TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 10. 25. 12:14
Van egy Siluro fx5200-as kártyám. Tv-n akarok videót nézni.
A kártya tv kimenetébe csatlakoztatva a -szerintem s video csatlakozós- kábel. A kábel ugyanezen végén van egy jack dugó csatlakozó, ez bedugva a szgép azon részébe, amibe az asztali hangszórók csatlakozója megy. Ez lenne gondolom a hangért felelős kábel.A kábel másik végén scart csatlakozó van, ez bedugva a tv-be. Kép van, de hang nincs. Media player classicot használtam próbaként. Hangot hogyan lehet elővarázsolni?
Van videóm, esetleg azon keresztül megpróbálni összekötni? Hogyan?
A videókártyához adtak egy olyan gyári csatlakozót, melynek mindkét végén S videó szerú csatlakozó van. Ha ezt csatlakoztatom a videókártya kimenetéhez, és a Tv S videó bementéhez, lesz képem,hangom? NVIDIA vezérlőpultom van, itt esetleg valamit kell állítani? Lehet valamit, valahogy finomítani a képen? Nem olyan szép tiszta,mint a monitoron.Tippek, ötletek?
Előre is köszönöm.
Elküldve: 2007. 10. 25. 12:56
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:02
Vagy FFDSHOW-t használsz?
Ez nekem tipikusan annak az esetnek tűnik amikor a videó nem overlay fut és ezért nem látszik a másik kijelzőn... se fullscreen, se normál módban.
Az nVidia kartyaknak csak 1 overlay-uk van, ezert a TV-n nem fog menni a video mivel a monitoron futo video mar lefoglalta az overlay-t.
Viszont ha az ember overlay helyett a VMR9-es renderert hasznalja es az nVidia driver "multi-display hardver acceleration" (vagy valami ilyesmi) engedelyezve van, akkor mind2 kepernyön menni fog a video

VMR9 renderer kivalasztasa Windows Media Playerben:
Tools -> Options -> Performance -> Video Acceleration: Advanced -> Use video mixing renderer csekk, Use High quality mode csekk.
Elküldve: 2007. 10. 25. 13:12
Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:56
Viszont ha az ember overlay helyett a VMR9-es renderert hasznalja es az nVidia driver "multi-display hardver acceleration" (vagy valami ilyesmi) engedelyezve van, akkor mind2 kepernyön menni fog a video

VMR9 renderer kivalasztasa Windows Media Playerben:
Tools -> Options -> Performance -> Video Acceleration: Advanced -> Use video mixing renderer csekk, Use High quality mode csekk.
Nekem akkor miért megy?

Igaz CRT tévén...
VMR9 módban meg scaling-resize problémáim voltak. Pl a videó valamiért a tévén nagyobb felbontásban ment, mint 1024 és egérrel lehetett tologatni a képet mint a desktopot is ha nagyobb. Overlay esetén meg simán kitette automatikusan jó méretre.
Meg hasonló "nem megjelenő videó" problémáim is voltak HQ-val.
No mind1, akkor mások a tapasztalataink.

Vagy valami kavarodás van...

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 25. 13:16 -kor
Elküldve: 2007. 10. 25. 13:17
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:12

Egeszen veletlenul nem videomirrort hasznalsz?

Azaz a monitoron ablakban futo video full-screenben ki a TV-re? Mert az muködik overlay-jal is, azt hiszem.
Elküldve: 2007. 10. 25. 13:24
Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:17

Azaz a monitoron ablakban futo video full-screenben ki a TV-re? Mert az muködik overlay-jal is, azt hiszem.
Ment nem full screen is. Bár desktopra jóideje nem használtam TV-t, mert minek.
Jelenleg igen az van, hogy a desktop lelóg alapból a tévén, mert 1280 -as, de a videó az full screen alapból overlay-el.
FFDSHOW nem szerette a DX9 módban ezt, mert nem méretezte át a videót, meg felírat bajok. Így most mindenféle cuccot eltávolítottam és SMPlayer-t használok. Az meg teljesen jól megy, mint ahogy a MediaPlayer is.
Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 25. 13:26 -kor
Elküldve: 2007. 10. 25. 13:35
Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:17

Az lehet a különbség, hogy LCD tévénél nem a TV-out működik, hanem normál display port.
Ekkor elképzelhető, amit mondtál, de ezt nem tudom kipróbálni...

Elküldve: 2007. 10. 29. 16:03
Segítségeteket kérném

Vettem egy Panasonic LCD TV-t, amit szeretnék rákötni a gépre, csak sehogy nem akar összejönni a dolog

Sapphire X600XT VGA-m van, a problémám a következő, képeken mutogatom ugy jobb..
TV-m oldalán lévő panel:

RCA kábel a TV bemenetbe szépen be van dugva...
A VGA-hoz volt egy ilyen kábel:

Az RCA másik fele rá van kötve a kimenetre, eddig oké..
Alapból ilyesmit kellene látnom a monitoron mikor bekapcsolom a gépet:

De amint rákötöm a TV-re ilyesmit látok

A TV-n pedig ezt látom:

Néha néha ha erősen nézem látom az asztalom a TV-n...
Legelőszőr mikor rákötöttem a gépet nem volt ilyen gond, felismerte a TV-t de akkor sem akart megjelenni a TV-n a kép, de valamit áltgattam és ez lett a végeredménye...
Mit lehetne evvel kezdeni? Valamint avval is ha ez a hiba megoldódott, hogy valami meg is jelenjen a TV-n.
Csináltam egy shotot még:

Ha még kell valami infó azonnal rakom fel, remélem tudtok segíteni.
Thx Wordsworth.
Szerk:
Klón moddal stb.. mindennel probaltam allitani, de nem akart összejönni, (mielőtt megdobálnátok, hogy nem olvastam el semmit

Szerkesztette: wordsworth 2007. 10. 29. 16:06 -kor
Elküldve: 2007. 10. 29. 17:45
Amit szerintem nézz meg, hogy milyen üzemmódban akarja a TV-t hajtani.
(Display settings az ati CP-ben... ahol látszik több monitor meg TV meg ilyesmi).
Nézd meg milyen jelet küld ki (mi van beállítva), S-Videó, Kompozit,, PAL/B, 50Hz vagy mi?
Aztán a TV-n is meg kéne szerintem nézni milyen jel van megadva fogadásra az "AV3"-on ezekszerint...
Mivel X600 lehet itt is egyeznie kell a TV kimenet és a monitor felbontásának. Lehet pl visszavennéd 1024-re vagy 800 -ra a monitort a TV kimenet is jól működne.
Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 29. 17:45 -kor
Elküldve: 2007. 10. 29. 18:29

Alacsonyabb felbontást még nem néztem de mindjart megnézem
Közben megnéztem a TV-t a Beállításokban AV 1-es kimenetet lehet állítani:
Monitor, TV, AV2, AV3
AV 2-es Kimenet
ugyan ez..
Szerkesztette: wordsworth 2007. 10. 29. 18:33 -kor
Elküldve: 2007. 10. 30. 13:29
Idézet: wordsworth - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 14:17

Simán s-video kábellel kösd össze. Nekem a pana tv-vel úgy megy. Annyi volt, hogy mivel az 1950pro-n 2 dvi csati van, át kellett dugnom a monitort a másikra.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2007. 10. 30. 13:37

Evvel is próbáltam, dvi csati pontosan melyik akar lenni?
Elküldve: 2007. 10. 31. 10:17
Eddig egy Gigabyte X1600Pro kártyát használtam, nem is volt vele soha gondom...
A kor követelményeinek, meg egy jó lehetőségnek engedve a fenti kártyát egy ASUS EAH 2600 XT-re cseréltem.
A kártya magam tökéletesen működik, ha a Catalyst 7.10-et telepítem (A gyári drivert érthetetlen okokból nem hajlandó elfogadni).
A TV kimenetet meglehetősen gyakran szoktam használni. Most azonban ha belépek a Displays Managerbe, jelzi hogy van TV, de nem engedi se azt hogy behúzzam a másodlagos kijelzőhöz, se a jobb gombra nem jön elő a felnyíló menü, hogy milyen módban szeretném a TVt használni.
Kérlek, ha valakinek van 5lete, ossza meg velem mielőbb!
A gép (hátha azzal van a probléma, bár nem hinném):
ASUS P5L 1394 - VM alaplap
Intel Core2Duo 1.86 GHz processzor
3 GB DDR2 (800 MHz) RAM
ASUS EAH 2600 XT grafikus kártya
TV márkája: Panasonic
Elküldve: 2007. 10. 31. 11:05
Idézet: gyulasio - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 11:17
Eddig egy Gigabyte X1600Pro kártyát használtam, nem is volt vele soha gondom...
A kor követelményeinek, meg egy jó lehetőségnek engedve a fenti kártyát egy ASUS EAH 2600 XT-re cseréltem.
A kártya magam tökéletesen működik, ha a Catalyst 7.10-et telepítem (A gyári drivert érthetetlen okokból nem hajlandó elfogadni).
A TV kimenetet meglehetősen gyakran szoktam használni. Most azonban ha belépek a Displays Managerbe, jelzi hogy van TV, de nem engedi se azt hogy behúzzam a másodlagos kijelzőhöz, se a jobb gombra nem jön elő a felnyíló menü, hogy milyen módban szeretném a TVt használni.
Kérlek, ha valakinek van 5lete, ossza meg velem mielőbb!
A gép (hátha azzal van a probléma, bár nem hinném):
ASUS P5L 1394 - VM alaplap
Intel Core2Duo 1.86 GHz processzor
3 GB DDR2 (800 MHz) RAM
ASUS EAH 2600 XT grafikus kártya
TV márkája: Panasonic
Ha 2 DVI csatlakozó van a kártyán, dugd át a másikra a monitort. Nálam is ez a probléma volt.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2007. 10. 31. 17:26
Adott egy Pana LCD TV scart, S-video, komponens és HDMI bemenettel, ill. egy FujitsuSiemens laptop s-video és VGA kimenettel. Ezt szeretném összehozni úgy, hogy akár netenzni is lehessen a tv-n. S-videoval össze tudom kötni, de a betűk olvashatatlanok, nem tudom kihasználni az 136*X768-at (a panel felbontása) az s-video 57*akármennyi max felbontása miatt. Kézikönyv szerint a komponens Y, Pb, Pr és a HDMI tud 720p(60Hz) és 1080i(60Hz) felbontást kezelni. HDMI foglalt már a DVD miatt, ill egyébként is VGA-DVI-HDMI analóg-digital átalakítás nem tudom mennyire működőképes megoldás (nem utolsó sorban öbb mint 10k Huf). Beszereztem egy VGA-RGB kábelt. (SINI)
SINI VGA-RGB
A jelenség egy fekete képernyő, Fn+F5 (monitor válás) nem működik, de valamit érzékelhet, mert ha a noti felbontást átteszem 1600*1200-ra (csak itt, és ez sem megfelelő felbontás) a TV képe egy pillanatra zöldre vált, majd újból fekete.
Már a hwsw összes videós fórumát elolvastam, legújabb grafikus drivert letöltöttem, powerstrippel semjutottam előrébb... de legalább a noti megjelenítője is nagyon csúnya lett. Fakó, szellemképes mint egy ezeréves elhasznált CRT. Ezen az összes driver és segédprogram eltávolítása, újratelepítése sem segített.

Remélem van valakinek valami ötlete, hogy VGA-konponens összekötés használható legyen. Előre is ezer tenksz!
Elküldve: 2007. 10. 31. 20:38
sapphire 2600xt-m van.
Az a gond, hogy nem tudok életet lehelni a TVOUT-ba.
TV-be scart átalakítóval 4 tűs svideo kábel megy. Ez geforce6-al simán működött. (igaz ott még volt valami kábeldarab a kártya meg a 4tűs svideo közé)
Namost itt bedugom a 4tűs svideot a kártya soktűs csatijába, és elkezd apró villódzásokat produkálni néha a tv. És ez minden hatás amit el tudok érni, ugyanis képet még force tv detectionnal se tudok a tv-re rakni. Odateszi a tv ikont, benyomom clone-ba, vált is felbontást a monitor, de a tv-n semmi nem változik, nincs kép.
Ezután kaptam tippet hogy a másik dvi csatira tegyem a monitort, mert úgy megy a tvout. De sajnos azzal sincs kép a tv-n, igaz nem is villódzik a képe így.
Mi a rák lehet vele?
Elküldve: 2007. 10. 31. 20:38
Azon belül pedig az Express Cardos kártyák (laptophoz).
Egy ilyet szereték vásárolni, elég jónak tűnik, analóg és digitális , etc. vélemény igy az adatok alapján rola?
Vagy usb-s jobb?
Elküldve: 2007. 10. 31. 23:32
Idézet: akyyy - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 20:38
Vagy usb-s jobb?
Ha az USB-s hangkártyák hangbeli fölényét vesszük alapul, (gondolom) ez is csak jó lehet...
Elküldve: 2007. 11. 01. 15:48
Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 17:26
Adott egy Pana LCD TV scart, S-video, komponens és HDMI bemenettel, ill. egy FujitsuSiemens laptop s-video és VGA kimenettel. Ezt szeretném összehozni úgy, hogy akár netenzni is lehessen a tv-n. S-videoval össze tudom kötni, de a betűk olvashatatlanok, nem tudom kihasználni az 136*X768-at (a panel felbontása) az s-video 57*akármennyi max felbontása miatt. Kézikönyv szerint a komponens Y, Pb, Pr és a HDMI tud 720p(60Hz) és 1080i(60Hz) felbontást kezelni. HDMI foglalt már a DVD miatt, ill egyébként is VGA-DVI-HDMI analóg-digital átalakítás nem tudom mennyire működőképes megoldás (nem utolsó sorban öbb mint 10k Huf). Beszereztem egy VGA-RGB kábelt. (SINI)
SINI VGA-RGB
A jelenség egy fekete képernyő, Fn+F5 (monitor válás) nem működik, de valamit érzékelhet, mert ha a noti felbontást átteszem 1600*1200-ra (csak itt, és ez sem megfelelő felbontás) a TV képe egy pillanatra zöldre vált, majd újból fekete.
Már a hwsw összes videós fórumát elolvastam, legújabb grafikus drivert letöltöttem, powerstrippel semjutottam előrébb... de legalább a noti megjelenítője is nagyon csúnya lett. Fakó, szellemképes mint egy ezeréves elhasznált CRT. Ezen az összes driver és segédprogram eltávolítása, újratelepítése sem segített.

Remélem van valakinek valami ötlete, hogy VGA-konponens összekötés használható legyen. Előre is ezer tenksz!
Üdv!
Nehéz eset! Ugye amit vettél VGA -> RGB átalakítót, az nem jó. Ahogy a neve is mutatja az nem YPbPr, hanem RGB, de a TV-d csak YPbPr-t kezel. Meg kellene nézni, hogy a TV-d Scart-on keresztül nem tud-e RGB-t fogadni. Illenie ké'ne! Ha igen, akkor szoftveres buherával (~ PowerStrip) tudsz rá képet varázsolni. De tudtommal a TV Scart bemenete csak SD felbontást (PAL 720×576) kezel, ergo a képed közel olyan lesz, mintha simán S-Video-val kötnéd össze. Ha valahogy rá tudnád erőszakolni, hogy a TV-d Scart-on keresztül is tudjon HD-t (1366×768) fogadni, akkor nyert ügyed van! De azért szerintem ez a kéz bilibelógatás esete!

Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 11. 01. 21:16
Idézet: Klown - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 15:48
Nehéz eset! Ugye amit vettél VGA -> RGB átalakítót, az nem jó. Ahogy a neve is mutatja az nem YPbPr, hanem RGB, de a TV-d csak YPbPr-t kezel. Meg kellene nézni, hogy a TV-d Scart-on keresztül nem tud-e RGB-t fogadni. Illenie ké'ne! Ha igen, akkor szoftveres buherával (~ PowerStrip) tudsz rá képet varázsolni. De tudtommal a TV Scart bemenete csak SD felbontást (PAL 720×576) kezel, ergo a képed közel olyan lesz, mintha simán S-Video-val kötnéd össze. Ha valahogy rá tudnád erőszakolni, hogy a TV-d Scart-on keresztül is tudjon HD-t (1366×768) fogadni, akkor nyert ügyed van! De azért szerintem ez a kéz bilibelógatás esete!

Üdv: Klown
Igen, ez a baj. A tv tudja az 1366x768-at, de csak HDMI és YPbPr-en keresztül. Ahogy az előzőekben olvastam ez a VGA-n ki is jön. De ezt a kettőt hogyan hozhatnám össze? A TV tud scarton RGB-t, csak ahogy mondtad ez még nem 1366X768... Ezért örültem ennek a kábelnek (a boltos szerint ráadásul ez még jó is lenne nekem az s-video kiváltására). De az s-video<>RGB közel ugyanaz.
Létezik VGA-YPbPr átalakító egyáltalán?
Az, hogy a TV-t ráerőszakoljam RGB-n 1366X768-ra lehetséges? TV menüben nem, tehát úgy érted a powerstrippel küldjem rá vagy eszi vagy nem? Már elővettem a forrasztópákát, egy scart csatit meg 3 RCA anyát. De a leírás szerint nem csak kék-zöld-piros be/föld (6 db bekötés a 3 RCA-hoz) hanem RGB állapot/ föld is van a TV scart aljzatában. Ezt hová kell kötni? A 3 szín a 5-7, 9-11, 13-15 páros, RGB állapot/föld pedig 16-18. A VGA-RGB-ről pedig csak a 3 RCA apa jön ki.
Tanácstalanság felsőfokon...