HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 20:23

Nem csoda, hogy nem birod mode2-on a 80-as fenyerot.
Ugy nekem is kib*szna a szememet a forum, hiaba hasznalom a militarista skint.

Mode3 sokkal egyenletesebb szurkeskalat biztosit, Mode2 nagyon eltolja vilagos iranyban.
Szinekkel meg nem jatszottam.

nah áttettem mode3-ba és felraktam 60ra a fényerőt.. a 80 még így is sok nekem :)
Szavaz a hejesirók pártyára!

#2262 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 02:44

sziasztok
2monitort nézeget már egy ideje
Samsung 173P és 710T
melyiket inkább? 25ms vs 12ms-t írnak, de ebből mi igaz, azt nem tudom. szal játékra is lenne, és nem kéne az utánhúzás. melyiknek kisebb végül is?
amúgy nagyjából egyező paraméterekkel rendelkeznek
köszi

#2263 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:09

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 20:30

nah áttettem mode3-ba és felraktam 60ra a fényerőt.. a 80 még így is sok nekem :)

Szia MyCroft!

Nekem is 710T-m van. Mode3, 60 bright, 60 cont, mindhárom szín 60-on customnál. De szerintem az 50 all és a 60 all között nem látni külömbséget.

#2264 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:24

Idézet: GeeKay - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 3:44

sziasztok
2monitort nézeget már egy ideje
Samsung 173P és 710T
melyiket inkább? 25ms vs 12ms-t írnak, de ebből mi igaz, azt nem tudom. szal játékra is lenne, és nem kéne az utánhúzás. melyiknek kisebb végül is?
amúgy nagyjából egyező paraméterekkel rendelkeznek
köszi

Szia GeeKay!

Szerintem inkább a 710T a jobb vétel. Mindkét moncsinak 16.2 Mil. a színe. Tehát a 12 és 25 ms válaszidő nem valós egyiknél sem. De az arányok akkor is megmaradnak. Tehát gyorsabb a 710T.
A fényerőben a 710T a jobb. (300 vs 270) Kontraszt arányban a 173P (600:1 vs 700:1) Látószögben a 173P a jobb. (160° / 160° vs. 178°/178°) Az alapján dönts, hogy mire kell alapvetően. Ha játszol, akkor szerintem mindenképpen a 710T a nyerő.
Bye!

#2265 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:33

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 9:15

Catalistaror 4.9 van fent, most éppen megint dvi-n megy a monitor, de ha hozzányúlok a catalisator beállításaihoz, azonnal nem lesz dvi-n kép csak az analogon, ezért van most bedugva mindkét kábel a pc-be és a monitorba is. Előbbutóbb szeretném a d-subot áthelyezni egy másik gépbe, de amíg nem biztonságos,addig nem. Ami érdekes, hogy a beállításoknál a megjelenítő eszköznél az fpd-t nem érzékeli.

Szia TOZO!

Valszeg nem számít, de én a 4.10-es catat használom. Ha nem megy rendesen csak DVI-n a moncsi, akkor szerintem vidd vissza! Nekem is szar volt az első 710T-nek a DVI csatija. Csak analógon volt hajlandó működni. Egyből cserélték szó nélkül.

#2266 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 09:30

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 4:09

Szia MyCroft!

Nekem is 710T-m van. Mode3, 60 bright, 60 cont, mindhárom szín 60-on customnál. De szerintem az 50 all és a 60 all között nem látni külömbséget.

Köszönöm.. próba :)

#2267 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:17

Itthon a technika. :D
Nagy az öröm a családban.
Anyu is látja a különbséget.
:p  :p  :p

Már tudom, hogy miről beszéltek, mikor az utánhúzást emlegetitek.
Első egérrángatásomra észrevettem, de a másodiknál már megszoktam.
Aztán szerintem vagy teljesen hozzászoktam, vagy a moncsi saját meghajtóprogijának telepítése segített, de hiába keresem. :) Na jó most, hogy leírtam úgy gondoltam kipróbálom megint. Szóval ha skubizom, mint kaméleon és ügyesen előcsalogatom, akkor valami olyat tapasztalok, mintha a tűéles (TFT- hez méltó) kép/kurzor crt- sen körvonalazódik. A kurzor tehát nem üstökös csóvát húz magaután. Sőt, semmit! Egyszerűen csak kvázi normálissá alakul pixelesből, míg húzom.

Mindjárt megpróbálom UT 2000- rel. Tegnapelőtt elkértem a haveromtól, mert ez még elfut az én konfigomon is.

De amit nyertem ezzel a monitorral a régihez képest...

Mikor kiderült, hogy elgondolkodhatok egy TFT vásárláson, akkor a haver elkérte a 17"- os crt- met, mert megvenné. De addig ideadta az övét. Aztán nála maradt az enyém, én meg csak most vettem újat. Hát az az ideiglenes cucc annyira gáz volt, hogy már el sem lehetett olvasni az apróbb betűket.
És akkor tegnap beizzítottam a 173P- t.
Legszívesebben adnék egy puszit a képernyőének, de annak nem örülne. :)

173P egy 25 ms- os cucc, de mégis csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy aki teheti az lépjen át a laposabb dimenzióba!

Nem lepődtem meg, mert képen már láttam, de élőben még szebb ez a darab. Jó ránézni. Bordót szerettem volna. De gondolom, mivel nem nagy rá a kereslet,  nem nagyon kapható sehol. Ettől függetlenül el vagyok ragadtatva tőle.

Szempont lehet viszont egyeseknek, akik szerettek a katódsugaras megjelenítőjükre CD- t, kávét, szendvicset pakolni, azoknak fejleszteniük kell a kézügyességüket, ha váltanak.

Ja, és vidékről utaztam a vásárlás helyszínére, ezért odaszóltam, hogy ellenőrizzék le a pixelhibákat előre, mert nem szeretnék vonatozgatni. Azt mondták amúgy is megteszik mindegyikkel.
Hát nincs is probléma. Elsőre hibátlan. Vagy csak még nem vettem észre. Ha viszont eddig nem zavart...

Köszönöm mindannyiotoknak a segítséget! :respect:
Sikerült megtalálnom a nekem valót.

Ha érdekel még valakit egyéb konkrétum 173P- vel kapcsolatban, most már én is segíthetek.
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2268 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:52

Nah azt hiszem megszoktam :D
Tegnap még fura volt egy kicsit, de most már mintha ősidők óta ismernénk egymást ;)
Kapásból át is rendeztem az asztalom tegnap este.. mert TFT mégiscsak full szemből illik nézni, a crt meg itt volt a bal sarokban, mert az csak ott fért el, nade ővékonyság már itt figyel előttem :)
Én is beleszerettem asszem, TETSZIK :)
Ami még kicsit zavar,hogy pl itt is az oldal tetjén van az a kis scrollozos news vagy mi.. na az vibrál.
Ellenben játék alatt még semmi bajom nem volt vele, bár NFSU2-vel akarom megnyúzni egy kicsit, csak az egyik khm.. gyári cd rossz volt :D, de hétfőn visszaviszem "gariba" :D

És ami miatt most nagyon virul a fejem, hogy van egy kis linuxos gép itt az asztal alatt, amire épp most kerülne új debian és ha a régi moncsim lenne, akkor dughatnám át a kábelt meg srb stb, de most.. csak rádugom az analógot, megnyomok egy gombot és látom is a másik gép képét :) És miközben telepít, nem kell malmoznom, csak egy gombnyomás és újra itt vagyok.

So.. I LOVE THIS GAME :D

#2269 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:50

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 12:52

...itt is az oldal tetjén van az a kis scrollozos news vagy mi.. na az vibrál....

Hi!
Az a nálam is vibrál (100HZ CRT ), azt nem a moncsi csinálja, hanem  olyan az animáció, csak eddig esetleg nem vetted észre ,mert CRT-n az egész képhez képest nem olyan feltűnő :)

#2270 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 15:26

Sziasztok!
Szerintetek sulinetben mit érdemes venni? Csak mert egyik jó nagy boltban most a 17-es fujitsu-siemens monitor 73k bruttó, ami elég jó... Amit lehet róla tudni, hogy 14ms-os, és nincs rajta dvi. Ez nagy hátrány? Mondjuk ennyi pénzért... Szóval várnék ötleteket, vagy beszéljetek rá/le erre a monitorra  :cool:

üdv
fishi

#2271 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 16:09

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 12:17

Szempont lehet viszont egyeseknek, akik szerettek a katódsugaras megjelenítőjükre CD- t, kávét, szendvicset pakolni, azoknak fejleszteniük kell a kézügyességüket, ha váltanak.

Na igen, nekem is feltunt, hogy az esti vacsorazaskor nem tudom a cordless billzetet a monitor tetejere pakolni (az az alapertelmezett helye, ha nem az asztalon/olemben van), hogy elferjen a vagodeszka az asztalon TV nezes/videozas kozben.

Egyebkent volt itt a family, tetszik nekik a moncsi, vittek is volna a komplett gepet, de sajnos ugy tunik, hibas a vadiuj VGA kartya, allandoan fagy 3D-ben. Igy majd megint jonnek, ha minden rendben lesz.

Sebaj, legalabb meg par napig nalam allomasozik a 910T :)

#2272 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 17:46

Idézet: fishi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 16:26

Sziasztok!
Szerintetek sulinetben mit érdemes venni? Csak mert egyik jó nagy boltban most a 17-es fujitsu-siemens monitor 73k bruttó, ami elég jó... Amit lehet róla tudni, hogy 14ms-os, és nincs rajta dvi. Ez nagy hátrány? Mondjuk ennyi pénzért... Szóval várnék ötleteket, vagy beszéljetek rá/le erre a monitorra  :cool:

üdv
fishi

A válaszidő rendben lenne, de azért még pár dolgot meg kéne tudakolni.
Fényerő, kontraszt arány, látószög.
Amúgy a DVI elég nagy hátrány sztem.. analógon nem vmi szép a kép, ahogy én tapasztaltam.. pl a fektete nagyon zajos volt.

#2273 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 18:27

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 16:46

A válaszidő rendben lenne, de azért még pár dolgot meg kéne tudakolni.
Fényerő, kontraszt arány, látószög.
Amúgy a DVI elég nagy hátrány sztem.. analógon nem vmi szép a kép, ahogy én tapasztaltam.. pl a fektete nagyon zajos volt.

Üdv!

Még annyit tudok, hogy:
fényerő: 350cd/m2
kontraszt 350:1
látószög: függőleges 120, vízszintes 160 fok

Ezek nem tudom mennyire átlagosak, láttam már más értékeket is, de rohadtul nem értek hozzá:)

A lényeg, hogy sulinetben szeretnék, és hogy olcsón, mert sok zsé nincs a dologra, max 85 környékéig mehetnék el, de ez a 73 teccik, de gyanítom 80k körül nincs még dvi-s. Szerinted ezek alapján megéri?

kössz
fishi

#2274 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 18:40

Idézet: fishi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 19:27

Üdv!

Még annyit tudok, hogy:
fényerő: 350cd/m2
kontraszt 350:1
látószög: függőleges 120, vízszintes 160 fok

Ezek nem tudom mennyire átlagosak, láttam már más értékeket is, de rohadtul nem értek hozzá:)

A lényeg, hogy sulinetben szeretnék, és hogy olcsón, mert sok zsé nincs a dologra, max 85 környékéig mehetnék el, de ez a 73 teccik, de gyanítom 80k körül nincs még dvi-s. Szerinted ezek alapján megéri?

kössz
fishi

A fényerő jónak tűnik.. a kontraszt arány már nem annyira, ha abból indulok ki, hogy egy 710Tnél 600:1.
Látószög.. ezzel én úgy vagyok, hogy szemből nézem :D De a vízszintes 160 nem rossz.

Az tény, hogy 80 körül nem lesz DVI-s..
Nem tudom.. meg kell nézned működés közben, aztán ha jó képe van, akkor miért ne?

#2275 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 18:53

Kössz, igazad van, előbb megnézem, majd utána döntök:)
Lehetnének akármilyen jó adatai, ha közben tök rossz a képe, vagy fordítva  :D

üdv
fishi

#2276 Felhasználó inaktív   vismaior 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:39

Sziasztok!

Nagyon közel állok hozzá lélekben, hogy vegyek egy Samsung SyncMaster 243T-t.
Van bárkinek gyakorlati tapasztalata az adott TFTvel?
Esetleg van ötlet, hogy hol tekinthetném meg, mielőtt végleg rászánom magam a megvételére?

Azért is hálás lennék, ha netalán valakinek lenne egy remek ötlete hogyan sporolhatnám meg az ÁFÁt (vagy legalább egy részét).

#2277 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:11

Idézet: vismaior - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:39

Sziasztok!

Nagyon közel állok hozzá lélekben, hogy vegyek egy Samsung SyncMaster 243T-t.
Van bárkinek gyakorlati tapasztalata az adott TFTvel?
Esetleg van ötlet, hogy hol tekinthetném meg, mielőtt végleg rászánom magam a megvételére?

Azért is hálás lennék, ha netalán valakinek lenne egy remek ötlete hogyan sporolhatnám meg az ÁFÁt (vagy legalább egy részét).

Megnézni a samsung bemutatótermében talán lehet, asszem az oktogon környékén van(valaki pontosítson), de ha ott nincs, akkor nemhiszem, hogy máshol tartanak félmillás moncsikat raktáron.

#2278 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:39

Idézet: fishi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 16:26

Sziasztok!

üdv
fishi

Nos, ilyenem van. Tapasztalatok: A fekete nem fekete, sötétban négy oldalról bevilágít a háttérvilágítás. Pixelhibája nincs, színei amúgy szépek, képe 70 hz-en éles.

Ár-érték aránya szvsz jó. Utánhúzást én nem tapasztaltam, igaz vak vagyok az ilyen dolgokhoz...

üdv

#2279 Felhasználó inaktív   adam526 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:15

Hello
Végigolvastam a fórumot, és engem a Samsung 910t érdekelne:
Akkor végölis az 16, 7 millió szín, no dithering - mert azért ennyi pént nem adnék ki 262k-s monitorra
Akinek van, esetleg többnapos/hetes/hónapos tapasztalat - tudom, hogy minden szép rajta, a képe is:), de egyetlene gyenge pontja azért van, a válaszideje???
Már nem tudom, hogy mit higgyek, mert itt-ott mást írnak, mondjuk erről a monitorról nagy részben csak jó olvasta, a többiről nem.
Én nem vagyok gamefüggő, de filmezésre nagyon sokat használnám
Ahhoz meg állítólag mindegy a válaszidő, ami nem értek, mert ott is mozgás van, ua mint a game
Mondjuk egy tesztet esetleg valaki:
-film: :tv:  vmi gyors akció, mondjuk Mátrix(annál gyorsabb mozgást még nem igazán láttam egyik filmben sem:))
-Game: :lame:  Pl: Nfsu2, Street Legal Redline, Flaout, Max Payne 2, vagy vmi hasonló
kb ezek a fontos szempontok nekem

-Ha még esetleg vki tud vmi az LG 1915S-ről, azt szívesen hallgatom

-A segítséget előre is köszi

-Legalább megvolt az első beírásom a fórumba :banana: :lame:

#2280 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:33

NFSU2 nem tunt rossznak rajta.
Mentem 2 kort, aztan annyi eleg volt a jatekbol :)

Filmnezeskor ha hirtelen nagy fenyero valtas van, akkor picit elkeni a kepet, latni, ahogy folyamatosan sotetul, atusztatva az elozo kepkockat a kovetkezobe.

TV-tuneren nezve ezert volt rossz az elso benyomasom, mert a szar kabelTV miatt zizeg ezerrel a kep, gyakorlatilag random keni a pixeleket emiatt.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 22. 23:35 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.