Beszámoló
azoknak (köztük nekem is)
akik NEM szeretik az apró betűket, amely nehezen olvasható, és hosszú távon a szemet erőlteti. (Ezen felhasználók az össz táborhoz képest szerintem nem 10%-ot, [mint itt írta Eiki, aki szintén megkapta az általam most bemutatott programot] hanem vélhetően jóval nagyobb részt tesz ki, és ezen felhasználók
látása egyébként TÖKÉLETES!)
A NAGY LCD dilemma: natív felbontás: kicsi, de éles, alig olvasható karakterek kontra nem natív felbontás: nagy, összemosottabb, de olvasható karakterek?
(egy már általam felvetett probléma megoldási lehetőségei - 1. rész)
Liquid Wiew 2.06 - jó is, meg nem is.
(a program használatának gyakorlati tapasztalatai)
Ez úton is köszönet a programért R- Lacinak!
A programocska, (mely a rendszerbe épül, és annak indulása már a Win XP bejelentjező képernyőjénél [felhasználó váltás] észlelhető) elég jó, de sajnos nem teljesen tökéletes.
A szöveget felnagyítja, de az alkalmazásoknál előfordul, hogy így a szövegre szánt helyen nem fér el a szöveg, és így olvashatatlanná válik. (pl. Crazy Browser)
Néhány alkalmazásnál egyes részeknél aránytalanul nagyít, míg más helyeken nem. (Pl. Outlookban a mappalista, vagy a felső rész nagyon nagy, és nem fér így el a kijelölt helyen, míg az elem lista (jobb oldalt) jónak tűnik.
Így összességében a program hol nagyít, hol nem, és hol így, hol úgy, így működése miatt a képernyőn futó alkalmazások torzak, sőt esetenként használhatatlanok lesznek.
A karakterek nem lesznek szabványosak, így pl. a „MOBiMouse” nem ismeri fel azokat.
Az egér útja ugyanúgy (mint ahogyan a nagy natív felbontás mellett is!) nagy marad (ugyan úgy sok kézmozgás szükségeltetik) hiába állítottam azt be a program arra való helyén.
Az Internetes oldalak egy része (pl. a HWSW is!) nem nagyítható a programmal sem, így ezen oldalak mivel NEM 1280x1024-re optimalizáltak, ÉLVEZHETELENEK natív felbontáson!
(Itt jegyezném meg, hogy létezik olyan weblap programozási eljárás, ami minden felbontás mellett ugyanazt az optimalizált felbontást eredményezi. Sajnálatos tény, hogy pl. a HWSW - ami ugye pont a hardware és software témaköréről szól - még 2005-re sem tudja ezt prezentálni!)
Végül is azt szerettem volna elérni, hogy natív felbontásban (1280x1024) egy *800x600-as látványt kapjak.
Nekem a leginkább ehhez az alábbi beállítások feleltek meg:
aplication scale: 138
desktop scale: 150% (ez a *legjobb a destophoz) ill. 120% (ez pedig az alkalmazások *arányhűségénél (pl. Outlook) tűnik jónak)
mouse scale: fast
mouse acceleration: fast
De sajnos, mint már írtam, ez sem minden alkalmazásnál tökéletes.
A kérdés tehát ezután is nyitott:
Natív felbontásban (1280x1024) egy tetszőleges felbontás (pl. 800x600) vizualizálása HOGYAN OLDHATÓ MEG?
Avagy a „szem barát” LCD alig olvasható, szemet terhelő, hangyafasz nagyságú karakterei a natív felbontásból adódóan továbbra is probléma!
Natív felbontás: kicsi, de éles, alig olvasható karakterek kontra nem natív felbontás: nagy (emiatt olvashatóbb), összemosottabb, (emiatt olvshatalanabb) de összességében olvashatóbb karakterek?
-------------------------------------
KÉRÉS!
Kérlek titeket, hogy CSAK az szóljon hozzá, akit a téma érdekel, és tud érdemi választ is!
Akiket a téma nem foglalkoztat (mert a kis karakterek neki megfelelőek) az ne fikázza ezt a felvetést, hanem tartsa szem előtt azt, hogy vannak, akiknek nem a „hangya pénisz” a menő.
Aki a kérést nem veszi figyelembe, az ellen én persze nem tudok mit tenni, de okulva egy korábbi topicban történt felhasználói mentalitásból, érdemtelenség miatt az ilyen hozzászólásokat NEM FOGOM LEREAGÁLNI!
A megértést köszönöm.
-------------------------------------
Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 07. 05:56 -kor