HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 08. 18:48

idézet:
Ezt írta vismaior:
Sziasztok!

filmnézés
[/quote]

Én csak a filmnézés részére reagálnék. Tapasztalatom szerint utánhúzás nincsen, viszont a rosszabb minőségű avik azonnal meglátszanak! Gyakorlatilag kijönnek a tipikus mpeg tömörítési hibák. 1 CD-s filmet "messzebbről" kell nézni egy TFT-n (de még olyan is van úgyis pixeles a kép), mint egy CRT-n. Ami már elfogadható minőség, azok a 2 CD-s filmek, vagy nyilván maga a DVD :)

Ha van a közelben egy nagyobb TV, inkább kösd arra a videokártyád filmnézésre.

#162 Felhasználó inaktív   vismaior 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 08. 19:21

[QUOTE]Ezt írta Kory:
[QB]

Én csak a filmnézés részére reagálnék. Tapasztalatom szerint utánhúzás nincsen, viszont a rosszabb minőségű avik azonnal meglátszanak!

Mondjuk ez mindenképp így lesz, akármilyen TFTt veszek...
Ráadásul nagyon sok (hd)tv ripet nézek
Ezzel számoltam, mindenesetre megtartom a 19-es crtmet is, legfeljebb átrakom arra a képet, ha nagyon idegesít valami.
Csak tényleg ezek azok amiket élőben kell látni, hogy mennyire bosszantóak a gyakorlatban.

#163 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 19:35

idézet:
Ezt írta vismaior:
mindenesetre megtartom a 19-es crtmet is, legfeljebb átrakom arra a képet, ha nagyon idegesít valami.
Csak tényleg ezek azok amiket élőben kell látni, hogy mennyire bosszantóak a gyakorlatban.[/QB][/quote]

Egyébként milyen felbontásban használod a 19-est, a 17-es TFT ajánlott és jó felbontása, 1280x1024, ha ennél nagyobbra van szükséged, csak akkor vegyél 19-es TFT. SZVSZ.

#164 Felhasználó inaktív   vismaior 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 20:00

idézet:
Ezt írta Kory:

Egyébként milyen felbontásban használod a 19-est, a 17-es TFT ajánlott és jó felbontása, 1280x1024, ha ennél nagyobbra van szükséged, csak akkor vegyél 19-es TFT. SZVSZ.
[/quote]

1280x960-ban használom. Viszont úgy látom, hogy a 19es TFTk jó részének ugyanúgy 1280x1024-es a natív felbontása mint a 17-eseknek.

Alkalmazások esetén szivesebben vennék időnként nagyobb felbontást, de nem tudom hogy viselik ha eltérek a natívtól.

[ 2003. december 08.: vismaior szerkesztette a hozzászólást ]

#165 Felhasználó inaktív   JohnDoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 20:05

idézet:
Ezt írta Kory:
Acer AL1721 : teljes kikapcsolás után (kék led) elveszíti a kontraszt és a fényerő beállításokat (visszaáll 60-60 -ra) :(
Másoknak?
[/quote]

Nekem akkor csinálja, ha lekapcsolom az áramot. Elég hülye megoldás...
Clevo D900T, Belkin Nostromo N52

#166 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 20:12

idézet:
Ezt írta vismaior:

1280x960-ban használom. Viszont úgy látom, hogy a 19es TFTk jó részének ugyanúgy 1280x1024-es a natív felbontása mint a 17-eseknek.

Alkalmazások esetén szivesebben vennék időnként nagyobb felbontást, de nem tudom hogy viselik ha eltérek a natívtól.

[ 2003. december 08.: vismaior szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szerintem FELFELÉ nem lehet eltérni, vagyis a Win sem engedi (DVI-n).

#167 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 20:13

idézet:
Ezt írta JohnDoe:

Nekem akkor csinálja, ha lekapcsolom az áramot. Elég hülye megoldás...
[/quote]

Na most az a durva, hogy én csak kézzel kikapcsoltam (sárga>>kék), kihúzni nem húztam ki. VISZONT, volt hogy nem vesztette el, van amikor meg igen. :confused:

#168 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 21:49

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

2 analog és egy dvi. De olvasd el a prohardver legújabb cikkét ott egy rakat 17-es TFT-t teszteltek :)

[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=287"]http://prohardver.hu...p?mod=20&id=287[/url]
[/quote]

Köszi, nagyon jó az a cikk.

#169 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 23:13

Hi!

A cikk tényleg király, kár hogy az Eizo brutál drága :(
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#170 Felhasználó inaktív   prodigium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 02:19

A Proharveres teszt alapján még egy plusz pont az L557-esnek... A mostani PC WORLD-ben is van egy 17"-os TFT-kről szóló megateszt, amiben az EIZO ugyancsak előkelő pontszámokat ért el + az ujság sajtát Technológiai díját is megkapta...
Úgyhogy mostmár szinte biztos, hogy a "japán csodát" választom...

Mykee: Azért a Te véleményére is kíváncsi vagyok, már írtam is igényemet a tapasztalaidra :) :
idézet:
Ezt írta prodigium:
Mykee: Így pár nap használat után milyennek találod az L557-eset? Mik a tapasztalataid?
Esetleg tudod, hogy mekkora frekvenciájú a háttérvilágítása? Mennyire neonfény hatású, ha világos(vagy teljesen fehér) képet nézel rajta? Mert a szemem nemnagyon szereti a neonfényt, főleg aminek nem több kHz-es a frekije... de remélem az EIZOnál erre is odafigyeltek.
Előre is kösz! ;)
[/quote]

#171 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 08:25

idézet:
Ezt írta prodigium:
A Proharveres teszt alapján még egy plusz pont az L557-esnek... A mostani PC WORLD-ben is van egy 17"-os TFT-kről szóló megateszt, amiben az EIZO ugyancsak előkelő pontszámokat ért el + az ujság sajtát Technológiai díját is megkapta...
Úgyhogy mostmár szinte biztos, hogy a "japán csodát" választom...

Mykee: Azért a Te véleményére is kíváncsi vagyok, már írtam is igényemet a tapasztalaidra :) :
[/quote]

Feljebb írtam már pár dolgot róla, azóta is meg vagyok elégedve vele! Különben az EIZO nem olyan drága, mert a nagykerben (Narba-Morpheus) 116+áfáért lehetett megvenni. Sztem a többihez képest nem volt drága az L557.
Kis utánhúzása van, de engem nem érdekel, csak a nagyon gyors mozgáskor jön elő. Én tévére és filmekre használom a hozzáadott VGA kábellel, arra nagyon ott van! Az tetszik benne, hogy pixelhibamentes és hogy nagy látószögű. Ezt már fekve is látom hiba nélkül. Ráadásul nagyon sok beállítási lehetősége van.
Ja: a nagykerben 1 nap alatt elviszik az összeset!!!
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#172 Felhasználó inaktív   TChriss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 09:43

Engem is meggyözött ez Eizo énis ilyet szeretnék csakhogy mezei ember volnék akit nem engednek be a nagykerbe, viszont számla meg kéne róla igy sajna 190e jönne ki! Nem tud vki nagykerben vásárolni és tovább számlázni nekem? A többiben megegyeznénk!

#173 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 10:44

idézet:
Ezt írta TChriss:
Engem is meggyözött ez Eizo énis ilyet szeretnék csakhogy mezei ember volnék akit nem engednek be a nagykerbe, viszont számla meg kéne róla igy sajna 190e jönne ki! Nem tud vki nagykerben vásárolni és tovább számlázni nekem? A többiben megegyeznénk![/quote]

Itt láttam 169 bruttóért. Ez
[url="http://"http://www.varazspalca.hu/arlistak/hardver/eizo.htm"]egy kisker[/url]

Lehet hogy lejjebb mennek majd ott is az árak, most hogy a nagyker árat csökkentett.

[ 2003. december 09.: Lancelot szerkesztette a hozzászólást ]

#174 Felhasználó inaktív   TChriss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 11:25

Amit adtál linket nem vmi bizalom gerjesztő :)
ÉN az Adriánál néztem, voltam már ott régebben és rendesek voltak viszont náluk a legdrágább :(. Ez egyébként hogy megy veszek egy moncsit akárhol és ha gond van rögtön megyek a szervizbe vele? Vagy előbb visszakell cammognom oda ahol vettem?

#175 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 11:48

idézet:
Ezt írta TChriss:
Amit adtál linket nem vmi bizalom gerjesztő :)
ÉN az Adriánál néztem, voltam már ott régebben és rendesek voltak viszont náluk a legdrágább :(. Ez egyébként hogy megy veszek egy moncsit akárhol és ha gond van rögtön megyek a szervizbe vele? Vagy előbb visszakell cammognom oda ahol vettem?
[/quote]

Nem tudom hol a legolcsóbb, de ez mindenesetre nem 190k. Csak ahhoz képest ajánlottam a dolgot. Az Eizora azt hiszem 3 éves helyszíni garancia van, de nem vagyok benne biztos.

[ 2003. december 09.: Lancelot szerkesztette a hozzászólást ]

#176 Felhasználó inaktív   mester 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 16:06

idézet:
Ezt írta mester:
Sziasztok!

15"-os TFT vásárlása előtt állok és lenne néhány kérdésem:
1. Mennyire fontos szerintetek 15"-os monitornál, hogy legyen rajta DVI?
2. Jól látom, hogy a Samsung 152T-t kivonták a forgalomból (eddig ezt szerettem volna venni)?
3. Mi a véleményetek a Samsung 152X-ről (ezen nincs DVI)?

Köszi:
Mester
[/quote]

Nem válaszlotatok... Miért?

#177 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 16:27

idézet:
Ezt írta mester:

Nem válaszlotatok... Miért?
[/quote]

Találsz itt egy részletes tesztet 15 collos monitorokről. Hátha segít valamit. [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=257"]prohardware tesztek[/url]

#178 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 16:42

Sziasztok!

Hazsnál valaki Acer 1721-et DVI-n? Ha igen, milyen beállításokkal? Tudom, az én szememnek kell, hogy jó legyen, de a kíváncsiság... :)

Üdv: Danikoka

#179 Felhasználó inaktív   mester 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 16:58

idézet:
Ezt írta Lancelot:

Találsz itt egy részletes tesztet 15 collos monitorokről. Hátha segít valamit. [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=257"]prohardware tesztek[/url]
[/quote]

Köszi, de ezt már ismertem, pont ezért kérdeztelek Titeket, mivel 152X tesztet még nem láttam sehol, gondoltam vkinek már van vele tapasztalata.

Azért kösz...

#180 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 17:29

idézet:
Ezt írta mester:

Köszi, de ezt már ismertem, pont ezért kérdeztelek Titeket, mivel 152X tesztet még nem láttam sehol, gondoltam vkinek már van vele tapasztalata.

Azért kösz...
[/quote]

Nem emlékszem, hogy bárki írt volna ilyen monitorról.
Úgy tűnik a 152x nem rendelkezik DVI kimenettel. Valahol mintha azt fejtegették volna, hogy 15-ös moncsinál nm olyan fontos. Egyébként nagyon jól fest.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.