HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2331 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 22. 11:48

Szisztok!

Eddig ATi kártyákat használtam, de engedtem a csábításnak és vettem egy asus 8600gt 256 Mb. Olvasgattam a forumot és tudom, hogy a 8000-es sorozatból hiányzik a hardveres támogatás. A kérdésem az, hogy lehet bekapcsolni a tv outot, mert nem jöttem rá?

Drivert frisítettem, de így se jött össze. Biztos én vagyok a béna, meg minden.....

Köszi

#2332 Felhasználó inaktív   papesz119 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 12:21

Akinek 8000 szériájú kártyája van az próbálja meg ezzel a driverrel 97.94_forceware_winxp_international_whql.exe ennél még van tv méretének és helyzetének beállitása fül
persze aki próbálja tegye dual view-be ugy nálam megy

#2333 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 15:12

Sziasztok!

Továbbra is kérem segítségeteket. Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv). A fórumot olvasva gondoltam megoldható lehet a dolog.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n!!!!
Ellenőrzés képpen kipróbáltam az asztali számítógép videokártyáján keresztül.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, mi lehet a gond??  Van valakinek ötlete, mi lehet a hiba. Reméle, tud valaki segíteni.
Minden hozzászólásnak örülök.

#2334 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 15:56

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:03

Ha nVidia kártyád van akkor itt beállítod mi legyen a monitor és mi legyen a TV külön (rá kell kattintani az "ikonjukra"), ha meg ATI, akkor majd segít valaki akinek az van talán :).

nvidiam van, de hiaba kattintok a tvs ikonra, annak a felbontasat nem tudom allitani. dvi-n keresztul dugtam ra, 1080i, megy is, csak az aviknal sotet a tv kepe. otlet?
fx5600xt 128ram, athlon 2500+, 512 ddr400

Szerkesztette: gyiku 2007. 10. 22. 16:04 -kor

cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

#2335 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 19:30

Sziaztok!

Nenm jutottam elöbre.
Jelenleg van egy Asus EN8600GT SILENT kártya, melyen 3 db csatlakozó található, 2db DVI-D, illetve 1 db 7 tűs S-video.

Adtak a kártyához 1 kábelt, melyből 3 db (piros-kék-zöld) RCA csatlakozó áll ki. Ehhez vettem egy SCART-YUV kábelt, melyet már be tudtam dugni a TV-be, viszont még mindig nem sikerült semilyen képet csikarnom a TV-re. Kérdés, hogy egyeltalán jó kábelt vettem, azaz a gyári asus kábel, mely (piros-kék-zöld) , az most YUV vagy RGB kimenet?  (mennyivel egyszerűbb volt az ATI kártyám, a végén még visszasírom).

#2336 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 20:22

Biztos mindenki elment tüntetni...

#2337 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 20:45

Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 19:22

Közben csináltan egy képet a jelenleg rendelkezésre álló kábelekről.

Gyanús, hogy a videokártyához adott kábel RGB és nem YUV.

Csatolt fájl:

#2338 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:11

Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:22

Igen, aki Magyar az kint van!  ;)  Én most felmentést kértem alóla!  :)  Azért szeretem az ilyen türelmetlen embereket!  :D  Ha nem jön 1 órán belül válasz, akkor elkezdik az asztalt verni!  :reklamacio:  :omg:  :Đ

Nos, amit vettél kábelt azzal valószínűleg semmi gond nincs. Ill. annyi van, hogy ez egy YPbPr (komponens kábel)! Ami érdekes egy fajzat, mert a plazmákon és a projektorokon kívűl semmilyen eszköz nem eszi. Tehát ezzel nem lesz képed a CRT TV-n! Nálam dettó ugyanez a helyezet. (Galaxy 7600GT HDTV) Az egyetlen járható megoldás, hogy S-Videon keresztül kötöd össze a TV-t a VGA-val. Vagy ha nem tud a TV-d S-Videot fogadni, akkor továbbalakítod kompozit jellé (RCA). Nekem is így működik:

7tűs (miniDIN) TV-Out kimenet -> 7tűs miniDIN/S-Video átalakító -> S-Video kábel -> S-Video/kompozit (RCA) átalakító -> kompozit (RCA) kábel -> RCA/Scart átalakító -> TV Scart bemenete

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2339 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:23

Idézet: gyiku - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 16:56

nvidiam van, de hiaba kattintok a tvs ikonra, annak a felbontasat nem tudom allitani. dvi-n keresztul dugtam ra, 1080i, megy is, csak az aviknal sotet a tv kepe. otlet?
fx5600xt 128ram, athlon 2500+, 512 ddr400

Üdv!

Csak ezt az oldalt kellett volna végignézned!  :rolleyes:  ThomasS31 >> ITT << képekkel demonstrálva leírja, hogy mit és hogyan kell beállítani! (Klón mód, Elsődleges megjelenítő, Teljes képernyős videó megjelenítése: TV)

#2340 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:32

Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 20:11

Igen, aki Magyar az kint van!  ;)  Én most felmentést kértem alóla!  :)  Azért szeretem az ilyen türelmetlen embereket!  :D  Ha nem jön 1 órán belül válasz, akkor elkezdik az asztalt verni!  :reklamacio:  :omg:  :Đ

Nos, amit vettél kábelt azzal valószínűleg semmi gond nincs. Ill. annyi van, hogy ez egy YPbPr (komponens kábel)! Ami érdekes egy fajzat, mert a plazmákon és a projektorokon kívűl semmilyen eszköz nem eszi. Tehát ezzel nem lesz képed a CRT TV-n! Nálam dettó ugyanez a helyezet. (Galaxy 7600GT HDTV) Az egyetlen járható megoldás, hogy S-Videon keresztül kötöd össze a TV-t a VGA-val. Vagy ha nem tud a TV-d S-Videot fogadni, akkor továbbalakítod kompozit jellé (RCA). Nekem is így működik:

7tűs (miniDIN) TV-Out kimenet -> 7tűs miniDIN/S-Video átalakító -> S-Video kábel -> S-Video/kompozit (RCA) átalakító -> kompozit (RCA) kábel -> RCA/Scart átalakító -> TV Scart bemenete

Köszönöm a gyors választ, bár ha jobban megnézzük több, mint 1 óra telt el..:)

Összeszedtem a házban jelen pillanaban rendelkezésre álló kábelt, ezek a következők:

7tűs miniDIN/S-Video átalakító
s-video kábel
rca/SCART átalakító.

A baj csak az, hogy ha a  7tűs miniDIN/S-Video átalakító-t dugom be a videokártyába, akkor az "Nview"-val nem tudom a tv-t állítgatni.

Csatolt fájl:

#2341 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:39

Idézet: fine2006 - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 12:08

Sziasztok!

Én is szeretnék segítséget kérni. Egy olyan problémával állok szemben, amely már minden ötletemet kimerítette.
Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv).
Már kezdtem örülni, mikor postán megkaptam a terméket, de ekkor még nem sejtettem, hogy nem kicsi problémával állok szemben.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n.
Gondoltam, biztos a laptop átalakítójával lehet gond, ezért kipróbáltam asztali gépen.
Eszembe jutott, hogy aki interneten meghirdette a terméket, azt mondta, hogy olyan gépen biztosan megy, amelyik videokártyán, vga keresztül, van tv-out.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, milyen megoldás létezik ezek után. Én a kábelre gondolok, illetve arra, hogy ez egy átverés. Még mielőtt kezdtem volna szidni a vaterás eladót, utána néztem a neten, és több internetes oldalon is találtam ilyen átalakító kábel. Sőt olyan is volt ami vga jelet alakított át scart jellé. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba. Egyátalán működhet a dolog.
Én már kifogytam belőle.
Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok

Üdv!

Feltételezem, hogy amit vettél az egy VGA -> RGB átalakító. (Legalábbis én még másmilyennel nem találkoztam!) Ennek van egy külön topicja >> ITT <<. Valószínűleg azért nem megy, mert nem a TV-nek megfelelő jel megy ki rajta! Ezzel marhára kell vigyázni, mert tönkre is teheted az ilyen próbálkozásokkal a TV-t!! A TV szabvány PAL jelet vár. Ami 720×576-os felbontást, 50Hz-es váltottsoros jelet foglal magában. Ezt tudtommal csak szoftveres buherával tudod előcsalni a VGA kimeneten. (PowerStrip) További segítségért fordulj az RGB-s topiklakókhoz, hátha ők több hasznos infóval tudnak szolgálni.

Szerkesztette: Klown 2007. 10. 22. 21:54 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:51

Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:32

Köszönöm a gyors választ, bár ha jobban megnézzük több, mint 1 óra telt el..:)

Összeszedtem a házban jelen pillanaban rendelkezésre álló kábelt, ezek a következők:

7tűs miniDIN/S-Video átalakító
s-video kábel
rca/SCART átalakító.

A baj csak az, hogy ha a  7tűs miniDIN/S-Video átalakító-t dugom be a videokártyába, akkor az "Nview"-val nem tudom a tv-t állítgatni.

Üdv!

Ha nem ismeri fel a TV-t automatice a ForceWare, akkor be kell állítani a kényszerített TV észlelést! A mellékelt képen láthatod, hogyan lehet engedélyezni!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Apropó! Hol marad az S-Video -> kompozit (RCA) átalakító?! Anélkül nehéz összekötni az S-Video kimenetet az RCA bemenettel!  :D

#2343 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 22:38

Teljesen jogos az észrevétel, csak én írtam rosszul, a következők állnak rendelkezésre:

7 tűs svideó/rca átalakító
rca kábel
rca/scart átalakító

A tv-n következő bemenetek vannak:
2 db scart
1 db s-video (4 tűs)
1 db rca (video)

A régebbi ATI kártyámat ar RCA-n keresztül kötöttem össze és tökéletesen működött.

A kényszerített érzékeléssel a köv. a probléma, nekem nincs olyan, igaz a TV-ből jelenleg ki van húzva a kábel.

Csatolt fájl:

#2344 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 22:47

Ezek az illesztőprogram és agyéb dolgok beállításai, mert tudom, hogy ez lesz a következő kérdés:

NVIDIA Control panel VER.1.4.900.10
Illesztőprogram: 6.14.11.5827

Csatolt fájl:

#2345 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 08:48

Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 23:38

Teljesen jogos az észrevétel, csak én írtam rosszul, a következők állnak rendelkezésre:

7 tűs svideó/rca átalakító
rca kábel
rca/scart átalakító

A tv-n következő bemenetek vannak:
2 db scart
1 db s-video (4 tűs)
1 db rca (video)

A régebbi ATI kártyámat ar RCA-n keresztül kötöttem össze és tökéletesen működött.

A kényszerített érzékeléssel a köv. a probléma, nekem nincs olyan, igaz a TV-ből jelenleg ki van húzva a kábel.

Üdv!

Hát ne haragudj, de akkor passzolom a kérdést! Így pedig működnie kell(ene)! Esetleg próbáld meg S-Video-val összekötni.

#2346 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 19:14

Van olyan akinek sikerült a TV-re kikötni a EN 8600GT képét. Ha igen, kérem irja le hogyan. GYárilag adtak hozzá egy 7tűs miniDIN/3RCA csatlakozót.

Komolyan gondolkodom, hogy veszek egy normális ATI kártyát.

#2347 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 18:08

Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:23

Üdv!

Csak ezt az oldalt kellett volna végignézned!  :rolleyes:  ThomasS31 >> ITT << képekkel demonstrálva leírja, hogy mit és hogyan kell beállítani! (Klón mód, Elsődleges megjelenítő, Teljes képernyős videó megjelenítése: TV)

vegigneztem, ugy csinaltam, megis ez van:
Kép

Szerkesztette: gyiku 2007. 10. 24. 18:09 -kor

cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

#2348 Felhasználó inaktív   papesz119 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 22:02

Idézet: gyiku - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 18:08

vegigneztem, ugy csinaltam, megis ez van:
Kép

Ne igy csináld próbáld meg dual view-be
és huzd át a lejátszót a tv-re
szerintem úgy lesz kép

#2349 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:02

MediaPlayerben nem állítottad át véletlenül az Overlayt?
Vagy FFDSHOW-t használsz?

Ez nekem tipikusan annak az esetnek tűnik amikor a videó nem overlay fut és ezért nem látszik a másik kijelzőn... se fullscreen, se normál módban.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 25. 11:03 -kor

#2350 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:32

Sikerült időközben megoldanom a problémát a következőképpen:

1. legfrissebb driver alkalmazása
2. a videokártyához kapott kábel „kék” színű RCA kimenetére csatlakozás
3. nVidia vezérlőjében a kimente „kompozit”-ra állítása
4.  Clone mód

Én a videók nézésére BSPlayer-t használok, az tökéletes.

Remélem segítettem.

Amit nem értek azaz, hogy a kártya leírásában mért nem említik a "Kék" kábel kompozitként történő alkalmazását...?

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.