HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2151 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:17

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 16:38

Nálam van S-Video RCA átalakító, de így se működik, hiszen így haszmáltam a régi ATI 9550-el. Az EGY szál RCA a TV-ig elvezetve, ott pedig átalakítva SCART-ra.

Üdv!

Pontosan! Ahogy mondod! Viszont arra ügyelj, hogy az ATi-hoz adott S-Video -> kompozit átalakító nem biztos, hogy jó a nVidiás kártyához! Sőőt...

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2152 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:57

Sziasztok. Az lehet probléma hogy egy 400 forintos kábellel van összekötve a gépem a tv-vel és ezért rossz a képe? Mert ismerősöm 3000ft-ért vett és azt mondta tökéletes! Előre is köszi

#2153 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 17:13

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 13:57

Sziasztok. Az lehet probléma hogy egy 400 forintos kábellel van összekötve a gépem a tv-vel és ezért rossz a képe? Mert ismerősöm 3000ft-ért vett és azt mondta tökéletes! Előre is köszi

Üdv!

Könnyen előfordulhat, ha rossz minőségűek a kábelek/csatlakozók! Ez zömmel akkor igaz, ha már van valamilyen van színes képed!

#2154 Felhasználó inaktív   Rockmenyét 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 01. 12:12

Sziasztok!

A napokban vettem egy Asus EN8600GT videokártyát.
A saját rgb kábelével rákötöttem a TV-re (a kék RCA-t a tv kompozit bemenetére).
Így fekete-fehér képem volt csak. A tv-out konfigjában (az nvidia ócska "új" beállító konzolán) a kimenetet csak auto-ra vagy s-video-ra lehetett állítani, nem volt kompozit opció.
Ezért rákötöttem egy s-video->kompozit átalakítót és így kapcsoltam be a gépet.
Ettől kezdve ha aktiválom a második monitort (a tv-t), a monitoromon is elmegy a kép és lefagy a számítógép. Természetesen a TV-n semmilyen kép nem jelenik meg.
Reset után a windows logo még bejön, de amikor betöltené az asztalt, fekete képernyővel csontra fagy a rendszer. És nem csak kép nincs, tényleg lefagy, mert a power gomb benyomására sem áll le magától.
Ezután csak az nvidia driver újratelepítése oldja meg a dolgot, de ha az nview varázslón véletlenül végigmegyek és megtalálja a tv-t, újra kezdődik minden elölről.

Ja, és ami érdekes: azóta nincs az eredeti rgb kábellel sem kép, azzal is ugyanígy fagy.

Windows XP SP2 kétszer újra lett telepítve, formázással az eset óta, és semmi változás.

Kipróbált driverek:
asus-nvidia 158.19
nVIDIA 158.22
asus-nvidia 158.27
nvodngov 2.158.22
Mindegyikkel ugyan az a helyzet.

Ami még érdekes: ha nem aktiválom a tv-kimenetet, minden ok. 3D Mark 06 demo is simán végigmegy.

Mi lehet ez?

#2155 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 15:46

Kipróbáltam egy nagyon régi monochrome monitoron amin volt ilyen bemenet, és ott tökéletes kép volt mi lehet?????? :rolleyes:  :mad:  :think:  :confused:  Köszi

#2156 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:10

Szevasztok!

A következő problémával fordulok a hozzáértő közönséghez! Adott 1 7800gt a tv-kimenet működik. Elvileg ezek a karik VIVO-sak, és szeretném használni videofelvételre a Kompozit bemenetét. De problémám van a WDM capture driver installálásánál:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Egyúttal a rendszerben van 1 tuner kártya, ennek működik a video bemenete, de én szeretném beüzemelni  a VGA bemenetét is. Próbáltam már telepíteni a capture drivert (4.13-VIVO) 4 különböző driver alatt, mindig ugyanez volt az eredmény. :s
Valakivel előfordult már ilyesmi?
Kép

#2157 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:16

http://forums.nvidia...php?t12189.html

:confused: Hát ez nem túl biztató.
Kép

#2158 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 12:59

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 17:17

Üdv!

Pontosan! Ahogy mondod! Viszont arra ügyelj, hogy az ATi-hoz adott S-Video -> kompozit átalakító nem biztos, hogy jó a nVidiás kártyához! Sőőt...

Még annyit infoként, hogy nem 4 tűs, hanem 7 tűs S-video csatlakozó van a 7600GT-n, ehhez van az átalakító RCA-ra. Lehetséges, hogy ebből az átalakítóból is van többféle? (nem hiszem)

Ilyet olvastam egy fórumon:

Nos, először is pontosítanunk kell néhány tényt:
1. Általában két fajta jel vihető át a számítógépből a TV-be: Chrominance+Luminance (szín+világosságjel) illetve az előbbi kettő összegzéséből keletkezett Composite jel.
2. Két fajta S-Video csatlakozó létezik: a 4 tűs, illetve a 7 tűs. A 4 tűs megoldás csak Chrominance+Luminance jelet szállít, a 7 tűs a kettő összegzéséből származó Composite jelet is.
3. Az RCA csatlakozó csak a Composite jelet szállítja.
4. A Scart csatlakozó elvileg alkalmas (külön-külön! nem egyszerre!) a Chrominance+Luminance, illetve a Composite jel átvitelére. Gyakorlatilag az 5. pontban leírtak miatt nem biztos, hogy lehet.
5. Vannak olyan TV-k, amelyek a Composite, vannak olyanok, amelyek a Chrominance+Luminance jelet fogadják.
6. A Chrominance+Luminance jelből kreálható Composite jel az alábbi linken leírt módon.

http://www.epanorama...deo2cvideo.html

Vélemény?

#2159 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:29

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:59

Még annyit infoként, hogy nem 4 tűs, hanem 7 tűs S-video csatlakozó van a 7600GT-n, ehhez van az átalakító RCA-ra. Lehetséges, hogy ebből az átalakítóból is van többféle? (nem hiszem)

Ilyet olvastam egy fórumon:

Nos, először is pontosítanunk kell néhány tényt:
1. Általában két fajta jel vihető át a számítógépből a TV-be: Chrominance+Luminance (szín+világosságjel) illetve az előbbi kettő összegzéséből keletkezett Composite jel.
2. Két fajta S-Video csatlakozó létezik: a 4 tűs, illetve a 7 tűs. A 4 tűs megoldás csak Chrominance+Luminance jelet szállít, a 7 tűs a kettő összegzéséből származó Composite jelet is.
3. Az RCA csatlakozó csak a Composite jelet szállítja.
4. A Scart csatlakozó elvileg alkalmas (külön-külön! nem egyszerre!) a Chrominance+Luminance, illetve a Composite jel átvitelére. Gyakorlatilag az 5. pontban leírtak miatt nem biztos, hogy lehet.
5. Vannak olyan TV-k, amelyek a Composite, vannak olyanok, amelyek a Chrominance+Luminance jelet fogadják.
6. A Chrominance+Luminance jelből kreálható Composite jel az alábbi linken leírt módon.

http://www.epanorama...deo2cvideo.html

Vélemény?

Üdv!

Annyira nem vagyok otthon az S-Video-ban! Azt tudom, hogy a hagyományos 4 eres a következőképpen épül fel:

1. ér: Y-jel (világosság)
2. ér: C-jel (kompozit színjel)
3. és 4. ér: Y és C-jel földje

Tulajdonképpen csak annyiban különbözik a kompozit RCA-tól, hogy a(z Y) világosság jel külön éren megy!

A 7-tűs S-Video-ról meg nem igazán tudok! Szvsz nem teljesen szabványos! Csak egy 7-tűs mini-DIN csatlakozó, aminek a tűkiosztásait a gyártók kényük-kedvük szerint variálhatják. Aztán lehet, hogy tévedek...  :)

Abban viszont remélem nem veszünk össze, hogy az RGB vagy YPbPr-nél nincs jobb analóg TV összeköttetés!

#2160 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:31

Én is most vettem 7600Gt-t, bár ne tettem volna. A mozis része katasztrófa. Régen Ati-m volt, elég frankón ment a teljes képernyős és a feliratos mozizás is. Most az is két nap volt mire sikerült színes képet varázsolnom a tv-re :) . Végül megy a teljes képernyős mozi, de feliratos filmet képtelen vagyok megjeleníteni. Van valami bejáratott megoldás erre? Köszi!

#2161 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 21:25

Idézet: OTomi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 20:31

Én is most vettem 7600Gt-t, bár ne tettem volna. A mozis része katasztrófa. Régen Ati-m volt, elég frankón ment a teljes képernyős és a feliratos mozizás is. Most az is két nap volt mire sikerült színes képet varázsolnom a tv-re :) . Végül megy a teljes képernyős mozi, de feliratos filmet képtelen vagyok megjeleníteni. Van valami bejáratott megoldás erre? Köszi!

Üdv!

Akkor sínen vagy mint József Attila!  :D  Jó uton haladsz! A tutit FLaszlo mondta meg 1 oldallal ezelőtt:

Idézet

Ezzel is már jó ideje szivatja a népet az NVidia. Én ezt a workaroundot találtam rá:
- Felrakod az ffdshow-t,
- ffdshow konfigban mész a Resize & Aspect tabra,
- Becsekkolod: Resize,
- Specify Aspect Ratio-nal beallitod a TV-d arányait (pl 4:3).

Legalábbis nálam tökéletesen működik az általa felvázolt megoldás!

Szerkesztette: Klown 2007. 07. 04. 21:25 -kor

#2162 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 09:22

Azért visszaolvastam ám én is pár oldalt, láttam is FLaszlo megoldását, csak reméltem, hogy van ennél egyszerűbb út is. De azért köszi! :)

#2163 Felhasználó inaktív   sirp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:43

Sziasztok!

ASUS 7100-as Nvidia-s videókártyám van. Klón üzemmódban kiküldöm a képet a TV-re, minden működik csak ha filmet akarok nézni PowerDVD-vel vagy WMP-el, akkor sötét az ablak a TV-n. Mit rontottam el?

Köszi:
sirp

Ui.: Bocs, ha már volt, nem volt kedvem végigrágni 7x oldalt.  :)

#2164 Felhasználó inaktív   spieler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:19

Heló,remélem itt megkapom a megoldást.Annyire nem értek ehhez az egészhez,de most vettem egy vadiúj gépet,Nvidia GeForce 7200 GS videókártyával és képtelen vagyok beállítani a TV-Outot.Úgynevezett S-Video kimenete van,kaptam hozzá kábelt,aminek a másik vége kompozit,azt bedugtam a tévébe a megfelelő helyre,feltettem a drivert....
Elvileg az NVidia Control Panelben kell lennie a beállításoknak,de sehogysem tudom belőni,hogy működjön...
A TV Wizardban beállítottam,hogy S-video,aztán h clone módban működjön,ezután csak 1 lépés van : kiíja,hogy ok,látja a tv-t,minden működik,csak éppen NTSC rendszerben...amit itt nem lehet átállítani PAl-ra

Rákerestem a helpben,hogy hol lehet ezt a rendszert állítani,meg is mutatta,hogy az nvidia contro p-ben.DE ott ez a beállítás egyszerűen nincs......

Többször újratelepítettem a drivert,netről is letöltöttem....ugyanaz..
Légyszi segítsenek,előre is kösz...

#2165 Felhasználó inaktív   Krampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:54

Idézet: spieler - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:19

Heló,remélem itt megkapom a megoldást.Annyire nem értek ehhez az egészhez,de most vettem egy vadiúj gépet,Nvidia GeForce 7200 GS videókártyával és képtelen vagyok beállítani a TV-Outot.Úgynevezett S-Video kimenete van,kaptam hozzá kábelt,aminek a másik vége kompozit,azt bedugtam a tévébe a megfelelő helyre,feltettem a drivert....
Elvileg az NVidia Control Panelben kell lennie a beállításoknak,de sehogysem tudom belőni,hogy működjön...
A TV Wizardban beállítottam,hogy S-video,aztán h clone módban működjön,ezután csak 1 lépés van : kiíja,hogy ok,látja a tv-t,minden működik,csak éppen NTSC rendszerben...amit itt nem lehet átállítani PAl-ra

Rákerestem a helpben,hogy hol lehet ezt a rendszert állítani,meg is mutatta,hogy az nvidia contro p-ben.DE ott ez a beállítás egyszerűen nincs......

Többször újratelepítettem a drivert,netről is letöltöttem....ugyanaz..
Légyszi segítsenek,előre is kösz...

Hali!

a tálca jobb szélén az nvidia ikonjára jobb gombbal kattintva kiválasztod az nvidia control panelt.
ott kiválasztod a Videó és Televizió kategóriát, aztán azon belül a televizió szekcióban van ilyen hogy a jelformátum vagy a HD formátum módosítása. Innen már nem segítek... :-)

#2166 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 05:41

El vagyok veszve RCA-S-Video-kompozit-mittoménmilyen csatlakozók témájában, ezért inkább kérdeznék egy egyszerűt, ha nem baj.

Szokás szerint ki szeretném rakni a TV-re a filmeket stb. A képen látható csatlakozóim vannak. Milyen kábel kell ehhez? Mármint, mit mondjak az eladónak, hogy ne nézzen hülyén rám? :D

Gondolom, a TV-t be kell állítani második kijelzőnek, ezen kívül van még konfigolni való?

Előre is köszönet.

Kép Kép

#2167 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 16:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 6:41

El vagyok veszve RCA-S-Video-kompozit-mittoménmilyen csatlakozók témájában, ezért inkább kérdeznék egy egyszerűt, ha nem baj.

Szokás szerint ki szeretném rakni a TV-re a filmeket stb. A képen látható csatlakozóim vannak. Milyen kábel kell ehhez? Mármint, mit mondjak az eladónak, hogy ne nézzen hülyén rám? :D

Gondolom, a TV-t be kell állítani második kijelzőnek, ezen kívül van még konfigolni való?

Előre is köszönet.

Üdv!

Az első képen egy remekbe szabott kompozit RCA bemenete (Video + Audio) láthatsz! A másikon pedig a VGA-d TV-Out kimenetét, ami nekem így első ránézésre nem tűnik S-Video kompatibilis kimenetnek!  :evil:  Valószínűleg kellett hogy kapjál ehhez egy átalakítót ami erről a kimenetről csinál neked S-Video-t vagy kompozit RCA-t. Ha van ilyened, akkor nagyon egyszerű az eset! Kell venni hozzá egy RCA kábelt! Ha nincs akkor már bonyisabb a dolog! Abban az esetben kell egy S-Video -> kompozit RCA átalakító és azután kell az RCA kompozit kábel! Ja és sok ima, hogy belemenjen a szabvány S-Video csati a nem szabványos TV-Out-ba! Remélem érthető voltam!  :D 

#2168 Felhasználó inaktív   horizoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 5:41

Előre is köszönet.

Üdv!

Nekem is ilyen kimenet van a VGA hatuljan (Galaxy  7300GT) es en se tudom sehogy elocsalogatni a dual viewet a menuben... :reklamacio:
Mellesleg ez a kimenet gyanusan hajaz arra a 7 tus s-videora dologra amit komasoft irt nemreg. Viszont a kartyahoz sima 4 tus kabelt adtak es azzal nem muxik. Ienkor mivan? Lehet venni ilyen 7 tus kabelt esetleg atalakitot vagy egyeb otlet?  :think:

#2169 Felhasználó inaktív   Krampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:43

Nekem olyan gondom van, hogy nemrégiben még működött minden mód a TVOUT-tal, de nemrég próbálkoztam, és meg se moccan. A kábelt kipróbáltam notebook-kal, simán ment. Tönkremehet a videokari tvout-ja, ha van valamennyi feszültség a kábelben? Nemtom honnan kerül bele, de mikor hozzáértem a vezető részéhez a csatlakozónak, akkor csípett rendesen (a kábel az AV erőlködőből lógott).

#2170 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 20:14

Idézet: horizoli - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 19:37

Üdv!

Nekem is ilyen kimenet van a VGA hatuljan (Galaxy  7300GT) es en se tudom sehogy elocsalogatni a dual viewet a menuben... :reklamacio:
Mellesleg ez a kimenet gyanusan hajaz arra a 7 tus s-videora dologra amit komasoft irt nemreg. Viszont a kartyahoz sima 4 tus kabelt adtak es azzal nem muxik. Ienkor mivan? Lehet venni ilyen 7 tus kabelt esetleg atalakitot vagy egyeb otlet?  :think:

Üdv!

Nekem Galaxy 7600GT-m van! A gyárilag hozzáadott S-Video kábel simán belement! Az S-Video kábel végire pedig egy S-Video -> kompozit RCA átalakítót tettem. Ezzel a kombóval simán megy! (Bár a'sszem a TV-t csak Force Detect-el ismeri fel!)

Szerkesztette: Klown 2007. 07. 21. 20:14 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111