TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 10. 18. 17:38
A következő a problémám. Van egy x800 GTO-m. Ezen eddig 2 monitor működött kiterjesztett asztallal. Most lett egy tv-m is és ezt is szeretném ha működne a többivel egyszerre nem csak 2 egy időben. Előre is köszönöm a választ!
Elküldve: 2007. 10. 18. 20:46
Köszönöm a gyors válaszokat.
Eleget szívtam vele, úgyhogy ma 5-kor vissza is vittem és lecseréltem egy Asus radeon ax1650pro 256MB 8×AGP-re. Tökéletesen megy, nincs vele baj.
Az nvidia csak szívatott, a tv-re a képet is alíg bírtam kiküldeni, fagyott stb.
Azért köszi, mert jó, hogy már ezt is tudom.
Sziasztok:
felhasz
u.i. Remélem nektek jobban bejön az nvidiás kártyátok.
For ever Ati Radeon

Elküldve: 2007. 10. 19. 00:19
Nálam tökéletesen megy.
1. Lefuttatni a több megjelenítő varázslót biztos ami biztos.
2. A több megjelenítő beállítása pontban ellenőrizni/beállítani a klón módot, a monitor+tv együtthasználatot úgy, hogy értelemszerűen a monitor az elsődleges.
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
3. A televíziós varázsló lefuttatása biztos ami biztos alapon megintcsak.
4. A jelformátum vagy HD... alatt beállítani a csatlakozót (vagy autómatikusra, vagy a használni kívánt S-Videó / kompozit módra) és B/PAL -ra állítani a formátumot.
5. Teljesképernyős videóbeállításnál beállítani a TV-t, hogy azon is jelenjen meg teljes képernyőn.
Ezen kívül még lehet gond a lejátszóprogramokkal, attól függően hogy kezelik a videót (overlay, span, resize... stb), Windows Media Playerrel és SMPlayer-el mennie kellene a fentiek után alapból jól a filmeknek TV-n.
Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 19. 00:21 -kor
Elküldve: 2007. 10. 19. 15:31
Egy elég extrém gondal küzdök, az a problémám hogy a videókártyám d-sub csatlakozóját egy 10m-es kábellel összekötöttem volna a plazmám pc d-sub benenetével, és így másodlagos kijelzőnek használom. A tv-t kikapcsoltam a gépet úgy szintén és ahogy hozzáértem a kábel végével a tv csatlakozójához egy szép kis elektromos kisülés keretében elfüstölt a videókártyám. Szikrázott a tv-nél is meg a monitor hálózati dugójánál is pukkant. A kábelt egy másik gép monitorával kipróbáltam, jól működik, mivel csak a monitor volt áram alá helyezve arra gondolok hogy v.mi földelési hiba lehet.
Esetleg van v.mi ötlet?
Köszi.
Elküldve: 2007. 10. 19. 19:07
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 0:19
Nálam tökéletesen megy.
1. Lefuttatni a több megjelenítő varázslót biztos ami biztos.
2. A több megjelenítő beállítása pontban ellenőrizni/beállítani a klón módot, a monitor+tv együtthasználatot úgy, hogy értelemszerűen a monitor az elsődleges.
Ezen kívül még lehet gond a lejátszóprogramokkal, attól függően hogy kezelik a videót (overlay, span, resize... stb), Windows Media Playerrel és SMPlayer-el mennie kellene a fentiek után alapból jól a filmeknek TV-n.
Megpróbáltam! Nem jött össze! Maradt a szürke szín!
Bár arra is gondoltam, hogy valami kisülés kinyírta a TV-outomat.
Azonban ha van valakinek más ötlete, azt még mindig szeretettel várom!
Fel is dobnék még egy kérdést, szerintem erről nem igen volt még szó!
Ha van egy régi Socket A-s AMD-s gépe az embernek, a játék nem jellemző, főleg photoshopozásra és divx nézésre használja az ember a gépét, ti milyen VGA-t javasolnátok neki, ATI-t vagy NVIDIA-t? Ja és milyet? Max. 30e Ft-ig...
Úgytünik vehet újat...

Köszi.
Elküldve: 2007. 10. 19. 20:22
Idézet: Airmans - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 20:07
Bár arra is gondoltam, hogy valami kisülés kinyírta a TV-outomat.
Azonban ha van valakinek más ötlete, azt még mindig szeretettel várom!
Fel is dobnék még egy kérdést, szerintem erről nem igen volt még szó!
Ha van egy régi Socket A-s AMD-s gépe az embernek, a játék nem jellemző, főleg photoshopozásra és divx nézésre használja az ember a gépét, ti milyen VGA-t javasolnátok neki, ATI-t vagy NVIDIA-t? Ja és milyet? Max. 30e Ft-ig...
Úgytünik vehet újat...

Köszi.
Akkor még a kábel, vagy a TV jelfogadó képessége lehet gond... valahol ezek körül van szerintem a probléma.
Még esetleg egy driver/registry cleanert próbálj ki, hátha valahol valami beállítás rosszul rögzült, vagy "összekuszálódott".

Abba a régi gépbe szerintem http://www.ipon.hu/?product_id=18536 ezt érdemes venni.
Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 19. 20:26 -kor
Elküldve: 2007. 10. 19. 20:30
Idézet: frankeboy - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 16:31
Egy elég extrém gondal küzdök, az a problémám hogy a videókártyám d-sub csatlakozóját egy 10m-es kábellel összekötöttem volna a plazmám pc d-sub benenetével, és így másodlagos kijelzőnek használom. A tv-t kikapcsoltam a gépet úgy szintén és ahogy hozzáértem a kábel végével a tv csatlakozójához egy szép kis elektromos kisülés keretében elfüstölt a videókártyám. Szikrázott a tv-nél is meg a monitor hálózati dugójánál is pukkant. A kábelt egy másik gép monitorával kipróbáltam, jól működik, mivel csak a monitor volt áram alá helyezve arra gondolok hogy v.mi földelési hiba lehet.
Esetleg van v.mi ötlet?
Köszi.
Ha nem megy semmivel sehogysem ezután, akkor valószínűleg az a baj amit irtál.
Valahol valami töltés a rendszerben maradt ami így sült ki, vagy a monitor nem kikapcsolása miatt valami feszültség alatt maradt. Illetve ha a gépet sem húztad ki a hálózatról akkor az is feszültség alatt maradt.
Ezzel nincs mit tenni...
Elküldve: 2007. 10. 20. 12:31
Köszönöm a választ.
A gépem tap kábelje is ki volt húzva mega tv-jé is, a helyi szerelő guru azt javasolta tegyek be egy szünetmentes tápot és kössem rá a gépet meg a monitort ez megoldás lehet.
Elküldve: 2007. 10. 20. 16:05
Olyan problémám volna, hogy a most vett lcd monitorom "out of frequency" hibát ír ki. Viszont ha a TV-out (RCA) csatlakozót eltávolítom, akkor rendesen működik.
Van valamilyen lehetőség arra, hogy mind a kettőt tudjam használni?
Elküldve: 2007. 10. 20. 18:24
Idézet: Magorh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 17:05
Olyan problémám volna, hogy a most vett lcd monitorom "out of frequency" hibát ír ki. Viszont ha a TV-out (RCA) csatlakozót eltávolítom, akkor rendesen működik.
Van valamilyen lehetőség arra, hogy mind a kettőt tudjam használni?
Valószínűleg nincs függetlenítve a két kimenet frekvenciája/felbontása... a kijelzők beállításait ellenőrizd.
Elküldve: 2007. 10. 20. 18:52
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 18:24
És ezt hol tudom beállítani?
Elküldve: 2007. 10. 20. 19:03
Idézet: Magorh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:52
Ha nVidia kártyád van akkor itt beállítod mi legyen a monitor és mi legyen a TV külön (rá kell kattintani az "ikonjukra"), ha meg ATI, akkor majd segít valaki akinek az van talán

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 20. 19:03 -kor
Elküldve: 2007. 10. 20. 19:55
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:03

Köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni, de sajnos ATI Rad 7000-es vid.kártyám van...

Szerkesztette: Magorh 2007. 10. 20. 19:56 -kor
Elküldve: 2007. 10. 20. 20:14
Idézet: Magorh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 20:55

Üdv!
Érdekes a leírt hibajelenség! A kártya korából kiindulva (igencsak young-timer kategória

Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 10. 21. 10:21
Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 20:14
Érdekes a leírt hibajelenség! A kártya korából kiindulva (igencsak young-timer kategória

Hát nem mai darab, az tény. De a céljaimnak teljesen megfelelt eddig. Nincs valamilyen trükk amivel kiküszöbölhető lenne ez a probléma?
Elküldve: 2007. 10. 21. 19:51
Idézet: Magorh - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 11:21
Üdv!
Szvsz csak úgy, ha mind2 megjelenítőn egyforma frissítést, felbontást használsz. Ergo egyszerre csak egyiket használod. De ez csak tipp!
Elküldve: 2007. 10. 21. 23:20
olyan gondom lenne hogy vettem egy 8800 gts-t és a tv-n nem tudok teljes képernyőre tenni
nézegettem a hozzászólásokat és Thomas ami képet küldött
nekem nincs is olyan a nvidia driverben hogy tv teljes képernyő , képernyő méretének és helyzetének
beállítása
Van megoldás??
Előtte 7600 gt-m volt ott müködött ez a funció de ennél meg nem
valaszt előre i s köszönöm
Szerkesztette: papesz119 2007. 10. 21. 23:25 -kor
Elküldve: 2007. 10. 22. 08:02
Idézet: papesz119 - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 22:20
olyan gondom lenne hogy vettem egy 8800 gts-t és a tv-n nem tudok teljes képernyőre tenni
nézegettem a hozzászólásokat és Thomas ami képet küldött
nekem nincs is olyan a nvidia driverben hogy tv teljes képernyő , képernyő méretének és helyzetének
beállítása
Van megoldás??
Előtte 7600 gt-m volt ott müködött ez a funció de ennél meg nem
valaszt előre i s köszönöm
Több millióan vagytok ezzel a gonddal...
Sajnos az Nvidia kivette ezt a hardveres támogatást a 8000-es sorozatból, és agyonhallgatta.
Itt egy topic róla, ahol kiveséztük: KATT IDE
Szoftveresen/lejátszóval megoldható a dolog, de sajna az erősen meg is látszik a képen, továbbá rém bénán kezelhető.
Elküldve: 2007. 10. 22. 11:08
Én is szeretnék segítséget kérni. Egy olyan problémával állok szemben, amely már minden ötletemet kimerítette.
Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv).
Már kezdtem örülni, mikor postán megkaptam a terméket, de ekkor még nem sejtettem, hogy nem kicsi problémával állok szemben.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n.
Gondoltam, biztos a laptop átalakítójával lehet gond, ezért kipróbáltam asztali gépen.
Eszembe jutott, hogy aki interneten meghirdette a terméket, azt mondta, hogy olyan gépen biztosan megy, amelyik videokártyán, vga keresztül, van tv-out.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, milyen megoldás létezik ezek után. Én a kábelre gondolok, illetve arra, hogy ez egy átverés. Még mielőtt kezdtem volna szidni a vaterás eladót, utána néztem a neten, és több internetes oldalon is találtam ilyen átalakító kábel. Sőt olyan is volt ami vga jelet alakított át scart jellé. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba. Egyátalán működhet a dolog.
Én már kifogytam belőle.
Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok
Elküldve: 2007. 10. 22. 11:42
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 20:22
Még esetleg egy driver/registry cleanert próbálj ki, hátha valahol valami beállítás rosszul rögzült, vagy "összekuszálódott".

Abba a régi gépbe szerintem http://www.ipon.hu/?product_id=18536 ezt érdemes venni.
Köszi, megprobáltam!
Semmi, még a reg./driver cleaner után sem történt semmi. A tv-n a kép kitisztult az igaz, de a fekete-fehér színvilág az maradt.
Lehet, hogy a TV és a kábel körül lehet a gond, azonban akkor az nem tiszta, hogy egy hete még jó volt, csak az új driver telepítésekor csesződött el az egész! Lehet, ha újrahúznám az XP-t rendbejönne, csak ehhez valahogy nincs kedvem hozzáfogni!

Szerintetek mi a fene történhetet, hogy a normálisan működő rendszer egy új driver telepítése után gajramegy???? Megőrülök tőle!Mindegy ma letesztelem a TV-t és a kábelt is egy asztali DVD-vel.
Hihetetlen olyan a kép, mintha egy röntgenfelvételt néznék!!!!
Esetleg valami speckó beállítás nem lehet a driverbe, ahol ez rendbehozható?
A jelenlegi specifikáció: 6600GT, 91.47-es driver, Klón mód, B/Pal, 3m-es S-Video kábel, Samsung Slim TV.
Ismét köszi!