HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Gaborezredik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 16:59

Amikor megvettem a moncsimat, kipróbáltam milyen az utánhúzása. Játékoknál és filmeknél nem tapasztaltam, de fórumozásnál ha gyorsan mozgattam a betüket akkor elmosodott főleg a szines. 4 hónapos használat után ez megszünt :think: Egyszerüen nem tudom előidézni azt amit az elején tapasztaltam. Persze ez nem baj ;)
MSI KT4 ULTRA / AMD 2000+ XP / ATI 9600PRO GEX CUBE / 512 MB RAM / 17* NEOVO TFT / AUDIGY

#822 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:01

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 9, péntek - 13:42

Milyet vettél  ? Hol és mennyiért ? Én is gondolkodom hasonló tudású monitoron , de még nem tudtam dönteni.

http://www.eizo.com/.../l567/index.asp

Cégesen vettük nagykerben (többit inkább magánban), így még éppen elviselhető volt az ára. A kisker ára már 'picit' sok, ~160e+fa. Nem keverendő az L557-essel. (Garantáltan pixelhiba-mentest kaphatsz a PAM Computernél.)

De ha több pénz lett volna rá, a Dell új 20-21"-eseit céloztam volna meg. Olcsóbbak, de nagyjából ugyanolyan jók lehetnek, mint ez Eizo-éi, és még jó gyorsak is. Legalábbis az USÁ-ban.. :/

#823 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:26

Tudja valaki mi a különbség a ViewSonic VX800 és VG800 között? :think:  Én nem igazán találtam, talán annyi, hogy a VG újabb aztán ennyi.

#824 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:37

Idézet: saen - Dátum: 2004. április 9, péntek - 16:31

Tudja valaki mi a különbség a ViewSonic VX800 és VG800 között? :think:  Én nem igazán találtam, talán annyi, hogy a VG újabb aztán ennyi.

Az utóbbin nincs DVI.

#825 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:57

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 9, péntek - 18:42

Az utóbbin nincs DVI.

Köszi, ez fel sem tűnt. Bár egy ilyen drága, meg elvileg jó monitorról ezt miért spórolják le ezt nem értem, de hát ez van.

#826 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 10. 00:49

Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri-e pl. Ausztriában venni egy TFT-t (május 1 után...).
Jöhetnek érvek / ellenérvek.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#827 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 10:08

Idézet: Charles - Dátum: 2004. április 9, péntek - 23:54

Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri-e pl. Ausztriában venni egy TFT-t (május 1 után...).

Üdv!

Ha nem akarsz visszaigényelni áfát, akkot megéri mivel ott csak 18% az Áfa + olcsóbbak is a TFT-k.ű
Kb. annyiért kapod meg ott, mint itthon Áfa nélkül.

(Persze a benzinköltséget is érdemes rászámolni  ;) )

#828 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 10. 14:15

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. április 10, szombat - 10:13

Ha nem akarsz visszaigényelni áfát, akkot megéri mivel ott csak 18% az Áfa + olcsóbbak is a TFT-k.ű
Kb. annyiért kapod meg ott, mint itthon Áfa nélkül.

(Persze a benzinköltséget is érdemes rászámolni  ;) )

Igen olcsóbb az ÁFA miatt, én is így tudtam. Visszaigényelni nem tudom, magánszemély lévén. :)
A benzinköltséget tényleg nem számoltam, de talán nem annyira rossz, mert kisebb autóval
mennénk többen, mert ismerősök is akarnak venni dolgokat...

Tudtok olyan helyet Ausztriában, ahol van TFT raktáron, nagy a választék, stb. Engem konkrétan a Hyundai Q17 érdekel. Amúgy megnézném előtte itthon is, csak itt sem tudok boltot, ahol meg lehetne
nézni ezt...  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#829 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:29

Idézet: Charles - Dátum: 2004. április 9, péntek - 23:54

Üdv!

Szerintem egy átlagos 17-es TFT-t kint az itthoni nettó áron kapsz meg, de ha hozzászámolod a benzint meg az időt, és főleg hogy garancia kint van rá, akkor talán már nem is annyira nyerő a dolog.
10-15e-t nekem megér hogy itthon legyen rá gari.
De ha nagy utazó vagy akkor nosza rajta, akkor megéri!

Én a Viewsonic 171b-n gondolkodtam sokat, hogy USA-ból hozassak, úgy megúsznám olyan 100-110e-ből, de látva hogy mennyi pxelhibás moncsi van itthonis, úgydöntöttem inkább legyen itthonról és Benq-t tudtam szerezni "olcsón", 3 év garral.
Így legalább nyugodt vagyok és én választottam ki a pixelhibamenteset.
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#830 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:57

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 9, péntek - 2:22

Szinte tudtam, hogy valaki majd ilyesmivel fog jönni... :rolleyes:

Belegondolsz egyátalán, miket beszélsz? (Mielőtt másokat lehülyézel???) Vagy ha az nem megy, legalább a gyakorlatban lepróbálhattad volna az elképzelésedet!  :mad:

Egy egyszerű ablakmozgatással, kb. fél másodperc alatt rájöhettél volna erre.  :(

Ha úgy lenne, ahogy modod, azaz pl. egy világosszürke pixel sötétszürkére állításához először ki kellene kapcsolni (ez paneltípustól függően feketét vagy fehéret jelent), majd vissza a kívánt értékre, mindezt úgy, hogy mindkét művelet jópár ms-ig tart, akkor tudod mi lenne? Egy világosszürke háttér előtt mozgó sötétebb szürke mozgó alakzat szélein egy fekete v. fehér (paneltípustól függően) csík lenne! De ilyen csík a valóságban egyátalán nincs. Fokozatos az átmenet a háttér és az objektum szélei között. Azaz, az elején (amerre halad) van egy 1x a világos háttérbúl való lesötétedés az objektum árnyalatára, a másik oldalon meg 1x vissza. Ha meg a sötétebb a háttér, és világosabb az objektum, akkor fordítva. (Mindez persze egy-egy alapszínre is vonatkozik. Ha a háttér pl. kék, és az objektum sárga, akkor az érintett pixelekben (csak nem ugyanazon a szubpixelen) egy időbem két irányú változás is lezajlik!  (Remélem, az világos a számodra, hogy a mozgás szépen láthatóvá teszi a változásokkor történő eseményeket.)

A mai LCD paneloknak nincs szükségük arra, hogy "kioltódjanak" a pixeleik a frissítéskor. (Ha egyátalán korábban volt ilyen.) A Tf+Tr azért van együtt megadva, mert így írja elő az LCD-kre vonatkozó szabvány (mivel a folyadékkristály eltérő sebességgel fordul el, ill. áll vissza az eredeti poziciójába; másszóval, eltérően reagál a megnövelt, illetve a lecsökkentett elekromos feszültségre/áramra).

Ha még most sem hiszed, futtass le egy ms-mérő tesztprogramot! (Nem mondok linket, feltételezem, találsz magad is.) Ezekben pl. sötét háttér előtt adott sebességgel mozgó világos négyzet "elején" lévő elmosódás (sötét-világos átmenet) szélességéből kerül kiszámításra a Tr érték, és a "hátulján" lévő világos-sötét átmenet szélességéből meg a Tf érték.

Ennyit erről.

Ha tudtad, akkor nem ért meglepetésként, és valamiért akkor számítottál is rá!

Elsőként, én egyáltalán nem hülyéztelek le! Ha valaki más véleménnyel van valamiről mint te, akkor azt ha azonnal hülyézésnek veszed, nem érdemes fórumonznod!

Másodszorra magyarul ezt úgy írják, hogy kipróbálhattad volna nem pedig lepróbálhattad volna. Ilyen szó tudniillik nincs a magyar nyelvben (hivatalosan).

Egyébként be kell, hogy valljam, hogy tényleg pongyolán fogalmaztam, de amint te is leírod, a mozgásnál, folymatos változás van. Ez egyik illetva a másik irányban. Tehát az egyik szélen a Tf a másik szélen a Tr játszik szerepet (pontosan ott van a válaszodban, hogy melyiknél melyik). Innen is látszik, hogy a KETTŐ EGYÜTT határozza meg a monitort, mert hiába gyorsabb a pixeled a mozgó kép elejénél, ha a végén, késik, és nem alszik el időben és ott még a korábbi képet "rajzolja". Ez pontosan (és nagyon szemléletesen) magyarázza az utánhúzást. Remélem érthető, és nem érted félre - sem más - a benne elkövetett pongyolaságokon keresztűl, mert általuk igen egyszerűen leírható a jelenség!
Látod, most például SAJÁT MAGAD CÁFOLTAD meg azt, hogy egy monitornál csak az egyik érték, számít!!!

Ha megengeded, a további hozzászólásaidra is ebben válaszolnék, hátha így könnyebben áttekinthető!
(Azt hogy melyikre válaszolok dőlt betűvel jelzem, és idézek egy részletet.)
"Erről meg annyit, hogy..."
De pontosan azt jelenti, hogy nem látszik elmosódás! Azért nem látszik, mert annyira rövid idejű, hogy az emberi szem és agy nem elég gyors ahhoz, hogy feldolgozza az informácíót. Tehát, amit leírtál nem igaz! Ha azt írtad volna, hogy a valóságban van elmosódás, de azt mi már nem látjuk, akkor igazad lett volna, de így nincs. Ha belegondolsz pont ez a lényege az egésznek. Hisz a mozi, tv, és minden ehhez hasonló is pontosan azt használja ki, hogy a szem nem eléggé gyors, azaz nem veszi észre, hogy képeket vetítenek előtte és az egyáltalán nem folyamatos "filmet". CSAK ANNAK LÁTJUK! Világos?

Nekem nem jött be, mert fontosabb...
Elötte lévő sorra: Igen, nekem tökéletes amim van, mert minden igényemet kielégíti.
Tovább: Én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha kiadok 100k feletti összeget egy monitorért az nekem ne mosódjon el, még játék alatt sem. Ezzel együtt természetesen a képminőség is fontos. Ezért vettem olyat, amire azt mondták a tesztben és a tulajok is, hogy mind játékra és mind képminőségre is megfelel. Ezen kívül pedig milőtt megvettem megnéztem, hogy tényleg szép-e a képe. Én sem azt vettem amire azt mondták, hogy jó játékra, de  gyatra a képminősége!
Egyáltalán nem vagyok infantilis és nem is sértődtem meg. Azt hiszem te egy kicsit hevesen reagálsz a veled ellenvéleményt alkotókra, ami számomra érthetetlen, hiszen mindig fogsz olyanokkal találkozni, akiknek más a véleménye mint neked. A tőkéletesség dillemmádra pedig feljebb válaszoltam.
Egyébként az ár tényleg nem minden. És vannak olyan termékek, amelyek olcsók és jók is. Nem akarok itt példákat mondani, de a processzorhűtőknél van egy olyan gyártó, akinek olcsó, csendes és ehhez képest jó hűtést biztosító termékpalettája van, mégsem kell a vevőnek nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia...

Szerkesztette: Fehérsólyom 2004. 04. 10. 19:09 -kor

#831 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 19:08

--

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 10. 19:09 -kor

#832 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 19:10

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:02

Ha tudtad, akkor nem ért meglepetésként, és valamiért akkor számítottál is rá!

Mert mindíg vannak okoskodók, akik nem veszik észre, hogy milyen logikátlan, amit írnak, de... [alább folytatódik a mondat]

Elsőként, én egyáltalán nem hülyéztelek le! Ha valaki más véleménnyel van valamiről mint te, akkor azt ha azonnal hülyézésnek veszed, nem érdemes fórumonznod!

..."hülyeségek"-nek nyílvánítják a másik logikusan kifejtett (bár mindenki számára a megértést így sem gartantáló, lásd jelen eset) magyarázatot. SzVSz ez az, ami nem összeegyeztethető az értelmes fórumozással. Úgyhogy ne oktatgass az 5db hozzászólásoddal, OK?  :rolleyes:

Másodszorra magyarul ezt úgy írják, hogy kipróbálhattad volna nem pedig lepróbálhattad volna. Ilyen szó tudniillik nincs a magyar nyelvben (hivatalosan).

Te hány éves vagy? Mert én életemben már igen sokszor hallottam azt a kifejezést, hogy "lepróbálni". És ha valami sokan használnak, és a nyelvészeknek nem lehet különösebb kifogásuk ellene, akkor egyet tehetnek: regisztrálják... Újfent megkérlek, hogy ne oktatgass. EZ NEM NYELVÉSZETI FÓRUM. :omg:

Egyébként be kell, hogy valljam, hogy tényleg pongyolán fogalmaztam,

Nem, nem. Nem pongyolán fogalmaztál (az mást jelent, te kis nyelvzseni), hanem téves, logikátlan, és a valóságtól elrugaszkodott érveléssel jöttél elő. Alább már mással próbálkozol. (Sikertelenül.)

de amint te is leírod, a mozgásnál, folymatos változás van. Ez egyik illetva a másik irányban. Tehát az egyik szélen a Tf a másik szélen a Tr játszik szerepet (pontosan ott van a válaszodban, hogy melyiknél melyik). Innen is látszik, hogy a KETTŐ EGYÜTT határozza meg a monitort, mert hiába gyorsabb a pixeled a mozgó kép elejénél, ha a végén, késik, és nem alszik el időben és ott még a korábbi képet "rajzolja".

És ezzel most asszed újat mondtál? Megsúgom: ezért van mindíg a hosszabbik idő figyelembevéve...

Ez pontosan (és nagyon szemléletesen) magyarázza az utánhúzást. Remélem érthető, és nem érted félre - sem más - a benne elkövetett pongyolaságokon keresztűl, mert általuk igen egyszerűen leírható a jelenség!
Látod, most például SAJÁT MAGAD CÁFOLTAD meg azt, hogy egy monitornál csak az egyik érték, számít!!!

Hol mondtam, hogy csak az egyik számít? Csak azt mondtam, hogy az elméleti frissítés maximuma a hosszabbik időtől függ, nem az összegtől.

Mi értelme van, hogy össze-vissza kevered a dolgokat, hogy utána beleköthess? Ja, tudom: így nagyon okosnak látszol. Kár, hogy csak látszat. :rolleyes:

Ha megengeded, a további hozzászólásaidra is ebben válaszolnék, hátha így könnyebben áttekinthető!
(Azt hogy melyikre válaszolok dőlt betűvel jelzem, és idézek egy részletet.)
"Erről meg annyit, hogy..."
De pontosan azt jelenti, hogy nem látszik elmosódás! Azért nem látszik, mert annyira rövid idejű, hogy az emberi szem és agy nem elég gyors ahhoz, hogy feldolgozza az informácíót. Tehát, amit leírtál nem igaz! Ha azt írtad volna, hogy a valóságban van elmosódás, de azt mi már nem látjuk, akkor igazad lett volna, de így nincs. Ha belegondolsz pont ez a lényege az egésznek. Hisz a mozi, tv, és minden ehhez hasonló is pontosan azt használja ki, hogy a szem nem eléggé gyors, azaz nem veszi észre, hogy képeket vetítenek előtte és az egyáltalán nem folyamatos "filmet". CSAK ANNAK LÁTJUK! Világos?

Mit okoskodsz már megint? Most épp azt állítod, hogy nem látszik elmodódás a TFT monitorokon... (Mivel azt írod, hogy nem igaz, hogy látszik.)

Nekem nem jött be, mert fontosabb...
Elötte lévő sorra: Igen, nekem tökéletes amim van, mert minden igényemet kielégíti.
Tovább: Én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha kiadok 100k feletti összeget egy monitorért az nekem ne mosódjon el, még játék alatt sem. Ezzel együtt természetesen a képminőség is fontos. Ezért vettem olyat, amire azt mondták a tesztben és a tulajok is, hogy mind játékra és mind képminőségre is megfelel. Ezen kívül pedig milőtt megvettem megnéztem, hogy tényleg szép-e a képe. Én sem azt vettem amire azt mondták, hogy jó játékra, de  gyatra a képminősége!

Értsd már meg: viszonylag jó a TN monitorod, de nem elégít ki minden kívánalmat. Kép

Egyáltalán nem vagyok infantilis és nem is sértődtem meg. Azt hiszem te egy kicsit hevesen reagálsz a veled ellenvéleményt alkotókra, ami számomra érthetetlen, hiszen mindig fogsz olyanokkal találkozni, akiknek más a véleménye mint neked. A tőkéletesség dillemmádra pedig feljebb válaszoltam.

Baromság. Azt nem szeretem - és szerintem nem vagyok egyedül -, ha hülyeségnek nyílvánítják, amit írok, és baromságokat hoznak fel érvként ellene. :down:

Egyébként az ár tényleg nem minden. És vannak olyan termékek, amelyek olcsók és jók is. Nem akarok itt példákat mondani, de a processzorhűtőknél van egy olyan gyártó, akinek olcsó, csendes és ehhez képest jó hűtést biztosító termékpalettája van, mégsem kell a vevőnek nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia...

Ó, már megint az idétlen észosztás... Próbáld felfogni a következő mondatban a logikát: attól, hogy van, ami olcsón jó, még nem lesz minden jó, ami olcsó.

És nem azért adtam ki több pénzt, hogy kevesebb maradjon másra, miközben ugyanazt megkaptam volna olcsóbban. Mert nem kaptam volna meg. Már egyszer (többször) leírtam, miért azt választottam, amit választottam, és miért nem a TN-es monitort vettem.

Akár mit is mondasz, de infantilis, hogy nem tudod elfogadni, hogy van jobb is, mint ami neked van. És talán tényleg vak vagy, ha nem látod a különbségeket. Ja, hogy nem is láttál még S-IPS-t, csak szentírásként kezeled az újságcikkeket, melyek szetint a TN-ekkel szemben semmi kifogást nem lehet támasztani... Jahh kérlek... :rolleyes:

A továbbiakban nincs időm ilyen baromságokra, ezért szépen megkérlek, hagyd abba az üres kötekedést! :mad:

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 10. 19:49 -kor

#833 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 19:18

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:13

fehérsólyom nincs időm a baromságaidra...

Tudod Victor ez szégyenteljes! Ezzel mindenki számár nyilvánvalóvá tetted, hogy nem vagy hajlandó beismerni a hibáidat!
Ezzel csak az a baj, hogy te hinted a hülyeségeidet, azoknak, akik megbíznak benned, amivel nagyon sok embert átversz!
Egyébként meg kell hajolnom elötted, mert nagyon hitelesen tudod előadni az általad igaznak hitt valóságot. Manapság elég sok szakma van, ahol ebből meg fogsz tudni élni. Egy darabig persze, amíg a többiek rá nem jönnek...

#834 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 19:31

T. Fehérsólyom!

Remélem szerencsém lesz és még ma válaszolsz nekem. Én mostanában kezdtem el TFT vásárláson gondolkodni, ezért szeretném minél jobban megérteni, hogy most melyik érték is fontos egy ilyen készülék műszaki adatai között. Megköszönném, ha elmondanád, hogy neked melyik készülék vált be. Eddig a neten fellelhető tesztek és a saját igényeim (na meg a rászánt összeg) alapján a Samsung 173P-t néztem ki, de amíg nem láttam egyet személyesen, addig ezt csak egyfajta terv, semmi több.

No de vágjunk is bele a kényesebb részbe: érvelésedben értem, hogy a kép változásakor lesznek olyan (szub)pixelek, amelyek a sötétebből a világosabba, illetve olyanok is, amelyek a világosabb árnyalat felől a sötétebb felé változnak, de feltételezem, hogy ezek a folyamatok egymástól függetlenül, párhuzamosan mennek végbe. Victor korábbi hozzászólásából is ezt olvastam ki, és ennek alapján jött a következtetés, hogy a két változási idő közül a rosszabb (nagyobb) érték határozza meg, hogy milyen gyorsan tud reagálni a monitor.

Az utánhúzással és a szemmel kapcsolatban én a kövektezőket gondolom: bár a 24 (vagy 25) fps az a határ, ahonnan a szem már folyamatosnak érzékeli a mozgást, de az érzékenység felső határa jóval odébb van. Szerintem emiatt van az, hogy még egy viszonylag alacsony késleltetési időket biztosító monitor (tételezzük fel, hogy nem marketing számok, hanem valós adatok vannak megadva) esetén is látunk némi utánhúzást. De ehhez a témához laikus vagyok, csak logikusan próbálok gondolkodni. Ha tévednék, nyugodtan javítsatok ki.

A végére egy kis nyelvhelyesség javítás (valószínűleg csak elütésből származnak): illetva->illetve, keresztűl->kereszül, dölt->dőlt, informácíót->információt, elötte->előtte, milőtt->mielőtt, tőkéletesség->tökéletesség, dillemmádra->dilemmádra.  Na jó, azért adok egy 4-est ;) .Remélem te is igényes vagy és törekszel arra, hogy az amit írsz, helyes legyen. Ehhez remek eszköz a "szerkesztés" gomb.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#835 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 19:51

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:23

Tudod Victor ez szégyenteljes! Ezzel mindenki számár nyilvánvalóvá tetted, hogy nem vagy hajlandó beismerni a hibáidat!
Ezzel csak az a baj, hogy te hinted a hülyeségeidet, azoknak, akik megbíznak benned, amivel nagyon sok embert átversz!
Egyébként meg kell hajolnom elötted, mert nagyon hitelesen tudod előadni az általad igaznak hitt valóságot. Manapság elég sok szakma van, ahol ebből meg fogsz tudni élni. Egy darabig persze, amíg a többiek rá nem jönnek...

Azt első felindulásomban írtam. Most elolvashatod a válaszaimat. És ha van egy kis becsületed, neked kell beismerned, hogy te beszéltél hülyeségeket... Remélem, nem csak újabb félrebeszélésnek lehetünk majd tanúi...

UPD: most olvastam el az utolsó mondataid: HOGY KÉPZELED, HOGY ILYENEKET ÁLLÍTASZ RÓLAM, AMIKOR EGYELŐRE CSAK TE BESZÉLTÉL HÜLYESÉGEKET???

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 10. 19:54 -kor

#836 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 20:11

T. Victor! Halkan megjegyezném, hogy a fentebbi válaszod stílusa pont ugyanolyan, mint egy átlalad nem kedvelt, igen ismert fórumbeli kartársé. Szerintem nem kellene ebben hasonlítanod rá.

:offtopic: Egy pici nyelvészkedés (csak, hogy mindenkit egyenlő elbánásban részesítsek  ;) ): mindíg->mindig. És bár már elmúltam 31, még sosem hallottam a lepróbál szót. Pedig azon kívül, hogy számos ismerősöm van (elsősorban értelmiségi körökből), még rengeteg könyvet is olvasok, amelyekből hasonlóképpen hiányzott ez a szó. Ráadásul ott van a kipróbál szó, nyugodtan lehet használni. A nyelvészeknek pedig megspóroljuk a regisztráció fáradalmait.  :)
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#837 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 20:22

Kérem szépen a vadul egymásnak esett fórumtársakat, hogy maradjanak meg a normális, emberi kommunikáció keretei között.

#838 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 20:29

[OFF]

Uraim, kérem..
Elfelejtik, hogy a vélemény szabad, a [b]stílus[/ b] nem.

Kicsit kultúráltabban, ha lehet.
Mindannyian köszönjük.

[ON]

#839 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 20:36

Részemről lezárva.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 10. 20:37 -kor

#840 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 21:35

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Mert mindíg vannak okoskodók, akik nem veszik észre, hogy milyen logikátlan, amit írnak, de... [alább folytatódik a mondat]

..."hülyeségek"-nek nyílvánítják a másik logikusan kifejtett (bár mindenki számára a megértést így sem gartantáló, lásd jelen eset) magyarázatot. SzVSz ez az, ami nem összeegyeztethető az értelmes fórumozással. Úgyhogy ne oktatgass az 5db hozzászólásoddal, OK?  :rolleyes:
[/quote]
Hát akkor azt hiszem, hogy mégegyszer le kell, hogy írjam. Én NEM MONDTAM... DE mondtam igazad van utána olvastam. Elnézést, tényleg nem így kellett volna indítanom...

Nem értem, hogy miért baj, hogy nekem más a véleményem. A fórum általában azért van, hogy elmondhassuk a véleményünket, kérdezhessünk...  ( persze kultúrált módon)
Továbbá én egyáltalán nem oktatlak. Szerintem - és mások szerint is - a te stílusod némi kívánnivalót hagy maga után! Illetve azt sem értem igazán, hogy miért ne írhatnám le a véleményem akkor, ha csak 5 hozzászólásom volt eddig? Gondolom te sem úgy kezdted, hogy 1600 hozzászólásod volt. El kell ismerni dícséretes, hogy aktív résztvevője vagy a fórumnak.

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Te hány éves vagy? Mert én életemben már igen sokszor hallottam azt a kifejezést, hogy "lepróbálni". És ha valami sokan használnak, és a nyelvészeknek nem lehet különösebb kifogásuk ellene, akkor egyet tehetnek: regisztrálják... Újfent megkérlek, hogy ne oktatgass. EZ NEM NYELVÉSZETI FÓRUM. :omg:
[/quote]
Amint azt már gondolom te is olvastad (esetleg utána néztél), ilyen szó tényleg nincs. Csak azért bátorkodtam ezt leírni, hogy legközelebb helyesen tudd használni. Ha úgy érezted, hogy kioktattalak ezúton szeretnék elnézést kérni.

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Nem, nem. Nem pongyolán fogalmaztál (az mást jelent, te kis nyelvzseni), hanem téves, logikátlan, és a valóságtól elrugaszkodott érveléssel jöttél elő. Alább már mással próbálkozol. (Sikertelenül.)
[/quote]
Most feltehetném a kérdést én is, hogy miért oktatgatsz engem? Illetve azt is megkérdezhetném, miért szídod ennyire és veted meg az általam leírtakat? Úgy látszik te tényleg NEM VAGY KÉPES ELFOGADNI MÁS VÉLEMÉNYÉT. Kár, pedig lehet, hogy lesz olyan vélemény - persze nem az enyém, mert azt nem tartod értelmesnek - amiből esetleg sokat tanulhatnál.

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']És ezzel most asszed újat mondtál? Megsúgom: ezért van mindíg a hosszabbik idő figyelembevéve...
[/quote]
Ha figyelmesen elolvastad volna, akkor éppen igazat adtam neked. De úgy látszik még azt sem lehet. :(

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Hol mondtam, hogy csak az egyik számít? Csak azt mondtam, hogy az elméleti frissítés maximuma a hosszabbik időtől függ, nem az összegtől.

Mi értelme van, hogy össze-vissza kevered a dolgokat, hogy utána beleköthess? Ja, tudom: így nagyon okosnak látszol. Kár, hogy csak látszat. :rolleyes:
[/quote]
Azt, hogy az elméleti frissítés a hosszabb időtől függ nem kétlem. De soha nem mondtam, hogy ebben nincs igazad. Egy szóval sem említettem, hogy ezzel nem értenék egyet.
Én nem akarok okosnak látszani. Gondoltam - naívan - hogy ha leírom a tapasztalataimat, akkor segítek azoknak akik döntés előtt állnak, mert nekem is nagyon nehéz volt döneteni. Valahogy tudni szeretné az ember, hogy mire költi a pénzét.
Valahogy úgy érzem, hogy te akarod uralni ezt a topicot és nem nagyon tolerálod mások véleményét. :(

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Mit okoskodsz már megint? Most épp azt állítod, hogy nem látszik elmodódás a TFT monitorokon... (Mivel azt írod, hogy nem igaz, hogy látszik.)
[/quote]
Azt próbáltam leírni, hogy ha elég gyors a változás (elég gyors a monitor, azaz kicsi a Tf+Tr), akkor azt a szemünk nem tudja követni, és ezért van az, hogy a moziban is folyamatos a film. De pl. szerintem senki nem tudja megmondani, hogy egy CRT 100Hz-en vagy 110Hz-en fut ha csak a képet nézi, mert az már olyan gyors, hogy nem megkülönböztethető (egy átlagos emberi szem számára).
Persze nem teljesen tökéletes a biológiai tudásom ezen a téren (sem), ezért remélem elnézed nekem ezt a magyarázatot. Gimiben tanultam, és az maradt meg nekem, hogy egy adott szint felett, már nem eléggé gyors az emberi szem és az agy duo.

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Értsd már meg: viszonylag jó a TN monitorod, de nem elégít ki minden kívánalmat.
[/quote]
Azt hiszem már megint az olvasás problémája. Erre harmadik osztályban annyit mondana a tanítónéni, hogy próbáld meg újra. Én ugyanis azt írtam, hogy SZÁMOMRA TÖKÉLETES és nem azt hogy neked vagy másnak, illetve azt sem, hogy az összes kívánalmat kielégítené.

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Baromság. Azt nem szeretem - és szerintem nem vagyok egyedül -, ha hülyeségnek nyílvánítják, amit írok, és baromságokat hoznak fel érvként ellene. :down:
[/quote]
Nem értem miért nem tudsz elfogadni de ha elfogadni nem is, legalább meghallgatni más véleményt. :confused:

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Ó, már megint az idétlen észosztás... Próbáld felfogni a következő mondatban a logikát: attól, hogy van, ami olcsón jó, még nem lesz minden jó, ami olcsó.
[/quote]
Akkor viszont azonosra gondoltunk. Csak azt nem értem miért támadsz még ebben is rám?

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']És nem azért adtam ki több pénzt, hogy kevesebb maradjon másra, miközben ugyanazt megkaptam volna olcsóbban. Mert nem kaptam volna meg. Már egyszer (többször) leírtam, miért azt választottam, amit választottam, és miért nem a TN-es monitort vettem.
[/quote]
Én sosem kérdőjeleztem meg, hogy neked mi a jó. Azt sem tudom, hogy honnan tudod, milyen monitorom van :confused: (bár lehet, hogy leírtam, de nem emlékszem rá)

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']Akár mit is mondasz, de infantilis, hogy nem tudod elfogadni, hogy van jobb is, mint ami neked van. És talán tényleg vak vagy, ha nem látod a különbségeket. Ja, hogy nem is láttál még S-IPS-t, csak szentírásként kezeled az újságcikkeket, melyek szetint a TN-ekkel szemben semmi kifogást nem lehet támasztani... Jahh kérlek... :rolleyes:
[/quote]
Rémisztő a tudatlanságod....
Én el tudom fogadni, hogy van jobb az enyémnél! Ha most megkérdezné valaki, hogy milyet vegyen az enyémet nem ajánlanám, mert van már jobb. Azt hiszem TE vagy az aki nem képes elfogadni, hogy van olyan monitor, ami jobb valamiben mint a tied. (Az enyének nincs utánhúzása, amit meg kellett szoknom még FPS-ben sem, ellenben a tieddel. Ezt saját magad írtad le, egy korábbi hozzászólásodban! )

[quote name='Victor' date='2004. április 10, szombat - 18:15']A továbbiakban nincs időm ilyen baromságokra, ezért szépen megkérlek, hagyd abba az üres kötekedést! :mad:
[/quote]
Ez nem kötekedés, hanem egy vélemény. Persze azt már tudom, hogy hogyan vélekedsz egy, a tieddel ellentétes véleményről...

Szerkesztette: Fehérsólyom 2004. 04. 10. 22:10 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.