HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2431 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 11. 07:30

Sziasztok !

Van egy Inno 7300GS PCI-E videókártyám és még nem sikerült képet kiraknom a tvre. A tvn scart csatlakozó van a kábelen fizikailag jó az összeköttetés, mert egy ismerősöm tanácsára ha a monitort lekötöm a videókártyáról és úgy indítom a gépet akkor a tvn megjelenik a kép egészen az xp-s boot logóig, majd utánna semmi. Ha a monitor csatlakoztatva van akkor még ez sem jelenik meg. A monitor D-sub csatlakozón keresztül van összekötve a kártyával. Az Xp frissen telepítve, az Nvidia.com-ról a legfrissebb driver feltelepítve.

Kérem ha valakinek van tippje ossza meg velem.

Tisztelettel: Comman.

#2432 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:09

Hellótok!

Hasonló problémám van. Vettem egy Geforce 7600-os kártyát. de nem tudom kirakni Tv-ére a jelet! Nem látja a Tv-ét megjelenitőként, nincs benen a listában, és nem is érzékeli az Nvidia Vezérlőpult.
Elötte Ati karim volt az gond nélkül kirakta...miért? tippek? help pls! :confused:

Szerkesztette: CODSoldier 2007. 12. 11. 20:11 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   Bls 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 00:42

Sziasztok!

Nekem az a problémám lenne, hogy van egy 7600gt-m xp-ben megy a tv vistán meg nem és egyszerűen sehogy nem tudom beállítani.

Valami ötlet?

köszike

#2434 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 12. 23:04

Lecseréltem a 6600gt -t egy 8600gt-re. Eltűnt az overlay az nvidia control panelről (teljes képernyős videobeállításoknak hívja magát), nem tudja valaki mi a megoldás?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2435 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 10:20

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 22:04

Lecseréltem a 6600gt -t egy 8600gt-re. Eltűnt az overlay az nvidia control panelről (teljes képernyős videobeállításoknak hívja magát), nem tudja valaki mi a megoldás?

Sajnos a 8000-es sorozat egyszerűen nem tudja - én is emiatt adtam el...  :(
Részletesen elolvashatod ebben a topicban: KATT!

Szerkesztette: tlala 2007. 12. 13. 10:21 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   T-CAT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:18

Sziasztok!

Tudtok-e olyan programot ajánlani, ami NVIDIA videokártyánál hotkey segítségével tud gyorsan váltani a kártya két DVI kimenete között?
Régebben amíg TV kimenetre volt a másik megjelenítö kötve, addíg NVIDIA-nál ott volt a TVTOOL progi, ami tök jól is működött, de sajnos ez már nem tudja kezelni a két DVI-t.
ATI-nál ez alapból benne volt a CATALIST control paneles verziójában, amit teljesen jól lehetett használni. Csak belőttem, hogy
Ctrl+F1 = DVI2 (1024x768-as felbontás) -> TV
Ctrl+F2 = DVI1 (1680x1050) -> Monitor (Alapértelmezett)
és gyorsan tudtam váltogatni a megjelenítők között.
A desktop kiterjesztés azért nem jó, mert akkor nem teljes értékű az asztal (pl. nincs tálca....). A Klón módban pedig mindkét megjelenítőn csak ugyanolyan felbontást bír megjeleníteni, ami megint nem ok....
Tuti van valami okosság, csak én nem bírok rátalálni!!!! :confused:
Segítsetek légyszi, ha van 5let, mert most nagyon idegesít ez a probléma!!! :respect:

#2437 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:50

Idézet: tlala - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 10:20

Sajnos a 8000-es sorozat egyszerűen nem tudja - én is emiatt adtam el...  :(
Részletesen elolvashatod ebben a topicban: KATT!

Hát remélem nem igaz, nvidia oldalon nem találtam erről semmit, a fórumban lévő link meg nem működik már. Én a sz@r ati driverek miatt vettem direkt nvidiát.

#2438 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 23:08

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 11:50

Hát remélem nem igaz, nvidia oldalon nem találtam erről semmit, a fórumban lévő link meg nem működik már. Én a sz@r ati driverek miatt vettem direkt nvidiát.

Képzeld én is kénytelen voltam eladni a 8500-ast, és ATI 1650-est vettem helyette - azóta tökéletes a TV kimenet.  :(
Azt a kis sunyi Nvidia infot meg nem egyszerű linkelni, mert mindig változik a linkje.  :reklamacio:
Kattints ide, és ha minden igaz, akkor az első találat az, amit idézni akartam (2011-es).

Szerkesztette: tlala 2007. 12. 13. 23:20 -kor

#2439 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 00:26

Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 2:13

http://www.ittveddme..._1105919661.jpg

na nekem ez van, s video meg 2 rca

piros az vmi hang akar lenni, fekete meg a video.

ehhez vegyek akkor vmi atalakitot? a feketevel megy szepen a kep, csak fekete feher :s

?

hm?  :confused:

#2440 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 07:47

Idézet: tlala - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 23:08

Képzeld én is kénytelen voltam eladni a 8500-ast, és ATI 1650-est vettem helyette - azóta tökéletes a TV kimenet.  :(
Azt a kis sunyi Nvidia infot meg nem egyszerű linkelni, mert mindig változik a linkje.  :reklamacio:
Kattints ide, és ha minden igaz, akkor az első találat az, amit idézni akartam (2011-es).

Köszi, hát ez hihetetlen volt számomra, kapják be a lompost. a 8600gt-t ezért nem fogom eladni, csak kényelmetlenség, de akkor is unfair. Ati-t meg a csoda driverei miatt nem veszek.... (volt egy atim 2 hónapja, ha a legújabb drivert tettem fel 1024-ben indult mindig, nem 1280-ban, csak ha feltettem a régi drivert új CC-vel, akkor volt jó, hát szenvedjen vele akinek két anyja van)

#2441 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 11:46

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 6:47

Köszi, hát ez hihetetlen volt számomra, kapják be a lompost. a 8600gt-t ezért nem fogom eladni, csak kényelmetlenség, de akkor is unfair. Ati-t meg a csoda driverei miatt nem veszek.... (volt egy atim 2 hónapja, ha a legújabb drivert tettem fel 1024-ben indult mindig, nem 1280-ban, csak ha feltettem a régi drivert új CC-vel, akkor volt jó, hát szenvedjen vele akinek két anyja van)

Neked is igazad van! :)
Amúgy meg tényleg, hihetetlen bénaság 2007-ben pl. az is, hogy az ATI-n sincs képe a filmnek, ha nem engedélyezem falból valamelyik idióta klónozás/nyújtás anyámtudja milyen szar módot - persze csak és kizárólag azért, hogy filmet tudjak nézni a TV-n.
Cserébe így meg a TV-n mindig van egy üres windows háttér, és állandóan azzal kell kezdenem a szgép felállása után, hogy visszarángatom az egeret a monitorra, hogy egyáltalán lássam az egérkurzort...
A csaknem tíz évvel ezelőtti Matrox kártyám a driverében beállítható DualHead DVDMax opció segítségével tudta azt, hogy nem kellett semmilyen második asztalt meg hasonló péniszséget engedélyezni - egyszerűen rákattintottam a szgépen a filmre, és a TV-n azonnal megjelent a film gyönyörű pontos, a képernyőhöz illesztett méretben, semmi kis gyászkeret, stb.
Na ezt ma, lassan 2008-ban eltanulhatná tőlük az Ati meg az Nvidia egyaránt.

#2442 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 13:31

Hi!

A problémám a következő:
van egy HP laptopom aminek a crt (IOIO)kimenetjét rá akarom kötni a tvre hogy tv-n tudjam nézni azt ami a laptopon megy. van erre megoldás?Milyen kábel kell hozzá?vagy crt-kimenetet nem lehet tvre kötni?a tv-n scart van, meg van RCA.
ha nem lehet akkor tudnátok olyan videókarit ajánlani laptopba amit rá lehetne kötni a tvre?
pls help!

Szerkesztette: cibuu 2007. 12. 17. 13:56 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2443 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:41

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 13:31

Hi!

A problémám a következő:
van egy HP laptopom aminek a crt (IOIO)kimenetjét rá akarom kötni a tvre hogy tv-n tudjam nézni azt ami a laptopon megy. van erre megoldás?Milyen kábel kell hozzá?vagy crt-kimenetet nem lehet tvre kötni?a tv-n scart van, meg van RCA.
ha nem lehet akkor tudnátok olyan videókarit ajánlani laptopba amit rá lehetne kötni a tvre?
pls help!

Szerintem nem lehet. Videokártyád cserélhető a laptopban?

#2444 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:04

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 13:31

Hi!

A problémám a következő:
pls help!

Üdv!

Elvi megoldás van rá! De kicsit macerás és némi elektronikai ismeret sem árt hozzá! Keress rá az RGB összeköttetésre! Van saját topikja. Na abban mindent részletesen kitárgyalnak! De ésszel kell, mert ha nem szabvány PAL jellel (720×576 @50i) küldöd meg a TV-t, akkor könnyen kicsinálhatod. Ha sikerül,  akkor viszont öröm, bódottá, mert nagyon szép, éles képet eredményez!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2445 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:06

Idézet: comman - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 7:30

Sziasztok !

Van egy Inno 7300GS PCI-E videókártyám és még nem sikerült képet kiraknom a tvre. A tvn scart csatlakozó van a kábelen fizikailag jó az összeköttetés, mert egy ismerősöm tanácsára ha a monitort lekötöm a videókártyáról és úgy indítom a gépet akkor a tvn megjelenik a kép egészen az xp-s boot logóig, majd utánna semmi. Ha a monitor csatlakoztatva van akkor még ez sem jelenik meg. A monitor D-sub csatlakozón keresztül van összekötve a kártyával. Az Xp frissen telepítve, az Nvidia.com-ról a legfrissebb driver feltelepítve.

Kérem ha valakinek van tippje ossza meg velem.

Tisztelettel: Comman.

Üdv!

Régebben volt itt is ilyen probléma! Akkor a monitor átkötése a másik kimenetbe segített. Hátha...

#2446 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 08:53

Klown előző hozzászólásaimra tudnál válaszolni? hogy mi az a kis képen latható kompozit vagy milyen átalakító, meg leírtam ott nekem milyen van, meg link a kábelről.

és hogy arra lehet e olyat, meg hol nézzek, és kb milyen áron....

thx

#2447 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 08:56

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 20:06

Üdv!

Régebben volt itt is ilyen probléma! Akkor a monitor átkötése a másik kimenetbe segített. Hátha...

Szia !

Köszi a tippet, este kipróbálom. De pillanatnyilag idáig jutottam: Kép a tvn (és az is fekete-fehér) csak akkor van ha a számítógépen átteszem a megjelenítést a tvre. Valamiért csak egy megjelenítős módot tudok választani, vagy tv vagy számítógép. Kábelezés: számítógépben gyári svhs-rca átalakító, rca-rca kábel, rca-scart átalakító a tvbe.

Üdv.

#2448 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 13:22

Szeretnék csinálni egy DIY VGA-SCART lábelt. Mivel csak 8 szálat kell bekötni, egy árnyékolt adatátviteli kábelt pont megfelelőnek gondolok a célra. Pl. CAT6, CAT7, STP.. :think:  CSinaált már ilyet valaki? Miből érdemes elkészíteni?

#2449 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:09

Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 8:53

Klown előző hozzászólásaimra tudnál válaszolni? hogy mi az a kis képen latható kompozit vagy milyen átalakító, meg leírtam ott nekem milyen van, meg link a kábelről.

és hogy arra lehet e olyat, meg hol nézzek, és kb milyen áron....

thx

Üdv!

Túl kicsi ez a kép! Az tuti, hogy az egyik vége - kompozit - RCA! (piros + fekete)

De ha elolvasod comman postját, akkor ő is leírja, hogyan csatalkoztatja a TV-jét. Én is ugyanezt tanácsoltam neked! (S-video -> RCA, RCA - RCA, RCA -> Scart)

#2450 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:10

Idézet: comman - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 8:56

Szia !

Köszi a tippet, este kipróbálom. De pillanatnyilag idáig jutottam: Kép a tvn (és az is fekete-fehér) csak akkor van ha a számítógépen átteszem a megjelenítést a tvre. Valamiért csak egy megjelenítős módot tudok választani, vagy tv vagy számítógép. Kábelezés: számítógépben gyári svhs-rca átalakító, rca-rca kábel, rca-scart átalakító a tvbe.

Üdv.

Üdv!

Pedig elvben ennek jónak kell(ene) lennie!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »