idézet:
Ezt írtm ÉN:
Hali
Adott: GF4TI4200 64MB 4xAGP Detonator 52.16 + sima semmi extra különleges funkcióval nem rendelkező TV
A probléma: Külön külön tökéletesen megy mind a 2 cuccos sőt még összedugva is DE a TV-re átküldött összes ablak és csak a windowsos felületen megkjelenített ablak (azaz játékok ok filmek ok ...ok) Piros! Mintha csak a pirosat lenne képes megjeleníteni de amint elndítok bármi filmet a film maga hibátlan de a lejátszó progi - legyen az bármi - kezelőfelölete piros. Mint mondtam csak a tv-n. Ha lehúzom a monitort és csak a tv-t hagyom és úgy bootolok be akkor ugye automatikusan jobb híjján a TV-vel indul a win. A szinek rendben vannak a kék az kék a zöld zöld és a sárga is sárga... igen egészen addig amíg bejelentkezek amikor elkezdi betölteni a személyes dolgokat elpirosul minden a TV-n (tesztként rádugtam a monitort ott minden rendbe volt).
Kipróbáltam hogy egy vadi új bejelentkezőt létrehozva lépek be de akkoris minden piros.
Ötleteket várok
Köszi[/quote]
![]()
TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2003. 12. 18. 16:53
Elküldve: 2003. 12. 18. 17:02
idézet:
Ezt írta Taranis:
Jelenleg TVOUT->SVideo->Scart->TV tehát az RCA-t kiiktattam.[/quote]
Iktasd vissza.
Elküldve: 2003. 12. 18. 18:10
Ismét felmerült az a problémám, hogy Win alatt NEM jön be a 2. monitor a beállításoknál, csak a sima. Tehát így nincs tv-out, nem is lehet kiterjeszteni a desktopot. Ötletek? Win XP, Det 53.03, Abit Gef4 4200.
Üdv!
Elküldve: 2003. 12. 18. 19:53
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Iktasd vissza.[/quote]
Jelenleg nincs olyan vezetékem itthon, ami Svideo RCA átalakításra alkalmas lenne
(1 van de azzal volt eddig rossz mivel az nem a R8500-hoz való volt)
Elküldve: 2003. 12. 19. 11:08
Szerintem az elején nagyon jónak indulhatott ez a topic, demostanra teljesen átláthatatlan, és értelmetlen. Ráadásul végigolvastam mind a négy oldalt, és így sem kaptam értékelhető választ
A problémám: 7 lyukú S-video kimenetem van a gépen, és szeretném hozzákötni a TV-hez, de úgy hogy a kép is színes legyen.
Kérésem lenne: Pontosan milyen ÁTALAKÍTÓk kellenek, és milyen KÁBELek?
Nagyon fontos lenne a segítség, előre is köszönöm!
Elküldve: 2003. 12. 19. 11:09
Szerintem az elején nagyon jónak indulhatott ez a topic, demostanra teljesen átláthatatlan, és értelmetlen. Ráadásul végigolvastam mind a négy oldalt, és így sem kaptam értékelhető választ
A problémám: 7 lyukú S-video kimenetem van a gépen, és szeretném hozzákötni a TV-hez, de úgy hogy a kép is színes legyen.
Kérésem lenne: Pontosan milyen ÁTALAKÍTÓk kellenek, és milyen KÁBELek?
Nagyon fontos lenne a segítség, előre is köszönöm!
Elküldve: 2003. 12. 19. 15:41
idézet:
Ezt írta donee:
Ráadásul végigolvastam mind a négy oldalt, és így sem kaptam értékelhető választ[/quote]
Akkor tanulj meg _alaposan_ olvasni.
idézet:
Kérésem lenne: Pontosan milyen ÁTALAKÍTÓk kellenek, és milyen KÁBELek?[/quote]
Bakker, meg hany millioszor irjam le, hogy ha a Radeon sima S-Video kabellel fekete-feher, akkor kompozit kimenetet kene hasznalni, ehhez kaptal adaptert a kartyahoz, abba beledugod az RCA-Scart kabelt, vagy RCA-RCA, aztan moge Scart adapter...
Ha nem, akkor ket oldallal ezelott beszurtam a Radeon labkiosztasat, aztan gyartasz hazilag kabelt, aminek az egyik vege Mini-DIN-7, masik RCA/Scart igenytol fuggoen...
Esetleg ha nincs kedved uj kabelt venni, akkor a meglevo S-Video kabelben kene osszekotni egy kondenzatorral (erteke tokmindegy) a fenyero, szin vezetekeket, igy kompozit jel lesz a vegeredmeny. (sok TV-ben nem kotik be a Scart szin labat, igy a fenyero-n var kompozitot)
Asszem mostantol automatikasan TG osztasba kezdek, ha valaki megegyszer meg meri kerdezni _ugyanezt_.
Es meg csodalkoznak rajta, hogy allandoan ideges vagyok...
[ 2003. december 19.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 19. 15:48
De igazad van ha valami érthetően le van írva, mégpedig le van akkor NEM HISZEM EL hogy nem lehet megtalálni.. mellesleg mi lenne ha nem lenne ez a topic kemény 1 perces google bányász is eredményt hozna...
Szal inkább tessék örülni nem lázongani
Üdv
Elküldve: 2003. 12. 20. 15:29
Nem sikerul a radeon 9500 ( 9700pro ) kartya kepet a TV-re kitennem. Egy masik gepen amibe R9100 van minden ok. SVIDEO kabel jo, TV fogad svideo jelet termeszetesen. ( ezen 7 polusu svideo van a kabel meg 4 polusu, de irtak korabban hogy ez nem szamit ) Mar ott lehet a bibi hogy a bootnal se kapcsol "TV" modba ugy mint a masik gepen. A megejelenito eszkozoknel a sziluett azt mutatja hogy nincs csatlakoztatva......
Szar a kartya tv kimenete ?
HELP :confused:
Elküldve: 2003. 12. 21. 11:25
Kicseréltettem a Saphire 9600Pro-t egy ASUS 9600XT-re...
Első tapasztalataim alapján minden tökéletes volt
A két próbálkozás közben a TV bementét próbálgattam és persze kihúztam a TV-ből az RCA kábelét...újraindítgatások, aztán a leírt jelenség..
Elkébzelhető hogy a hozzá adott progik segítségével sikerült vmi elállítanom rajta, avagy egyszerűen csak attól vmi károsodhatott benne, hogy bekapcsolt gépnél és TV-nél dugtam rá a TV-re RCA-t? (elsőre is így tettem és akkor gyönyörű képe volt...
Még driver újra rakással, progik leszedésével nem próbálkoztam, de egy másik winyón lévő XP-nél Catalist 3.9-nél detto ugyanez van...
[ 2003. december 21.: Qpack szerkesztette a hozzászólást ]
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)
Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21
Elküldve: 2003. 12. 22. 09:27
idézet:
Ezt írta Qpack:
......avagy egyszerűen csak attól vmi károsodhatott benne, hogy bekapcsolt gépnél és TV-nél dugtam rá a TV-re RCA-t? (elsőre is így tettem és akkor gyönyörű képe volt...) ........[/quote]
Naponta sokan mennek át pirosban. Csak minden harmadikat ütik el.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 12. 22. 10:57
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Naponta sokan mennek át pirosban. Csak minden harmadikat ütik el.[/quote]
És akkor mi van, ha gyárilag nem adnak hozzá RCA-RCA kábelt és pl az enyém szálszakadt emiatt önhibámon kívűl de sokkol a kártyát? Ezt nem lehet kivédeni..
Ha nincs külső jele, akkor elmegy gariba? :confused:
Már közben indítottam külön topicot lameXpert légyszíves írj oda, mert oda írtam még 1-2 plussz infót is...
Köszi!
[ 2003. december 22.: Qpack szerkesztette a hozzászólást ]
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)
Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21
Elküldve: 2003. 12. 22. 11:03
A problémám a következő:
Asus GF4800-at clone módban használom. A kép a TV-n enyhén el van fordulva (1-2 fok), mintha meg lenne döntve. Ha az nView-ban le- vagy feltolom a képernyőt, a ferde részbe mozdul.
Ha valaki tudja mi ennek az oka, kérem segítsen!
Előre is köszi!
Trexx
Elküldve: 2003. 12. 22. 12:43
A problémám a következő:
Asus GF4800-at clone módban használom. A kép a TV-n enyhén el van fordulva (1-2 fok), mintha meg lenne döntve. Ha az nView-ban le- vagy feltolom a képernyőt, a ferde részbe mozdul.
Ha valaki tudja mi ennek az oka, kérem segítsen!
Előre is köszi!
Trexx
Elküldve: 2003. 12. 22. 12:46
Nekem az a problemam, hogy frankon mukodott a tvkimenet amig CRT monitort hasznaltam. Aztan vettem most egy TFT-t es valamiert most nem kuld ki jelent a tvre. Pedig nem valtoztattam semmi beallitast...
Plz help
Formic
Elküldve: 2003. 12. 22. 13:05
Elküldve: 2003. 12. 22. 13:37
Összedugtam a tévével,azzal a céllal hogy fel vegyek valami jó klipet a tévéből. De miután feltelepítettem a szükséges drivert(mmc.8.8.) azzal a problémával szembesültem,hogy kép van,de nincs hang.(+nem találtam a programban semmilyen hanggal kapcsolatos beállítást)
Jól vannak pedig összedugva,és a hangerőszabályzó is maxra van állítva.
Kérlek segítsetek...
Elküldve: 2003. 12. 22. 16:56
Az overscan azért nem jó mert akkor meg túl sok minden lóg ki a képből.
9700PRO, Svideo kábel, W2k, cat 3.9, TV kimenet PAL-B, de NTSC-nél is ugyanez a helyzet.
[ 2003. december 22.: Exlepra szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 22. 17:14
Tv-n szeretnék filmet nézni a PC-ről egy Ati radeon 9700Pro kártyával. Csak egy kis rövid kábelt kaptam hozzá ami egy sárga rca anya csatira alakitja át a kártya tv csatlakozóját ezért RCA kábellel kötöttem össze a Tv-vel.
A kép jó csak egy-két széles fehér fátyolszerű csík vándorol fel alá a képen ami zavaró.
Mi okozhatja ezeket a csíkokat?
Ezen kívűl csak 50Hz-en megy a tv az Ati control panel szerint pedig a TV-m 100Hz-es. Composite kábelen lehet 100Hz es jelet továbbítani?
Előre is köszi a ötleteket, hozzászólásokat!
Elküldve: 2003. 12. 23. 01:18
Nem tudom tud e valaki segiteni.
Regi kis Asus Gf2 mx400-as videokartyat hasznalok, eddig Win98 alatt semmi gondom nem volt a TV kimenettel, most felraktam egy Xp-t, drivernek az uj nvidiat, de ugy tunik nem jol kezeli ezt a kartyat. Mindent vegigcsinaltam vele, clon mod stb, a Tv-n nem jon rendesen a kep, jon valami, de nagyon fut, ugyhogy igazan azt sem tudom megmondani mit ad ki.
Tudtok ajanlani olyan drivert ami Xp alatt rendesen tudna kezelni ezt a kartyat, vagy mi lehet a megoldas?
A beallitasoknal tenyleg mindent megcsinaltam amit kell, raktam mar fol tobbszor is.
Koszi :confused:

Súgó
A téma zárva.