HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3381 Felhasználó inaktív   lancsihh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:30

Hello!

Mit szoltok ezekhez?

1704 FPT
1704 FPV

Mondjuk nekem a 1703as talpa jobban tetszett... :)

#3382 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:05

Idézet: lancsihh - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:30

Hello!

Mit szoltok ezekhez?

1704 FPT
1704 FPV

Mondjuk nekem a 1703as talpa jobban tetszett... :)

Erről az jut eszembe amikor mi vettük. :)
Mivel nem volt monitor elmentünk itt egy könyvtárba, hogy megnézzük neten a monitorokat. Vittünk egy füzetet is, hogy leírjuk a típusokat és a hozzá tartozó adatokat. Sorban diktáltam az adatokat, fényerő, kontraszt, válaszidő és, hogy van e rajta DVI csatlakozó, barátnőm pedig írta.
Itthon elkezdtem nézegetni, erre az egyiknél oda volt írva, hogy 250 fényerő, 800:1 kontraszt, 25 ms, DVI, szép talp. :D

A linken lévő adatok alapján a 1704FPT TN paneles, a 1704FPV pedig MVA. Persze ez nem 100%, de az adatokból ez jön le.

#3383 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:14

Azért a gyártók a saját honlapjukon igazán feltüntethenék, hogy milyen panel van benne.

#3384 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:03

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 1:52

Már megtörtént a tesztelés. :D Mellékelve volt a DVI kábel, így gyorsan megkötöttem, ott tényleg nem látszik a zavaró ditherelési vibrálás (csak 10cm-ról látható, a vibrálást nem), valószínűleg rossz a monitor a pulton, amit láttam tegnap. Ugye ez TN+Film panel, csak alulról nagyon rossz a rálátási szög, kénytelen voltam lehajlítani. :rolleyes: Tényleg világos, ahogy a többiek írták (pl. sötétben filmnézésnél). Levettem fényerő és kontraszt arányot kb. 20%-ra. Megutáltam a hideg színhőmérsékletet, így a piros 100%, a zöld kb. 75%-80%, a kék pedig 50%-ra módosítottam. :cool: Hiányzik a CRT-ból a gyors jelenet, hát meg kell szoknom. ;) Úgy látszik, érdemes megvárni a gyors MVA-ra, hisz a rálátási szög alulról zavaró egy kissé. :)

Szerk.: baromi éles... :respect:

Voltam tegnap délután az árkádban a médiamarktban, és megsasoltam ezt az lcd-t.
Viewsonickal kicsit elfogult vagyok, de a kiállított darabnak kiábrándítóan rossz képe volt.
Ugye ott az árkádban valami képernyőkímélő ment, ami cserélgette a képeket. A színek nem lettek volna rosszak, de max brightnessel együtt is olyan sötét volt a monitor, hogy ihajj. Aztán volt egy sárga rózsás kép, ahol középtájt az egyik sárga szirmon piros kockaszerű undorító képződmények jelentek meg. Ezek vagy hasonló problémák léteznek a tieden is?
Egyébként ez a vp912s ott az árkádban annyira kilógott a sorból, hogy csak arra tudok gondolni, hogy valami hibás darabot állítottak ki. A kistesója, a vp171 viszont nagyon tetszett.

Szerkesztette: KisOrdog 2005. 02. 05. 16:06 -kor

#3385 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:05

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:03

Viewsonickal kicsit elfogult vagyok, de a kiállított darabnak kiábrándítóan rossz képe volt.
Ugye ott az árkádban valami képernyőkímélő ment, ami cserélgette a képeket. A színek nem lettek volna rosszak, de max brightnessel együtt is olyan sötét volt a monitor, hogy ihajj. Aztán volt egy sárga rózsás kép, ahol középtájt az egyis sárga szirmon piros kockaszerű undorító képződmények jelentek meg. Ezek vagy hasonló problémák léteznek a tieden is?
Egyébként ez a vp912s ott az árkádban annyira kilógott a sorból, hogy csak arra tudok gondolni, hogy valami hibás darabot állítottak ki. A kistesója, a vp171 viszont nagyon tetszett.

ja, és a másik dolog amit észrevettem, hogy a kép sötétebb volt a széleken, mint középen.

#3386 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:27

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:03

Ugye ott az árkádban valami képernyőkímélő ment, ami cserélgette a képeket. A színek nem lettek volna rosszak, de max brightnessel együtt is olyan sötét volt a monitor, hogy ihajj. Aztán volt egy sárga rózsás kép, ahol középtájt az egyik sárga szirmon piros kockaszerű undorító képződmények jelentek meg. Ezek vagy hasonló problémák léteznek a tieden is?

Tényleg furcsán viselkedik az Árkádban lévő monitor, mintha 50 Hz-es TV lenne, durván vibrál. Nem tudom mi a hiba, nálam nem. Persze gyönyörű minden, igazi 16 millió szín és nincs lestrapálva. ;) Hidd el, ez is jó termék. :) A monitorom kockásodás helyett FSAA-szerű elmosódás kevesebb felbontásokon, ez remek. De tapasztalatból elárulom, hogy mit ne vegyen meg: LG-t, Sony-t és Ag-Neovo-t. Némelyik rosszak a vízszintes rálátási szögek. Ha van időd elmenni a Mega Média Marktba, az nem jelentkezik különleges hibák nem úgy mint az Árkádnál.

Lipton: Hehe, a megszokás ott a pont. :D Elnézést a vibrálásért, de nyugodtan szemezgethetsz az árkádi MM-ban lévő VP912s-t, ha tudod mi a hiba pontosan, tudnom kéne. Mert az baromi fos, nálam nem...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3387 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:39

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:03

Aztán volt egy sárga rózsás kép, ahol középtájt az egyik sárga szirmon piros kockaszerű undorító képződmények jelentek meg.

A leírásod alapján, az inkább valami jpeg tömörítés miatti képhiba volt. ;)

#3388 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:39

A leírásod alapján, az inkább valami jpeg tömörítés miatti képhiba volt. ;)

Tényleg úgy nézett ki!
Nyilván nem lehetett az, mert egy forrásról ment vagy 30 lcd meg 20 crt, és egyiken sem láttam azt a jelenséget, csak az ominózus vp912s-en. Egyébként nekem az a véleményem, hogy szándékosan egy szart állítottak ki, azt gondolván, hogy eladni úgyse tudják, akkor kiteszik azt, nehogymá egy vadonat újat kellene kitenni, amit utána olcsobban kell eladni, mert kiállított darab volt. Ezen meg már úgyis buknak.

#3389 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:14

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:27

Tényleg furcsán viselkedik az Árkádban lévő monitor, mintha 50 Hz-es TV lenne, durván vibrál. Nem tudom mi a hiba, nálam nem. Persze gyönyörű minden, igazi 16 millió szín és nincs lestrapálva. ;) Hidd el, ez is jó termék. :) A monitorom kockásodás helyett FSAA-szerű elmosódás kevesebb felbontásokon, ez remek. De tapasztalatból elárulom, hogy mit ne vegyen meg: LG-t, Sony-t és Ag-Neovo-t. Némelyik rosszak a vízszintes rálátási szögek. Ha van időd elmenni a Mega Média Marktba, az nem jelentkezik különleges hibák nem úgy mint az Árkádnál.

Lipton: Hehe, a megszokás ott a pont. :D Elnézést a vibrálásért, de nyugodtan szemezgethetsz az árkádi MM-ban lévő VP912s-t, ha tudod mi a hiba pontosan, tudnom kéne. Mert az baromi fos, nálam nem...

Terveztem vasárnap elugrani a westendben lévő mediamarktba, remélem lesz kiállítva viewsonic. A 20 kerület nekem kicsit messze van, de köszi a tippet.

#3390 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:56

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 19:11

Tényleg úgy nézett ki!
Nyilván nem lehetett az, mert egy forrásról ment vagy 30 lcd meg 20 crt, és egyiken sem láttam azt a jelenséget, csak az ominózus vp912s-en. Egyébként nekem az a véleményem, hogy szándékosan egy szart állítottak ki, azt gondolván, hogy eladni úgyse tudják, akkor kiteszik azt, nehogymá egy vadonat újat kellene kitenni, amit utána olcsobban kell eladni, mert kiállított darab volt. Ezen meg már úgyis buknak.

Így van! Még jó, hogy a szar kiállított darabot nem vásároltam, nem leszázalékolt áron. :reklamacio: Bárcsak ajánlanám ezt a típusú monitor vásárlását, ha neked nem gond az alsó gyenge rálátási szög. ;)

Lipton: A többi monitorok rendben van a sárga rózsa képű háttérkép, csak a maga fos nem.

Na mindegy, hagyjuk a témát és folytatjunk az eszmecserét. :respect:

#3391 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:45

Nos, megvettem végre én is a TFT-met (kb. negyedévnyi "vergődés" után), egy Acer 1715msd-t (like Jahno).

Szerintem szuper. Warm beállításban Contrast és Brightnesst is le kellett vennem 0-ra a netezéshez, mert annyira "süt" ! Nekem speciel nincs bajom a feketéjével, lehet, hogy a régi CRT-m mégse volt annyira jó ? Ezt nem tudom.
Az viszont biztos, hogy azért vettem ezt, mert eléggé olcsó volt (81k bruttó, sajnos utóbbi hetekben eléggé felszaladt az ára valamiért..), és amíg nem lesz elérhető árú OLED-monitor a piacon, addig megteszi.

Ahol vettem, a VII. kerületben a C-Enter kft-nél, nagyon rendesek voltak, szépen le-emaileztem velük, azt mondták, ki is próbálhatom megvásárlás előtt, de másikat nem tudnak rögtön adni, ha nem jó (ők is megrendelésre hozzák csak (ellenben nagyon segítőkészek, péntek délelőtt 10-kor telefonáltam nekik, és már aznap délután 4-re ott volt az áru náluk - ami nekem pont jó volt, lévén vidéken lakom, és onnan kellett felutaznom érte). Szóval respect nekik, minden tekintetben !  :respect:

Jahno !

Te milyen beállításokkal használod a monitort ? (Warm, Cool vagy User ? Ha utóbbi, ott milyen R/G/B szintekkel ?)
Nem is írtad, hogy van hozzácsomagolva DVI-kábel is, én meg hozattam velük egyet  :)
Igaz, így nem kellett megvennem, mert a próba előtti kicsomagolásnál ez volt az első, ami a kezünkbe akadt :)
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#3392 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:50

Ismeri valaki a BenQ T903-as TFT-t?
Lenne egy eladó darab, -szerintem baráti- áron és kiváncsi lennék a tapasztalatokra. ;)

Szerkesztette: BlueDeath 2005. 02. 05. 20:52 -kor

Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#3393 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 23:14

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 12:53

LG1730B mostanság milyennek számít? Néhány hónapja filóztam a vásárláson, akkor nagyon dícsérte mindenki itt a fórumon. 64+ÁFA-ért tudnék most. Megéri?

Senki?

#3394 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 23:34

Sziasztok! LG 1730B-t 1280x1024-ben 60 v. 75Hz-n kell használni?
A leírása szerint 60, de olvastam itt a fórumon, hogy 75-n használják.
Előre is köszönöm.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#3395 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 03:26

Idézet: axer - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 23:34

Sziasztok! LG 1730B-t 1280x1024-ben 60 v. 75Hz-n kell használni?
A leírása szerint 60, de olvastam itt a fórumon, hogy 75-n használják.
Előre is köszönöm.

Ha megy rendesen, akkor mindenképpen 75.

#3396 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 08:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 3:26

Ha megy rendesen, akkor mindenképpen 75.

miért is?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#3397 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 09:58

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 0:14

Senki?

Javaslatom szerint vizsgáld meg közelebbről is. ;) Az utánhúzás kevésbé különbözik egymástól, hogyha 100%-os kontraszt mellett, viszont a rálátási szög különbözőek. Maga a LG rossz monitorok közé sorolnám fel, hisz láttam közelebbről. :o

PeC: Észrevehetően különbség van a monitoromnál a 60Hz és 75Hz között, utánhúzásban van különbség. :) A monitorom leírásnál szerint 75Hz felett károsíthatja, nem tudom miért és hogyan. :think: Az ennél kevesebb felbontásnál lehetőség van 85Hz-re is állítani, majd kipróbálom.

#3398 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:09

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 8:39

miért is?

Másodpercenkén 60 helyett 75-öt villan a képernyő, gondolom nem kell magyarázni, hogy ez miért előnyösebb. :)

Idézet

Észrevehetően különbség van a monitoromnál a 60Hz és 75Hz között, utánhúzásban van különbség.

A fissítéstől nem vátozik az utánhúzás mértéke, legalábbis szerintem nem. :)

#3399 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:43

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 12:09

Másodpercenkén 60 helyett 75-öt villan a képernyő, gondolom nem kell magyarázni, hogy ez miért előnyösebb. :)

A fissítéstől nem vátozik az utánhúzás mértéke, legalábbis szerintem nem. :)

Csakhogy a TFT nem villan, a frissítés elvileg nem számít semmit, gyakorlatilag vannak, akik
1. a magasabb frissítésen szebbnek látják a képet. :)
2. egyeseknek ratyibb VGA-val (értsd pl. integrált Intel) a magasabb frissítésen elmosódottabb lesz a kép
Ha megy annyit, akkor állítsd be annyira, nem lesz semmi.

#3400 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:59

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 12:43

Csakhogy a TFT nem villan, a frissítés elvileg nem számít semmit, gyakorlatilag vannak, akik
1. a magasabb frissítésen szebbnek látják a képet. :)
2. egyeseknek ratyibb VGA-val (értsd pl. integrált Intel) a magasabb frissítésen elmosódottabb lesz a kép
Ha megy annyit, akkor állítsd be annyira, nem lesz semmi.

Villan mert ebben is van háttétvilágítás, nem? Csak mivel technikailag más, ezért még 60 Hertzcen se látni. Pl a sima villanykörte is másodpercenként 50x villan, csak nem látni.
Nem tudom mert nem néztem utána még, de a TFT-ben gondolom neon szerű lámpák vannak háttérvilágításnak, annak akkor elvileg villognia kell, persze nem láthatóan.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.