HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:45

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Huh, most latom hogy 16,7 van odairva. Vagy kamuznak, vagy tenyleg annyi, es akkor lefosom a bokam :eek:[/quote]

Szvsz tuti, hogy nem full 16.7 milliós (van egyátalán olyan?). Szvsz az van (mint sok más esetben), hogy ditherrel 16.2 milliót "csinálnak" (64 fokozat [0-63] + a 2 bit ditherrel / szín), és úgy gondolják, hogy az a 0.5 millió már nem számít. Csak a gyártók egy része elég korrekt, hogy a 16.2 milliót adjon meg. Néha a pdf-ben 16.2 szerepel, de a weblapon (csakúgy, mint tesztelőoldalakon) már 16.7-et írnak; talán egyesek "okosan" azt gondolják, a 16.2 millió csak elírás.

Engem mondjuk nem is az zavar ezekben a szupergyors panelekben, hogy ditherelnek (a korábbiak is csinálták) hanem az a hálós zizegés. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a ditherelés miatt van, mert - úgy láttam egy pár perces tesztben - minden színen rajta van, a 4 többszörösein is. Lehet, hogy a gyorsabb reagálást érik el ezzel?

#422 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 21:06

idézet:
Ezt írta Victor:

Szvsz tuti, hogy nem full 16.7 milliós (van egyátalán olyan?). Szvsz az van (mint sok más esetben), hogy ditherrel 16.2 milliót "csinálnak" (64 fokozat [0-63] + a 2 bit ditherrel / szín), és úgy gondolják, hogy az a 0.5 millió már nem számít. Csak a gyártók egy része elég korrekt, hogy a 16.2 milliót adjon meg. Néha a pdf-ben 16.2 szerepel, de a weblapon (csakúgy, mint tesztelőoldalakon) már 16.7-et írnak; talán egyesek "okosan" azt gondolják, a 16.2 millió csak elírás.

Engem mondjuk nem is az zavar ezekben a szupergyors panelekben, hogy ditherelnek (a korábbiak is csinálták) hanem az a hálós zizegés. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a ditherelés miatt van, mert - úgy láttam egy pár perces tesztben - minden színen rajta van, a 4 többszörösein is. Lehet, hogy a gyorsabb reagálást érik el ezzel?
[/quote]

De meg ezek kozott is van elteres. Van amelyiken nagyon latszik (16-os AU Optronics-ok), van amelyiken kevesbe (20-as BOE HyDIS-ek).
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#423 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 21:09

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Teljesen fekete képnél első ránézésre mindenhol egyenletesen fekete! Ha nagyon hibát akarok találni benne akkor a két szélén, középtájon egy árnyalatnyival világosabb egy vékony csíkban. Szal úgy is mondhatom hogy ez tökéletes azokhoz képest amikkel találkoztam eddig ;) Volt Acer AL732-őm is![/quote]

Akkor még nem láttál MVA/PVA/S-IPS panelosokat... Azokhoz képet ez a fekete szürke!

#424 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 21:12

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
De meg ezek kozott is van elteres. Van amelyiken nagyon latszik (16-os AU Optronics-ok), van amelyiken kevesbe (20-as BOE HyDIS-ek).[/quote]

Igen, én is így vettem észre. Toms-ék nem is látták a HyDIS-en (legalábbis ezt írták). Ahhoz képest a boltban barátnőm 2m-ről észrevette a Q17S-en is. (És beleegyezett az Eizo-ba... ;) )

#425 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 21:58

idézet:
Ezt írta Victor:

Akkor még nem láttál MVA/PVA/S-IPS panelosokat... Azokhoz képet ez a fekete szürke!
[/quote]

Az tuti, viszont azt vettem eszre, hogy az MVA-s Samsungoknak a szurkekkel vannak problemaik. A kep sarkai, es neha a kozepen a foltok is elkepeszto eltereseket mutatnak egymashoz kepest. A fekete viszont :cool:

Az S-IPS-eket sose szerettem, minden szin olyan "feketes" beutesu. Mondjuk ez a technologia miatt van, mert ketszer annyi tranyo kell.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#426 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 22:03

idézet:
Ezt írta Victor:

Igen, én is így vettem észre. Toms-ék nem is látták a HyDIS-en (legalábbis ezt írták). Ahhoz képest a boltban barátnőm 2m-ről észrevette a Q17S-en is. (És beleegyezett az Eizo-ba... ;) )
[/quote]

Irigylem a baratnod szemeit :cool:

En csak olyan esetben vettem eszre ezt a pepita mintazatot, hogyha elore-hatra mozgattam a fejem a monitor elott.

#427 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 22:12

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Az tuti, viszont azt vettem eszre, hogy az MVA-s Samsungoknak a szurkekkel vannak problemaik. A kep sarkai, es neha a kozepen a foltok is elkepeszto eltereseket mutatnak egymashoz kepest. A fekete viszont :cool:[/quote]

Ezek melyik típusok? (Én csak PVA-st ismerek Samsung-ból.) Egyébént lehet, mert nem dícsérik őket különösebben agyon (mármint a Samsung sem és más sem).

idézet:
Az S-IPS-eket sose szerettem, minden szin olyan "feketes" beutesu. Mondjuk ez a technologia miatt van, mert ketszer annyi tranyo kell.
[/quote]

Igen, kicsit tartok ettől (ezért is szeretném először megnézni). Bár, pl. az Eizo S-IPS-es cuccait eddig csak mint kitűnő képminőségűt és színhűt emlegették. (Figyelem: az új L557-es MVA-s.) Szóval az S-IPS-ek között is van különbség. Ellenben 1-2 teszt a Viewsonic VX700-asra (MVA-s) mondta, hogy a sötétebb színek túlságosan is sötétek, pedig nekem tetszett, és inkább a TN-eseket látom túl világosnak. Most már ideje lenne olyan cuccokat gyártani, amik minden szempontból elég jók.

#428 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 22:21

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Irigylem a baratnod szemeit :cool:[/quote]

Én is. :D

idézet:
En csak olyan esetben vettem eszre ezt a pepita mintazatot, hogyha elore-hatra mozgattam a fejem a monitor elott.
[/quote]

Én akkor is, ha "nézelődöm" a monitoron (szóval nem csak egy pontra nézek), te így nem? Mondjuk játék közben el tudnám viselni, de CAD közben (amit közelebbről nézek, követem a szememmel a vonalakat, stb.) már zavaró.

Ja, ugyanarról beszélünk? Én nem a vékony fekete vonalakkal elkülönülő pixelek és sub-pixelek okozta optikai hatásról beszélek (amit akkor látok, ha már túl közel hajolok a TFT képernyőhöz).

[ 2004. január 21.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#429 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 22:49

idézet:
Ezt írta Victor:

[/quote]

Láttam MVA-s panellel szerelteket is pl. VX700, mielőtt vettem egész jól körbenéztem a piacon(nem ez az első tft-m)! Annyira nem volt nagy a különbség mint ahogy Te lefested, de tény és való hogy szebbek a színei és más a hatás. Ellenben nekem játékra is kell a tft s ezek közül az egyik legjobb a VP171B!
Különben meg ha ilyen jól beleástad magad tudhatod hogy ebből a technológiából nagyon többet nem lehet kihozni, ergo vagy gyönyörű és szép egy panel de lassú, vagy gyors bizonyos kompromisszumok árán....

#430 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:11

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Láttam MVA-s panellel szerelteket is pl. VX700, mielőtt vettem egész jól körbenéztem a piacon(nem ez az első tft-m)! Annyira nem volt nagy a különbség mint ahogy Te lefested, de tény és való hogy szebbek a színei és más a hatás.[/quote]

Mondjuk én csak nagy fényárban tudtam eddig megnézni MVA-st (MM-ben), de ott is sötétebbnek tűnt a fekete, amint a TN-eseké. És tesztekben is etalonként és legendásként emlegetik pl. az MVA-s Neovo K19-esét. Viszont pl. egy HyDIS-est (ami ugye TN-es) láttam optimális körülmények között is, és hát elég világos volt az a fekete, imho erre senki sem mondaná, hogy mélyfekete, stb.

Tényleg, nem lehet, hogy a full-screen fekete világosabb, mint a részleges, mert ott "bennragad" az összes fény?

idézet:
Ellenben nekem játékra is kell a tft s ezek közül az egyik legjobb a VP171B!
[/quote]

Igen, én is elég szépnek láttam (pedig Optronics-os panel). (A zizegést persze itt is láttam.) Felmerül a kérdés: ugyanolyan típusú panelek között is lehet képminőségi különbség? Mitől? Kicsit más szűrőkkel szállítják pl. a Viewsonic-nak?

idézet:
Különben meg ha ilyen jól beleástad magad tudhatod hogy ebből a technológiából nagyon többet nem lehet kihozni, ergo vagy gyönyörű és szép egy panel de lassú, vagy gyors bizonyos kompromisszumok árán....
[/quote]

Ja, észrevettem.

#431 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:20

idézet:
Ezt írta Victor:

1,Tényleg, nem lehet, hogy a full-screen fekete világosabb, mint a részleges, mert ott "bennragad" az összes fény?

2,Igen, én is elég szépnek láttam (pedig Optronics-os panel). Felmerül a kérdés: ugyanolyan típusú panelek között is lehet képminőségi különbség? Mitől? Kicsit más szűrőkkel szállítják pl. a Viewsonic-nak?

[/quote]

1: Nemtom de elképzelhető amit mondasz :)

2: Előtte (a nyáron) Acer AL732-m volt abban is elméletileg ugyanez a panel volt ami ebben a Viewsonicban, és mégis ég és föld a kettő tft! Szal nemtom mit csináltak vele de ez klasszisokkal jobb!

#432 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:07

Hali.Elolvastam (majdnem az egész topikot kb 50 oldal), de nem vagyok meggyözve. Konkrétan arrol, hogy Samsung 152 V -t érdemes-e magvennem vagy se.Néztem a honlapon, nem istenitik. Nemvagyok sasszemü, de nagyon zavarna , ha mosodna a gém. Ha nem tökéj nem baj, de ultragagyi sem kell!!!
Akinek ilyenje van az öszintén pls!
üdv
tus

#433 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 15:52

idézet:
Ezt írta Victor:

Igen, kicsit tartok ettől (ezért is szeretném először megnézni). Bár, pl. az Eizo S-IPS-es cuccait eddig csak mint kitűnő képminőségűt és színhűt emlegették. (Figyelem: az új L557-es MVA-s.) Szóval az S-IPS-ek között is van különbség. Ellenben 1-2 teszt a Viewsonic VX700-asra (MVA-s) mondta, hogy a sötétebb színek túlságosan is sötétek, pedig nekem tetszett, és inkább a TN-eseket látom túl világosnak. Most már ideje lenne olyan cuccokat gyártani, amik minden szempontból elég jók.
[/quote]

Bocsi, PVA-sra gondoltam.

En azt szeretem, ha minden "vilagit". Hozza vagyok szokva a MagicBright-os Samsung CRT-khez :)

#434 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 15:56

idézet:
Ezt írta Victor:

Én akkor is, ha "nézelődöm" a monitoron (szóval nem csak egy pontra nézek), te így nem? Mondjuk játék közben el tudnám viselni, de CAD közben (amit közelebbről nézek, követem a szememmel a vonalakat, stb.) már zavaró.

Ja, ugyanarról beszélünk? Én nem a vékony fekete vonalakkal elkülönülő pixelek és sub-pixelek okozta optikai hatásról beszélek (amit akkor látok, ha már túl közel hajolok a TFT képernyőhöz).

[/quote]

Rossz Neked :) En csak akkor veszem eszre "nezelodeskor", ha kulon nagyon odafigyelek erre.

Hmm, pedig azon kivul mast nem nagyon lattam, pedig tenyleg nagyon figyeltem!

#435 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 15:59

idézet:
Ezt írta tus a sörminátor:
Hali.Elolvastam (majdnem az egész topikot kb 50 oldal), de nem vagyok meggyözve. Konkrétan arrol, hogy Samsung 152 V -t érdemes-e magvennem vagy se.Néztem a honlapon, nem istenitik. Nemvagyok sasszemü, de nagyon zavarna , ha mosodna a gém. Ha nem tökéj nem baj, de ultragagyi sem kell!!!
Akinek ilyenje van az öszintén pls!
[/quote]

En nemreg lattam 172V-t jatek kozben (is), es egyaltalan nem volt rossz, bar a nagyon gyors mozgasnal mar latszik. De szerintem meg lehet szokni eleg hamar.
A fekete nagyon jol mutatott rajta, de a szurke borzaszto csunya foltos volt, es az egyforma piros is nagyon "farkasfogasnak" tunt rajta. Egy szo mint szaz, nem gyozott meg!

#436 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 16:01

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

[/quote]

Es a ketto kozotti arany kozeputon ott figyel a BOE HyDIS ;)

#437 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 19:32

idézet:
Ezt írta Füleske:
Tavasszal tervezek 19 - es tft vásárlást és jelenleg a DELL 1901FP típust néztem ki , amely nálam így látatlanban a legjobb ár/teljesítmény viszonyú. Ami tetszik :
...
[/quote]

[url="http://"http://www.cheap-lcd-monitor.com/reviews/dell-1901FP-review.htm"]Dell 1901FP UltraSharp 19-inch LCD Monitor Review[/url]

"Small fonts can appear slightly fuzzy in certain applications"

Jó lenne tudni, ez vajon mennyire zavaró!

[ 2004. január 22.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#438 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 21:55

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Hmm, pedig azon kivul mast nem nagyon lattam, pedig tenyleg nagyon figyeltem![/quote]

Valaki kapásból kiszúrja, más meg keresve sem találja... :D

#439 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 22:31

idézet:
Ezt írta Victor:

Valaki kapásból kiszúrja, más meg keresve sem találja... :D
[/quote]

Jo nekem :p

#440 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:49

idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Jo nekem :p[/quote]

Attól függ. Valszeg te is érzékeled, csak nem tudatosan. Szvsz kb. mint az akár 100Hz-en hajtott CRT villogása. Bár sokan talán túlzónak fogják találni ezt a hasonlatot.

Cseles dolog. Szerintem ha valaki élőben megmutatná, utána már könnyen észrevennéd magadtól is.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.