HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 12:48

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 11:32

Üdv mindenkinek! :)

Remélem nem tartjátok túl nagy lustaságnak a részemről, hogy nem olvasom át az egy híján 39 oldalas topicot, így most inkább a tapasztaltabbaktól ill. azoktól, akik képben vannak a mostanság kapható TFT monitorokkal kapcsolatban kérnék tanácsot, hogy melyik TFT-t válasszam.
A következőek a követelmények:
  • 17 colos méret
  • 1280x1024-es felbontás
  • DVI bemenet
  • hangszóró nem kell rá! :)
  • elsősorban internetezésre, fejlesztésre, grafikára lesz
  • de egyszer-egyszer szeretnék valami FPS-el is játszani, neten, tehát a viszonylag megfelelő válaszidő is fontos lehet
  • az alkalmazásból következik, hogy szép képe legyen, bár ez relatív ugye :)
  • ára max. 120-130 nettó legyen
  • ne legyen rajta pixelhiba :)
A válaszokat/tanácsokat kösözönöm! Elég, ha gyártót/típust írtok a potenciális monitorokhoz, keresni azt tudok azért.  :cool:

Bence

Pixelhiba gyártási technológiából adódik, szinte minden panelen vannak subpixel hibák, csak legfeljebb soha nem veszed észre őket. De mivel EU miatt itthon is mindenki átáll az ISO szabványra, csak speckó esetekben fognak visszavenni pixelhibás moncsikat (raszterozás, egy raszteren belül ennyi szines, ennyi halott ilyen távolságban egymástól stb).

#1162 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 13:42

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 13:29

bbence: Hát, az elvárásaidból látszik is, hogy nem olvastad el ezeket az oldalakat... Minden szempontból nagyon jót akarsz, és még olcsó is legyen... Ennyi pénzért inkább csak egy TN paneleset fogsz szerintem kapni, ami gyors, de a képminőséggel kapcsolatban tényleg fontos szó lesz a "relatív". (Legalábbis, ha igazán kifinomult a szemed - ami grafikával foglalkozóként lehetséges.)

Én azt hittem, hogy a 120-130 ezer nettó nem olyan olcsó, de ezek szerint rosszul kalkuláltam. :)
Akkor ha nem vesszük most egy pillanatra az árat, akkor melyik az a TFT, ami megfelel a feltételeknek?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1163 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 13:43

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 13:48

Pixelhiba gyártási technológiából adódik, szinte minden panelen vannak subpixel hibák, csak legfeljebb soha nem veszed észre őket. De mivel EU miatt itthon is mindenki átáll az ISO szabványra, csak speckó esetekben fognak visszavenni pixelhibás moncsikat (raszterozás, egy raszteren belül ennyi szines, ennyi halott ilyen távolságban egymástól stb).

Akkor majd próbálok olyan nagykert/kiskert keríteni, ahol cserélnek, vagy ki lehet próbálni előre, bár úgy tudom később is előjöhetnek ezek a pixelhibák, vagy nem így van?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1164 Felhasználó inaktív   Fzoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 14:12

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 14:42

Én azt hittem, hogy a 120-130 ezer nettó nem olyan olcsó, de ezek szerint rosszul kalkuláltam. :)

Victor barátunk szerintem bruttónak értette...

124e nettóért kaphatsz egy Samsung 173P-t (PVA, 178/178 fok, 25ms. DVI, pivot)
Skizofrén vagyok, de velem ellentétben én ezt vállalom.

#1165 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 14:45

Idézet: Fzoli - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 15:12

Persze nagy játékélményre ne számíts vele :D

#1166 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 14:50

Akkor ezek szerint már három fajta 172X van. Kérdés hogy itthon melyiket árulják :think:
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#1167 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 15:35

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 22:42

Ezt honnan vetted? Nagyon szomorú lenne!

Idézet a THG - től : (EIZO)
Meglepetés! Bár tudjuk, hogy a monitor 24 bites, de meg mernénk esküdni rá, hogy csak 18 bites, annyira villódzik. A „dithering” használata egyértelmû. Amikor rákérdeztünk erre az Eizo-nál, õk megerõsítették, hogy tényleg használják ezt a technikát. Úgy tûnik, hogy a marketing most visszájára fordult, hisz a dithering elég rossz eredményt hozott ez esetben. Mindennek tetejébe a késés is borzasztó filmnézés közben. Meglátjuk, hogy a Philips 200P4 képes-e gyõzni ott, ahol az Eizo L885 elbukott.

(Philips)
Néhányan messiásként várták a 200P4-et, de sajnos nekik várniuk kell még, hisz ez a monitor NEM az, amelyik tökéletesen meg tudja jeleníteni a folyamatos mozgást. Bár sokkal jobb, mint az Eizo L885, akármelyik Hydis, Au Optronics, vagy LG-Philips 16 ms-os TN+Film panel jobb képet ad ebbõl a szempontból.

A legfontosabb különbség az L885-höz képest, hogy míg ott a késés miatt mosódik el a kép, itt inkább remeg és akadozik, mintha a folyamatos mozgást mesterségesen lelassították volna. Ennek semmi köze a grafikus kártyához, vagy a processzorhoz, hisz sok konfigurációban kipróbáltuk, az alaptól egészen az erõmûig, de semmi nem segített.

Ugyanaz a paradox helyzet, mint az Eizo monitoránál. A reakcióidõ elvileg igen alacsony és a monitor 24 bites. Sajnos a látószögön kívül, ami tényleg nagy, a renderelés minõsége a legrosszabb TN monitorokéval vetekszik. A késés elképesztõ, a gyorsan, vagy nagyon lassan mozgó karakterek szellemképesek és a kép úgy remeg, mint egy 18 bites panelen. A magyarázat ugyanaz, mint az Eizo L885-nél: bár színcsatornánként valóban 8 bitet használ a panel, ditheringgel ezt 10-re nyomja fel. Elvileg ez simábbá teszi a képeket, ami bár fényképeknél segít, a filmeknél katasztrofális eredménnyel jár, mivel a kép villog és remeg, még ha távolról is nézzük.

Tényleg szomorú , de ez van !
Gazdaságos szemek by AOC

#1168 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 15:59

Úgy látszik még várni kell az igazán jó képet nyújtó alacsony reakcióidejű monitorokra..  :(

#1169 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:45

Idézet: Fzoli - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 13:12

Inkább úgy értettem, hogy ami jó is, és gyors is, az a 19"-es és afölötti kategóriában van (193P [20ms PVA], ill. az IPS/S-IPS-es 20-21"-esek [16ms].)

Ami számításba jöhetne még, az az Eizo L567 (17" S-IPS), ez nagyszerű grafikára, és - a megadott sok ms ellenére - nem sok utánhúzása van, játékra, fimre is elég jó. (Az MVA/PVA-knak egyfajta hosszanti utánhúzásuk van [amit nem számolnak bele a megadott ms-be], ennek ilyen nincs.) Csak hát az ára: ~160+fa.

#1170 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 19:00

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 14:35

Idézet a THG - től : (EIZO)
Meglepetés! Bár tudjuk, hogy a monitor 24 bites, de meg mernénk esküdni rá, hogy csak 18 bites, annyira villódzik. A „dithering” használata egyértelmû. Amikor rákérdeztünk erre az Eizo-nál, õk megerõsítették, hogy tényleg használják ezt a technikát. Úgy tûnik, hogy a marketing most visszájára fordult, hisz a dithering elég rossz eredményt hozott ez esetben. Mindennek tetejébe a késés is borzasztó filmnézés közben. Meglátjuk, hogy a Philips 200P4 képes-e gyõzni ott, ahol az Eizo L885 elbukott.

(Philips)
Néhányan messiásként várták a 200P4-et, de sajnos nekik várniuk kell még, hisz ez a monitor NEM az, amelyik tökéletesen meg tudja jeleníteni a folyamatos mozgást. Bár sokkal jobb, mint az Eizo L885, akármelyik Hydis, Au Optronics, vagy LG-Philips 16 ms-os TN+Film panel jobb képet ad ebbõl a szempontból.

A legfontosabb különbség az L885-höz képest, hogy míg ott a késés miatt mosódik el a kép, itt inkább remeg és akadozik, mintha a folyamatos mozgást mesterségesen lelassították volna. Ennek semmi köze a grafikus kártyához, vagy a processzorhoz, hisz sok konfigurációban kipróbáltuk, az alaptól egészen az erõmûig, de semmi nem segített.

Ugyanaz a paradox helyzet, mint az Eizo monitoránál. A reakcióidõ elvileg igen alacsony és a monitor 24 bites. Sajnos a látószögön kívül, ami tényleg nagy, a renderelés minõsége a legrosszabb TN monitorokéval vetekszik. A késés elképesztõ, a gyorsan, vagy nagyon lassan mozgó karakterek szellemképesek és a kép úgy remeg, mint egy 18 bites panelen. A magyarázat ugyanaz, mint az Eizo L885-nél: bár színcsatornánként valóban 8 bitet használ a panel, ditheringgel ezt 10-re nyomja fel. Elvileg ez simábbá teszi a képeket, ami bár fényképeknél segít, a filmeknél katasztrofális eredménnyel jár, mivel a kép villog és remeg, még ha távolról is nézzük.

Tényleg szomorú , de ez van !

Ja, ez nem az a bizonyos pepitás villodzás! Ez egy véletlenszerűen "bizsergő" (pixelenként, nem csoportosan, mint a régi 15"-ösöknél) dither. És nem 18bit->24bit szimulációt csinál, hanem 24bit->30bit, tehát itt az intenzitás-különbségek (a dither állapotai között) a másik 1/4-e (8bit vs. 6bit).

Nem láttam még a cikkben említett L885-öt, de pl. az enyém is csinálja ezt a 24bit->30bit témát, és ezen csak akkor látom, ha 5cm-ről nézem nagyítóval, és akkor is csak a sötétebb részeken, úgy, hogy keresnem kell. Most pl. sehol sem látok ilyet a képen (még 2cm-ről sem). Másszóval egyátalán nem látni rajta, és csak az előnyére válik. Inkább meglepően nyugodt a kép. Szóval ez legyen a legnagyobb gond a 16ms-es S-IPS-ekkel, akkor jöhetnek! ;)

Itt mégegyszer megjegyzem, hogy az Eizo L885 nem S-IPS panelos, hanem ASV, ami a Sharp-féle MVA. Talán emiatt látszik a dither (talán lassítva csinálják ezen, vagy nem tudom).

UPD: Itt egy másik Sharp ASV-s monitor esetén is beszámolnak a pixel-táncról:
http://www4.tomshard...326/lcd-06.html (gondolom, a magyar oldalon is megtalálható, most nem keresem)

Szóval úgy tűnik, itt a Sharp szúrt el valamit. S-IPS-es Eizo esetén (az összes szimulált 30 bites, incl. pro grafikai széria) még senkitől sem hallottam panaszt erre.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 26. 19:45 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 21:14

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 20:00

Szóval ez legyen a legnagyobb gond a 16ms-es S-IPS-ekkel, akkor jöhetnek! ;)

Szóval úgy tűnik, itt a Sharp szúrt el valamit. S-IPS-es Eizo esetén (az összes szimulált 30 bites, incl. pro grafikai széria) még senkitől sem hallottam panaszt erre.

Nekem a leírás alapján nem az jött le , hogy ez kis semmiség lenne....

Az s-ips - es panaszmentes tft - k nem a szokásos 25 ms - osok ?
Nem lehet hogy 16 ms - osok sokkal rosszabbak ? Én így értelmezem.
Gazdaságos szemek by AOC

#1172 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 23:00

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 20:14

Nekem a leírás alapján nem az jött le , hogy ez kis semmiség lenne....

Az s-ips - es panaszmentes tft - k nem a szokásos 25 ms - osok ?
Nem lehet hogy 16 ms - osok sokkal rosszabbak ? Én így értelmezem.

Igaz, amit írtam, az a >25ms-es S-IPS-ekre vonatkozik. De nem igazán tudom elképzelni, hogy egy kis sebességnövelés kedvéért annyira lerontanák a képminőséget.

És 2 ok miatt amúgy is sokkal kevésbé szabad itt látszódnia a dithernek:
- véletlenszerű vs. szabályos pepita (a szabályosat jobban látja a szem, főleg, ha (látszólag) együtt úszik a lassan haladó testekkel)
- 1/256 intenzitás érték változás, 1/64 helyett: azaz 1/4 intenzitás-különbség a másikhoz képest (kb. negyed annyira látható)

A kettő együtt azt eredményezi, hogy nem lehet egy lapon emlegetni a kettőt. Hülyeség azt állítani, hogy ez ugyanannyira látszik, mint a TN-ek papitázása. Azt lehetne még elképzelni, hogy a 16ms-esek már nem 24 bitesek, hanem 18, mint a TN-ek, de ezt nem hiszem. Majd hiszem, ha látom (ebben az esetben tényleg ez a jó módszer).

Egyébként én láttam már pepitázó 25ms-es TN-t is (egy Samsung volt, de nem tudom már, melyik), szóval nem feltétlenül függ össze a 20ms-es, vagy az alatti reagálási idővel.

Szóval, szerintem itt (mint már annyiszor) a THG erős túlzásokba esik, és nagyon úgy tűnik kimondottan le akarja húzni  a cikkben szerepeltetett monitorokat... Sőt, magát az S-IPS-t. (Olyannyira, hogy S-IPS-ként állít be egy ASV-s paneles típust is.) Én itt valami anyagias ügyet sejtek a háttérben.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 26. 23:15 -kor

#1173 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 07:03

Victor!
Most olvastam a valaszodat a ~betuzizegesre~ koszi!
Minden automatan van,nem is nyultam a kezi beallitashoz,
mert eddig mindig sz*rabb lett a kep,ha elkezdtem babralni...
A lenyeg az,hogy nem garis problema! :respect:  :cool:
Forumlako

#1174 Felhasználó inaktív   fullpull 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:43

:eek: jojózik a szemem a topik végigolvasásától  ;)
Jelenleg egy Acer V771 17"analóg monitorom 1, munkahelyem után
otthon kezdem a netet, és az America'sArmy-t (FPS), fáj a fejem
a gépelőtt töltött időtől  :cool: TFT-LCD fogok venni, e miatt:
Acer 1721,1731 vagy LG L1910B, Samsung173P gondoltam és írtatok eddig....
Asus Geforce4Ti-momon van (Dsub). Ardiánál már vásároltam
hangfalrendszer ismerem Őket, Acernél van céges lehetőségem
-sarc vásárolni, fentiek figy. vételével melyik lenne jó választás?
Nem akarok a TN+film,S-IPS,PVA panelek techikai adataiközt elveszni ;)
Office XP, film, FPS-re kellene ajánljatok sorrendet az árakat +nézem
magam. Érdemi hozzászólásotokban bízva: Kössz  :D   

#1175 Felhasználó inaktív   fullpull 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:27

Idézet: fullpull - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 11:43

Acer 1721,1731 vagy LG L1910B, Samsung173P gondoltam és írtatok eddig.... Asus Geforce4Ti-momon van (Dsub).

Az elöbb DVI-D csatlakozót akartam irni bocs (Asus Geforce4Ti-nál)
ACER1721 (TN+film) megküldtem egy teljesképernyős Kate Ryen videoval és
az 5.elem AVI-val, simán vitte maszatolás nélkül, bár a gyorsan
mozgó alakok körül mindha aora(felhősköd) suhant volna 1.5mm
szélességben, igaz most láttam elősször TFT-n filmet és az analóg
Dsub -ot használtam. éles szögből mindha becsillogásra érzékeny lenne.
Az FPS nem tudtam kiprobálni prg. hiányában aki igen irjon létszi!
Az Acer 1721m és hm ill. 1731-nél már van segéd fény (4db).....
Mire valo nem vagyok tájékozott... :think: 

Szerkesztette: fullpull 2004. 05. 28. 11:32 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 18:25

Gondolom ez itt már ezerszer kibeszélt téma, de elég hosszú a topic és elég nehéz keresni benne szóval kérlek ne sajnáljatok egy gyors választ.

Ha veszek egy 17"os TFT monitort azt használhatom 1024x768as felbontással? Úgy tudom ezekhet 1280x1024 az ajánlott, de miben lesz rosszabb, ha nem azon használom?

A másik, hogy ha 90%-ban netezésre és AutoCAD rajzolásra használnám és szeretném, hogy a fimek is élvezhetőek legyenek (a fekete az fekete legyen és ne legyen utánhúzás), akkor melyik paneltipust ajánljátok? Esetleg konkrét monitort?

Köszi!
Rozsó

#1177 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 19:17

Ma délután hozták meg a Samsung 172X-et.
Eddig pixelhibamentes!
:cool:

Nagyon szép nyugodt képe van, elég sok az állítási lehetőség, kiállta a Far Cry tesztet is.

Eddig meg vagyok elégedve vele, bár még csak pár órát nyűttem...
:D
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1178 Felhasználó inaktív   duracell89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 19:50

helllllllllllllllllllllo
most készülök venni egy samsung 152x tft-t!
amire kell.játék, net, film
a vászidő elég jónak tűnik (<16ms)
tapasztalatok?
vélemény?
hol vegyem? (hitelre)
[ Abit AV8 3rd-eye]-[ AMD Athlon64 3000+@3800+ s939 ]-[ Kingmax Hardcore 512mb 500mhz@582mhz ]-[ Tyan Tachyon Radeon 9800pro@xt 128MB DDR + Arctic Cooling VGA Silencer ]-[ Samsung 80GB 7200rpm PATA ]-[ WD Caviar 1200JB 120gb 7200rpm PATA ]-[ Samsung CD-RW 52*24*52 ]

#1179 Felhasználó inaktív   Szelim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 20:12

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 18:17

Ma délután hozták meg a Samsung 172X-et.
Eddig pixelhibamentes!
:cool:

Nagyon szép nyugodt képe van, elég sok az állítási lehetőség, kiállta a Far Cry tesztet is.

Eddig meg vagyok elégedve vele, bár még csak pár órát nyűttem...
:D

Üdv a TFT-seknek!:)

Rég jártam erre, de gondoltam beugrok beszámolni, hogy szuperál a novemberi monitorom. Ugyebár Fujitsu-Siemens S17. November óta gyakorlatilag gond nélkül megy naponta több órát is. Pixelhiba eddig nincs, ne is legyen. A képélessége a munkahelyi monitoromat (Samsung 755DFX) péppé veri, ráadásul az alacsony válaszidőnek -meg a tegnap beszerelt 9800Pro-nak- köszönhetően a FarCry és a hasonló FPS-ek is villámgyorsan gyönyörűen futnak.:)
Akinek van módja 145 ezret költeni monitorra csak ajánlani tudom az eddigiek alapján.

Üdv mindenkinek.
Na azé'...

#1180 Felhasználó inaktív   duracell89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 21:21

szelim: úgy tudom,h az 172x ugyan az mint az 152x,csak 17 colos?
ha igen akkor légyszi írd meg a tapasztalataidat, és hogy hol vetted és mennyiért?
a válaszokat előre is kösz
[ Abit AV8 3rd-eye]-[ AMD Athlon64 3000+@3800+ s939 ]-[ Kingmax Hardcore 512mb 500mhz@582mhz ]-[ Tyan Tachyon Radeon 9800pro@xt 128MB DDR + Arctic Cooling VGA Silencer ]-[ Samsung 80GB 7200rpm PATA ]-[ WD Caviar 1200JB 120gb 7200rpm PATA ]-[ Samsung CD-RW 52*24*52 ]

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.