HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 14:56

Olyan nincs is, hogy hibás sárga pixel. :)
Egy pixel 3 szubpixelből áll, 1 piros, 1 zöld, 1 kék, ezek közül - hiba esetén - legtöbbször csak 1, ritkán a többi is rossz. A hiba lehet az, hogy sosem világít, és lehet az is, hogy mindíg világít.
Nem mindegy, milyen a hiba környezete, fehér vagy fekete, vagy épp színes.
Ha pl. fehérnek kellene lennie, de ehelyett sárga, akkor ott egy rossz kék szubpixel van, aminek az a hibája, hogy nem világít. (A piros+zöld világít, piros+zöld+kék helyett.) De ha éppenséggel piros, vagy zöld színt kell megjeleníteni, akkor nem látszik a hiba, mert amúgy sem égne a kék.
Ha fekete helyett sárga, akkor mind a piros, mind a zöld szubpixel rossz, mégpedig mindíg világítóan.
Ha pl. piros helyett sárga, akkor a zöld a rossz (olyankor is ég, amikor nem kellene). És így tovább.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 19. 14:59 -kor

#1102 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 12:36

Hali

TFT vasarlasra szantam el magam...  Utanna olvastam mar forumban is, meg mashol is, mik a jok....  Idaig a Samsung 193P -t neztem ki...  ez elvileg ugye a PVA paneles... 

Namarmost nekem foleg munkara kell, ami programozas, grafika vegyesen...  mellette megmarad masodlagos monitornak a mostani, iiyama CRT.

A kerdes.... jo valasztas ez ilyesmire, vagy esetleg nezegessek komolyabb monitort, IPS panellal (mi az az S-IPS?)?

Multkor neztem egy EIZO 767-est, meg egy AG Neovo K19-est, nagyon hasonlonak tunt a kepe, ezekben milyen panel van?

Samsung 193P -nek szerintem eleg jo ara van, ez a 3 napos pixelhibas csere dolog is jonak tunik...  Esetleg milyen monitort nezzek meg, ami 19" ?

udv
-------==--------
www.mice007.hu

#1103 Felhasználó inaktív   Zoliy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 20. 16:46

Idézet: Mice007 - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 13:36

Hali

TFT vasarlasra szantam el magam...  Utanna olvastam mar forumban is, meg mashol is, mik a jok....  Idaig a Samsung 193P -t neztem ki...  ez elvileg ugye a PVA paneles... 

Namarmost nekem foleg munkara kell, ami programozas, grafika vegyesen...  mellette megmarad masodlagos monitornak a mostani, iiyama CRT.

A kerdes.... jo valasztas ez ilyesmire, vagy esetleg nezegessek komolyabb monitort, IPS panellal (mi az az S-IPS?)?

Multkor neztem egy EIZO 767-est, meg egy AG Neovo K19-est, nagyon hasonlonak tunt a kepe, ezekben milyen panel van?

Samsung 193P -nek szerintem eleg jo ara van, ez a 3 napos pixelhibas csere dolog is jonak tunik...  Esetleg milyen monitort nezzek meg, ami 19" ?

udv

Szia. Én nemrég vettem meg a Samsung 193P-t de mindenben tökéletesnek mondhatom.
Ha van rá pénzed és 19"-es moncsit szeretnél venni én ezt ajánlanám neked!
Jah és nem utosó sorban most eza legszebb TFT:O)

#1104 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:04

Idézet: Mice007 - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 13:36

Szia,

én kb. 8 hónapja használok K-19-et melóra (dtp, web), és szinte teljesen meg vagyok vele elégedve. Persze most lehet mondani, hogy hát nem teljesen színhű, meg blabla, de az elődje sem LaCie meg EIZO crt volt, és ezzel sem sikerült még színbontásbeli hibákat ejteni.

Ebben MVA panel van, és hacsak nincs 2x ennyi pénzed egy S-IPS-es zsugára, akkor megfelelő választás lehet, de mindenképp meg kell nézni ennek a 193P-nek a képét is, sok jót hallani róla. A lényeg, hogy ne higgy senkinek, amíg nem tesztelted magad az adott monitor képét!  :lame:

#1105 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:34

Idézet: Mice007 - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:36

Igen. (Gyakorlatilag is.)

Idézet

A PVA is elég jó.

Az S-IPS a sima IPS továbbfejlesztése, némileg jobb tulajdonságokkal.

A PVA az az MVA Samsung-os megfelelője, némileg javított paraméterekkel (legalábbis 19"+ panelek esetén).

A PVA és az S-IPS elég közel áll egymáshoz, egyes dolgokban a PVA jobb egy hajszálnyival (sötétség mélysége, kontrasztarány), másokban az S-IPS (kicsivel még egyenletesebb fényerőeloszlás, kicsivel nagyobb színhűség, kicsivel gyorsabb közepes intenzitású átmenetek).

(Lásd pl. az itt betett képeket: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=4...dpost&p=1506490 )

Egyes monitorokban (Eizo [összes nem-TN paneles típus], Nec [20"+]) az is előny, hogy 10 bites a színkezelés. Ezt azt eredményezi, hogy mindenféle állítgatások közepette is tökéletesen egyenletes, és kihasznált marad a színenkénti 256 fokozat (10 biten számol, majd azt "kerekíti" vissza 8 bitre a panelnek). (De nem tudom, ennek hiánya mennyire szembetűnő, az amúgy 24 (3x8) bites paneleknél, azt sz esetet még nem tudtam jobban megnézni.)

Idézet

767: PVA, K19: MVA.

http://www.prad.de/guide/ergebniss_verglei...mit=vergleichen

Idézet

(Én így hirtelen nem igazán tudnék hasonlóan jót ajánlani, hasonlóan jó áron. És ami még meg is nézhető valahol.)

#1106 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 23:41

Koszi a segitsegeket, valahol megprobalok megnezni egy ilyen samsungot mukodes kozben, viszek magammal nezni valot is, aztan meglatom....bar nagy meglepetesre nem szamitok, szoval valoszinu egy ilyet veszek majd... de vasarlas elott mindenfelekeppen kiprobalom, ha pixelhibas, el se hozom...

udv
-------==--------
www.mice007.hu

#1107 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 00:11

Hadd kérdezzek egy dolgot:
Van értelme 19-es TFT-t vásárolni? Ha jól látom a 17-esek ugyanazt tudják.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1108 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 07:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 1:11

Hadd kérdezzek egy dolgot:
Van értelme 19-es TFT-t vásárolni? Ha jól látom a 17-esek ugyanazt tudják.

Van akinél fontos a pixelméret (pl. nálam) , és hát 5 cm-rel nagyobb a képátló is. 20-21-es CRT-net van ekkora képe, ha belegondolsz. :think:

#1109 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 10:15

Idézet: melon - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 6:15

Van akinél fontos a pixelméret (pl. nálam) , és hát 5 cm-rel nagyobb a képátló is. 20-21-es CRT-net van ekkora képe, ha belegondolsz. :think:

Ühüm.
Nagyobbak a pixelek. Meg kellene nézni igazából.
A 20" körülieknek a pixelmérete (1600x1200 as felbontásra gondolok) mire hajaz, a 17-esére?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1110 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 11:17

ez a 193p monitor nekem is felkeltette az érdeklődésemet, én csak azt szeretném tudni, hogy játékra mennyire használható.. nálam a filmek mennek a TV-re uh csak netre és játékra használnám és nem tudom mire elég az a 20ms..  :idea:
visszaolvasva pár oldalt úgy látom viktor te vagy itt az ész :respect:  pls írj valami okosat ha van valami elképzelésed ezzel a moncsival kapcsolatban..
thx ;)

#1111 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 12:21

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 11:15

Ühüm.
Nagyobbak a pixelek. Meg kellene nézni igazából.
A 20" körülieknek a pixelmérete (1600x1200 as felbontásra gondolok) mire hajaz, a 17-esére?

Általánosságban ezek a képátló/pixelméret adatok vannak:

15": 0.297 mm (1024×768)
   17": 0.264 mm (1280×1024)
   19": 0.294 mm (1280×1024)
20.1": 0.255 mm (1600×1200)
21.3": 0.270 mm (1600×1200)

Szerkesztette: melon 2004. 05. 21. 12:23 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 13:49

Idézet: Zoliy - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 17:46

Szia. Én nemrég vettem meg a Samsung 193P-t de mindenben tökéletesnek mondhatom.
Ha van rá pénzed és 19"-es moncsit szeretnél venni én ezt ajánlanám neked!
Jah és nem utosó sorban most eza legszebb TFT:O)

oups :hemuveg: most látom csak, hogy ilyet használsz.. játékokban látható az utánhúzás? (főleg FPS-ek érdekelnének) a pixelméret nem teszi túl "pixelessé" a képet? a színek megfelelő mélységűek.. értsd a fekete az este is koromfekete.. előre is köszönöm felvilágosító válaszod és egyéb tapasztalatod ezzel a monitorral kapcsolatban!  :)

#1113 Felhasználó inaktív   Zoliy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:19

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 14:49

oups :hemuveg:   most látom csak, hogy ilyet használsz.. játékokban látható az utánhúzás? (főleg FPS-ek érdekelnének) a pixelméret nem teszi túl "pixelessé" a képet? a színek megfelelő mélységűek.. értsd a fekete az este is koromfekete.. előre is köszönöm felvilágosító válaszod és egyéb tapasztalatod ezzel a monitorral kapcsolatban!  :)

Szia. Film nézésre tökéletes (szinte) Semmi se fogsz abból észrevenni hogy TFT-t nézel. Szinte azért mert ha beguvadsz a képpe és direkt figyeled közelröl azér észreveszed:o) De semmi ami rontaná az élvezehtőséget. Játéknál azért változik a dolog itt már látszódnak a mosódások én Counter-Strike-al játszok rengeteget de kb 1-2óra alatt megszokod és itt se veszed utánna észre a dolgot. Pár nap után meg végképp semmit se fogsz észrevenni. Nekm nagy félelmem volt, hogy na most mi lesz ha ezt megveszem... De hál istennek nincs gond. Szinek meg minden 100% fekete fekete fehér pedig fehér.
Ha van rá pénzed és mindenféleképpen TFT-t szeretnél venni akkor ezt vedd meg:o) Jó kis reklámszlogen.

#1114 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:31

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 10:17

ez a 193p monitor nekem is felkeltette az érdeklődésemet, én csak azt szeretném tudni, hogy játékra mennyire használható.. nálam a filmek mennek a TV-re uh csak netre és játékra használnám és nem tudom mire elég az a 20ms..  :idea:

Végülis most a THG szerint (mondjuk nem kell mindent készpénznek venni tőlük), egy bizonyos 20ms-es monitor (Hyundai Q17) összességében a leggyorsabb, hiába írnak 12-16ms-et egyes más monitorokra. (Ez azért van, mert ezek a számok bizonyos külülmények között jönnek így ki, más esetben más jön ki, csak épp a szabványos mérés csak az előbbit méri.) Igaz, ez egy kimondottan gyorsaság orientált paneltípus, nevezetesen a TN.

A PVA panel esetén kicsit máshogy kell kezelni a szintén 20ms-et (bizonyos árnyalatoknál kicsit lassabbak szoktak lennie a PVA-k, viszont ez egy új feljesztés, ami állítólag többek között ezen is javított), így ez a 19"-es darab már PVA létére is elég gyors. Ez elég jó dolog, mert korábban a jobb képjellemzőikről ismert MVA/PVA típusok kissé lassúcskák voltak.

De saját szememmel eddig még nem láttam, pedig kíváncsi lennék rá.

Idézet

visszaolvasva pár oldalt úgy látom viktor te vagy itt az ész :respect:  pls írj valami okosat ha van valami elképzelésed ezzel a moncsival kapcsolatban..
thx ;)

Á, csak utána jártam kissé, mert nekem is új montort kellett vennem, és ilyen összegeknél nem mindegy...

#1115 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:34

Idézet: Zoliy - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:19

..Ha van rá pénzed és mindenféleképpen TFT-t szeretnél venni akkor ezt vedd meg:o) Jó kis reklámszlogen..

hát éppen ez az.. ha az ember ennyi pénzt szán rá meggondolja mit is vegyen.. :think:  a másik fele meg, hogy egész nap gép előtt ülve dolgozom és nem épp pihentető a melóhely 85Hz-e után még itthon is fárasztani a szemem.. a TFT monitorok meg max a kontraszt miatt zavarhatják a szemem (na az nem fog zavarni :D ) .. köszi a tapasztalataidat, meg fogok nézni egyet működés közben.. ugye puding próbája az evés..  :boa:

#1116 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:53

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:31

Á, csak utána jártam kissé, mert nekem is új montort kellett vennem, és ilyen összegeknél nem mindegy...

..nekem sajnos már sikerült egyszer-kétszer belenyúlnom tuti sz*rba  :mad: és ez még új terep is számomra.  Még kevés emberke van aki 17' feletti TFT-t használ játékra, márpedig a 17'-sok között jobban előfordul 16ms-es. Egyik ismerősöm azt tanácsolta bírjam még ki egy kicsit mert most jönnek majd a 12 és ez alatti ms-es moncsik.. hát nem tudom.. azért én megnézek egy ilyen samsungot működés közben..  :mirror:
thx :D

Szerkesztette: VAZUL 2004. 05. 21. 17:55 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 18:13

Na Hali,

Egy haveromnak összegyűjtöttem egy kis infot 19"-os 25 ms-nál gyorsabb válaszidejű monitorokról. Remélem nem bánjátok, ha megosztom veletek:

Egy halom TFT teszt: http://www.tesztelo....onitor/tft.html

25ms alatti válaszidejű 19" TFT-k:

Sharp LL-191A-B:
- Honlap: http://www.sharp.co....duct.asp?id=863
- Teszt: http://www.anandtech...doc.html?i=2055
- Panel: TN-FILM
- Válaszidő: 16 ms
- Egyéb: nincs rajta DVI csatlakozó

Samsung 193P:
- Honlap: http://www.samsung.com/hu/products/monitor...cd/lcd/193p.asp
- Teszt: http://www6.tomshard...326/lcd-04.html
- Panel: PVA (olyan, mint az MVA, csak Samsung :))
- Válaszidő: 20 ms
- Egyéb: 178/178 fokos látószög!!!

BenQ FP-937D:
- Honlap: http://www.benq.at/Products/LCD/ (itt nem találtam meg)
- Link1: https://hwsw.hu/hir.php3?id=25370
- Link2: http://prohardver.hu...?mod=10&id=6477
- Panel: TN-FILM
- Válaszidő: 12 ms
- Egyéb: Sehol nem találtam róla plusz infot

Iiyama ProLite E511S:
- Honlap: http://www.iiyama.com/pages/startseite.asp...|0|0|0|2|0|2330
- Link: http://prohardver.hu...?mod=10&id=5763
- Teszt: http://www.tweakers.net/reviews/486 (német, vagy holland)
- Panel: IPS!!!
- Egyéb: 1600x1200-as felbontású, 20"-os!

LG 1910P:
- Honlap: http://hu.lge.com/
- Link: http://prohardver.hu...?mod=10&id=3934
- Panel: valószínűleg IPS vagy MVA, mert 176/176 fokos látószöge van
- Egyéb: A honlapjuk 25 ms-ot ír(?) és 170 fokos látószöget

Na csá,

Yany

Szerkesztette: Yany 2004. 05. 21. 18:16 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1118 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:03

Idézet: Zoliy - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:19

...Film nézésre tökéletes (szinte) Semmi se fogsz abból észrevenni hogy TFT-t nézel...

Érdekes, én azért vettem TFT-t, hogy észrevegyem a különbséget.  :think:  :D

Tudom, hogy kötözködöm, de nem bírtam kihagyni :box:  ;)

#1119 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:35

Idézet: melon - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 21:03

Érdekes, én azért vettem TFT-t, hogy észrevegyem a különbséget.  :think:  :D

Lehet, hogy ha egy régi 14"-os "röntgenkészülékről" váltasz TFT-re, akkor azért látni fogod a különbséget.  :)
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1120 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:45

Idézet: melon - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 11:21

Általánosságban ezek a képátló/pixelméret adatok vannak:

15": 0.297 mm (1024×768)
   17": 0.264 mm (1280×1024)
   19": 0.294 mm (1280×1024)
20.1": 0.255 mm (1600×1200)
21.3": 0.270 mm (1600×1200)

Köszi ez jó. De szerintem emiatt nem vennék 19"-est. Asszem 17-est veszek inkább. Hacsak nem tudok majd 20"-est venni.

Idézet

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.