TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 08. 02. 19:26
van egy Inno 8600 gt-m és egy Thomson 32wh412b típusú 82cm-es 100Hz-es tv. Ezt a kettőt kötöttem össze S-Video kimenet Scart bemenet. Szépen meg is jelenik. De nagyon életlen a kép, amikor játszom rajta. És hogy lehet külön felbontást állítani a Tv-nek és a monitornak?
Előre is köszi
Elküldve: 2007. 08. 03. 16:32
Elküldve: 2007. 08. 05. 16:59
Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 20:26
van egy Inno 8600 gt-m és egy Thomson 32wh412b típusú 82cm-es 100Hz-es tv. Ezt a kettőt kötöttem össze S-Video kimenet Scart bemenet. Szépen meg is jelenik. De nagyon életlen a kép, amikor játszom rajta. És hogy lehet külön felbontást állítani a Tv-nek és a monitornak?
Előre is köszi
valakinek ötlete?
Elküldve: 2007. 08. 06. 00:26
Elküldve: 2007. 08. 06. 08:52

Adott egy Radeon 9800pro (most vettem... nem röhög, az én céljaimnak tökéletesen megfelel).
A TV kimentére először egy bolti S-video kábelen kötöttem, ami egy S-video-RCA átalakítón kerszetül ment bele egy Scart átalakítóba majd a tv-be. Ezzel gond nélkül meg tudtam hajtani a tv-t egy Fujitsu laptop integrált videojával.
Amikor azonban a Radeonra kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor a kép sötétebb, életlenebb. Nézegettem a Catalyst beállításokat, elvileg jók. Kipróbáltam más verziószámúval, ugyanaz a helyzet.
Átkötöttem közvetlenül a TV RCA bemenetére, ugyanaz... ekkor elkezdtem megnézdegetni a kártya kimentetét és nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Azt hittem az S-video szabvány kimenet: négy tű (kb trapéz alakban) és egy műanyagnak kinéző téglatest alakú pöcök (elnézést, ha túl laikusan fogalmazok).
Namost ez máskép néz ki. A 4 tű helyett 7 azaz hét tű van rajta. De mivel a kártyán anya foglalat van, a kevesebb tűs kábel simán belemegy...
Ekkor megpróbáltam az erdeti kábelével, ami S-video (annyi lábbal, mint a kártyán, azzal a különbésggel, hogy a kis téglatest alakú bizbasz helyett itt még két plusz tű van)-RCA átalakítós. Láss csodát a kép határozottan jobb volt... egy darabig. Ugyanis miközben ki-be huzogattam a kábeleket, egyszercsak megcsípett az áram. Kurvára megijedtem, gép lelő, áramatlanít, szétszed, megnéz, semmi gyanús. Ok, vissza az egész. Minden okés, amíg be nem kapcsolom a kártya TV kimenetét, akkor ismét ráz... És most már akép is folyamatosan fut.
Ha visszarakom az eredeti kábelt, a kép jó, csak szokás szerint homályos...
Szerintetek?
Köszi a választ!
Elküldve: 2007. 08. 06. 13:06
Elküldve: 2007. 08. 06. 13:25
Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 9:52

Adott egy Radeon 9800pro (most vettem... nem röhög, az én céljaimnak tökéletesen megfelel).
A TV kimentére először egy bolti S-video kábelen kötöttem, ami egy S-video-RCA átalakítón kerszetül ment bele egy Scart átalakítóba majd a tv-be. Ezzel gond nélkül meg tudtam hajtani a tv-t egy Fujitsu laptop integrált videojával.
Amikor azonban a Radeonra kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor a kép sötétebb, életlenebb. Nézegettem a Catalyst beállításokat, elvileg jók. Kipróbáltam más verziószámúval, ugyanaz a helyzet.
Átkötöttem közvetlenül a TV RCA bemenetére, ugyanaz... ekkor elkezdtem megnézdegetni a kártya kimentetét és nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Azt hittem az S-video szabvány kimenet: négy tű (kb trapéz alakban) és egy műanyagnak kinéző téglatest alakú pöcök (elnézést, ha túl laikusan fogalmazok).
Namost ez máskép néz ki. A 4 tű helyett 7 azaz hét tű van rajta. De mivel a kártyán anya foglalat van, a kevesebb tűs kábel simán belemegy...
Ekkor megpróbáltam az erdeti kábelével, ami S-video (annyi lábbal, mint a kártyán, azzal a különbésggel, hogy a kis téglatest alakú bizbasz helyett itt még két plusz tű van)-RCA átalakítós. Láss csodát a kép határozottan jobb volt... egy darabig. Ugyanis miközben ki-be huzogattam a kábeleket, egyszercsak megcsípett az áram. Kurvára megijedtem, gép lelő, áramatlanít, szétszed, megnéz, semmi gyanús. Ok, vissza az egész. Minden okés, amíg be nem kapcsolom a kártya TV kimenetét, akkor ismét ráz... És most már akép is folyamatosan fut.
Ha visszarakom az eredeti kábelt, a kép jó, csak szokás szerint homályos...
Szerintetek?
Köszi a választ!
Bekapcsolt állapotban (PC és a TV) ne húzd ki és ne csatlakoztasd a kábelt mert pillanatok alatt tönkreteheted a TV-t vagy a VGA TV kimenetét ill. mind a kettőt.
Továbbá használd a VGA-hoz adott eredeti kábelt mert a radeon kártyákon a 7 pines csatlakozó egyedi bekötés és az amit a kártyához adnak az jó hozzá.
Idézet
Ez nem a VGA-k 7 pines kiosztása. Olvass egy kicsit vissza ott van képekkel illusztrálva a kiosztás.
De az alábbi linken is megtalálod:
http://www.weethet.n...nnect_pc2tv.php
Elküldve: 2007. 08. 07. 09:22

A kép továbbra is fut és/vagy homály...
Most aztán gondolkodhatok, hogy mi legyen. Van esetleg arra ötlet, hogy miként tudok egy másik TV kimenetet varázsolnom a gépre.
Elküldve: 2007. 08. 07. 09:36
VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)
A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása innen elérhető, az esetlegesen szükséges szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.
A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik! A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64 stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).
Van esetleg ezzel valakinek tapasztalata. Nehezen hinném el, ha valaki azt mondaná, hogy jobban járok így (eleget idegeskedtem mostanság emiatt), de valaki azt írta az egyik fórumban, hogy így szebb a kép a tv-n... hmmm
Szerkesztette: hartyi 2007. 08. 07. 09:38 -kor
Elküldve: 2007. 08. 07. 12:58
Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 16:59
Azt ugye vágod, hogy sosenem lesz olyan éles a kép a tv-n, mint a számítógépen?
Elküldve: 2007. 08. 07. 17:16
SZERETNÉM HA A KÉRDÉSEMET FIGYELEMBE VENNÉTEK, mert gondolom ez a topic azért készült hogy segítsetek a felhasználóknak...

Köszi
Elküldve: 2007. 08. 08. 06:20
Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 18:16
SZERETNÉM HA A KÉRDÉSEMET FIGYELEMBE VENNÉTEK, mert gondolom ez a topic azért készült hogy segítsetek a felhasználóknak...

Köszi
Olvasni, olvasni!!! A kérdésedre a válasz itt van ebben a topicban csak el kellene olvasni (picit kellene csak visszaolvasnod)

Segítségnek annyi, hogy az S-video közvetlenül csak olyan TV-be köthető mely rendelkezik S-video bemenettel (4 pontos miniDIN) ill. a SCART csatlakozóban be van kötve az S-video (erről a TV kezelési kézikönyve valamint a SCART csatlakozónál lévő piktogramok adnak tájékoztatást).
Elküldve: 2007. 08. 08. 08:40
Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:16

Köszi
Valószínűleg egy S-video<->RCA fordító lesz a te barátod (feltéve persze, hogy van ilyen bemenet a gépeden... ha nincs, akkor még szükséged lesz egy SCART csatlakozóra is, aminek van RCA bemenete).
Elküldve: 2007. 08. 08. 17:44
Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:58
Azzal tisztában vagyok

Változtat valamit a képminőségen, ha 4 tűs s-video helyett 7-túset használok?
Elküldve: 2007. 08. 08. 17:46
Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:36
VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)
A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása innen elérhető, az esetlegesen szükséges szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.
A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik! A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64 stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).
Van esetleg ezzel valakinek tapasztalata. Nehezen hinném el, ha valaki azt mondaná, hogy jobban járok így (eleget idegeskedtem mostanság emiatt), de valaki azt írta az egyik fórumban, hogy így szebb a kép a tv-n... hmmm
Ezt hol találtad?
Elküldve: 2007. 08. 08. 19:33
Én is segítséget kérnék, hátha valaki már találkozott a problémával.
Egy Canon MV960 DV-kamerát használok otthon digitalizálásra olymódon, hogy egy videomagnó veszi a tévéadást, belőle megy az analóg jel a kamerába, ami digitalizál, és a firewire kábelen át a pc rögzíti a filmet. Nagyon szépen működik, ha működik, ugyanis gyakran gerjed, vagy mit csinál...
Megy a dolog, és egyszer csak szétesik, elfehéredik a kép a kamera LCD-kijelzőjén (és a pc monitorán is), majd kékbe, az alapszínébe vált, mintha nem lenne jel, és ez gerjed, villódzik veszettűl fehér zavarokkal.
Nem mellékes, hogy a chellón jön az internet. És mintha egyszer a számítógép háza is pont úgy rázott volna meg, mint az antennakábel szokott. Viszont kipróbáltam úgy is, hogy kihúztam a chello modemjéből az antennakábelt, ám a gerjedés így is jelentkezik.
Nagyon féltem a kamerát.
Szerintetek ez földhurok?
Bármiféle segítséget köszönök!
Üdv.: ZoCo
Elküldve: 2007. 08. 09. 08:00
Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 17:46
ITT
Azóta már találtam olcsóbbért is, mint amennyiért ők adják.
Itt van egy topic a HWSW-n erről a témáról.
Szerkesztette: hartyi 2007. 08. 09. 08:01 -kor
Elküldve: 2007. 08. 12. 11:15
Idézet: settenkedo - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:51
Tudja valaki, hogy létezik-e valamiféle elosztó, vagy hálózati eszköz, amivel a gépemből küldött jelet (S-video?) akár 5felé is oszthatom, mert az lenne a feladat, hogy kb.5 különböző TV-n menjen szinkronban, az amit én "vetítek"! Azt is jó lenne tudni, hogy a sima koax kábel kb. hány méterig műxik jelentősebb veszteség nélkül és hány T elosztót rakhatok egy madzagra...
köszi a tippeket!
Üdv!
Több módszer létezik!
A legegyszerűbb, ha a kompozit (RCA) jelet bevezeted egy kompozit RCA -> Scart átalakítóba. Ezt a Scartot pedig bekötöd egy 5-ös Scart elosztóba! (Ilyenek vannak a bevásárlóközpontokban is, ezáltal mindegyik TV-n ugyanaz megy.)
A másik megoldás, hogy a TV-out jelét bevezeted egy RF modulátorba (pl. videómagnóba) és kimenő antenna jelet 5-felé osztod. Bár 5-felé osztásnál már nagy eséllyes szükséged lesz egy antenna erősítőre, mert a videó kimenete nem ekkora erősítésre van tervezve.
Szvsz az 1. megoldás a legolcsóbb, legjobb minőségű.
Üdv: Klown