TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 10. 22. 11:48
Eddig ATi kártyákat használtam, de engedtem a csábításnak és vettem egy asus 8600gt 256 Mb. Olvasgattam a forumot és tudom, hogy a 8000-es sorozatból hiányzik a hardveres támogatás. A kérdésem az, hogy lehet bekapcsolni a tv outot, mert nem jöttem rá?
Drivert frisítettem, de így se jött össze. Biztos én vagyok a béna, meg minden.....
Köszi
Elküldve: 2007. 10. 22. 12:21
persze aki próbálja tegye dual view-be ugy nálam megy
Elküldve: 2007. 10. 22. 15:12
Továbbra is kérem segítségeteket. Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv). A fórumot olvasva gondoltam megoldható lehet a dolog.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n!!!!
Ellenőrzés képpen kipróbáltam az asztali számítógép videokártyáján keresztül.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, mi lehet a gond?? Van valakinek ötlete, mi lehet a hiba. Reméle, tud valaki segíteni.
Minden hozzászólásnak örülök.
Elküldve: 2007. 10. 22. 15:56
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:03

nvidiam van, de hiaba kattintok a tvs ikonra, annak a felbontasat nem tudom allitani. dvi-n keresztul dugtam ra, 1080i, megy is, csak az aviknal sotet a tv kepe. otlet?
fx5600xt 128ram, athlon 2500+, 512 ddr400
Szerkesztette: gyiku 2007. 10. 22. 16:04 -kor
Elküldve: 2007. 10. 22. 19:30
Nenm jutottam elöbre.
Jelenleg van egy Asus EN8600GT SILENT kártya, melyen 3 db csatlakozó található, 2db DVI-D, illetve 1 db 7 tűs S-video.
Adtak a kártyához 1 kábelt, melyből 3 db (piros-kék-zöld) RCA csatlakozó áll ki. Ehhez vettem egy SCART-YUV kábelt, melyet már be tudtam dugni a TV-be, viszont még mindig nem sikerült semilyen képet csikarnom a TV-re. Kérdés, hogy egyeltalán jó kábelt vettem, azaz a gyári asus kábel, mely (piros-kék-zöld) , az most YUV vagy RGB kimenet? (mennyivel egyszerűbb volt az ATI kártyám, a végén még visszasírom).
Elküldve: 2007. 10. 22. 20:45
Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 19:22
Közben csináltan egy képet a jelenleg rendelkezésre álló kábelekről.
Gyanús, hogy a videokártyához adott kábel RGB és nem YUV.
Csatolt fájl:
-
csatlakozok_ok.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2007. 10. 22. 21:11
Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:22
Igen, aki Magyar az kint van!

Nos, amit vettél kábelt azzal valószínűleg semmi gond nincs. Ill. annyi van, hogy ez egy YPbPr (komponens kábel)! Ami érdekes egy fajzat, mert a plazmákon és a projektorokon kívűl semmilyen eszköz nem eszi. Tehát ezzel nem lesz képed a CRT TV-n! Nálam dettó ugyanez a helyezet. (Galaxy 7600GT HDTV) Az egyetlen járható megoldás, hogy S-Videon keresztül kötöd össze a TV-t a VGA-val. Vagy ha nem tud a TV-d S-Videot fogadni, akkor továbbalakítod kompozit jellé (RCA). Nekem is így működik:
7tűs (miniDIN) TV-Out kimenet -> 7tűs miniDIN/S-Video átalakító -> S-Video kábel -> S-Video/kompozit (RCA) átalakító -> kompozit (RCA) kábel -> RCA/Scart átalakító -> TV Scart bemenete
Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 10. 22. 21:23
Idézet: gyiku - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 16:56
fx5600xt 128ram, athlon 2500+, 512 ddr400
Üdv!
Csak ezt az oldalt kellett volna végignézned!

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:32
Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 20:11

Nos, amit vettél kábelt azzal valószínűleg semmi gond nincs. Ill. annyi van, hogy ez egy YPbPr (komponens kábel)! Ami érdekes egy fajzat, mert a plazmákon és a projektorokon kívűl semmilyen eszköz nem eszi. Tehát ezzel nem lesz képed a CRT TV-n! Nálam dettó ugyanez a helyezet. (Galaxy 7600GT HDTV) Az egyetlen járható megoldás, hogy S-Videon keresztül kötöd össze a TV-t a VGA-val. Vagy ha nem tud a TV-d S-Videot fogadni, akkor továbbalakítod kompozit jellé (RCA). Nekem is így működik:
7tűs (miniDIN) TV-Out kimenet -> 7tűs miniDIN/S-Video átalakító -> S-Video kábel -> S-Video/kompozit (RCA) átalakító -> kompozit (RCA) kábel -> RCA/Scart átalakító -> TV Scart bemenete
Köszönöm a gyors választ, bár ha jobban megnézzük több, mint 1 óra telt el..

Összeszedtem a házban jelen pillanaban rendelkezésre álló kábelt, ezek a következők:
7tűs miniDIN/S-Video átalakító
s-video kábel
rca/SCART átalakító.
A baj csak az, hogy ha a 7tűs miniDIN/S-Video átalakító-t dugom be a videokártyába, akkor az "Nview"-val nem tudom a tv-t állítgatni.
Csatolt fájl:
-
csatlakozo2.jpg (0byte)
Elküldve: 2007. 10. 22. 21:39
Idézet: fine2006 - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 12:08
Én is szeretnék segítséget kérni. Egy olyan problémával állok szemben, amely már minden ötletemet kimerítette.
Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv).
Már kezdtem örülni, mikor postán megkaptam a terméket, de ekkor még nem sejtettem, hogy nem kicsi problémával állok szemben.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n.
Gondoltam, biztos a laptop átalakítójával lehet gond, ezért kipróbáltam asztali gépen.
Eszembe jutott, hogy aki interneten meghirdette a terméket, azt mondta, hogy olyan gépen biztosan megy, amelyik videokártyán, vga keresztül, van tv-out.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, milyen megoldás létezik ezek után. Én a kábelre gondolok, illetve arra, hogy ez egy átverés. Még mielőtt kezdtem volna szidni a vaterás eladót, utána néztem a neten, és több internetes oldalon is találtam ilyen átalakító kábel. Sőt olyan is volt ami vga jelet alakított át scart jellé. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba. Egyátalán működhet a dolog.
Én már kifogytam belőle.
Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok
Üdv!
Feltételezem, hogy amit vettél az egy VGA -> RGB átalakító. (Legalábbis én még másmilyennel nem találkoztam!) Ennek van egy külön topicja >> ITT <<. Valószínűleg azért nem megy, mert nem a TV-nek megfelelő jel megy ki rajta! Ezzel marhára kell vigyázni, mert tönkre is teheted az ilyen próbálkozásokkal a TV-t!! A TV szabvány PAL jelet vár. Ami 720×576-os felbontást, 50Hz-es váltottsoros jelet foglal magában. Ezt tudtommal csak szoftveres buherával tudod előcsalni a VGA kimeneten. (PowerStrip) További segítségért fordulj az RGB-s topiklakókhoz, hátha ők több hasznos infóval tudnak szolgálni.
Szerkesztette: Klown 2007. 10. 22. 21:54 -kor
Elküldve: 2007. 10. 22. 21:51
Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:32

Összeszedtem a házban jelen pillanaban rendelkezésre álló kábelt, ezek a következők:
7tűs miniDIN/S-Video átalakító
s-video kábel
rca/SCART átalakító.
A baj csak az, hogy ha a 7tűs miniDIN/S-Video átalakító-t dugom be a videokártyába, akkor az "Nview"-val nem tudom a tv-t állítgatni.
Üdv!
Ha nem ismeri fel a TV-t automatice a ForceWare, akkor be kell állítani a kényszerített TV észlelést! A mellékelt képen láthatod, hogyan lehet engedélyezni!

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Apropó! Hol marad az S-Video -> kompozit (RCA) átalakító?! Anélkül nehéz összekötni az S-Video kimenetet az RCA bemenettel!

Elküldve: 2007. 10. 22. 22:38
7 tűs svideó/rca átalakító
rca kábel
rca/scart átalakító
A tv-n következő bemenetek vannak:
2 db scart
1 db s-video (4 tűs)
1 db rca (video)
A régebbi ATI kártyámat ar RCA-n keresztül kötöttem össze és tökéletesen működött.
A kényszerített érzékeléssel a köv. a probléma, nekem nincs olyan, igaz a TV-ből jelenleg ki van húzva a kábel.
Csatolt fájl:
-
Clipboard01.jpg (0byte)
Elküldve: 2007. 10. 22. 22:47
NVIDIA Control panel VER.1.4.900.10
Illesztőprogram: 6.14.11.5827
Csatolt fájl:
-
Clipboard03.jpg (0byte)
Elküldve: 2007. 10. 23. 08:48
Idézet: daagi - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 23:38
7 tűs svideó/rca átalakító
rca kábel
rca/scart átalakító
A tv-n következő bemenetek vannak:
2 db scart
1 db s-video (4 tűs)
1 db rca (video)
A régebbi ATI kártyámat ar RCA-n keresztül kötöttem össze és tökéletesen működött.
A kényszerített érzékeléssel a köv. a probléma, nekem nincs olyan, igaz a TV-ből jelenleg ki van húzva a kábel.
Üdv!
Hát ne haragudj, de akkor passzolom a kérdést! Így pedig működnie kell(ene)! Esetleg próbáld meg S-Video-val összekötni.
Elküldve: 2007. 10. 23. 19:14
Komolyan gondolkodom, hogy veszek egy normális ATI kártyát.
Elküldve: 2007. 10. 24. 18:08
Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:23
Csak ezt az oldalt kellett volna végignézned!

vegigneztem, ugy csinaltam, megis ez van:
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: gyiku 2007. 10. 24. 18:09 -kor
Elküldve: 2007. 10. 24. 22:02
Idézet: gyiku - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 18:08
Ne igy csináld próbáld meg dual view-be
és huzd át a lejátszót a tv-re
szerintem úgy lesz kép
Elküldve: 2007. 10. 25. 11:02
Vagy FFDSHOW-t használsz?
Ez nekem tipikusan annak az esetnek tűnik amikor a videó nem overlay fut és ezért nem látszik a másik kijelzőn... se fullscreen, se normál módban.
Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 25. 11:03 -kor
Elküldve: 2007. 10. 25. 11:32
1. legfrissebb driver alkalmazása
2. a videokártyához kapott kábel „kék” színű RCA kimenetére csatlakozás
3. nVidia vezérlőjében a kimente „kompozit”-ra állítása
4. Clone mód
Én a videók nézésére BSPlayer-t használok, az tökéletes.
Remélem segítettem.
Amit nem értek azaz, hogy a kártya leírásában mért nem említik a "Kék" kábel kompozitként történő alkalmazását...?