HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:00

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 16:51

A Viewsonic-nak nincs S-IPS-e. A TN mellett MVA-sai vannak, azoknak sem rossz a képe (bár a színhűséggel vannak kisebb problémái, picit pirosasnak mondják a szürkeártyalatokat), és szembetűnőbb az utánhúzás.

A Viewsonic VP181 nem 30ms IPS-es?  ;)

#1062 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:02

Idézet: Stingerdf

A PAM-et NAGYON nem ajánlom. Helyette érdemesebb az Adria-ban vásárolni, náluk ugyanúgy ki lehet próbálni megvásárlás előtt. Eddig három TFT-t vettem ott, és mindannyiszor nagyon korrektek voltak, ellenben a PAM-mel.

Mondanál erről egy kicsit többet is, mert éppen múlt péntekre kellett volna megjönnie a Samsung 173P-nek, amit náluk rendeltem meg. Éppen a pixelhiba-mentes szállítás miatt mentem hozzájuk. Kezdhetek aggódni?
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1063 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 10. 11:03

Pénteken kaptam egy Acer AL1721-et. Azt hittem, dead-pixeles, aztán rájöttem, hogy csak rossz irányba tüsszentettem :lama: :D

#1064 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:07

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 12:03

Pénteken kaptam egy Acer AL1721-et. Azt hittem, dead-pixeles, aztán rájöttem, hogy csak rossz irányba tüsszentettem :lama: :D

Na, és jó? Írj vmit róla léci, mert én is ilyet szeretnék venni.

#1065 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 10. 11:30

Igazán akkor tudnék hitelt érdemlően nyilatkozni, ha lenne normális videokari a céges gépemben. Acer 91.E4703.M01 alaplapon Intel i752 chip szenvedi a képet... így most azt tudom mondani, nem igazán élesek a betűk, ez valószínűleg a no videocard-nak tudható be. 1024x768 / 75Hz / 16 bit-es színmélység, 16ms response time. Filmet próbáltam, de csak xar minőségű avi-t, játékot nem próbáltam (nem is tudnék videokari híján).

Szóval nem igazán vagyok kompetens... :lama:

#1066 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:43

Idézet

Mondanál erről egy kicsit többet is, mert éppen múlt péntekre kellett volna megjönnie a Samsung 173P-nek, amit náluk rendeltem meg. Éppen a pixelhiba-mentes szállítás miatt mentem hozzájuk. Kezdhetek aggódni?

Én is náluk vettem, pixel hibám nincs, ahogy igérték, igaz várni kellett. Nekem azt mondták, ők ellenőrzik a disztributornál, és csak a hibátlant hozzák el.

Szerkesztette: erdeklodo 2004. 05. 10. 12:45 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:15

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 13:43

Én is náluk vettem, pixel hibám nincs, ahogy igérték, igaz várni kellett. Nekem azt mondták, ők ellenőrzik a disztributornál, és csak a hibátlant hozzák el.

Én is beszéltem az eladóval, nekem is ezt mondta. Ráadásul nekem szimpatikusnak tűnt az ürge, ráadásul rövid beszélgetésünk alapján úgy éreztem, hogy érti is a dolgát.
Az alatt, hogy várni kellett, mit értesz (pl. többet kell várni, mint amit először mondtak)?
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1068 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 14:54

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 12:30

Igazán akkor tudnék hitelt érdemlően nyilatkozni, ha lenne normális videokari a céges gépemben. Acer 91.E4703.M01 alaplapon Intel i752 chip szenvedi a képet... így most azt tudom mondani, nem igazán élesek a betűk, ez valószínűleg a no videocard-nak tudható be. 1024x768 / 75Hz / 16 bit-es színmélység, 16ms response time. Filmet próbáltam, de csak xar minőségű avi-t, játékot nem próbáltam (nem is tudnék videokari híján).

Szóval nem igazán vagyok kompetens... :lama:

És vmi pixelhibát találtál?  :]

#1069 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 16:11

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 10:00

A Viewsonic VP181 nem 30ms IPS-es?  ;)

Aha, tényleg, mondjuk az IPS, nem S-IPS (kicsivel kisebbek a szögek, és a kontraszt r.), bár így se lehet olyan rossz, viszont sztem 200e-be nem fér bele.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 10. 16:12 -kor

#1070 Felhasználó inaktív   Pappi77[at home :D] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:43

A Viewsonic VG710s -ről mi a véleményetek ? Bruttó 167e körül láttam . Olvastam róla tesztet ott azt írták elég korrekt mindenféle alkalmazásra . Bár nekem a 167e nagyon sok de evidenciában tartom a dolgot . Ilyen vagyok előbb elkezdek agyalni valamin , aztán döntök de ez néha egy évig is eltart ( 9600XT estében 2 hónapig tartott a mérlegelés :D ) .
Az idézetek itthon sem jutnak az eszembe :D

#1071 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 19:21

Idézet: hajsza - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 12:15

Én is beszéltem az eladóval, nekem is ezt mondta. Ráadásul nekem szimpatikusnak tűnt az ürge, ráadásul rövid beszélgetésünk alapján úgy éreztem, hogy érti is a dolgát.
Az alatt, hogy várni kellett, mit értesz (pl. többet kell várni, mint amit először mondtak)?

Jóval többet vártam (néhány hét), de ebbe biztos belejátszott az évvége, a karácsony, és a sulinetesek rohama.
Nekem az mindenesetre fontos volt, hogy biztosan ne legyen pixelhiba. Ennyi pénzt elköltök, akkor ne legyen benne olyan hiba ami elrontja az örömöm. Még ha nem is lenne zavaró helyen, akkor is tuti, hogy arra néznék minden bekapcsolásnál, és ez bosszantana.

#1072 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 21:03

Tyűű. Ez a Samsung SyncMaster 173P tényleg nagyon jónak tűnik. Ahol olvastam róla, mindenhol csak dícsérik. Próbáltatok rajta játszani? Ami a neccesebb, az ugye az FPS (Quake, CoD, stb). Mivel általában ilyenekkel játszom, kiáncsi volnék, hogy ti mennyire tartjátok zavarónak a 25ms miatti utánhúzásos effektet. Látni egyáltalán? Zavaró?

THX, PodMAN

#1073 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 21:28

Idézet: PodMAN - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 22:03

Tyűű. Ez a Samsung SyncMaster 173P tényleg nagyon jónak tűnik. Ahol olvastam róla, mindenhol csak dícsérik. Próbáltatok rajta játszani? Ami a neccesebb, az ugye az FPS (Quake, CoD, stb). Mivel általában ilyenekkel játszom, kiáncsi volnék, hogy ti mennyire tartjátok zavarónak a 25ms miatti utánhúzásos effektet. Látni egyáltalán? Zavaró?

THX, PodMAN

Ha végre szólnak, hogy mehetek értek, akkor utána referálok. Ha esetleg nem kunszt kimásznod Budapest XXII. kerületébe, annak is a Nagytétényhez közelebbi részébe, akkor akár majd meg is mutatom.

#1074 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 22:14

Na végre találtam egy LG TFT-t értelmesen kinéző(és használható) talpal. (eddig miért nem vettem észre?!)
www.lg.hu/termekek/informacio_technologia/monitor/flatron_lcd_monitor/l1710p.html

Ez az LG L1710P. Esetleg erről vélemények infók(pl.:ez most milyen panellal van)?

Nem egyszerű manapság TFT-t választani, és eddig ez a legszimpibb (mármint az LG) árban és minőségben.Eddig csak a talp nem tetszett.Ha jól vetem ki a gyártó oldalán található nem túl sok infóból akkor ezen a talpon végre emelhető és forgatható a kijelző,de bizonytlan vagyok. :think:
Láttam már az LG 1710S-t és tetszett a képminősége,frissitése(játék közben persze).Ez vajon ugyanaz , vagy van e valami eltérés? 

#1075 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 22:37

Idézet: PodMAN - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 20:03

Megjegyzem igazából nem a "25ms" miatt lehetne utánhúzás, hanem a PVA panel miatt. IPS és S-IPS esetén a "25ms" elég jó értéknek számít.

#1076 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 22:52

Idézet: Gear - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 21:14

Ez az LG L1710P. Esetleg erről vélemények infók(pl.:ez most milyen panellal van)?

Az adatok szerint ugyanaz a panel van benne, mint a 1710B és S-ben. Arról már eltérőek az adatok, hogy ez milyen panel is, a gyártó S-IPS-t ad meg 1-2 helyen  :eek:, miközben az adatok TN-re illenek. Én láttam is egymás mellett 1710B-t, a fenti Philipset (IPS), és a VP171-et (TN). Az LG képe olyasmi volt, mint a VP171, és egyátalán nem olyan, mint a Philips. Többek között: kissé alulról nézve inverzbe vált a TN-ek képe, az IPS és S-IPS nem csinálhat ilyet (egyébként az MVA/PVA sem, a folyadékkristály elfordulási tengelyéből kifolyólag). Szóval IMHO TN. (Persze attól még nem olyan rossz.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 10. 23:11 -kor

#1077 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 06:14

És a Sammsung 172x ? Mert jónak tűnik de olvastam valahol hogy nem valami jó film/game szinten. :think: Jó lenne ezeket megnézni valahol,mert a specben leírtak szerint 12/16ms a kioltása.

#1078 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 06:54

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 12:30

Intel i752 chip szenvedi a képet... így most azt tudom mondani, nem igazán élesek a betűk, ez valószínűleg a no videocard-nak tudható be. 1024x768 / 75Hz / 16 bit-es színmélység, 16ms response time. Filmet próbáltam, de csak xar minőségű avi-t, játékot nem próbáltam (nem is tudnék videokari híján).

Azért homályosak a betűk, mert ennek a monitornak a natív felbontása 1280x1024, abban használd!

#1079 Felhasználó inaktív   Zoliy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 11. 15:07

Idézet: PodMAN - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 22:03

THX, PodMAN

Szia nekem 193P-m van ez jó játékra Én nagy Counter-Strike-os vagyok és semmi hátrányt nemérzek.
Annyi hogy picit mosódik de megszokod gyorsan és semmiség.

#1080 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 18:32

Idézet: Zoliy - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 14:07

Szia nekem 193P-m van ez jó játékra Én nagy Counter-Strike-os vagyok és semmi hátrányt nemérzek.
Annyi hogy picit mosódik de megszokod gyorsan és semmiség.

Csakhogy ez már 19"-os nem kevés pénzért (210e) :(

Ja és az Acer 1731-et ismeri valaki? Az S-Video bemenet nagyon megfogta a fantáziámat és az ára sem vészes (145e)

Szerkesztette: PodMAN 2004. 05. 11. 18:40 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.