TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2003. 11. 28. 23:20
Kérdéseim lennének:
Szeretnék az autómba egy kis TFT monitort max 10 collosat, amit notebookról hajtanék meg.
Eddig ilyet nem találtam. Ha valaki tud ilyesmit jelentkezzen!
Viszont találtam egy halom TV-t (tunerrel vagy anélkül). Ezeknek az a bajuk, hogy csak S-video bemenetük van. A leírás szerint felbontásuk 1200x290(??). Ránézésre normál oldalarányokkal rendelkeznek, és közelről megnézve a pixelek is kb négyzet alakúak, tehát a valódi felbontásuk valami más.
Kérdés. Mit lehet kihozni egy ilyen monitor/TV-ből és milyen videókártya legyen a vásárolandó notebookban, hogy a lehető legjobb (elsősorban minél nagyobb felbontás, és persze éles kép) legyen az összeállítás.
Köszi
Elküldve: 2003. 11. 30. 09:39
Van egy problémám, amit egyedül nem tudtam megoldani, s most már azon is elgondolkodtam, hogy egyáltalán meg lehet-e?
Van egy tv-outos karim(Asus Radeon 9600XT,még a polcon)
Van a hangkarimon(SB Live!) valami fekete kimenet, ami ha jól tudom analóg jelet ad. Ezzel talán meg lehet csinálni?
Elküldve: 2003. 11. 30. 12:18
idézet:
Ezt írta Gyurci[DF]:
Sziasztok!
Van egy problémám, amit egyedül nem tudtam megoldani, s most már azon is elgondolkodtam, hogy egyáltalán meg lehet-e?
Van egy tv-outos karim(Asus Radeon 9600XT,még a polcon). Szóval megcsinálom azt, hogy összekötöm a tv-vel, elindítom a filmet, DE a gépen közben mást csinálok. Szóval ekkor ugyebár a tv-n van a hang. De hogy csinálom meg, hogy a tv-n filmet nézek, a számítógépen fut valamilyen program ÉS közben zenét hallgatok?
Van a hangkarimon(SB Live!) valami fekete kimenet, ami ha jól tudom analóg jelet ad. Ezzel talán meg lehet csinálni?[/quote]
Szia,
Szerintem ez nem igazán TV kimenet probléma. Inkább Multimédia.
SB Live-hoz nem értek, de ettől függetlenül szerintem ezt 1 hangkarival nem tudod megoldani. Kell a gépbe mégegy (vagy alaplapi bekapcsol). Ekkor pl. a Media Player Classic-kal meg mondhatod, hogy film lejátszáskor annak hangja melyik hangkártyára kerüljön. A másik hangkarin meg hallgathatod a zenét.
Üdv.
Szi2
Elküldve: 2003. 11. 30. 16:15
idézet:
Ezt írta Szi2:
Szia,
Szerintem ez nem igazán TV kimenet probléma. Inkább Multimédia.
SB Live-hoz nem értek, de ettől függetlenül szerintem ezt 1 hangkarival nem tudod megoldani. Kell a gépbe mégegy (vagy alaplapi bekapcsol). Ekkor pl. a Media Player Classic-kal meg mondhatod, hogy film lejátszáskor annak hangja melyik hangkártyára kerüljön. A másik hangkarin meg hallgathatod a zenét.
Üdv.
Szi2[/quote]
Köszi a gyors választ. Akkor egy kérdés, ami kicsit jobban kapcsolódik ide: hol tudok venni egy minimum 10m hosszú SCART kábelt?
Azt gondoltam, hogy a következőképpen fogom összekötni a tv-t a kártyával: a hangkártyánál 1 jacket felolsztok 2 RCA-ra, és a 2RCA-t+ 1db S-Videót bekötök egy olyan átalakítóba, ami ebből az egészből csinál egy SCART-et. Ez így működni fog?
Elküldve: 2003. 11. 30. 16:24
idézet:
Ezt írta Gyurci[DF]:
Köszi a gyors választ. Akkor egy kérdés, ami kicsit jobban kapcsolódik ide: hol tudok venni egy minimum 10m hosszú SCART kábelt?
Azt gondoltam, hogy a következőképpen fogom összekötni a tv-t a kártyával: a hangkártyánál 1 jacket felolsztok 2 RCA-ra, és a 2RCA-t+ 1db S-Videót bekötök egy olyan átalakítóba, ami ebből az egészből csinál egy SCART-et. Ez így működni fog?[/quote]
Pl. Media Markt.
Igen, ha a TV-d ismeri az s-video szabványt. Ha nem, akkor használd a kártya s-video->RCA átalakítóját, és az RCA végét dugd fel a SCART-ra.
Elküldve: 2003. 11. 30. 16:51
EXTENDED DESKTOP módban a MediaPlayer mutatja a filmet a TVn is, de a RadLight meg nem
hogyan lehetne megcsinálni, hogy minden esetben és minden lejátszóval menjen a film képe a TVn is?
Elküldve: 2003. 11. 30. 18:15
Szóval Gigabyte Radeon 9000PRO.
Win alatt rendesen megy a TV-out.
Monitoron desktop, TV overlay (ha film megy).
Nos ezt szeretném Linux alatt is(SUSE 8.2).
Eleve kisit nehézkes volt belőni a drivert.Most már kimegy a TV-re de csak a clone.
Viszont nekem úgy kéne, hogy a desktop monitor, film teljes TV.Ha fullscreen-t nyomok az mplayer-en, akkor teljes lesz a kép, viszont a film képének a mérete marad "kicsi".
Valaki találkozott már evvel.Megoldás létezik?
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2003. 12. 01. 11:01
idézet:
Ezt írta mikike:
nekem olyan gondom van, hogy a GeForce videókártyán CLONE módban a TVre nem rakja ki a filmet, csak a monitorra
EXTENDED DESKTOP módban a MediaPlayer mutatja a filmet a TVn is, de a RadLight meg nem
hogyan lehetne megcsinálni, hogy minden esetben és minden lejátszóval menjen a film képe a TVn is?[/quote]
Hi.
Xero hozzászolását olvasd el az előző oldal közepén.
Szi2
Elküldve: 2003. 12. 01. 15:19
Segítséget szeretnék kérni!
A probléma: Nem látom a monitor képét a TV-n.
(Ha hülyeséget írnék, elnézést!)
Van egy MX460-as MSI kártyám ezzel a különleges csatlakozóval, amin van s-video in/out, és RCA in/out egyben.
A TV hez egy olyan Scartot használok, amin lehet váltani, hogy kimenet vagy bemenet legyen (audio L/R, s-video, RCA). Ez így rendben is van.
Próbáltam RCA-n és s-video-n is összekötni.
Próbáltam a legújabb driverrel, és a TVtool programmal is.
Próbáltam másik TV-n, videon keresztül, stb.
Próbáltam 640en, 800on, 1024en.
Próbáltam 16M, 256, 24M színben.
És ezek számtalan variációját.
Az eredmény mindig ugyanaz :
-világoskék képernyő a TV, ha TV-re váltok,
-a ha a TV-n van a jel a monitoron nincs,
-a TVtool-on keresztül a színskála látszik(!) a TV-n, a színnormák között váltva néha fekete-fehér(NTSC), néha színes(PAL) és ennyi!
adatok :(Winxp;AsusTUSL2C;P31,2;MSI GF4 MX460; Dx9 - lehet, hogy ez a baj?)
Remélem tud valaki segíteni!
Köszi!
Elküldve: 2003. 12. 01. 20:12
Sikerült rákötnöm a tv-re a vkártyát a leírtak szerint,azonban sajnos a feliratot vmilyért nem rakja ki,pedig a monitoron látszik.Tudtok vmi megoldást rá?
A kártya 9600pro,az op. rend. win xp
Elküldve: 2003. 12. 01. 20:52
Adott: GF4TI4200 64MB 4xAGP Detonator 52.16 + sima semmi extra különleges funkcióval nem rendelkező TV
A probléma: Külön külön tökéletesen megy mind a 2 cuccos sőt még összedugva is DE a TV-re átküldött összes ablak és csak a windowsos felületen megkjelenített ablak (azaz játékok ok filmek ok ...ok) Piros! Mintha csak a pirosat lenne képes megjeleníteni de amint elndítok bármi filmet a film maga hibátlan de a lejátszó progi - legyen az bármi - kezelőfelölete piros. Mint mondtam csak a tv-n. Ha lehúzom a monitort és csak a tv-t hagyom és úgy bootolok be akkor ugye automatikusan jobb híjján a TV-vel indul a win. A szinek rendben vannak a kék az kék a zöld zöld és a sárga is sárga... igen egészen addig amíg bejelentkezek amikor elkezdi betölteni a személyes dolgokat elpirosul minden a TV-n (tesztként rádugtam a monitort ott minden rendbe volt).
Kipróbáltam hogy egy vadi új bejelentkezőt létrehozva lépek be de akkoris minden piros.
Ötleteket várok
Köszi
Elküldve: 2003. 12. 02. 09:11
Hogyan lehetseges az, hogy a "display properties"-ben nem tudok valasztani a monitorok kozott? Ugyanis nem tudok kimeneti jel formatumot valasztani es fekete-feher a kep a TV-n, ha az NViewban bekapcsolom a TV-t. Ugy lattam itt a belinkelt kepeken, hogy ott lehet formatumot valasztani.
koszi
t.
Elküldve: 2003. 12. 02. 09:30
Elküldve: 2003. 12. 02. 11:56
Létezik a Saphire kártáyin kívűl 9600Pro-ban VIVO-s? :confused:
Az ASUS 9600XT-jén nincs véletlenül VIVO? Ha igen ez kb milyen árban beszerezhető, mert, akkor ezt kicseréltetem, mert nagyon gáz a TV kimenete!
nullLEGYETEK SZÍVESEK MINÉL HAMARABB VÁLASZOLNI HA TUDTOK, MERT HA TÚL SOKÁIG VAN NÁLAM EZ A SAPHIRE LEHET, HOGY UTÁNNA MÁR NEM TUDOM KICSERÉLTETNI! NE haragudjatok nem kiabálni akartam, de már lusta vagyok újra írni
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)
Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21
Elküldve: 2003. 12. 02. 19:35
idézet:
Ezt írta Qpack:
Szevasztok!
Létezik a Saphire kártáyin kívűl 9600Pro-ban VIVO-s? :confused:
Az ASUS 9600XT-jén nincs véletlenül VIVO? Ha igen ez kb milyen árban beszerezhető, mert, akkor ezt kicseréltetem, mert nagyon gáz a TV kimenete!
nullLEGYETEK SZÍVESEK MINÉL HAMARABB VÁLASZOLNI HA TUDTOK, MERT HA TÚL SOKÁIG VAN NÁLAM EZ A SAPHIRE LEHET, HOGY UTÁNNA MÁR NEM TUDOM KICSERÉLTETNI! NE haragudjatok nem kiabálni akartam, de már lusta vagyok újra írni[/quote]
Igen az asus VIVO és olyan 65 rugó körül mozog.
Elküldve: 2003. 12. 03. 06:57
idézet:
Ajaj, ez a topic kezd olyan mindenkibeírjaabaját/desenkisemválaszol topic lenni. Azért én még1* próbálkozom, biztosan találkozott már valaki ilyesmivel:
Hohó! Ide minden GURU!
Nekem is van hasonló problémám GF4 MX440-nel, nagyon jó lenne végre megoldani!
A sztori egyszerű, de érthetetlen:
- Ha TV-t használva állt föl a windows, és visszadugom csak monitorra, akkor utána a bootolás azon fázisánál amikor a VGA driver tölti be (azaz az üdvözöljük című kék ablak), eldobja a monitort.
Restart, F8, VGA mód, driver reinstall, és jó.
Egyéb infók:
- TVTool 8 nélkül még csak fel sem ismeri a rádugott tévét (gyári driver, detonator 40 és 45 sem).
- Ha monitorrol áll fel a WXP, akkor gyönyörűen lehet váltogatni moncsi és TV között, nem dobja el a monitort utána, nem lesz semmi baja a driver beállításainak.
Ez így azért nem jó, mert a nappaliban van csak TV, és szar dolog egy boot kedvéért átcipelni egy (amúgy beépített) 17" CRT-t.
Segítsetek nekünk!
[/quote]
Elküldve: 2003. 12. 03. 12:22
Többször olvasgatom a topicokat, ha problémám van meg is találom már leírva a megoldást, viszont a mostanira nem kaptam konkrét választ, hiába nyálazom a rengeteg hozzászólást (lehet, hogy csak rossz helyen kerestem).
Pontosan nem tudom, hogy melyik topicba lenne legjobb feltennem a kérdést, de megpróbálkozom itt, legfeljebb majd elküdtök egy jobb helyre... :confused:
(Összetett) probléma egyik jelensége a már többször emlegetett monitoron megy a film de a tvn semmi. Ennek megoldására már olvastam több választ is, melyek közt valaki említette, hogy így lehet megoldani a rálapolós technikát használó lejátszók tv-s kijelzését.
Ha fényképezni szeretnék egy filmet, a beszúrt kép szintén fekete. Igazság szerint kicsit pirosas, ahogy a tv-n is, szélesvásznúnál lehet főleg észrevenni...
Ha nem zárom be a lejátszót, hanem háttérben marad, felül egy bármilyen progi, amibe beszúrtam a képet, és ezt mozgatom, s arra a területre érek, ahol a háttérben a film van, akkor ott látszik, sőt, ha nincs megállítva a film, akkor mozog, tehát olyan, mintha mondjuk a word-ben játszaná le a filmet. Természetesen az elmentett doksi, avagy kép ugyanolyan sötét kép. Úgy gondolom ez összefügg a fennt leírt tv-s problémával.
A dolog fő érdekessége: telepítettem egy gépet, felraktam a drivereket, kódek csomagot, lejátszót, minden szép és jó volt, mind a két leírt dolog rendesen működött. Alaplapcsere, windóz újra, ugyanazok a driverek, progik fel újra. Most nem jó. Se tv, se filmfényképezés. (Ja, egyszerű alt prnscr-t használtam, s a régi állapotban tökéletesen működött). Meg lehetne oldani, hogy legalább a tvn menjen a filmlejátszás a valaki (bocsánat már nem emléxem a névre) által leírt módon, de én az előző állapotot szeretném visszavarázsolni, de fogalmam sincs végülis milyen különbség lehet a két telepítési állapot között. (Lehet, hogy csak ezt az overlay technikát kellene letiltani? Ezt sem tudom, hol lehet...)
Ebben kérek segítséget, előre is köszönettel:
Hófogó
ui.: Bocsánat a terjedelemért...
Elküldve: 2003. 12. 04. 16:07
Volt anno egy Geforce 256-om.
Működött rajta a tvout TvTool al ,aztán egyszer legyalultam a gépet és felraktam a legújabb v. TvTool -t. Onnantól kezdve feket-fehér volt a kép vagy teljesen nézhetetlen vagy nem is volt kép.Próbáltam kábelt/drivert/más verzióju TvToolt de nem az istennek se nem akart meni.
Végül kideritettem hogy az eredeti TvTool 5.2.2 verzióju volt.Kisebb erőfeszitések árán megtaláltam és kuncsiztam hozzá egy törést is...és láss csodát van kép ,színes és nézhető is !
Nem tom miért de csak ezzel az egy verzióval volt hajlandó működni a kártya.
Szerintem érdmes ilyet is kipróbálni ha valami nem stimm...
Mondjuk azóta volt egy Radeon 7500 + Radeon 9200 azzal semmi gond nincs ,rajta van az s-video/rca átalakitó + egy rca-scart kábel és tökéletesen műkxik minden.
Mondjuk nekem van a tv-n s-video is meg sima rgb/av meg minden földi jó (pedig csak egy 72-es sikképcsöves Orion tv
Kiterjesztett asztallal használom 1 gond van vele hogy a DivxPlayer igy nem jelenit meg képet de a MP meg a Radlight meg a többi az megy csak a Divx nem
Elküldve: 2003. 12. 05. 17:40
van 1 kis problémám
a SWAT cimü filmel
letöltöttem és monitoron tökéletes (picit csuszik a felirat de az más)
de ha kiteszem TV-re (16:9) akkor a kép állandoan ugrál ha van fölirat akkor normál wide ha nincs fölirat akkor meg állandoan kinagyitja jo torzan teljes képernyöre és csak akkor ugrik vissza ha jön a következö felirat de ez is késve történik
eddig 1 film sem probdukált ilyet
a monitoron tökéletes minden
és nagyon szeretném megnézni a filmet de igy nem tudom
hátha valaki találkozott már ilyen problémával
köszi
Bati
Elküldve: 2003. 12. 05. 18:25

Súgó
A téma zárva.