HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2471 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:59

Idézet: lginder - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:46

Nemrég vettem egy Panasonic Viera TX-26le7p lcd tv-t és szeretném összekötni egy NVIDIA Geforce4 MX460-al úgy, hogy monitorként (másodlagos képernyőként) tudjam használni.

Problémám: Nincs hozzá pc (d-sub) bemenet, a HDMI-hez nem csatlakoztatható pc. Az S-video bemenetre rá tudtam dugni, de így torzítja a képet (pl: nem olvashatók a betűk).

Szerintetek össze lehet hozni valamilyen beálítással, vagy kábellel?

Üdv!

Megoldás: egy új VGA kártya. Amin van legalább 1 DVI (vagy HDMI) kimenet. Úgy már DVI -> HDMI átalakítóval menni fog! (Van még lehetőség VGA -> RGB átalakításra, de HDTV esetén nem javaslom!)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2472 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:57

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 21:52

Üdv!

Amint láthatod nekem is HDTV-nek ismeri fel a TV-t. De ez abszolút de nem számít. Ugyanúgy PAL (SD) jelet küld ki a TV-Out.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nálam a működő összeköttetéshez a következő elemek kellenek:

1. S-Video kábel
2. S-Video -> kompozit RCA átalakító
3. RCA kompozit kábel
4. RCA -> Scart átalakító

Olvasd el a következő hozzászólást, ha nem érted: 2007. szept. 15., szombat - 21:21 (76. oldal)

nekem sajna az nvidia vezérlőpult nem mutat ennyi beállítást!!  ezáltal nem tudom a tv képernyő méretéhez igazítani a képet!

#2473 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:19

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:57

nekem sajna az nvidia vezérlőpult nem mutat ennyi beállítást!!  ezáltal nem tudom a tv képernyő méretéhez igazítani a képet!

Üdv!

Ha arra gondolsz, hogy a baloldali oszlop teli van menüvel, akkor azt a következőképpen Te is meg tudod oldani: Asztalon jobb klikk -> NVIDIA vezérlőpult -> Speciális beállítások ikon (felül a nyilak mellett) -> Speciális (VAGY) Egyedi nézetek definiálása

#2474 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:29

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 20:19

Üdv!

Ha arra gondolsz, hogy a baloldali oszlop teli van menüvel, akkor azt a következőképpen Te is meg tudod oldani: Asztalon jobb klikk -> NVIDIA vezérlőpult -> Speciális beállítások ikon (felül a nyilak mellett) -> Speciális (VAGY) Egyedi nézetek definiálása

így van ,erre gondolok....  hiába van speciálison akkor sem látok elég sok menüt, mint mondjuk a képen.

#2475 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:21

Sziasztok!

Kérlek ha valaki tud segítsen!
A helyzet a következő: vásároltam egy mini-itx Intel® Desktop Board D201GLY alaplapot egy mini PC-be. Sajnos ehhez a verzióhoz nem jár TV-kimenet a lapra, de a gyártó a másik ui. típusú kimenetes lapjára is ugyan azt a SiS662 - Mirage*1 grafikus chipet tette, így elvileg tudnia kell a TV kimenet, akkor is, ha nincs felforrasztva a lapra a kivezetés. Na így okoskodtam és bátran vásároltam én balga!
Vettem hozzá egy passzív VGA - RCA  átalakítót abban a reményben, hogy használni is tudom majd. Ilyet: http://www.vatera.hu...c_46503230.html
A jelenség: amikor rákötöm a PC re csak kivehetetlenül csíkosan és fekete-fehéren mutat valamilyen képet.
Sajnos csak egyetlen PCI foglalat van a lapon /és semmi más/ , de
- nincs TV kimenetes PCI kártyám
+ az egyetlen PCI slot kellene a TV kártyának.

Megoldható valahogy a gondom? Még annyit, hogy Powerstreap-el nem állítható be egyéni felbontás, mert a SIS chipek nem támogatják ezt a lehetőséget. Valami csíkos-össze-vissza képet azért sikerült kicsalni, de ennyi.
+ TV 100 Hz-es, ha ez számít. Biztosan van megoldás, különben egyáltalán nem lenne kép.

Köszi minden választ!

Szerkesztette: tvmaki 2007. 12. 26. 21:23 -kor

#2476 Felhasználó inaktív   lginder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:49

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 14:59

Üdv!

Megoldás: egy új VGA kártya. Amin van legalább 1 DVI (vagy HDMI) kimenet. Úgy már DVI -> HDMI átalakítóval menni fog! (Van még lehetőség VGA -> RGB átalakításra, de HDTV esetén nem javaslom!)

Köszönöm a gyors válaszodat! :respect:

Szerinted akkor is működni fog, ha a tv használati útmutatójában azt írják, hogy nem támogatja a hdmi pc-s csatlakozást?  :confused: Talán rá lehetne eröltetni a felbontást?  ;) 

#2477 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:21

Üdvözlet!
Kipróbáltam már pár VGA vezérlőnek a tv-outját, vga-tv átalakító boxot, különböző kábeleket (vga-rca,...), de egyikkel sem vagyok elégedett.
A kép homályos, életlen.
(mondjuk egy RTL klub felirat tök éles, de énnekem annál nagyobb méretű feliratok is már olvashatatlanok a tvouton.)

Azt viszont nem hiszem, hogy nem lehet ezt jobbra megcsinálni! Ugyanis ha készítek egy printscreent, és azt kiírom egy DVD-re, amit az asztali lejátszóval megnézek a tévén, tűéles lesz a kép. Vagyis így DVD-n keresztül lehet jó a képe a gépnek, de én nyílván közvetelnül akarom ezt.

Létezik-e olyan eszköz, kártya, átalakító, kábel, ami kitűnő, profi minőségű TV-outot csinál?

#2478 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:29

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:57

valaki nem tud rá megoldást?

#2479 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 17:45

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 16:29

valaki nem tud rá megoldást?

Driver frissítése.

Bár vannak olyan régebbi kártyák, amik frissített driverrel sem tudják...

#2480 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:38

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 17:45

Driver frissítése.

Bár vannak olyan régebbi kártyák, amik frissített driverrel sem tudják...

legújabb driver van van rajta nvidia 169.21, gigabyte 8600GT

#2481 Felhasználó inaktív   enrico11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 28. 00:37

Hello!Még új vagyok itt , szerencsére rátok találtam.A problémám a köv:.
  -ASUS laptopot kötöttem össze a LCD TVvel egy 15 tüskés csatlakozóval
    minden tökéletesen müködöt ugyanaz volt látható mint a laptopon, de
    beraktam egy dvd-t a laptopba itt látható volt a TVn nem, se kép se hang.
Bocs ha érthetettlenül irtak le a problémámat!
Ha valaki tud SEGÍTSEN!!!
Köszi előre is!
:confused:

#2482 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 09:26

Idézet: enrico11 - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 0:37

Hello!Még új vagyok itt , szerencsére rátok találtam.A problémám a köv:.
  -ASUS laptopot kötöttem össze a LCD TVvel egy 15 tüskés csatlakozóval
    minden tökéletesen müködöt ugyanaz volt látható mint a laptopon, de
    beraktam egy dvd-t a laptopba itt látható volt a TVn nem, se kép se hang.
Bocs ha érthetettlenül irtak le a problémámat!
Ha valaki tud SEGÍTSEN!!!
Köszi előre is!
:confused:

Elsődleges és másodlagos megjelenítő beállításokkal variálj....TV legyen az elsődleges akkor ott lesz a kép...

#2483 Felhasználó inaktív   Hópapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:46

Üdvözlök mindenkit! Segítséget kérnék. Én vettem egy EN8600GTS kártyát. Müxik rendesen, csak az egyéb funkció beállításokkal van gondom. Ilyen a TV-re történő küldés( TV. mint másodlagos megjelenítő engedélyezése, beállítása....)S-videó kimenet a videómagnó SCART csatijára, onnan koaxon a TV-re. A régebbi kártyánál is ezeket használtam, tehát biztos a beállításoknál van a hiba.
Ha valaki a tök laikus számára is érthető módon le tudná írni, ill. dokumentáció hollétéről infót adni tudna, hálás lennék.
Előre is kössz confused.gif

#2484 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:47

Sziasztok TV-Out guruk:) 2 átpróbálgatott nap után úgy döntöttem leírom a problémám, hátha tudtok segíteni. Adott cuccok: Asus 8600 GT videókártya. Hozzá kapott kék-piros-zöld (állítólag kompozit) átalakító, és egy régi típusú, de scart-al rendelkező TV. Vettem a tv hátoljába egy RCA->scart átalakítót. Bele van dugva egy 10 m-es hama s-video jelre tervezett rca kábel. Majd a gépbe egy s-video átalakítóra dugom rá. (ugyanaz, mint a kártyához kapott, de a 7 tüske helyett csak 4-ről jön le a sárga rca kábel. Dugdostam, állítgattam, de ugráló fekete-fehér képnél többet nem tudtam kicsikarni a ketyeréből. Legújabb NVIDIA ForceWare (FX-6-7-8) XP 169.21-ét használom. Clone és dualview-al is próbálkoztam, de semmi. Kártya bios-ában át akartam írni a tv szabványt ntsc-ről pal akármire, már nem tudok mit kitalálni. Légyszives segítsetek, hol hibáztam, mert barátnőm elköltözik tőlem, ha nem oldom meg a problémát:)

#2485 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 29. 18:27

Nekem a következő a kérdésem keresek legalább 25 méter s-video kábelt jó pár bóltban csak max 10 méteres van ketőböl osszetudnám rakni de úgy nem akarom.
Olyan kellne hogy az egyik vége anya a másik apa.
Azért kellene 25 méter mert akkór szépen eltudnám vezetni a kábelt a géptől a tvig.
Höl találok egyben 25 méter ilyenkábelt ?
Vagy ha valakinek meg van az s-video jelkiosztása vagy le írása annak is örülnék.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2486 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 19:08

Idézet: The Tompi - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:47

Sziasztok TV-Out guruk:) 2 átpróbálgatott nap után úgy döntöttem leírom a problémám, hátha tudtok segíteni. Adott cuccok: Asus 8600 GT videókártya. Hozzá kapott kék-piros-zöld (állítólag kompozit) átalakító, és egy régi típusú, de scart-al rendelkező TV. Vettem a tv hátoljába egy RCA->scart átalakítót. Bele van dugva egy 10 m-es hama s-video jelre tervezett rca kábel. Majd a gépbe egy s-video átalakítóra dugom rá. (ugyanaz, mint a kártyához kapott, de a 7 tüske helyett csak 4-ről jön le a sárga rca kábel. Dugdostam, állítgattam, de ugráló fekete-fehér képnél többet nem tudtam kicsikarni a ketyeréből. Legújabb NVIDIA ForceWare (FX-6-7-8) XP 169.21-ét használom. Clone és dualview-al is próbálkoztam, de semmi. Kártya bios-ában át akartam írni a tv szabványt ntsc-ről pal akármire, már nem tudok mit kitalálni. Légyszives segítsetek, hol hibáztam, mert barátnőm elköltözik tőlem, ha nem oldom meg a problémát:)

Üdv!

Figy, a 3db RCA az nagyon nem kompozit!! Azért van 3db, mert komponens! (Y + Pb + Pr) Az lehet, hogy valamelyikből kijön a kompozit jel, de általában ez gyártófüggő! Közel sem biztos. (Gyakran a kékből szokott jönni a kompozit jel.) Ha tényleg kijön a kompozit jel, akkor azt egy RCA-val vezesd az RCA -> Scart átalakítóba, ami mehet a TV-be! (Valószínűleg a TV-d nem kezel S-Video-t úgyhogy azt hanyagold!)

Ha a 3db RCA egyikéből sem jön ki kompozit jel, akkor kénytelen leszel egy S-Video -> kompozit RCA-t beszerezni és azt közvetlen a TV-Out-ba dugni (a 3RCA-s helyett). Abból meg mehet ugyanúgy az RCA kábel a kompozit RCA -> Scart átalakítóba.

P.s.: Irígylem barátnődet, hogy ennyi ideje van ezzel foglalkozni! Hát ha ezért hagy ott, akkor meg is érdemli!  :omg:

#2487 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 21:13

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 18:27

Nekem a következő a kérdésem keresek legalább 25 méter s-video kábelt jó pár bóltban csak max 10 méteres van ketőböl osszetudnám rakni de úgy nem akarom.
Olyan kellne hogy az egyik vége anya a másik apa.
Azért kellene 25 méter mert akkór szépen eltudnám vezetni a kábelt a géptől a tvig.
Höl találok egyben 25 méter ilyenkábelt ?
Vagy ha valakinek meg van az s-video jelkiosztása vagy le írása annak is örülnék.

Üdv!

Csináltass valahol! (pl. KáCsa) De egy kicsit hosszú! Tán jó minőségű, árnyékolt kábel esetén működni fog. De nem árt ha az eszköz relatíve jól erősített jelet tol ki magából.

#2488 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:57

sírok. adva van egy noti (illetve kettő, egy albacompnak álcázott mitac, meg egy nec), svideo kimenet. ha svideón megy a kép, akkor (a lehetőségekhez képest) szép, színes kép lesz. node a céleszközön csak scart van, ami nem eszik svideót. valami videókártya tartozékaként volt egy kósza svideó-rca általalakító. kipróba, csak fényességjel jön ki, azaz ff a kép. sebaj, biztos a kártyához való spéci darab volt, talán a kártya ki tudta tolni a kompozit jelet is a minidinen. irány a mediamarkt, s-video-rca alakító megvesz, örül, minden szép és jó lesz.
de nem lett. kérdés: van két szar átalakítóm, vagy tévesek az elképzeléseim az egészről? az én olvasatomban az átalakítóban az Y és a C össze van kötve, és a másik végén egy színes kompozit jelnek kéne kijönnie :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2489 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 17:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 16:57

sírok. adva van egy noti (illetve kettő, egy albacompnak álcázott mitac, meg egy nec), svideo kimenet. ha svideón megy a kép, akkor (a lehetőségekhez képest) szép, színes kép lesz. node a céleszközön csak scart van, ami nem eszik svideót. valami videókártya tartozékaként volt egy kósza svideó-rca általalakító. kipróba, csak fényességjel jön ki, azaz ff a kép. sebaj, biztos a kártyához való spéci darab volt, talán a kártya ki tudta tolni a kompozit jelet is a minidinen. irány a mediamarkt, s-video-rca alakító megvesz, örül, minden szép és jó lesz.
de nem lett. kérdés: van két szar átalakítóm, vagy tévesek az elképzeléseim az egészről? az én olvasatomban az átalakítóban az Y és a C össze van kötve, és a másik végén egy színes kompozit jelnek kéne kijönnie :think:

5-ös, leülhetsz!  :)

Most erre mit tudnék mondani?! Sorry, de ez már tényleg 0. típusú találkozás!  :)  Azt kellene valahogy megtudni, hogy a miniDIN anyu melyik lukából jön a C. Ha megvan, akkor azt kell közösíteni az Y-nal! Ugye milyen egyszerű!  :think:  :Đ  Sok sikert!  :up:

#2490 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:26

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:05

5-ös, leülhetsz!  :)

Most erre mit tudnék mondani?! Sorry, de ez már tényleg 0. típusú találkozás!  :)  Azt kellene valahogy megtudni, hogy a miniDIN anyu melyik lukából jön a C. Ha megvan, akkor azt kell közösíteni az Y-nal! Ugye milyen egyszerű!  :think:  :Đ  Sok sikert!  :up:

iiigen, ezt a sufnituningolást akartam elkerülni, gondoltam hogy veszek egy átalakítót, az működni fog :bolond:

node most jól kipróbálom kamerámal is :)

szerk: kipróbáltam, azzal is ff. de most megnéztem a csomagolást, és a német szövegből kiderült, hogy a kábel jó, csak nem arra, amire vettem:

Idézet

für pc-karten (z .b. video-nachbearbeintungskarte) und geräte mit kombinierten 4-pol. s-vhs-eingängen für s-vhs und/oder composite video

:omg:
remélem megvan a cucc blokkja.

Szerkesztette: qnadam 2007. 12. 30. 21:34 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125