HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 18. 09:57

idézet:
Ezt írta Szitus2:
...[/quote]

5leted működik, király!
Adnék KCS-t, de hogy? :cool:

Azért továbbra is gáz, hogy clone módban a másodlagos monitornak nem lehet állítani a frekvenciáját.
Filmnézés közben visszavált 640x480-ra, de a 60 Hz megmarad. :mad:

A'sszem maradok a kiterjesztett vindóz asztalnál. Ott a CRT-t szabadon állíthatom pl. 800x600 85 Hz-re is.

#22 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 10:09

Idézet

Ezt írta Sylvanus:
A'sszem maradok a kiterjesztett vindóz asztalnál. Ott a CRT-t szabadon állíthatom pl. 800x600 85 Hz-re is.

Na ja, mivel az extended desktop valo a 2 monitoros mukodeshez, clone meg a TV hasznalathoz.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 02. 13:26 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 10:25

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Na ja, mivel az extended desktop valo a 2 monitoros mukodeshez, clone meg a TV hasznalathoz.
[/quote]

A végén úgyis az lesz, hogy TV-t kötök második kijelzőnek, csak megfelelő hosszúságú kábelt kell szerványolni. A Radeonhoz kapott 1.5m túl rövid. Meg különben is kell egy audio madzag...

#24 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 11:25

"Hol lehet kapni" kérdésre senki? Itt mindenki kapott egy 10m-es kábelt?
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#25 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 18:23

idézet:
Ezt írta EG0:
"Hol lehet kapni" kérdésre senki? Itt mindenki kapott egy 10m-es kábelt?[/quote]

Természetesen mindenki csak egy 'semmirenemelég' 1.5m kábelt kapott az Ati-hoz :mad:

Én szegedi vagyok, így csak itt tudnék mutatni 'olyan' üzletet. :D

#26 Felhasználó inaktív   TAKI17 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 18. 19:06

Köszönöm szépen a segítséget ddd! Most már szines a kazettán is! Még 1x köszi! :)

#27 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 19:29

Sziasztok

Hogyan lehet megoldani a clone modnal, hogy a szeles vasznu videora razoomoljak? Ha az oldalaranynak nem az eredeti videoet adom meg, akkor eltorzitja a kepet.

#28 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 22:38

up
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#29 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 01:33

idézet:
Ezt írta Sylvanus:

Természetesen mindenki csak egy 'semmirenemelég' 1.5m kábelt kapott az Ati-hoz :mad:
Én szegedi vagyok, így csak itt tudnék mutatni 'olyan' üzletet. :D
[/quote]

Szegedre csak kb. évente egyszer járok (megnézni RMG hogy átépült, stb.), így nekem Pesten kellene bolt.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#30 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 07:03

idézet:
Ezt írta vandor05:
Tisztelt szak- és (nem)értők! segítségeteket kérem a köv. probléma megoldásában: adott egy radeon VE+grundig TV; a lényeg, h akármennyire is igyekszem, a TV-n csak nagyon homályos kép jelenik meg (pl. az ikonok szövege olvashatatlan). Próbáltam mindenféle opciót beállítgatni a speciálban, de semmi :confused: Kábelezés a leg1xűbb: RCA (sárga drót ;) összekötve. A TV-nek amúgy van még egy scart csatija is, a sima RCA-n kívül.[/quote]

Ehhez jó lenne, ha vki hozzászólna, mert ez engem is érdekel!! ;)
Ugyanis így vagyok Én is egy Saphire 9600Pro VIVO kártyával, ha RCA-n keresztül megy a kép a Pana TV-mre, akkor sötét tónusú, életlen mosott színekkel a kép, de ha scart-os átalakítón keresztűl IS megy S-VHS kábellel, akkor már nem sötét a tónusa, hanem csak a kép nem elég éles mosottak a színek....vkinek ötlet? :confused:
Esetleg egy XP reinstall segíthet a dolgon vagy nem, mert mint az aláírásomból látszik az elődje egy nvidia volt, aminek nem tudom a driveréből bármi megmaradt dolog okozhat e gondot...de először örülnék, ha megoldható lenne enélkűl!
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#31 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 08:00

idézet:
Ezt írta Qpack:

Ehhez jó lenne, ha vki hozzászólna, mert ez engem is érdekel!! ;)
Ugyanis így vagyok Én is egy Saphire 9600Pro VIVO kártyával, ha RCA-n keresztül megy a kép a Pana TV-mre, akkor sötét tónusú, életlen mosott színekkel a kép, de ha scart-os átalakítón keresztűl IS megy S-VHS kábellel, akkor már nem sötét a tónusa, hanem csak a kép nem elég éles mosottak a színek....vkinek ötlet? :confused:
Esetleg egy XP reinstall segíthet a dolgon vagy nem, mert mint az aláírásomból látszik az elődje egy nvidia volt, aminek nem tudom a driveréből bármi megmaradt dolog okozhat e gondot...de először örülnék, ha megoldható lenne enélkűl!
[/quote]

Megjegyzem, hogy nálam friss XP van, cata 3.9 ... És továbbra is minden elmosódott, igaz, minden kedvem elnment a próbálkozástól :rolleyes:

#32 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 09:03

Az ugye világos, hogy TV-n, akár video, akár s-video jellel messze nem lesz olyan éles a kép, mint a monitoron... Az nem csoda, hogy nem lehet elolvasni a pici feliratokat. Ennyit tud a video-jel. Bár egy minőségi kábel valamennyit javíthat rajta. A TV-k egy része tud fogadni Scart-on RGB jelet (amivel a monitor is megy), úgy sokkal jobb a kép. Egy másik topikban már volt róla szó: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005192"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=005192[/url]

#33 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 11:42

idézet:
Ezt írta Victor:
Az ugye világos, hogy TV-n, akár video, akár s-video jellel messze nem lesz olyan éles a kép, mint a monitoron... Az nem csoda, hogy nem lehet elolvasni a pici feliratokat. [/quote]

Akinek volt szerencsére a hőskor számítógépeihez (C64, Amiga) az tisztában van azzal, mit lehet várni egy tévé-képtől. A gyerekek ezt nem tudhatják :D :p

#34 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 11:43

hali, van egy sapphire ati radeon 9600pro-m, es a TV OUT kicsit gaz, szal az a probelma hogy 512x384-es felbontasban adja a kepet..miert? hol lehet azt allitani? pls help, jah meg amikor beadom hogy legyen TV akkor azt irja hogy multiple monitors a settingsnel
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#35 Felhasználó inaktív   Szi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 12:19

idézet:
Ezt írta laragirl83:
hali, van egy sapphire ati radeon 9600pro-m, es a TV OUT kicsit gaz, szal az a probelma hogy 512x384-es felbontasban adja a kepet..miert? hol lehet azt allitani? pls help, jah meg amikor beadom hogy legyen TV akkor azt irja hogy multiple monitors a settingsnel[/quote]

Szerintem valamilyen refresh lock programot használsz, éz az teszi "tönkre" a TV kimenetet. Kapcsold ki!
Volt már erről egy csomószor szó. Nem keresem meg, ez legyen a Te dolgod.

Szerk.: Bár, aki tudja fejből, melyik topicban van erről részletesen szó, beírhatná, hamár ez egy ilyen általános TV-out topic.

Üdv.

[ 2003. november 19.: Szi2 szerkesztette a hozzászólást ]
Szi2

#36 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 12:31

idézet:
Ezt írta Szi2:
Szerintem valamilyen refresh lock programot használsz, éz az teszi "tönkre" a TV kimenetet. Kapcsold ki!
Volt már erről egy csomószor szó. Nem keresem meg, ez legyen a Te dolgod.

Szerk.: Bár, aki tudja fejből, melyik topicban van erről részletesen szó, beírhatná, hamár ez egy ilyen általános TV-out topic.

Üdv.

[ 2003. november 19.: Szi2 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igazad van!
A kereső csupán 50 találatot hozott a 'refresh lock'-ra! :eek:

#37 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 13:34

Idézet: Ez írta Sylvanus:

Igazad van!
A kereső csupán 50 találatot hozott a 'refresh lock'-ra! :eek:

20-at az 512x384-re. Mondjuk ez a legjobb: http://nem_javithato_link.www.hwsw.hu/perl...7&t=004996&p=11

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 04. 22:14 -kor

#38 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 14:02

idézet:
Ezt írta Sylvanus:

Akinek volt szerencsére a hőskor számítógépeihez (C64, Amiga) az tisztában van azzal, mit lehet várni egy tévé-képtől. A gyerekek ezt nem tudhatják :D :p
[/quote]

Hm, akkor miért is nem ezzel indul a topic? :o Úgy kellene indítani, hogy a TV képminősége=zöld színű monitoron futkározó narancssárga labdafalók szellemképe :D Komoly(abb)ra fordítva: mennyivel lesz jobb a képminőség, ha scart-on át kap jelet a TV? gondolom, nem sokkal ...

#39 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 14:13

idézet:
Ezt írta Victor:
Az ugye világos, hogy TV-n, akár video, akár s-video jellel messze nem lesz olyan éles a kép, mint a monitoron... Az nem csoda, hogy nem lehet elolvasni a pici feliratokat. Ennyit tud a video-jel. Bár egy minőségi kábel valamennyit javíthat rajta. A TV-k egy része tud fogadni Scart-on RGB jelet (amivel a monitor is megy), úgy sokkal jobb a kép. Egy másik topikban már volt róla szó: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005192"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=005192[/url][/quote]

Elolvastam az adott topicot, de a barkácsoláshoz egyáltalán nem értek :( hol lehet üzletileg beszerezni egy ilyen RGB-SCART átalakítót? lehet, h bunkó kérdés, de ne kövezzetek meg érte: ha a sima sárga RCA-hoz vennék egy scart átalakítót, azaz a jel a scart-on menne be (ha van ugyan ilyen átalakító :), változtat-e vmit? Kérlek, írjátok le - ha nem titok - hogy Ti milyen kábelezést használtok!

#40 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 14:42

Nekem olyan SCART atalakitom van, aminek egyik oldala SCART, masik oldalon S-Video, meg 3 RCA (1 kompozit, 2 hang), meg a tetejen lehet kapcsolni, hogy kimenet, vagy bemenetnek hasznalja az ember.

Mivel a TV-m nem tud S-Video-t, igy a kartyamhoz kapott Composit adapter+RCA kabellel kotottem ra a TV-re.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó