lőve! Olyan eszközt kell szerezni, ami biztosan kezeli az YPbPr-t! (Általában LCD/Plazma TV-k, projektorok vagy profi/stúdió CRT-k.) Vagy valami olyan átalakító szerkezetet, ami az YPbPr-ből valami mást csinál, pl. RGB-t, S-Video-t, kompozitot. Tehát gondolom semmiképpen sem olcsó mulatság! Többek közt én is emiatt mondtam le az YPbPr-es TV-Out-ról.

Üdv: Klown
Szerkesztette: Klown 2007. 04. 10. 20:48 -kor