HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 12. 06:15

Tavaly szeptember ota van egy AG-Neovo F-417-es moncsim egy P4-es konfiggal,kulso modemmel,winXP-vel.
Egyre tobbszor adja elo,hogy indulaskor fekete kepernyo fogad!Hallani,hogy dolgozik a vinyo,gondolom bebootol a win,de a kepernyo fekete.Post sincs!
Hosszan tartott kikapcs gombra all le,es ujraindulasnal minden franko?!
Most mi van? Kontakthiba,vagy haldoklik az uj moncsi?Vagy videokartya problema? :eek: :mad:

[ 2004. március 13.: kokler szerkesztette a hozzászólást ]
Forumlako

#642 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 07:59

Victor!

Kösz a válaszokat.

#643 Felhasználó inaktív   KZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:56

Hello!

Ha valakit erdekel, akkor itt van par tapasztalat egy CTX PV722E tft-rol.
17" MAV panel...
11 napja van meg. A kepe gyonyoru, igaz a max fenyero mellett nyujtja a maximalis 500:1-es kontrasztot...
de ettol fuggetlenul is szep a kepe.
A gyari adatok szerint 25ms a response time-ja es ez bizony latszik is.
Filmnel meg nem vettem eszre, bar nem sok filmet neztem meg vele meg.
De jateknal, mondjuk CS alatt eszrevenni, meg kicsit akkor is ha jatekra figyelsz. De csak 1 esetben, ha vilagos hatteren fekete targy, vagy akarmi mozog.
Megneztem tft testerrel es igazabol nem veszes a moncsi utanhuzasa, csak ha full feher hatteren egy fekete kockat mozgatsz gyorsan...na akkor igen csak latszik...
ezt leszamitva nagyon jo monitor.
van hozza felrakhato, leszedheto usb hub es hangszoro.
Ebbol a hangszoro nem az igazi, ha max hangeron hallgatod sipol mint az allat... de alap "zenehallgatasra", cszni jo :)
igaz 40-50% fole nem er vinni a hangerot, mert akkor mar a sipolas hangosabb :)
dontheto a panel, de nem forgathato, es nem allithato a magassaga se.
a pivo funkcio(90 fokkal fizikailag elforgathato a kepernyo) neha hasznos benne, de nem letszukseglet szerintem. (DTP-nel jol johet)
Gombok turhetoek, de engem zavar, hogy a bekapcs gomb alatti zold led az arcomab vilagit, na nem ilyen drasztikusan, de monjuk lehetne csak jelzeserteku, hogy alig lehessen eszrevenni, mert sotetben zavaro.
talpa massziv, bar ha donteni akarod a panelt es nem a megfeleo helyen fogod meg, akkor doles helyett borulni fog a cucc...
volt hozza minden kabel, en mondjuk nem azt a DVI kabelt hasznalom amit adtak, mert volt masik.

Analog bemeneten is turheto a kepe, szinten 1280*1024/60hz-en ahogyan DVI-n is ebben hasznalom.

A hattervilagitas nagyon kicsit latszik korben, de egyenletesen es nem foltokban, es tenyleg nagyon kis csikban, szoval nem zavaro meg sotetben sem

Egesz jo kis tft, annyi, hogy en mikor vettem, nem lehetett kiprobalni es otthon derult ki, hogy van 1 pixel vagy subpixel hiba, de annyira nem zavaro, ha nem nezem direkt full screen feher, meg zold kepernyovel, akkor eszre se venni...

nagyjabol ennyi amit el tudok rola mondani, ja meg hogy szemnek mindenkeppen jot tesz :)

udv, Zoli

[ 2004. március 12.: KZ szerkesztette a hozzászólást ]

#644 Felhasználó inaktív   KZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:57

folul javitottam a helyesirasi hibakat remelem :)

[ 2004. március 12.: KZ szerkesztette a hozzászólást ]

#645 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 12. 21:22

at33=atee csak sajnos elveszett a passom es nem kuldik el.. csak egy olyan e-mailra amihez szinten nem férek már hozzá! :(
na jo OFF

#646 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 22:54

Na volt alkalmam talalkozni Acer 1721 TFT vel
Nemreg tema volt,h mennyivel jobb vagy rosszabb
a VP171b!
Sajnos az Acer moncsit jatekkal nem tudtam tesztelni!
Igy a kulso benyomasok alapjan irok par sort!
ViewSonic szebb es jobban kidolgozott mint az Acer!
Mondhatnam, h az Acer nem is tetszik! Persze ez nem fo szempont :) Ha az arat nezzuk akkor 30 rugo kulonbseg van kb. Az Acer javara!
Mivel a parameterek es a panel ugyan az igy gondolom a teljesitmenye is hasonlo!

#647 Felhasználó inaktív   AZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 22:50

Eljutottam arra a pontra hogy lecserelem a ctr monitoromat egy tft-re. Egy 17"-os ra gondoltam, filmnezesre, internetre es jatekra fogom hasznalni. Ugy korubelul max 140e-t szeretnek netto rakolteni, a Viewsonic VP171b gondolkozom, de erdekelnenek az Iiyamak is. Hangszoro nem lehet benne mert van rendes. ;)
A [url="http://"http://www3.iiyama.de/pages/startseite.asp?0|1|0|0|0|0|0|2|0|981|Datasheet"]Iiyama ProLite H430 szeria[/url] milyen?

Elore is koszonom a segitseget.
AZ

[ 2004. március 13.: AZ szerkesztette a hozzászólást ]

Thinkpad x60s

#648 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 01:35

idézet:
Ezt írta AZ:
Eljutottam arra a pontra hogy lecserelem a ctr monitoromat egy tft-re. Egy 17"-os ra gondoltam, filmnezesre, internetre es jatekra fogom hasznalni. Ugy korubelul max 140e-t szeretnek netto rakolteni, a Viewsonic VP171b gondolkozom, de erdekelnenek az Iiyamak is. Hangszoro nem lehet benne mert van rendes. ;)
A [url="http://"http://www3.iiyama.de/pages/startseite.asp?0|1|0|0|0|0|0|2|0|981|Datasheet"]Iiyama ProLite H430 szeria[/url] milyen?

Elore is koszonom a segitseget.
AZ

[ 2004. március 13.: AZ szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hi

Nekem VP171b van! Ezekre hasznalom en is bár filmhez nem a legjobb, de arra hasznalom a legkevesebbet es teljesen hasznalhato!Játékra jobbat egyenlore nemtudok! Netezni meg szinten tokeletes!

[ 2004. március 14.: at33 szerkesztette a hozzászólást ]

#649 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 16:03

idézet:
Ezt írta AZ:
[/quote]

Csak vigyázz, mert amit belinkeltél, az az E430-B! Az "E"-s és a "H"-s szériában más típusú panel van. Az "E"-sben olyan van, mint a VP171b-ben, stb., a "H"-sban egy IPS panel van. Akkor most melyik érdekel?

[ 2004. március 14.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#650 Felhasználó inaktív   AZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 04:22

Alapvetoen melyik Iiyama monitorokat lenne erdemes megnezni? A depon nezve a H430 szeria keltette fel a figyelmemet, de azon belul ki vancsi lennek esetleg ki mit tapasztalt. [url="http://"http://www3.iiyama.de/pages/startseite.asp?0|1|0|0|0|0|0|2|0|981|Datasheet"]egy pontosabb link[/url]

Thinkpad x60s

#651 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 14:52

idézet:
Ezt írta AZ:
Alapvetoen melyik Iiyama monitorokat lenne erdemes megnezni? A depon nezve a H430 szeria keltette fel a figyelmemet, de azon belul ki vancsi lennek esetleg ki mit tapasztalt. [url="http://"http://www3.iiyama.de/pages/startseite.asp?0|1|0|0|0|0|0|2|0|981|Datasheet"]egy pontosabb link[/url][/quote]

Ezt neked kell tudni. Én biztosan H-st vennék az MVA panel miatt. De játékra azért jobb az E-s (gyors TN panel). (Meg ugye azt is neked kell eldönteni, fekete vagy fehér keret, van hangszóró vagy nincs, stb.)

#652 Felhasználó inaktív   AZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 03:19

Melyik szamitogepboltban lehet a legtobb TFT-t megnezni? Pl szivesen osszehasonlitanam eloben a Iiyama H430-at es a Viewsonic VP171b-t.

Thinkpad x60s

#653 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 08:17

idézet:
Ezt írta KZ:

...
a pivo funkcio...
...
[/quote]

Sört is ad? Álmaim TFT-je, ide vele! :D :D :D
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#654 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 16:41

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

[/quote]

:D :D
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#655 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:28

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

[/quote]

Ezt úgy érted, feleslegesnek tartod a pivot-ot? Hát, lehet, hogy neked felesleges, szerintem pl. PDF doksikat jobb így olvasni! (Néha mást is.) Landscape-ben vagy nem látod az egész oldalt, vagy túl kicsik a betűk (már úgy értem, a felbontás miatt - nem elég -, nem a monitor mérete miatt. Talán egy 1600x1200-as 20"-ason lenne jó simán.)

#656 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:36

idézet:
Ezt írta AZ:
Melyik szamitogepboltban lehet a legtobb TFT-t megnezni? Pl szivesen osszehasonlitanam eloben a Iiyama H430-at es a Viewsonic VP171b-t.[/quote]

Nehéz ügy, sztem nem nagyon találsz ilyen boltot. Viewsonicot a Pixelnél láthatod ki van téve általában mindig.

#657 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 02:20

Pár hónapon belül szeretnék én is TFT monitort venni. Mivel eddig nem volt TFT monitorom és soha nem is használtam ilyet, ezért nem tudom melyik márka milyen minőségű. Gondolom itt is azok a gyártók jók mint CRT vonalon. Legonkább Sony-t szeretnék, csak hát az ára... Amit mindenkékkep kell tudnia:

-20" vagy 21"
-1600x1200
-16ms
-minnél jobb kontraszt, stb

Érdekelne pár dolog.
A kontrasztarány mennyit számít? Mi számít már jó értéknek?
25ms még jó, vagy ott már kenődik kicsit a kép?
Teljesen sötét szobában mennyire világít a fekete?

Elsősorban munkára és netre használnám, játékra max 1%. Ha tudtok típust ajánlani azt megköszönném.

#658 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 02:26

Na, kapható már a Samsung 172X!!!!

Kérdés, hogy a közben esélyes versenyzők közül melyik lesz majd a befutó....

Acer 1721 Hm 112e Ft
Samsung 172X 132e Ft
Viewsonic 171b 136e Ft

A 171b-t már én is láttam a Pixelnél, és nagyon meggyőző volt, mint már írtam. A többit még nem láttam élőben. Hol lehetne?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#659 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 02:31

idézet:
Ezt írta Lipton:
20-21" 16ms[/quote]

Bár nem vagyok a témában nagyágyú, de az biztos, hogy ilyen nincs (még). 19"-ban sincs még 25ms-nél kisebb, vagy esetleg mostanában lesz talán, de a 20-21"-ből kötve hiszem. Ha netán mégis akadna Hyushu szigetén egy prototípus, azt itthon meg nem kapod meg. :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#660 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 03:02

idézet:
Ezt írta Lipton:
Pár hónapon belül szeretnék én is TFT monitort venni. Mivel eddig nem volt TFT monitorom és soha nem is használtam ilyet, ezért nem tudom melyik márka milyen minőségű. Gondolom itt is azok a gyártók jók mint CRT vonalon. Legonkább Sony-t szeretnék, csak hát az ára... Amit mindenkékkep kell tudnia:

-20" vagy 21"
-1600x1200
-16ms
-minnél jobb kontraszt, stb

Érdekelne pár dolog.
A kontrasztarány mennyit számít? Mi számít már jó értéknek?
25ms még jó, vagy ott már kenődik kicsit a kép?
Teljesen sötét szobában mennyire világít a fekete?

Elsősorban munkára és netre használnám, játékra max 1%. Ha tudtok típust ajánlani azt megköszönném.
[/quote]

Hmmm. Akkor visszakérdezek párat:
- Ha főleg munkára kell, miért fontos, hogy 16ms legyen? Az a helyzet, hogy 16ms-es panelok eddig csak TN paneloknál vannak (legalábbis amiről tudok), amik nem a csúcsot képviselik képminőségben. Mi a fontosabb neked?
- A kontrasztarány a legvilágosabb és legsötétebb megjeleníthető árnyalat közötti arányszám. A megadott értékek max. fényerőnél érvényesek. Munkára nem jó a max. fényerő, játékra sem nagyon, inkább csak filmre. Mivel 250-es érték, vagy nagyobb (fényerő) már vakító közelről. Dolgozni akarsz, vagy megvakulni?

Szóval, a képminőséget (legalábbis a munkáról van szó, CAD, CAM, DTP) nem ezek a számok döntik el! Hanem a szín-hűség, árnyalatok egyenletessége, láthatósági szög, hogy "zsíros-e" a kép (mintha csillogna-villogna), vagy olyan, mint egy papírlap, stb. Ezek alapvetően a panel gyártástechnológiájától függenek. Alaptípusok: TN, MVA/PVA, (S-)IPS.

TN - főleg játéra való (gyors), de szövegre is jó
MVA/PVA - filmre, DTP-re jó, játékra módjával (CAD-ra és szövegre is, de nem annyira, mint az S-IPS)
S-IPS - filmre, DTP-re, CAD-ra, és szövegre jó, játékra módjával

Lásd még 1-2 oldallal korábbi - picivel bővebb - összefoglalómat! (Amúgy is ez lenne az alap, hogy szépen az elejétől elolvassátok ezeket a topikokat... Kicsit logikusabb, mint 25x leírni ugyanazt.)

[ 2004. március 17.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.