HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 21:50

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 20:21

Mennyire fontos egy lcd-n a DVI bemenet?

Mennyivel jobb?

Az előző hozzászólásomban írtam, hogy dvi-set akarnék, de azok 16ms válaszidővel túl drágák, de pl itt van ez a TFT:

Philips 190S5CS

Elvileg 16 ms, és 117,5 k...

Erről mi tudtok?

Kép

Ez nem rossz, de a DEPO-n 12ms-t írt. :think:

http://www.depo.hu/?...&lid=1&csid=195

Nem értem, magyarán 12ms, külföldön 16ms? Ez nagyon vicces...

Szerk.: ez tényleg 12ms a Philips 190S5FS ( http://www.pixmania.com/hu/hu/72947/art/ph...fs-monitor.html )

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 01. 05. 21:53 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2802 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:02

Hi!

Olvasgattam visszamenőleg ebben a topicban a leírtakat, viszont még mindig nem sikerült elég tudást szereznem. Tudnátok adni egy jó linket,ahol le vannak jól érthetően írva az LCD monitorok tulajdonságai+ok-okozati összefüggések (ezt lehet,h hülyén fogalmaztam,szóval : "ha natív(?),akkor kisebb az ms, ha nagyobb a felbontás nagyobb az ms..." -ra lennék kíváncsi,kb.: hasonló stílusban :)  +mi mit jelent)

Most CRTmonitorom van, de szeretném lecserélni,de még nemtom,h vegyek-e LCD monitort? Napi 8 órát dolgozok gépen,és kifolyik a nap vége fele a szemem, ezért jó lenne LCD, sokat hallottam,h jobb a szemnek. Viszont olvasgatva a hozzászólásokat,olybá tűnik,mintha egyúttal rosszabb is lenne,m a CRT (kisebb betűk...)+az ára...

netezésre,filmnézésre,szövegszerkesztésre+weboldal készítésre+néha egy egy játékra kéne. Maradjak inkább CRT-nél,csak jobb fajtánál?

Esetleg egy gyors tippet tudnátok adni,h melyik márka jó/rossz (a márkát a szervízeléssel,minőséggel,megbízhatósággal együtt értem)?
Előre is kösz for All!

#2803 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:21

1. linket majd adnak mások :) gondolom a paneltípusokról szeretnél többet tudni
2. a natív felbontás és a ms nem áll kapcsolatban, ergo kisebb felbontás esetén nem lesz kisebb a ms és vica-versa (olyan viszonylatban van összefüggés, hogy nagyobb, 20"< TFT-k eseén nem nagyon van 12-16ms tudó)
3. Napi 8 óra folyamatos munka TFT mellett is fárasztó, de sokkal-sokkal "pihentetőbb", mint akár a legjobb CRT-vel is
4. Kis betűs probléma pedig nem probléma, egyeseknek akkor jó egy betű, ha 19"-on 800*600-ban jelenik meg, az emberek 90%-a tökéletesen elégedett a mérettel
5. Nem írod konkrétan a munkát (hacsak nem a webdev az), de tervezésnél gondot jelenthet a színhűség illetve az 5:4-es képarányból adódó esetleges torzítás
6. Márka-ajánlást is másra hagyom, szerintem pénzkérdés. Amit biztosan merek ajánlani az a Sony :). (meg iiYama, mert nekem is ilyen van és elfogult vagyok :Đ)

#2804 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:27

Egyébként a beépített táp esetenként érdekes képi anomáliákat okoz a TFT-k esetén. Ezért írtam hátrányként a Phillipshez.

#2805 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 11:29

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 22:27

Egyébként a beépített táp esetenként érdekes képi anomáliákat okoz a TFT-k esetén. Ezért írtam hátrányként a Phillipshez.

Idézet

Az itthoni monitoromban is beépített táp van , és semmi anomália nem fordult elő.
:think:
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2806 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 11:44

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 21:50

Szerk.: ez tényleg 12ms a Philips 190S5FS ( http://www.pixmania.com/hu/hu/72947/art/ph...fs-monitor.html )

...ja, csak én a 190S5CS-ről beszélek, te meg a 190S5FS-ről....
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#2807 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 14:14

Hi!

Van vkinek Viewsonic VP201b-ről?
Esetleg látta már vki menet közben?
Érdekelne pár vélemény.

Üdv. R.

#2808 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 15:18

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 12:29

...

Ott van, hogy ESETENKÉNT.

#2809 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 18:02

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 11:42

Kicsit több pénzért (90k) vettem én (ráadásul Sex-ben) iiYama Prolite e435s-t, ami minden paraméterében jobb ennél. (10ms, DVI, stb.)

Hol vetted azt az iiyama-t, mi a tapasztalatod róla?

#2810 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 06. 18:12

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 22:27

Ami önmagában az adott széria gyengeségét dícsérheti... esetenként. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2811 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 18:27

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 12:44

...ja, csak én a 190S5CS-ről beszélek, te meg a 190S5FS-ről....

Philips 190S5CS
/ 19" / 12ms / TFT

Gyártó: Philips

A termék honlapja

Tulajdonságok:
Ajánlott felbontás: 1280 x 1024 ( 60 Hz )
Maximális felbontás: 1280 x 1024 ( 75 Hz )
Fényerő: 250cd/m2
Kontraszt: 500:1
Válaszidő: 12ms
Látható szög 160°
VGA bemenet
TCO03
Zero Bright Dot - akár egy pixel hiba esetén is csere
Kensington Lock a kiállításon történő biztonságos rögzítésre
Magasság/dőlésszög állítható

Legalább olvasd el!!!

#2812 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 18:33

Pikkolo: olvass vissza légyszives a vásárlással kapcsolatban. A monitorral max. elégedett vagyok, egyedül a feketével nem vagyok kibékülve teljesen, de könnyen szokható és már nem tűnik fel igazán.

#2813 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:54

Megint jobb TFT-re bukkantam rá: Viewsonic VX912

:respect:

#2814 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:41

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 21:54

Megint jobb TFT-re bukkantam rá: Viewsonic VX912

:respect:

Jah, 140e

#2815 Felhasználó inaktív   julyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:57

Hali!
Digitális monitoromat szeretném összekötni a videokártyám DVI kimenetével, szal egy olyan kábelt keresek, ami DVI to DVI!!! mindkét végén DVI legyen, nem átalakító kell. tud valaki ilyet szerezni? Sehol nem találok  :confused:
Segítsetek! :respect:
----------===== My PC =====----------
Intel 486 DX2 @ 66 MHz, 2x512 MD DDR2, 2x200 GB MAXTOR SATA hwRAID0, 2x36 GB IBM U2W SCSI HDD, S3 Trio 3D VGA 4 MB RAM, 16x Pioneer 108D DVD, 14" analóg VGA monitor... nagyfloppy meghajtó, stb...stb...

#2816 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 02:10

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:27

Philips 190S5CS
/ 19" / 12ms / TFT

Gyártó: Philips

A termék honlapja

Tulajdonságok:
Ajánlott felbontás: 1280 x 1024 ( 60 Hz )
Maximális felbontás: 1280 x 1024 ( 75 Hz )
Fényerő: 250cd/m2
Kontraszt: 500:1
Válaszidő: 12ms
Látható szög 160°
VGA bemenet
TCO03
Zero Bright Dot - akár egy pixel hiba esetén is csere
Kensington Lock a kiállításon történő biztonságos rögzítésre
Magasság/dőlésszög állítható

Legalább olvasd el!!!

Adatlap a Philips HIVATALOS oldaláról:

http://www.p4c.philips.com/files/1/190s5cs..._00_pss_eng.pdf

Idézet

Legalább olvasd el!!!

...csak hogy téged idézzelek. :)
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#2817 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 05:53

Beszámoló azoknak (köztük nekem is) akik NEM szeretik az apró betűket, amely nehezen olvasható, és hosszú távon a szemet erőlteti. (Ezen felhasználók az össz táborhoz képest szerintem nem 10%-ot, [mint itt írta Eiki, aki szintén megkapta az általam most bemutatott programot] hanem vélhetően jóval nagyobb részt tesz ki, és ezen felhasználók látása egyébként TÖKÉLETES!)

A NAGY LCD dilemma: natív felbontás: kicsi, de éles, alig olvasható karakterek kontra nem natív felbontás: nagy, összemosottabb, de olvasható karakterek?
(egy már általam felvetett probléma megoldási lehetőségei - 1. rész)

Liquid Wiew 2.06 - jó is, meg nem is.
(a program használatának gyakorlati tapasztalatai)

Ez úton is köszönet a programért R- Lacinak!  :)

A programocska, (mely a rendszerbe épül, és annak indulása már a Win XP bejelentjező képernyőjénél [felhasználó váltás] észlelhető) elég jó, de sajnos nem teljesen tökéletes.  :mad:
A szöveget felnagyítja, de az alkalmazásoknál előfordul, hogy így a szövegre szánt helyen nem fér el a szöveg, és így olvashatatlanná válik. (pl. Crazy Browser)  :mad:

Néhány alkalmazásnál egyes részeknél aránytalanul nagyít, míg más helyeken nem. (Pl. Outlookban a mappalista, vagy a felső rész nagyon nagy, és nem fér így el a kijelölt helyen, míg az elem lista (jobb oldalt) jónak tűnik.

Így összességében a program hol nagyít, hol nem, és hol így, hol úgy, így  működése miatt a képernyőn futó alkalmazások torzak, sőt esetenként használhatatlanok lesznek.   :mad:

A karakterek nem lesznek szabványosak, így pl. a „MOBiMouse” nem ismeri fel azokat.  :mad:

Az egér útja ugyanúgy (mint ahogyan a nagy natív felbontás mellett is!) nagy marad (ugyan úgy sok kézmozgás szükségeltetik) hiába állítottam azt be a program arra való helyén.  :mad:

Az Internetes oldalak egy része (pl. a HWSW is!) nem nagyítható a programmal sem, így ezen oldalak mivel NEM 1280x1024-re optimalizáltak, ÉLVEZHETELENEK natív felbontáson! (Itt jegyezném meg, hogy létezik olyan weblap programozási eljárás, ami minden felbontás mellett ugyanazt az optimalizált felbontást eredményezi. Sajnálatos tény, hogy pl. a HWSW - ami ugye pont a hardware és software témaköréről szól - még 2005-re sem tudja ezt prezentálni!)

Végül is azt szerettem volna elérni, hogy natív felbontásban (1280x1024) egy *800x600-as látványt kapjak.

Nekem a leginkább ehhez az alábbi beállítások feleltek meg:
aplication scale: 138
desktop scale: 150% (ez a *legjobb a destophoz) ill. 120% (ez pedig az alkalmazások *arányhűségénél (pl. Outlook) tűnik jónak)
mouse scale: fast
mouse acceleration: fast

De sajnos, mint már írtam, ez sem minden alkalmazásnál tökéletes.

A kérdés tehát ezután is nyitott:
Natív felbontásban (1280x1024) egy tetszőleges felbontás (pl. 800x600) vizualizálása HOGYAN OLDHATÓ MEG?  :think:

Avagy a „szem barát” LCD alig olvasható, szemet terhelő, hangyafasz nagyságú karakterei a natív felbontásból adódóan továbbra is probléma!

Natív felbontás: kicsi, de éles, alig olvasható karakterek kontra nem natív felbontás: nagy (emiatt olvashatóbb), összemosottabb, (emiatt olvshatalanabb) de összességében olvashatóbb karakterek? :think:

-------------------------------------
KÉRÉS!
Kérlek titeket, hogy CSAK az szóljon hozzá, akit a téma érdekel, és tud érdemi választ is!
Akiket a téma nem foglalkoztat (mert a kis karakterek neki megfelelőek) az ne fikázza ezt a felvetést, hanem tartsa szem előtt azt, hogy vannak, akiknek nem a „hangya pénisz” a menő.

Aki a kérést nem veszi figyelembe, az ellen én persze nem tudok mit tenni, de okulva egy korábbi topicban történt felhasználói mentalitásból, érdemtelenség miatt az ilyen hozzászólásokat NEM FOGOM LEREAGÁLNI!

A megértést köszönöm.
-------------------------------------

Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 07. 05:56 -kor

#2818 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:27

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:50

Én most vettem egy ilyet, nagyon meg vagyok elégedve vele. Összehasonlítottam több típussal is . KB fél éve akarok már TFT-t.
A 117500 bruttó nagyon baráti ár ráadásul a Philips 16000FT-t monitorbeszámítással még vissza is ad! (jan 15-ig)
Én webhez használom , de nekem a leggyorsabb TFT-tk is zavaróak játékban így arra megtartottam a Samsung syncmaster 957MB-t.
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

#2819 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 11:25

Kb egy fél éve van ez a monitorom, és nagyon meg vagyok vele elégedve, még egy piros subpixelhibát is sikerült "kijavítani"

A kerdes meg mindig adott...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2820 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:18

Annak ellenére reagálok, hogy nem érdekel a téma, mert szerintem olvasható minden betű 17" natívban kényelmesen órákon át és nem normális, hogy valaki egészséges látással 19"-on 800*600-ban tartja olvashatónak a betűket..
DE: sohasem fogsz olyan programot találni, ami a te igényeidet tökéletesen kielégíti. Ugyanis ezek a programok "mesterségesen" belenyúlnak egy adott program, teszemfel Crazy Browser interface-ébe. Pl.: megnövelve a betűk méretét kilóg innen-onnan stb. Ergo ha nem tervezték bele a 800*600-at, akkor sok esély van rá, hogy eltorzul az ilyen próbálkozások esetén.
Ja és arról a bizonyos programozási eljárást megoszhatnád velem/ünk, mert ez szerintem normálisan csak akkor megoldható, ha alapból 800*600-ra tervezik (amivel a felhasználók többsége fogja szívni a fogát, mert a monitora nagy része nincs kihasználva, ráadásul egy post egy oldal :Đ), illetve ha Flashben készül a lap és dinamikusan méreteződik a felbontáshoz (bár ez sem teljesen megvalósítható). Szóval a HWSW egy igenis jól megcsinált, használható honlap/fórum és nem veheti figyelembe mindenki igényeit.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.