Idézet: tlala - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 12:20
Sziasztok,
új gépet állítottam össze, kedvenc Matrox kártyámat ugye nem tudtam magammal hozni az AGP/PCI-E miatt.
A család filmet, DVD-t a számítógépről néz a TV-n, miközben én a galérián nyugodtan dolgoznék/neteznék a gépen. Ez remekül ment is a Matroxon, ahogy elindítottam a filmet, azonnal teljes képernyőn ment a TV kimeneten, gyönyörű minőségben.
Az új Asus EN8500GT SILENT/HTD/256M kártyán egyszerűen képtelen vagyok beállítani ugyanezt.
Csak én vagyok ilyen béna, vagy ez tényleg lehetetlen?
Tényleg csak ostoba klón meg hasonló módokon megoldható a filmnézés TV-n, ilyen ratyi minőségben? (S-video-n van összekötve, vagy csak az üres asztalt látom dual-view módban, vagy klón módban látható a film, de a monitoron is menni kell a filmnek.)
Köszi előre is minden segítséget.
szia, sajnos te is beleestél a 22-es csapdájába:
>>klikk<<
a Vista úgynevezett védett módú képmegjelenítésének köszönhetően (feltehetően, hogy ne próbálkozzanak HD-filmanyag lementésével íly módon az elvetemültebbek) egyszerüen kivették ezt az opciót a lehetőségek közül..

Vista alatt 100%, hogy egy driver sem támogatja, de ami a legdühítőbb, hogy az új driverek xp-alatt sem hajlandóak erre a funkcióra (vagy csak én nem akadtam még rá eddig..), pedig a hardver és a oprendszer is engedi ezt a lehetőséget.. :confused:
a csapda ott kezdődik, hogy az új VGA-dat csak új driverek támogatják, ill ha régebbi driverrel próbálkozol pl.: 84.21-es (ami még a régi control panelt használja) pedig az újabb játékokkal nem boldogul (textúrahibák, stb..), vagy kevésbé van optimalizálva egy 8-as szériás kártyára (sebességveszteség, akadozó kép, stb..)
két lehetőség van:
gyorsan eladod a karidat, és veszel ati-t (ők érdekes módon meg tudták oldani ezt a funkciót Vista alá is)
vagy vársz hátha egyik driverfrissítésbe mégiscsak beleteszik újra ezt az opciót..