HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2171 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 20:15

Idézet: Krampi - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 18:43

Nekem olyan gondom van, hogy nemrégiben még működött minden mód a TVOUT-tal, de nemrég próbálkoztam, és meg se moccan. A kábelt kipróbáltam notebook-kal, simán ment. Tönkremehet a videokari tvout-ja, ha van valamennyi feszültség a kábelben? Nemtom honnan kerül bele, de mikor hozzáértem a vezető részéhez a csatlakozónak, akkor csípett rendesen (a kábel az AV erőlködőből lógott).

Üdv!

Földhurok lehetett ami csípett! (Ezért a földhurok leválasztó beszerzése melegen ajánlott! Vagy legalább 1 konektorba legyen a TV + PC csatlakoztatva!) A földhurok simán tönkre vághatta a TV-Out-od! Továbbá annyi is elég, hogy menet közben ki/be dugod a csatikat! (Szigorúan tilos!)

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 07. 21. 20:16 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2172 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 21:13

Idézet: Klown - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 17:17

Üdv!

Az első képen egy remekbe szabott kompozit RCA bemenete (Video + Audio) láthatsz! A másikon pedig a VGA-d TV-Out kimenetét, ami nekem így első ránézésre nem tűnik S-Video kompatibilis kimenetnek!  :evil:  Valószínűleg kellett hogy kapjál ehhez egy átalakítót ami erről a kimenetről csinál neked S-Video-t vagy kompozit RCA-t. Ha van ilyened, akkor nagyon egyszerű az eset! Kell venni hozzá egy RCA kábelt! Ha nincs akkor már bonyisabb a dolog! Abban az esetben kell egy S-Video -> kompozit RCA átalakító és azután kell az RCA kompozit kábel! Ja és sok ima, hogy belemenjen a szabvány S-Video csati a nem szabványos TV-Out-ba! Remélem érthető voltam!  :D 

Na igen, ha a madzag meglenne, nem kérdeznék... :) Azért köszi.

Közben vettem sima S-Video-RCA kábelt, ami (ezek szerint szerencsémre) nem ment bele a videokártya csatlakozójába, mert a ház egy belógó pereme útban van. Úgyhogy a laptopomat dugtam rá a TV-re, simán ment.

Na, akkor majd keresgélem a zsinórt. :)

:respect:

#2173 Felhasználó inaktív   Krampi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 12:22

Idézet: Klown - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 21:15

Üdv!

Földhurok lehetett ami csípett! (Ezért a földhurok leválasztó beszerzése melegen ajánlott! Vagy legalább 1 konektorba legyen a TV + PC csatlakoztatva!) A földhurok simán tönkre vághatta a TV-Out-od! Továbbá annyi is elég, hogy menet közben ki/be dugod a csatikat! (Szigorúan tilos!)

Hali!

2 elosztó van egymásba dugva, egyik az egyikbe másik a másikba van dugva, de ugyanabból a fali konnektorból kapja a naftát mind2. Erről a földhurok leválasztóról mondhatnál valamit. pl merre lehet beszerezni? :)

Krampi

#2174 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 15:26

Idézet: Krampi - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 13:22

Hali!

2 elosztó van egymásba dugva, egyik az egyikbe másik a másikba van dugva, de ugyanabból a fali konnektorból kapja a naftát mind2. Erről a földhurok leválasztóról mondhatnál valamit. pl merre lehet beszerezni? :)

Krampi

Üdv!

Szinte bármelyik elektronikai üzletben lehet földhurok izolátort kapni. De ha nagyon nem találsz, akkor pl. nézz szét a KáCsa-nál!

#2175 Felhasználó inaktív   Tcsajszi18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 19:13

Sziasztok!!

Kéne egy kis segitség. Van egy Nvidia Geforce4 mx440-es videokártyám. S-videos csatlakozoval. Na már most a tv-m scartos de olyan scart csatlakozom van amin van s-video. Szoval vettem egy 10méteres kábelt és öszekötötem. Minden jo van kép is csak egy a baj vele hogy FEKETE_FEHÉR.
Átálitotam Pal-ra (alapból azon volt) mindent  a leirás alapján csináltam de akor se szines. 1024x768 és 32-bitesre van beálitva de semmi. Szoval ha valaki tud valami megoldást kérem irjon..

Bocsha volt már ilyen kérdés de nagyon nincsen időm viszaolvasni...

Köszy mindenkinek előre is.

#2176 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 20:54

Idézet: Tcsajszi18 - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 20:13

Sziasztok!!

Kéne egy kis segitség. Van egy Nvidia Geforce4 mx440-es videokártyám. S-videos csatlakozoval. Na már most a tv-m scartos de olyan scart csatlakozom van amin van s-video. Szoval vettem egy 10méteres kábelt és öszekötötem. Minden jo van kép is csak egy a baj vele hogy FEKETE_FEHÉR.
Átálitotam Pal-ra (alapból azon volt) mindent  a leirás alapján csináltam de akor se szines. 1024x768 és 32-bitesre van beálitva de semmi. Szoval ha valaki tud valami megoldást kérem irjon..

Bocsha volt már ilyen kérdés de nagyon nincsen időm viszaolvasni...

Köszy mindenkinek előre is.

Üdv!

Mivel a TV-d nem kezeli az S-Video-t, ezért venned kell egy S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Ami nem csak kinézetre olyan hanem az S-Video rendszerből (Y-C) ténylegsen kompozit jelet csinál. Én MM-ban 2k-ért vettem egy ilyen Hama vackot, de valószínűleg (kábel) szaküzletben olcsóbban is megúszhatod!

#2177 Felhasználó inaktív   balna987 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 21:21

Hali mindenkinek!

Nemtom mennyire vág ide ez a téma de megkérdezem: milyen progival lehet a windows témát átszerkezteni? vagy esetleg témákat letőteni?

köcce előre is

#2178 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 22:40

Idézet: Klown - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 21:54

Üdv!

Mivel a TV-d nem kezeli az S-Video-t, ezért venned kell egy S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Ami nem csak kinézetre olyan hanem az S-Video rendszerből (Y-C) ténylegsen kompozit jelet csinál. Én MM-ban 2k-ért vettem egy ilyen Hama vackot, de valószínűleg (kábel) szaküzletben olcsóbban is megúszhatod!

Szia!

Nekem is ezt a ff problémát kellene megoldanom. Adott egy X800GTO 7 pines s-video csatlakozóval, meg egy scart bemenet a tv-n.

Lássuk jól értem-e: adtak gyárilag egy olyan kábelt a kártyához, ami a 7 tűs s-video-ból 4 tűs s-video-t csinál. Ezt dugom az s-video-kompozit átalakítóba. Ezután megakadok elméletben, mert nem tudom milyen kábel kéne ahhoz hogy a tv-ig eljussak. Tudnál linkelni nekem egy ilyet?

üdv

red

#2179 Felhasználó inaktív   szigiri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:58

Sziasztok!

Vettem kábeleket és összekötöttem a laptopomat a TV-vel. A laptopon RCA kimenet van a TV-nél pedig a SCART-ba csatlakoztattam be. Nem is kellett semmit állítani, magától bejött a TV-n a laptop képernyője, tudom variálni, hogy egyik másik látszon vagy mindkettő. Egy bajom van: a TV-n darabos a mozgókép (DVD lejátszás).

laptop: GERICOM SUPERSONIC 1200

A videókártyám kicsit régi: Radeon Mobility M6P

A TV: Samsung slim fit 29 "  szürke 50 Hz

Meg lehet valahogyan oldani a problémát (felbontás, szoftveres beállítás, valami?), vagy nagyon gyérek ezek az eszközök az élvezhető PC-TV-zéshez? Kerestem már egy színház mód beállítást, de nem találtam a felugró radeon panelen?

HELP!

sz.

#2180 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:41

Idézet: redbiro - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 23:40

Lássuk jól értem-e: adtak gyárilag egy olyan kábelt a kártyához, ami a 7 tűs s-video-ból 4 tűs s-video-t csinál. Ezt dugom az s-video-kompozit átalakítóba. Ezután megakadok elméletben, mert nem tudom milyen kábel kéne ahhoz hogy a tv-ig eljussak. Tudnál linkelni nekem egy ilyet?

üdv

red

Az átalakítás után kapott composite jelet (RCA csatlakozó) egy composite bementettel rendelkező SCART csatlakozóba kötöd (RCA aljzattal ellátott SCART csatlakozó) amit aztán már beköthetsz a TV-be.
De ha a TV-d alkalmas S-video fogadására SCART-on (ez a TV hátulján a csatlakozó melletti jelzésekből (az S-video fogadására alkalmas SCART-nál S betüvel jelölik a S-video, ... jelzéssel az RGB bemenetet) ill. a kezelési kézikönyvből kiderül) akkor egyszerűen egy S-video kábellel és egy S-video bemenetes SCART csatlakozóval össze tudod kötni a PC-t a TV-vel.

Szerk:
De a 7 tűs s-video csatlakozó tartalmaz composite kimenetet is ezért nem kell semmilyen átalakítás csak a megfelelő kábel és már kész is. Az alábbi ábrán a 6-os tű a composite a 7-es a ground. De vannak olyan VGA kártya gyártók akik eltérnek a szabványtól ezért az első lépés az, hogy a kártya gyártójától meg kell tudni a bekötést.
Kép

A composite kimenetes 7 tűs csatlakozóval ellátott kártyákhoz az alábbi képen a bal oldali kábelt adják:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 24. 10:00 -kor

#2181 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 20:00

Üdv!

Wpepi nagyon szuperül leírta! De ha Galaxy-d van, akkor sajnos a bal oldali kábel hiányzik! Egyszerűen nem adnak hozzá!  :reklamacio:  Csak 7tűs kimenetből -> YPbPr átalakítót adnak (akinek ugye nincs profi készüléke az a hajára kenheti!  :omg: ), illetve kb. 1 méter S-Video kábelt, ami belemegy a 7tűs kimenetbe!

Annyit azért hozzátennék, hogy milyen kábelek kellenek Galaxy + Scart bemenetes TV összekötéséhez:

1., Ilyen S-Video kábelt adnak a Galaxy kártyákhoz:
Kép

2., S-Video -> kompozit RCA: (Arra vigyázz, hogy ténylegesen S-Video -> kompozit RCA átalakító legyen, hogy ne csak a fekete-fehér (Y) jel jöjjön ki az RCA oldalon!)
Kép

3., RCA kábel:
Kép

4., RCA -> Scart átalakító:
Kép

Remélem a képek magukért beszélnek és így már teljesen egyértelmű!

Szerkesztette: Klown 2007. 07. 24. 20:04 -kor

#2182 Felhasználó inaktív   Tommas84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:00

Sziasztok!Van egy régi ITT Nokia TVm 63cm, és nem tudom rá a képet kitenni. Azaz egy ideig ment is minden rendben, de aztán megadta magát, és azóta nem tudom kitenni rá a jelet. Kábel jó, videókártya kimenete oké. Szerintem elromlott a scart rész a TVn. Ha ezek alapján vkinek van valami ötlete az szóljon. Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

#2183 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:10

Idézet: Tommas84 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:00

Sziasztok!Van egy régi ITT Nokia TVm 63cm, és nem tudom rá a képet kitenni. Azaz egy ideig ment is minden rendben, de aztán megadta magát, és azóta nem tudom kitenni rá a jelet. Kábel jó, videókártya kimenete oké. Szerintem elromlott a scart rész a TVn. Ha ezek alapján vkinek van valami ötlete az szóljon. Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

Ha a TV-d SCART csatlakozójára rákötsz egy videomagnót, DVD lejátszót/felvevőt, kamerát, stb. és van kép akkor a TV jó  :D . Ha nincs kép akkor szerviz vagy új TV vásárlás ha szükséged van külső jelforrás bekötésére.

Idézet

Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

Ezt az eszközt hívják RF modulátornak. A legegyszerűbb az ha a PC-det rákötöd egy videomagnóra melynek az RF kimenetét (coax antenna kimenet) kötöd a TV-re és a TV valamelyik csatornáját ráhangolod a videomagnó RF modulátorának frekvenciájára.

#2184 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 15:52

Idézet: Tommas84 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:00

Ha mégsem jó a scart bemeneted, többet ne próbálkozz vele.
Hasonló hibával bíró ITT-Nokia tv-met kétszer javították annyi pénzért, hogy a teszkóban már kapni érte újat.
Harmadjára lomtalanításba került.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2185 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:52

Hi. Olyan problémám lenne, hogy amikor Clone módba teszem a videó kimenetet, akkor rendesen megjelenik a TV-n az asztal meg minden. Beállítottam, hogy a Full Screen Video-t küldje a TV-re.
De ahogy elindul egy film, a TV-n a kép kilóg a képből, a felirat fele általában nem fér bele a képbe, ezért a "Device Adjustments"-ben kisebbre vettem a képet a "Screen Positioning" segítségével. Csakhogy ez a beállítás addig van érvényben úgy látszik, amíg megy a film. Ha leállítom a film lejátszását, és újrakezdem, ismét túl nagy a kép, és vehetem megint kisebbre a képet. El lehet menteni a beállítást abban a menüpontban, de attól még minden film elindítása után visszaugrik nagyra, és be kell lépkedni jó mélyre a beállításokhoz, és ott betölteni a jó pozíciót. Elég fárasztó tud lenni, főleg ha sorozatot nézek, és berakom a lejátszó bookmarkjába, befekszek a kényelmes ágyba, de két rész közben a váltásnál "elveszti" a beállítást, és mehetek a géphez lekicsinyíteni a képet :(

Pls segítsen valaki, mert már lassan egy éve együttélek ezzel a hibával, de most telt meg az a bizonyos pohár, hogy segítséget kérjek  :reklamacio:  :Đ
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2186 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 22:24

Sziasztok! Van arra mód, hogy d-sub csatlakozón (régebbi monitorok csatlakozója) keresztül kivigyem a laptopom képét  tévére? Sajna semmi más kimenet nincs rajta.

#2187 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 12:57

Idézet: Monkey - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 23:24

Sziasztok! Van arra mód, hogy d-sub csatlakozón (régebbi monitorok csatlakozója) keresztül kivigyem a laptopom képét  tévére? Sajna semmi más kimenet nincs rajta.

Üdv!

2 mód van rá! Van a "lustábbik" és egyben drágábbik, azaz veszel egy D-Sub -> TV átalakítót.

Kép

Vagy a macerássabb, de jobb minőségű, hogy készítessz egy D-Sub -> Scart átalakítót. Ennek külön topic-ja van ITT!

#2188 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 18:09

Idézet: Klown - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 13:57

Üdv!

2 mód van rá! Van a "lustábbik" és egyben drágábbik, azaz veszel egy D-Sub -> TV átalakítót.

Kép

Vagy a macerássabb, de jobb minőségű, hogy készítessz egy D-Sub -> Scart átalakítót. Ennek külön topic-ja van ITT!

Köszi a választ! A második megoldás linkjét beszúrnád újra? A meglévő a fenti képre mutat.

#2189 Felhasználó inaktív   Forest22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:23

Sziasztok! Pls Help! Nemt tudom kivarázsolni a képet TV-re mióta Vistám (64bites) van. :confused: Nincs egyelőre Mobility Radeon x1600 hoz driver  :mad:  és Catalyst ezért sajna nem tudom beállítani. Van valakinek Tippje? Köszi ;)

#2190 Felhasználó inaktív   settenkedo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 09:51

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy létezik-e valamiféle elosztó, vagy hálózati eszköz, amivel a gépemből küldött jelet (S-video?) akár 5felé is oszthatom, mert az lenne a feladat, hogy kb.5 különböző TV-n menjen szinkronban, az amit én "vetítek"! Azt is jó lenne tudni, hogy a sima koax kábel kb. hány méterig műxik jelentősebb veszteség nélkül és hány T elosztót rakhatok egy madzagra...
köszi a tippeket!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.