Gigabyte-osok ide!!
Elküldve: 2003. 07. 24. 20:30
A lenyeg: nehany csatlakozo marad csak uresen ha mindent felhasznalsz.
(tunkepp csak sata tap atalakitot nem adnak)
Masreszt: mindent betettem amit a csomagban adtak.
Aszem amit emlitettel Atlantis az egy stab ickkel ellatott stabilizalo kartya, amit szinten betettem attol fuggetlen, hogy olyan tapom van mint amit leirtam, vagyis marha megbizhato. -kart nem okoz
Elküldve: 2003. 07. 29. 09:47
Vettem egy Gigabyte GA-7N400Pro lapot, de komoly gondjaim vannak vele.
Az eddíg elvileg rendben működő ATI Radeon 7500-öm nem akar vele menni. Szépen feláll a gép, de néha a szinek szétesnek és kifagy az XP. Viszont rendszeresen "széttörik" a karaktertábla (pl. ha scrollozok lefelé egy sima text-fileban), arab karakterekhez hasonló "betüket" kapok. Az XP különben megy tovább, csak hát ...
Viszont ha az ATI panelján a 'Troubleshoot' fülén NONE-ra teszem a hardware gyorsítást, nem jön elő többet a hiba.
Próbáltam a gyári és a legújabb NF drivert is, ill. a Catalist 3.6-ot.
Esetleg tud valaki megoldást?
Kösz!
HBali
Elküldve: 2003. 07. 31. 15:12
GA-7NNXP hez keresek game port kivezetest..
Nem igazan ertem a Gigabyteot, egy ilyen fullos laphoz elfelejtenek egy 10 centes alkatreszt csomagolni ?
Asuset probaltam sajna nem jo.
Elküldve: 2003. 08. 03. 03:42
Éppem új gépet tervezek, mert tegnap elvitték a régit, és kőkeményen meg voltam győződve arról hogy az utódja A7N8X deluxe lesz ...
Viszont mostmár keményen szemezek a 7NNXP-ven vagy a 7N400 Pro-val ...
Lenne pár kérdésem!
1. A két deszka ugye gyakrolatilag abban különbözik hogy a 7NNXP-n van Gigabit Ethernet + DPS ? tehát SoundStorm van mindkettőn?
2. Mire jó ez a DPS? Van valami gyakorlati haszna? Vagy csak mókusvakítás + mégegy plusz venti ?
Elküldve: 2003. 08. 03. 15:11
A topic elején volt még téma a hangos North-bridge bordán található venti. Megvan rá a megoldás - Zalman ZM-NB32J - ez egy (ugyan) aluminium borda, de nekem még nem ment 51 fok fölé vele a chip. És az ára sem eget rengető: 1000+fa és kétféleképpen lehet fölrakni, szorítással, vagy ragasztással. Azóta csend honol a szobában
---
AMD everywhere
---
Elküldve: 2003. 08. 05. 22:38
Elküldve: 2003. 08. 10. 10:00
Két dolog aggaszt csak: CPU core feszt hogy lehet állítani (3 lépcsőben százalékban)? És mintha nem lenne a bios-ában Advenced chipset setup.
Akinek van már ilyen írja meg a véleményét!
Köszönöm:
Vadmancs
Elküldve: 2003. 08. 10. 14:19
idézet:
Ezt írta vadmancs:
Lapcsere előtt állok és kinéztem magamnak ezt: GIGABYTE GA-7VT600, olcsó (22 alatt bruttó) és jónak is tűnik, nincs rajta minden (SATA, firewire) de azokat úgysem használnám.
Két dolog aggaszt csak: CPU core feszt hogy lehet állítani (3 lépcsőben százalékban)? És mintha nem lenne a bios-ában Advenced chipset setup.
Akinek van már ilyen írja meg a véleményét!
Köszönöm:
Vadmancs[/quote]
Nekem nincs ilyen (csak egy eladó 7VAX), de annál CTRL+F1 kombinációra jelent meg az Advanced Chipset Setup.![]()
Elküldve: 2003. 08. 10. 18:25
Mik vannak
Közben az is kiderült, hogy úgy tűnik - szorzót sem lehet állítani BIOS-ból. Így viszont sok értelme van a KT600-as chipset 200MHz-es FSB-jének a kihasználására...
Vadmancs
Elküldve: 2003. 08. 19. 09:34
- ez már ugye 400-as FSB-t is támogat, de gondolom működik rendesen a régebbi Athlon XP procikkal is?
- ha 266-os a proci, attól még lehet 333-as a memória?
- lassúbb így a lap, mint pl. egy 7VAXP-A (kt400a)?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 08. 19. 11:07
idézet:
Ezt írta probalaci:
a 7VT600-as lappal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- ez már ugye 400-as FSB-t is támogat, de gondolom működik rendesen a régebbi Athlon XP procikkal is?
- lassúbb így a lap, mint pl. egy 7VAXP-A (kt400a)?[/quote]
Ezt véletlenül küldtem el. Légyszi töröld R., köszi.
[ 2003. augusztus 19.: greeny szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 19. 11:21
idézet:
Ezt írta probalaci:
a 7VT600-as lappal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- lassúbb így a lap, mint pl. egy 7VAXP-A (kt400a)?[/quote]
Uhh, igen támogatja a "régebbi" Athlonokat is (100/133 FSB-s procikat is, jumperrel lehet állítani a lapon). Támogatja a 266/333/400 DDR-t is. Lehet állítani szorzót is elég széles tartományban (~5-18), de csak az alaplapi DIP-kapcsolókkal. Persze autodetect beállítás is van.
200-as FSB-s procikat is támogatja, de BIOS szinten eléggé korlátozott a tuninglehetőség. Most egy Athlon XP 2200+ -os procival próbálkozom, de csak 133-165 között lehet változtatni az FSB-t, ráadásul default 4-es a PCI-osztó, amin nem lehet módosítani. Persze valószínű 166-os vagy 200-as gyári FSB-s prociknál automatikusan beáll a megfelelő osztó.
Még érdekes a Dual-BIOS illetve a Gigabyte egyedi szoftveres tuning progija, az alaplaphoz mellékelt Easy-Tune. Na ezt még momentán nem tanulmányoztam behatóan, de azt láttam, hogy lehet módosítani az AGP frekit is. Majd ma este megnézegetem.![]()
Az tényleg kár, hogy a mem. időzítéseken semmit sem lehet változtatni.![]()
Elküldve: 2003. 08. 19. 14:10
idézet:
Ezt írta greeny:
...[/quote]
thx, szóval akkor nyugodtan meg lehet venni "régebbi" procihoz is
(egy ismerősnek kellene, no tuning, csak az a lényeg, hogy stabil legyen + olcsó)
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 08. 19. 22:45
Most vettem 8KNXP alaplapot. Az érdekelne, hogyan lehet a GIGARAID vezérlőre sima merevlemezként feltenni (csak plusz vinyó, semmi raid). Mit kell a bios-ban beállítani, hogyan kell a vinyót jumper-olni (master,slave). Én a bios-ban engedélyeztem a gigaraid-ot, de boot-nál nem lát semmit a gigaraid vezérlőn. Segítségeteket előre is köszönöm! :confused:
Elküldve: 2003. 08. 19. 23:17
idézet:
Ezt írta probalaci:
thx, szóval akkor nyugodtan meg lehet venni "régebbi" procihoz is
(egy ismerősnek kellene, no tuning, csak az a lényeg, hogy stabil legyen + olcsó)[/quote]
Hát igen, ha elég olcsó.
Az előző hozzászólásomhoz kiegészítés:
Lehet állítani a memória időzítéseken, a BIOS-ban tényleg a CTRL+F1 kombinációra jön elő az Advanced Chipset features. Köszi Zoch, KCS.
A DIP-kapcsolós szorzóállítás is műxik a 2200+ T-bred procinál, pl. a 12X szorzó simán megy, stb.
Viszont a PCI-osztó sajnos csak 4, így ez a tuningnál a szűk keresztmetszet. Hiába lehet az Easy-Tune progival Windows alól adjusztálni FSB-t akár 200 MHz-ig, feszt frankón, atombiztos Dual-BIOS, ha egyszer nem lehet osztót állítani. Na mindegy, ez a haver gépe lesz, úgysem tuningol.
Elküldve: 2003. 08. 20. 00:04
idézet:
A DIP-kapcsolós szorzóállítás is műxik a 2200+ T-bred procinál, pl. a 12X szorzó simán megy, stb.
Viszont a PCI-osztó sajnos csak 4, így ez a tuningnál a szűk keresztmetszet. Hiába lehet az Easy-Tune progival Windows alól adjusztálni FSB-t akár 200 MHz-ig, feszt frankón, atombiztos Dual-BIOS, ha egyszer nem lehet osztót állítani. Na mindegy, ez a haver gépe lesz, úgysem tuningol.[/quote]
Az en lapomon (GA-7VT600) nincsenek DIP kapcsolok sem, de ez nem szamít. A cpu szorzót lehet állítani máshogy is. És a százalékos fesz állítás sem úgy működik ahogy kellene (+5%-ra nem csinál semmit, +10%-nál meg 5%-ot emel
) De ezt is tudom állítani máshogy, így ez sem gond.
Viszont az hogy csak 4-el tudja osztani a PCI-hoz a frekit az már érdekesebb. A leírásában az áll, hogy FSB400 DDR400+. De csak 1 olyan Athlon XP van ami FSB400-as. Ha meg viszont megy benne a Barton FSB400-os akkor meg tudnia kell 6-al osztani a frekit a PCI-hoz (és 3-al az AGP-hez). Ha meg nem tudja a Bartont akkor hülyeség az FSB400, és a 4-es PCI osztóval csak aszinkronban lehet hajtani a ramot. :confused:
Ezt elmagyarázhatná valaki, hogy akkor most ez hogy is van ennél a lapnál.![]()
Másik kérdésem:
A bios autodetektje honnan a fenéből tudja, hogy most melyik CPU van benne? Pl. erre gondolok:
Athlon XP Tbred 1700+ 1466 MHz / 11.0 x 133 MHz /256kb,266 FSB
Athlon XP Barton 2500+ 1833 MHz / 11.0 x 166 MHz /512kb,333 FSB
Athlon XP Barton 3200+ 2200 MHz / 11.0 x 200 MHz /512kb,400 FSB
vagy :
Athlon XP Tbred 2100+ 1733 MHz / 13.0 x 133 MHz /256kb,266 FSB
Athlon XP Tbred 2700+ 2166 MHz / 13.0 x 166 MHz /256kb,333 FSB
Szóval honnan tudja a bios hogy melyiknek mekkora FSB-t kell adni default, valamelyik "L" híd szabja meg? Mert elméletileg igy rálehetne venni a nagyobb FSB-ra is a lapot és akkor a PCI freki osztással sem lenne gond, FSB333 esetén már 5 az osztó. Tehát ezt ha meg lehet játszani valahogy akkor a tuningnak sincs akadálya.
A saját procimnak átállítottam a szorzóját 11-re de ez a nyamvadt alaplap 1700+ -nak látja és masszívan tolja neki a 133MHz-es fsb-t. Pedig én a 200-asnak jobban örülnékmárcsak azért is mert a vége a procimnak 2300MHz felett van.
Ha valakinek van ötlete a vastagon szedett résszel kapcsolatban az ne kíméljen vele
Amúgy nagyon tuti kis alaplap, csak ezt a gyerek betegségét kellene gyógyítani valahogy...
Vadmancs
[ 2003. augusztus 20.: vadmancs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 20. 01:33
idézet:
Ezt írta vadmancs:
....
[/quote]
Üdv,
A vastagbetűsre megtalálod a választ a Prohardveren: Minden, amit az AMD-ről tudni... cikkben. Ott vannak a cikk végén jó hivatkozások is. Vagy tudom még ajánlani az [url="http://"http://www.ocinside.de"]Ocinside[/url] oldalakat.
Ami azt illeti, a hozzászólásod többi részében igazad van. Ugyanis az a lap, ami nálam van, az GA-7VT600. Viszont a 1394-es al-felváltozat, és ahogy most megnéztem, nem csak a Firewire + S-ATA-ban különbözik a sima 600 ill. 600-L modellektől. Pluszban van rajta a DIP. Hát ezt nem hittem volna, hogy ilyen tréfás kedvű lenne a Gigabyte, milyen szerencse hogy nem foglalkozom vele.
Akkor csak részvétem.![]()
Elküldve: 2003. 08. 20. 12:25
A megoldás az L12 hidakban keresendő. Ezek alapján detektálja a bios az FSB-t és állítja be a PCI/AGP osztókat is. Jó ez akkor ha az ember alaplapjának hikomatos a bios beállítási lehetősége.
Tehát így néz ki a dolog, az L12 hidjai sorban:
FSB 133: 0COC
FSB 166: OCCC
FSB 200: CCCC
O= open, C= close
Most már gyakorlatilag nincs olyan L híd a procimon ami ne lenne moddolva
És igen, nekem a "Light" verzió van a GA-7VT600 -ból. ez kisebb méretü, nem full ATX, és pár dolog hiányzik róla: SATA, Firewire, nem lehet szorzót állítani, feszt is csak alig, ja és ami a legroszabb, nincs rajta CMOS reset sem -> elem kivét a cmos reset
Amúgy elégedett vagyok a lappal. És most már megy benne végre a procim 200MHz szinkron FSB-vel, 2200MHz-en
A lap sebességére sincs panaszom, piszok gyors ez a KT600-as chipset! Bár ahogy nézem a V-linkes south bridge-ra is ráférne egy borda...
Akinek még kérdése van ezzel a lappal kapcsolatban, az kérdezzen nyugodtan.
Vadmancs
Elküldve: 2003. 08. 21. 06:46
Van valakinek GA-7NNXP vagy GA-7N400 Pro 2 -es lapja?
Szemezek velük az ATA Raid miatt, de nem tudom mennyire bírják a tuningot!
2500+ -os Barton menne benne 200-220-230-as FSB-n!
Tudnak ezek a lapok ilyen mértékű tuningot?
És még valami: DPS ... gyakorlati haszna van ennek egyáltalán? (Mert a DPS-es lap 15-20 ronggyal drágább!)
Elküldve: 2003. 08. 21. 10:06
Tudja valaki hogy ez mit csinál, mit állít be? Az alaplap leírása még csak meg sem említi. Mert ha én pl. bekapcsolom, akkor a win még be sem tud bootolni, vagy ha még is sikerül neki elkezdeni a bootolást, akkor meg masszív kék-halállal leáll (WinXP).
Vadmancs

Súgó
A téma zárva.