idézet:
Ezt írta Szitus2:
...[/quote]
5leted működik, király!
Adnék KCS-t, de hogy?![]()
Azért továbbra is gáz, hogy clone módban a másodlagos monitornak nem lehet állítani a frekvenciáját.
Filmnézés közben visszavált 640x480-ra, de a 60 Hz megmarad.![]()
A'sszem maradok a kiterjesztett vindóz asztalnál. Ott a CRT-t szabadon állíthatom pl. 800x600 85 Hz-re is.
TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2003. 11. 18. 09:57
Elküldve: 2003. 11. 18. 10:09
Idézet
A'sszem maradok a kiterjesztett vindóz asztalnál. Ott a CRT-t szabadon állíthatom pl. 800x600 85 Hz-re is.
Na ja, mivel az extended desktop valo a 2 monitoros mukodeshez, clone meg a TV hasznalathoz.
Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 02. 13:26 -kor
Elküldve: 2003. 11. 18. 10:25
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Na ja, mivel az extended desktop valo a 2 monitoros mukodeshez, clone meg a TV hasznalathoz.[/quote]
A végén úgyis az lesz, hogy TV-t kötök második kijelzőnek, csak megfelelő hosszúságú kábelt kell szerványolni. A Radeonhoz kapott 1.5m túl rövid. Meg különben is kell egy audio madzag...
Elküldve: 2003. 11. 18. 11:25
Elküldve: 2003. 11. 18. 18:23
idézet:
Ezt írta EG0:
"Hol lehet kapni" kérdésre senki? Itt mindenki kapott egy 10m-es kábelt?[/quote]
Természetesen mindenki csak egy 'semmirenemelég' 1.5m kábelt kapott az Ati-hoz![]()
Én szegedi vagyok, így csak itt tudnék mutatni 'olyan' üzletet.![]()
Elküldve: 2003. 11. 18. 19:06

Elküldve: 2003. 11. 18. 19:29
Hogyan lehet megoldani a clone modnal, hogy a szeles vasznu videora razoomoljak? Ha az oldalaranynak nem az eredeti videoet adom meg, akkor eltorzitja a kepet.
Elküldve: 2003. 11. 18. 22:38
Elküldve: 2003. 11. 19. 01:33
idézet:
Ezt írta Sylvanus:
Természetesen mindenki csak egy 'semmirenemelég' 1.5m kábelt kapott az Ati-hoz![]()
Én szegedi vagyok, így csak itt tudnék mutatni 'olyan' üzletet.[/quote]
Szegedre csak kb. évente egyszer járok (megnézni RMG hogy átépült, stb.), így nekem Pesten kellene bolt.
Elküldve: 2003. 11. 19. 07:03
idézet:
Ezt írta vandor05:
Tisztelt szak- és (nem)értők! segítségeteket kérem a köv. probléma megoldásában: adott egy radeon VE+grundig TV; a lényeg, h akármennyire is igyekszem, a TV-n csak nagyon homályos kép jelenik meg (pl. az ikonok szövege olvashatatlan). Próbáltam mindenféle opciót beállítgatni a speciálban, de semmi :confused: Kábelezés a leg1xűbb: RCA (sárga drótösszekötve. A TV-nek amúgy van még egy scart csatija is, a sima RCA-n kívül.[/quote]
Ehhez jó lenne, ha vki hozzászólna, mert ez engem is érdekel!!
Ugyanis így vagyok Én is egy Saphire 9600Pro VIVO kártyával, ha RCA-n keresztül megy a kép a Pana TV-mre, akkor sötét tónusú, életlen mosott színekkel a kép, de ha scart-os átalakítón keresztűl IS megy S-VHS kábellel, akkor már nem sötét a tónusa, hanem csak a kép nem elég éles mosottak a színek....vkinek ötlet? :confused:
Esetleg egy XP reinstall segíthet a dolgon vagy nem, mert mint az aláírásomból látszik az elődje egy nvidia volt, aminek nem tudom a driveréből bármi megmaradt dolog okozhat e gondot...de először örülnék, ha megoldható lenne enélkűl!
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)
Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21
Elküldve: 2003. 11. 19. 08:00
idézet:
Ezt írta Qpack:
Ehhez jó lenne, ha vki hozzászólna, mert ez engem is érdekel!!
Ugyanis így vagyok Én is egy Saphire 9600Pro VIVO kártyával, ha RCA-n keresztül megy a kép a Pana TV-mre, akkor sötét tónusú, életlen mosott színekkel a kép, de ha scart-os átalakítón keresztűl IS megy S-VHS kábellel, akkor már nem sötét a tónusa, hanem csak a kép nem elég éles mosottak a színek....vkinek ötlet? :confused:
Esetleg egy XP reinstall segíthet a dolgon vagy nem, mert mint az aláírásomból látszik az elődje egy nvidia volt, aminek nem tudom a driveréből bármi megmaradt dolog okozhat e gondot...de először örülnék, ha megoldható lenne enélkűl![/quote]
Megjegyzem, hogy nálam friss XP van, cata 3.9 ... És továbbra is minden elmosódott, igaz, minden kedvem elnment a próbálkozástól![]()
Elküldve: 2003. 11. 19. 09:03
Elküldve: 2003. 11. 19. 11:42
idézet:
Ezt írta Victor:
Az ugye világos, hogy TV-n, akár video, akár s-video jellel messze nem lesz olyan éles a kép, mint a monitoron... Az nem csoda, hogy nem lehet elolvasni a pici feliratokat. [/quote]
Akinek volt szerencsére a hőskor számítógépeihez (C64, Amiga) az tisztában van azzal, mit lehet várni egy tévé-képtől. A gyerekek ezt nem tudhatják![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 19. 11:43
Elküldve: 2003. 11. 19. 12:19
idézet:
Ezt írta laragirl83:
hali, van egy sapphire ati radeon 9600pro-m, es a TV OUT kicsit gaz, szal az a probelma hogy 512x384-es felbontasban adja a kepet..miert? hol lehet azt allitani? pls help, jah meg amikor beadom hogy legyen TV akkor azt irja hogy multiple monitors a settingsnel[/quote]
Szerintem valamilyen refresh lock programot használsz, éz az teszi "tönkre" a TV kimenetet. Kapcsold ki!
Volt már erről egy csomószor szó. Nem keresem meg, ez legyen a Te dolgod.
Szerk.: Bár, aki tudja fejből, melyik topicban van erről részletesen szó, beírhatná, hamár ez egy ilyen általános TV-out topic.
Üdv.
[ 2003. november 19.: Szi2 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 19. 12:31
idézet:
Ezt írta Szi2:
Szerintem valamilyen refresh lock programot használsz, éz az teszi "tönkre" a TV kimenetet. Kapcsold ki!
Volt már erről egy csomószor szó. Nem keresem meg, ez legyen a Te dolgod.
Szerk.: Bár, aki tudja fejből, melyik topicban van erről részletesen szó, beírhatná, hamár ez egy ilyen általános TV-out topic.
Üdv.
[ 2003. november 19.: Szi2 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igazad van!
A kereső csupán 50 találatot hozott a 'refresh lock'-ra!![]()
Elküldve: 2003. 11. 19. 13:34
Idézet: Ez írta Sylvanus:
A kereső csupán 50 találatot hozott a 'refresh lock'-ra!

20-at az 512x384-re. Mondjuk ez a legjobb: http://nem_javithato_link.www.hwsw.hu/perl...7&t=004996&p=11
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 04. 22:14 -kor
Elküldve: 2003. 11. 19. 14:02
idézet:
Ezt írta Sylvanus:
Akinek volt szerencsére a hőskor számítógépeihez (C64, Amiga) az tisztában van azzal, mit lehet várni egy tévé-képtől. A gyerekek ezt nem tudhatják![]()
[/quote]
Hm, akkor miért is nem ezzel indul a topic? :o Úgy kellene indítani, hogy a TV képminősége=zöld színű monitoron futkározó narancssárga labdafalók szellemképeKomoly(abb)ra fordítva: mennyivel lesz jobb a képminőség, ha scart-on át kap jelet a TV? gondolom, nem sokkal ...
Elküldve: 2003. 11. 19. 14:13
idézet:
Ezt írta Victor:
Az ugye világos, hogy TV-n, akár video, akár s-video jellel messze nem lesz olyan éles a kép, mint a monitoron... Az nem csoda, hogy nem lehet elolvasni a pici feliratokat. Ennyit tud a video-jel. Bár egy minőségi kábel valamennyit javíthat rajta. A TV-k egy része tud fogadni Scart-on RGB jelet (amivel a monitor is megy), úgy sokkal jobb a kép. Egy másik topikban már volt róla szó: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005192"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=005192[/url][/quote]
Elolvastam az adott topicot, de a barkácsoláshoz egyáltalán nem értekhol lehet üzletileg beszerezni egy ilyen RGB-SCART átalakítót? lehet, h bunkó kérdés, de ne kövezzetek meg érte: ha a sima sárga RCA-hoz vennék egy scart átalakítót, azaz a jel a scart-on menne be (ha van ugyan ilyen átalakító
, változtat-e vmit? Kérlek, írjátok le - ha nem titok - hogy Ti milyen kábelezést használtok!
Elküldve: 2003. 11. 19. 14:42
Mivel a TV-m nem tud S-Video-t, igy a kartyamhoz kapott Composit adapter+RCA kabellel kotottem ra a TV-re.