HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2451 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 00:43

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 22:04

Üdv!

Elvi megoldás van rá! De kicsit macerás és némi elektronikai ismeret sem árt hozzá! Keress rá az RGB összeköttetésre! Van saját topikja. Na abban mindent részletesen kitárgyalnak! De ésszel kell, mert ha nem szabvány PAL jellel (720×576 @50i) küldöd meg a TV-t, akkor könnyen kicsinálhatod. Ha sikerül,  akkor viszont öröm, bódottá, mert nagyon szép, éles képet eredményez!

Üdv: Klown

Venni nem lehet ilyen kábelt sehol?:)
esetleg tudtok olyat aki pénzér megcsinálná nekem??
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2452 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 07:41

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 22:10

Üdv!

Pedig elvben ennek jónak kell(ene) lennie!

Szia !

:respect:  Dvi--D-sub átalakító + tft monitor és így rendesen kitudom választani a Dualview, Klón módokat csak még a tvn nem jelenik meg a lejátszóban a film képe.

Üdv.

#2453 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:09

Hellótok!
Geforce 7600GT a sima TV-ét folyton  HDTV-énejk látja.... a képet kitudom tenni, de nem szines..ez miért lehet ? :(

#2454 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:26

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 0:43

Üdv!

Nézz szét >> ITT <<

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2455 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:26

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 0:43

Üdv!

Nézz szét >> ITT <<

#2456 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:29

Idézet: CODSoldier - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 16:09

Hellótok!
Geforce 7600GT a sima TV-ét folyton  HDTV-énejk látja.... a képet kitudom tenni, de nem szines..ez miért lehet ? :(

Üdv!

PAL színrendszert válassz! + Kerüld az S-Video összeköttetést! Ergo előtte kompozitosítsd a kábelt! De olvass kicsit vissza, n+1× ki lett már vesézve!

#2457 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 18:18

Hát én megköszönném a kifejtenéd vagy bemásolnád mert az idegtől már azt se tom mit keressek---PAL szinrendszert nem tok hol állítani...Ati-m volt eddig és azzal ment szenvedés nélkül....thx

#2458 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 21:52

Üdv!

Amint láthatod nekem is HDTV-nek ismeri fel a TV-t. De ez abszolút de nem számít. Ugyanúgy PAL (SD) jelet küld ki a TV-Out.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nálam a működő összeköttetéshez a következő elemek kellenek:

1. S-Video kábel
2. S-Video -> kompozit RCA átalakító
3. RCA kompozit kábel
4. RCA -> Scart átalakító

Olvasd el a következő hozzászólást, ha nem érted: 2007. szept. 15., szombat - 21:21 (76. oldal)

#2459 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 08:04

Ahham..nem értem Nvidia miért így csinálja...embernek elmegy a kedve az egésztől  :rolleyes:
Még egy kérdésem lenne, nekem most ebben a listában amit linkeltél, nem PAL meg SECAM stb..van,hanem:
1080i HDTV
720p  HDTV
576i SDTV
576p  EDTV
480i  SDTV
stb...
Ha megveszem az átalakítót és a többi cuccot, akkor már azt fogom látni ami a tiedben van?
( Azért LÁMÁ-zok mert ez már egy csere kártya, mert múlthéten vissza kellett vinnem a karit ugyanis annak teljesen halott volt a TVout-ja,boltban is elismerték,azt hittem hogy a csere kártya is halott , azért nem szines a kép)
Köszi a segíséget és a türelmet! :respect:

#2460 Felhasználó inaktív   CODSoldier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 10:41

Idézet: CODSoldier - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 8:04

Ahham..nem értem Nvidia miért így csinálja...embernek elmegy a kedve az egésztől  :rolleyes:
Még egy kérdésem lenne, nekem most ebben a listában amit linkeltél, nem PAL meg SECAM stb..van,hanem:
1080i HDTV
720p  HDTV
576i   SDTV
576p  EDTV
480i  SDTV
stb...
Ha megveszem az átalakítót és a többi cuccot, akkor már azt fogom látni ami a tiedben van?
( Azért LÁMÁ-zok mert ez már egy csere kártya, mert múlthéten vissza kellett vinnem a karit ugyanis annak teljesen halott volt a TVout-ja,boltban is elismerték,azt hittem hogy a csere kártya is halott , azért nem szines a kép)
Köszi a segíséget és a türelmet! :respect:

Mg azt se értem hogy amit gyárilag adnak hozzá az miért nem jó? az is SVideo egyik vége és RCA a másik, akkor az nem átalakító?

#2461 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:23

Üdv!

A bekarikázott rész feletti legördülő lista legyen S-Video-on! Akkor nem a komponens módokat látod, hanem a normákat. De egyébként a hagyományos PAL = 576i @ 50Hz (SDTV). Ha esetleg nem ajánlaná fel az S-Video módot, akkor kapcsold be a "Televízió észlelés kényszerítése indításkor." menüpontot. (nVidia vezérlőpult -> Több megjelenítő beállítása -> A megjelenítőm nem található a listában [? ikon])

Ha megvannak a szükséges cuccok, akkor elvileg azt fogod látni, amit én! Legalábbis nekem bejött!  :)  Én is  szívtam a Galaxy 7600GT-vel, mire összejött! Mivel csak S-Video kimenet van rajta, ill. ezt YPbPr-ré (= komponens, HDTV kezeléshez) átalakítót kaptam hozzá.

A gyárilag kapott átalakítónak jónak kell lennie! Legalábbáis ha az TV-Out-ba menő vége S-Video, a másik vége pedig RCA anya. Ha ilyened van, akkor az egyenlő az S-Video -> kompozit átalakítóval.

#2462 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:11

Idézet: CODSoldier - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 10:41

Mg azt se értem hogy amit gyárilag adnak hozzá az miért nem jó? az is SVideo egyik vége és RCA a másik, akkor az nem átalakító?

Attól függ milyen üzemmódban akarod használni.
Egyébként ez a kábel nem átalakít, csak kivezeti az RCA "kompozit" jelet is a kártyáról.
Itt kétféle kábelt adhatnak, ha csak egyetlen sárga RCA vége van akkor "kompozit" kábel, ha három vége van ami piros-zöld-kék általában, akkor "komponenes" kábel. Illetve elképzelhető, hogy az utóbbi az előbbit magában foglalja, el kell olvasni a leírást amit adtak, hogy melyik vége a "kompozit" csatlakozó.

A kártya kimenete egy 7 érintkezős mini DIN foglalat (anya).
Ebben 4 érinkező az S-Video jelé, a fennmaradó a "kompozit" RCA jel.
Illetve a driverben állítva szintén ezen érintkezők konfigurálhatók "komponens kimenetté", hogy a 3 RCA csatlakozós kábellel használd.

1. A következő felállás lehetséges általában a videókátyáknál a sima nem HD tévékkel:

a) Ha S-Video jellel szeretnéd a tévére kötni (feltéve hogy a tévé tudja fogadni ezt) akkor egy normál 4 érintkezős S-Video - S-Video kábellel kell összekötnöd. Ha a tévéd tudja SCART-on is fogadni az S-Video jelet (az újabbak tudják) akkor pedig S-Video - SCART kábel kell neked.
Ekkor a driverben az "S-Video" jelet kell a TV kimenetnél állítani.

b) Ha a TV csak kompozit jelet tud fogani, akkor kell neked a kártyához adott kábel (ami nem átalakít, csak kivezeti a kompozit jelet a kártya megfelelő érintkezőiről). Ezesetben RCA - RCA kábellel tudod összekötni a tévét a kártyához adott kábellel. Ha a TV csak SCART-ot fogad, akkor RCA - SCART kábellel.
Ekkor a driverben a "Composite" jelet kell a TV kimenetnél beállítani.

Mindkét esetben értelemszerűen PAL/B (magyar) formátum kell.

2. HD tévék összekötéséhez a lehetőségek:

a) Ha van a fent említett 3 RCA végű "komponens" kábel a kártyához, akkor egy ilyen összekötő kábellel tudod a HD tévé szintén 3 csatlakozós "komponens" bemenetére kötni.
Ekkor a driverben a xyz felbontás "i" vagy "p" kimeneti jelét kell beállítani a kimeneten, attól függően a TV melyiket tudja fogadni vagy mivel kompatibilis.

b) Ha van DVI-HDMI átalakító a kártyához, akkor HDMI kábellel tudod összekötni a tévével, a második DVI kimeneten keresztül. Ekkor a másodlagos kijelző nem monitor lesz, hanem a HDTV-d. A felbontás itt szintén a tévé által támogatott módokban tudod beállítani, feltéve hogy jól működik a támogatott felbontások kiolvasása a tévéből, vagy a tévé ezt elküldi a kártyának.
Ha nem jól, akkor manuálisan egy segédprogrammal kell beállítani a kíván felbontást.
Van ahol a driver engedi erőltetni az adott HDTV felbontásokat, a kijelző közlésétől függetlenül is, ekkor nem kell segédprogram.

c) Ha van HDMI kimenet a kártyán, akkor a fentihez hasonlóan működik a dolog HDMI kábellel.

d) Ha a TV-n van DSUB "15 érintkezős VGA" bemenet, akkor normál VGA kábellel lehet összekötni és kb a fentiek igazak erre is. Be kell állítani, vagy manuálisan "erőltetni" a TV által támogatott felbontást, egy monitorhoz hasonlóan. Azt tudni érdemes, hogy a legtöbb TV gyártó korlátozza a VGA bemeneten támogatott maximális felbontást (pl full HD tévé, de csak 720p felbontást fogad itt).

Mint látható a fenti esetek egyikében sem kell semmi közbenső jelátalakító, meg ilyesmi, csak megfelelő hosszúságú, adott típusú kábel és a driver jó beállítása kell.
Régebbi kártyák nem voltak ilyen jól konfigurálható TV kimenettel ellátva, vagy csak 4 pines normál S-Video kimenetük volt, ezért kellett sokszor átalakító ami bizonyos szinten "kókányolás" és minőségrontó is lehet.
A mai kártyáknál szinte sosem kell már.

Remélem segítettem kicsit. :)

Szerk: Kisebb korrekciók, amiket észrevettem. :D

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 12. 21. 12:43 -kor

#2463 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:58

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:11

Attól függ...

Etalon post!  :respect:  Érthetően, részletesen leírtál mindent!

Ezt mentsd el és majd linkeld az okostojásoknak, akik 1000× rákérdeznek ugyanarra!

#2464 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:29

Sziasztok!

Kérlek ha valaki tud segítsen!
A helyzet a következő: vásároltam egy mini-itx Intel® Desktop Board D201GLY alaplapot egy mini PC-be. Sajnos ehhez a verzióhoz nem jár TV-kimenet a lapra, de a gyártó a másik ui. típusú kimenetes lapjára is ugyan azt a SiS662 - Mirage*1 grafikus chipet tette, így elvileg tudnia kell a TV kimenet, akkor is, ha nincs felforrasztva a lapra a kivezetés. Na így okoskodtam és bátran vásároltam én balga!
Vettem hozzá egy passzív VGA - RCA  átalakítót abban a reményben, hogy használni is tudom majd. Ilyet: http://www.vatera.hu...c_46503230.html
A jelenség: amikor rákötöm a PC re csak kivehetetlenül csíkosan és fekete-fehéren mutat valamilyen képet.
Sajnos csak egyetlen PCI foglalat van a lapon /és semmi más/ , de
- nincs TV kimenetes PCI kártyám
+ az egyetlen PCI slot kellene a TV kártyának.

Megoldható valahogy a gondom? Még annyit, hogy Powerstreap-el nem állítható be egyéni felbontás, mert a SIS chipek nem támogatják ezt a lehetőséget. Valami csíkos-össze-vissza képet azért sikerült kicsalni, de ennyi.

Köszi minden választ!

Elnézést, figyelmetlen voltam, ha lehet kérem áttenni a témát a TV-kimenetes topikba. Köszönöm!

Szerkesztette: tvmaki 2007. 12. 23. 17:30 -kor

#2465 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:52

Valószínűleg a felbontás és a képfrissítési frekvencia a gond.

Próbálj valahogy 800x600 vagy mégjobb ha PAL szabvány szerinti  768x576 -ot be tudnád valahogy állítni.
És persze az 50Hz kell mellé.

#2466 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 18:31

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 17:52

Valószínűleg a felbontás és a képfrissítési frekvencia a gond.

Próbálj valahogy 800x600 vagy mégjobb ha PAL szabvány szerinti  768x576 -ot be tudnád valahogy állítni.
És persze az 50Hz kell mellé.

Köszi, megnézem.

#2467 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 19:06

Na ez sajna nem jött be. :mad:  800*600*50Hz-el rosszabb lett. PAL-re nem tudom beállítani, mert nem engedi az egyéni felbontást babrálni. Más?

#2468 Felhasználó inaktív   lginder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 22:46

Nemrég vettem egy Panasonic Viera TX-26le7p lcd tv-t és szeretném összekötni egy NVIDIA Geforce4 MX460-al úgy, hogy monitorként (másodlagos képernyőként) tudjam használni.

Problémám: Nincs hozzá pc (d-sub) bemenet, a HDMI-hez nem csatlakoztatható pc. Az S-video bemenetre rá tudtam dugni, de így torzítja a képet (pl: nem olvashatók a betűk).

Szerintetek össze lehet hozni valamilyen beálítással, vagy kábellel?

#2469 Felhasználó inaktív   MCMIX 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:08

Üdv,
Rádugtam a radeon kártyámra a klasszikus S-Video - Scart átalakítót, a probléma egyedül az, hogy az xp háttérképén kívül semmi nem látszik. Elsődleges megjelenítővé tettem, kiterjesztettem rá az asztalt, de semmi. Egy kis segítséget, útmutatást nagyon meg tudnék köszönni.

#2470 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:57

Idézet: lginder - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:46

Nemrég vettem egy Panasonic Viera TX-26le7p lcd tv-t és szeretném összekötni egy NVIDIA Geforce4 MX460-al úgy, hogy monitorként (másodlagos képernyőként) tudjam használni.

Problémám: Nincs hozzá pc (d-sub) bemenet, a HDMI-hez nem csatlakoztatható pc. Az S-video bemenetre rá tudtam dugni, de így torzítja a képet (pl: nem olvashatók a betűk).

Szerintetek össze lehet hozni valamilyen beálítással, vagy kábellel?

Egy lehetőséged talán van. Veszel egy HDMI-DVI kábelt és az asztal felbontásnak 1280x720-at állítasz be. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.