HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   kasika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 04. 21:49

Idézet: [sabee

,2004. szept. 2., csütörtök - 17:19] Nálam is ugyanez van az asszony 7VAX-ában, alapból a 2200+ Thbred-nek 1,74V-t ad. Innen lehet feljebb menni (+5%, +10% stb.), lefele viszont nem.

A másik dolog, hogy ha nitrohigítót hugyozok se bírom rávenni azt a dögöt, hogy felismerje a 2200+-t. Csak 100as FSB-n hajlandó meghajtani :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: ! ! !

és a szorzót meg csak AUTO állásban hajlandó bevenni 11x-re beállítva.

Mi a jó eget rontottam el? Már minden DIP variációt kipróbáltam...

Tudtok segíteni?

Huhh, szóval a szorzóknál mindent tegyél asszem offra, hogy automatikus legyen, és a 100as FSBre korlátozó jumpert is told át autora. De mindezek előtt még biosban rakd 133 mhzre a cumót, persze auto beállításokkal. Remélem értheő voltam. Nyugi, én kb egy fél napot szoptam vele, ami mondjuk inkább egy teljes íccaka vót.  :confused:

Szerkesztette: kasika 2004. 09. 04. 21:50 -kor

#782 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:24

Sziasztok van kb 1 hónapja egy gigabyte 8IK1100 rev. 2.0-m. A gondom vele az, hogy a gép bekapcsolása után X idő múlva leáll a chipset ventim. A másik, hogy Everesttel (aida utódja) mérve az agp 2-2.5 voltot kap ami rengeteg, mivel agp 8x-os kártyám van ami ugyebár 0.8volt. Tudja valaki ezek miért lehetnek?

#783 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:09

Még egy gond, már napok óta hallok egyfajta sercegést, főleg nagyobb műveletek alatt (pl játékban a szintek közötti töltés), nem, persze nem a hdd-t hallom, annak teljesen más hangja van, ez olyan, mintha egy mechanikus tücsök ciripelne. Colo néhány sorral ezelőtti hozzászólásában találtam hasonló megjegyzést, amikor azon csodálkozik, hogy a tomshardwer oldalán "ez a sercegő kondenzátoros" Asus nyert. Sztem az én lapommal is ez lehet. Ez gond? Vigyem vissza? Az eggyel fenti problemre is örülnék ha válaszolna valaki hozzáértő, ha lehet.

Köszi

Üdv

Parasite

Ui: most vettem észre hogy akkor is serceg, hogyha scrollozok a képernyőn bármivel (pgup-down, egérgörgő)

Szerkesztette: Parasite 2004. 09. 07. 10:11 -kor

#784 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:59

Idézet: Parasite - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:09

...már napok óta hallok egyfajta sercegést...

Sercegéshez:

Nekem is serceg időnként ha nagy számítási feladat van a procin, ha jól tudom a proci csinálja...
Még nem volt belőle bajom... lekopogom, mai napig gyönyörűen megy.
Tapasztaltam már ugyanezt más lappal és más procival is, ahol szintén nem volt gond (amd és intel is)
Hogy az esetnek mi a pontos fizikai oka illetve leírása azt nem tudom, de ha valaki esetleg... érdekelne.
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#785 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 18:27

Köszi!
Amúgy senki többet harmadszor? :)

#786 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 14. 00:32

:up:

gyárlátogatás a Gigabyte-nál:

The Making of a Motherboard - Gigabyte Factory Tour

egy pár részlet:
"To ensure their factory workers are performing their best, Gigabyte uses a "bad apple" analogy to keep track of their mistaked. If a mistake is made, the inspector will stamp clearly on the form below the apple tree... From the dozens of trees I saw, there wasn't a single bad apple! Well done!"
:eek:

"In the top right, you can see the current production line's progress... They are behind by 18 boards; probably because of me bothering them by taking pics! Sorry guys! The rest of the lines were ahead by a dozen boards or so..."
:D

"In this step, the boards are equipped with all the components used in a normal PC, and made sure they can run stable right away. Gigabyte tests 100% of their boards like this; not just a random sample of boards in each line!"
:eek:  :up:

"Once the boards are confirmed to run stable under normal circumstances, they are then put through a punishing stress test. Each and every Gigabyte motherboard goes through this test; several hours of pure CPU and Video processing in a controlled 40 degrees Celsius environment.
The LED indicators on each board shows the current test cycle each board is on. These boards have been running 3dMark 2001 over 400 times here!"

:eek:  :cool:

egy ilyen cikket (akár ezt) szívesen olvasnék a hwsw-n is!  ;)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#787 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 00:37

Az ilyenek tenyleg erdekesek. Volt pl a HardOCP-n azt hiszem Gainward latogatas, az is nagyon tanulsagos volt.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#788 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 11:38

Hmm...akkkor lehet az én lapom azért mókázik, mert már teszteléskor leharcolták :D

#789 Felhasználó inaktív   Hauptmann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 12:59

Sziasztok!

Lenne egy érdekes kérdésem. Adva van egy 7N400L és egy 2600+/333 proci, és egy gyári AMD hűtő. A proci hőmérséklete 55-60 fok között mözög. Átrakva ugyanezt a procit és a hűtőt egy 7VT600-ba a hőmérséklet 40-48 fok között van. Egy másik 2600+-al a 7N400-bam ugyancsak marad a 55-60 fok, egy jóval nagyobb "megnemmondom" melyik típusú ford.számszabályzós Thermaltake esetén sem változik ez a hőmérséklet.

Szóval miért is melegebb ugyanaz a proci az nFORCE2-es lapban?

#790 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:29

Nekem a 6 PCI slot pár másodperc alatt tetszett nagyon...
Biztosan hibátlanul dolgozhat szerencsétlen napi 8-10 órát megállás nélkül...
Látom magam elött: Whai Hung Chong a mai napon 1 dollár jutalmat kapott, mert 8 óra alatt 30000 PCI Slotot pakolt a helyére...

Apropo GIGABYTE: A GA-7VT600 1394 F7-es BIOS-al produkál valami érdekeset: 2x256MB PC3200-as modul van benne, és a Windows Rendszerinformációja, valamint a SiSoftware Sandra szerint is 544MB memória van a gépben... A Sandra még a fantom 32MB-os modul nevét is tudja: D_2#  :D

A Memtest+ v1.26 szerint 512MB, és rendben is van... A BIOS szerint is 512MB... A Windows Rendszertulajdonságok / Általános fülnél is 512MB... Mi a fene lehet ez?  :think:

#791 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:34

Ide is beírom, hátha valaki okosít:
Kaptunk ma 4 db konfigurációra való alkatrészt Gigabyte GA-8I875 lappal, 3.0-s P4-gyel, 2 x 512 MB TwinCMOS RAM-okkal. Elkezdtük a gépeket összerakni, kollégám végzett a sajátjával, semmi gond.
Bekapcsolom az enyémet, és eddig még sosem hallott, folyamatos gyors "bi-bi-bi-bi" szólt a hangszóróból, kikapcsolásig. Hazahoztam egy másik adag holmit, azt is összeraktam, ugyanezt csinálja.

Mi a fene lehet ez? :think:

#792 Felhasználó inaktív   6p 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 22:46

Próbáld ki :

Elem ki, kb. 15 perc után vissza.

Giga lapoknál párszor bevált ilyen folyamatos füttykoncertnél.

GL!

#793 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:56

Na akkor ismét megválaszolnám saját kérdésemet:

Akinek GIGABYTE GA-7VT600 1394 alaplapja van, ne frissítsen F5-ös BIOS-nál újabbra, mert el van b...va az F6-os, és az F7-es is! Pedig az F7-es nagyon szimpi nekem, végre állítható benne a SATA vezérlő működési módja. (RAID, vagy sima IDE)

Újabb gratuláció az alaplapjait 3DMark-al tesztelő gyártónak...  :omg:

#794 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 20:41

Két napot sz*ptam egy GA-K8VT800-assal, mert állandóan hibás fájlokat jelzett az XP telepítője. Amikor meg hajlandó volt nagynehezen feltelepülni, instabil volt: resetelt, a programok hibáztak és kiléptek önmagukból. Memóriát (Infineon DDR400) teszteltem egy másik alaplapban, hibátlan. Hát kérem, most nagggyon úgy tűnik, hogy a K8VT800-as (BIOS: F5) és az Infineon DDR400 nem komálja egymást. DDR333-as Samsungot toltam a deszka képébe (másik DDR400-as sajna nemvan itthon :) ), és volilá! az ekszpí úgy kúszik föl a HDD-re, mint egy kisangyal.

Aki közületek Gigabyte GA-K8VT800 alaplapot akar használni Infineon DDR400-as memóriával, ne tegye! :D Inkompatibilisek. Legalábbis F5-ös BIOS-sal azok.

Szerkesztette: Telcontar 2004. 09. 29. 20:42 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#795 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 21:47

Ellenpróba is megvolt: Memtest-86 v3.1 csak úgy szórta a hibákat a fenti párosra a standard tesztekben. Viszont az alábbi párosításokban minden jól működött:

- EPoX 8RDA3G + Infineon DDR400 (itt mind a 11 tesztet futtattam),
- GA-K8VT800 + Samsung DDR333 (itt csak a standard teszteket).

Tehát megerősítve: inkompatibilitás.
... a trip back in time is all I need ...

#796 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 11:55

Sziasztok!

Nekem

#797 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 08:08

Hi!

Most szeretném lecserélni a Gigabyte alaplapomat 1 új Gigabyte-ra. Na de milyenre????? :think:

Adjatok tippet!
BITTORRENT FOREVER!

#798 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 08:10

Ja és Intel barát vagyok! :D
BITTORRENT FOREVER!

#799 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa