HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#441 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 27. 10:07

[QUOTE]Ezt írta derce:
[QB]

Sziasztok!
Nekem is 8knxp lapom van, 2.0-ás.
A következő észrevételeim vannak:
Mivel a lapon nem találtam verziószámot a sima 8knxp biost irtam bele elsőnek. ment is de:
processzor feszültségre a valós 1.475V helyett a biosban 0.85V-ot írt ki....

Szia Derce!
A pontos mem. időzítés hogy néz ki nálad?
A tuning eredményeidről írnál egy keveset?
Miért tértél át az Abit, és Asus cuccról a Gigabyte I875-ös lapjára?
Egyenlőre ennyi.
no meg mindenkinek kellemes pihizést az ünnepek alkalmából.
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#442 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 20:20

idézet:
Ezt írta Garfield:

Gratula, igazán szép eredmény!
Másrészt ha jól tudom, akkor az Nforce-nak nem akadály a proci szorzólockjának a feloldása. :) Én is így hajtom a 2000+-t 8,5*200-on (12,5*133 helyett) és úgy érzem, hogy menni fog ezt feljebb is. :D
[/quote]

Sajnos mindegy milyen szorzot állitok meg mindig az alapot hozza, igy nem tudom a szorzoját visszább venni a Bartonnak, de nem is kell, böven elég nekem a 200 Mhz azaz a 3200 is :) :) Azt hiszem mostmár tényleg nagyon megérte ez a konfig, mert minden jol megy örülök, és a pénztárcám is hogy AMD-re váltottam :) :)

#443 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 21:07

idézet:
Ezt írta derce:

Sziasztok!
Nekem is 8knxp lapom van, 2.0-ás.
A következő észrevételeim vannak:
Mivel a lapon nem találtam verziószámot a sima 8knxp biost irtam bele elsőnek. ment is de:
processzor feszültségre a valós 1.475V helyett a biosban 0.85V-ot írt ki.
Pci helyeken nem, vagy nehezen ismerte fel a kártyákat.
Én úgy tudom, hogy CIA csak a 2.0 lapon találhatóé.
Egyébként egy abit Ic7 és asus P4c800 után vettem a lapot és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A mem. kezelése magasan felülmúlja az előbb felsorolt lapokat!
Tuning nélkül!!!
Asus P4c800 irás/olvasás: 1900/4750
Abit IC7 írás/olvasás: 1950/4900
8KNXP 2.0 Írás/olvasás: 2300/5100
Mindegyik lapban a memóriák által elérhető leg agresszívebb beállítást használtam.
Config:
3Ghz p4 800mhz core:1.475
Samsung 2x 512mb ram /400mhz cl2 ; 490 mhz szinkron cl2.5/

Ezúton kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket! ;)
[/quote]

Én is p4C800 után vettem ezt, alapon valóban leveri a Gigabyte az ASUS-t. Viszont nekem nem sikerült tuningolnom a memóriát, fentebb írtam a problémát. A PCI-os probléma nálam nem állt fent, gond nélkül felismerte a hálókártyát és a hangkártyát is és tökéletesen mennek.
Szeintem írd bele a 2.0-s BIOS-át! A CIA szvsz semmit nem ér, vagy csak nem látom, hogy hol.
Pro Engineer CAD system.

#444 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2003. 12. 27. 23:55

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Én is p4C800 után vettem ezt, alapon valóban leveri a Gigabyte az ASUS-t. Viszont nekem nem sikerült tuningolnom a memóriát, fentebb írtam a problémát. A PCI-os probléma nálam nem állt fent, gond nélkül felismerte a hálókártyát és a hangkártyát is és tökéletesen mennek.
Szeintem írd bele a 2.0-s BIOS-át! A CIA szvsz semmit nem ér, vagy csak nem látom, hogy hol.
[/quote]

Bocs!
nem voltam netközelben.
A kérdésekre a válasz:
Kiváncsiságból cserélgettem a lapokat.
A memória cl 2-3-3-7 /samsung 2x512/(Henger féle cucc)
A lap 2.0-ás csak én bénáztam bele a sima 8knxp biost!
(már átírtam bele a sajátját)
A CIA jól működik, automatikusan állítja a processor sebességét a lehető legnagyobb stabil órajelre. Aidában látszik a valós órajel. Nekem csak az nem tetszik, hogy a core feszt. is feljebbnyomja pedig a procinak 3.75 Ghz-ig nem kell plussz kakaó.

#445 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 28. 00:06

[QUOTE]Ezt írta Atlantis:
[QB]hát jó nagyot!
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne.

Nézd meg, hogy a backup bios melyik típusú laphoz tartozik!
(Ha még nem lett az is átírva. Gyanús az a 0.88volt core. A nem belevaló biossal a default nekem is ilyesmi volt. )

#446 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 23:23

idézet:
Ezt írta derce:

Bocs!
nem voltam netközelben.
A kérdésekre a válasz:
Kiváncsiságból cserélgettem a lapokat.
A memória cl 2-3-3-7 /samsung 2x512/(Henger féle cucc)
A lap 2.0-ás csak én bénáztam bele a sima 8knxp biost!
(már átírtam bele a sajátját)
A CIA jól működik, automatikusan állítja a processor sebességét a lehető legnagyobb stabil órajelre. Aidában látszik a valós órajel. Nekem csak az nem tetszik, hogy a core feszt. is feljebbnyomja pedig a procinak 3.75 Ghz-ig nem kell plussz kakaó.
[/quote]

Gratula!!!
a 3.75 Ghz-en :D stabilan fut a gép?
mivel hűtőd a "forró fejűt"?
ezek szerint még is van rendes tuning potenciál a Giga lapokban.
a többi alaplapod is hasonló eredményeket produkált?

nem bírtam ki, hogy ezeket a kérdéseket ne tegyem fel. bocs.
;)
minden jót!
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#447 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 10:00

idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:

Gratula!!!
a 3.75 Ghz-en :D stabilan fut a gép?
mivel hűtőd a "forró fejűt"?
ezek szerint még is van rendes tuning potenciál a Giga lapokban.
a többi alaplapod is hasonló eredményeket produkált?

nem bírtam ki, hogy ezeket a kérdéseket ne tegyem fel. bocs.
;)
minden jót!
[/quote]

Igen, stabil, és full réz Zalman hűtővel, zárt házban (1db 12 cm-es venti szellőzteti) teljes terheléssel 54-56 fokos a proci. Az asus tudta ezt, de az alaplapi fet-eket külön hűtöttem, mert a proci nem, de a core feszt előállító fet-ek nagyon melegedtek.
Buééék!

#448 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 00:18

[QUOTE]Ezt írta derce:
[QB]

Igen, stabil, és full réz Zalman hűtővel, zárt házban (1db 12 cm-es venti szellőzteti) teljes terheléssel 54-56 fokos a proci....

köszi a válaszokat.
Buék! ;)
iN...

#449 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 10:50

Sziasztok!

8SQ800 Ultra lapot nyúzok. Sikerült vennem egy ATI 9700pro kártyát, és 8xAGP-t bekapcsolva komoly fagyásokat okoz a rendszerben. A legfrissebb SiS AGP vezérlőt feltettem, de nem segített. 4x-es AGP-t használva tökéletesen működik a masina. Találkozott valaki hasonló problémával?

#450 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 21:59

idézet:
Ezt írta Blöff:
Sziasztok!

8SQ800 Ultra lapot nyúzok. Sikerült vennem egy ATI 9700pro kártyát, és 8xAGP-t bekapcsolva komoly fagyásokat okoz a rendszerben. A legfrissebb SiS AGP vezérlőt feltettem, de nem segített. 4x-es AGP-t használva tökéletesen működik a masina. Találkozott valaki hasonló problémával?
[/quote]

Igen!
Nekem a harmadik radeon 9700pro lett jo!
Az AGP Fast Write kikapcsolasa segitett valamelyest!
Sok sikert es boldog ujevet!

#451 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 22:56

Üdv mindenkinek!Meghalt az NV400-Pro 2-es alaplapom.Kedd este filmnézés közben a gép csak úgy fogta magát és kikapcsolt!Amikor bekapcsoltam már csak a házon lévő power led világított a gép nem indult többé.Rájöttem hogyha lehúzom a 12-voltos tápcsatlakozót az alaplapról akkor elindul a gép de persze a proci nem kap áramot ezért még a bios sem jön be!Szerintetek mi történhetett??A proci nem volt húzva,lehetséges hogy az szállt el??

#452 Felhasználó inaktív   Garfield 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 10:19

Én MSI-vel jártam így, ott a táp nyírta ki a lapot (meg még 2 másikat az MSI előtt). Ha biztosra akarsz menni, akkor egy másik gépben kell kipróbálnod a lapot és a procit is, abból gyorsan kiderül, hogy melyik a ludas. Esetleg az egész gépet be a boltba...

#453 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 09:20

8KNXP rev 1.0-ás laphoz megjelent a [url="http://"http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-8KNXP.htm"]F9[/url] bios
8KNXP rev 2.0-ás laphoz megjelent a [url="http://"http://tw.giga-byte.com/Download/Download.asp?DownloadPath=/MotherBoard/FileList/BIOS/bios_8knxp2_fg.exe"]FG[/url] bios

minden jót!

[ 2004. január 06.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
iN...

#454 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 09:31

Szia Dragon!
Mi lett a lapoddal? Mindenképp kíváncsi lennék a hiba tényezőre. Korábban olvastam a gondod, de a korábban említett esetleges táp problemán kívül kissé tanácstalan voltam. Talán a bios a hiba okozoja. Sajnos számos hiba forrás lehet, így láttatlanban inkább nem találgatok.
Minden jót!
iN...

#455 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:41

idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Szia Dragon!
Mi lett a lapoddal? Mindenképp kíváncsi lennék a hiba tényezőre. Korábban olvastam a gondod, de a korábban említett esetleges táp problemán kívül kissé tanácstalan voltam. Talán a bios a hiba okozoja. Sajnos számos hiba forrás lehet, így láttatlanban inkább nem találgatok.
Minden jót!
[/quote]

Üdv megoldódott!!Megint nem csalódtam a Gigabyte-ban!!!!A tápom szállt el!!A 12 voltos tápcsatlakozó nem bírta a terhelést!!Most vettem a 350W-os tápot!!Szerencsém hogy az alaplapban nem tett kárt!!!

[ 2004. január 06.: Dragon. szerkesztette a hozzászólást ]

#456 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 23:15

[QUOTE]Ezt írta Dragon.:
[QB]

Üdv megoldódott!!Megint nem csalódtam a Gigabyte-ban!!!!...

Örülök, hogy nem lett semmi komolyabb probléma a táp hibájából. :)
A lap is jól vizsgázott. ;)

Minden jót!
iN...

#457 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 17:37

Szeretném kérdezni hogy akinek GA-7N400-as alaplapja van és 2500+-os Barton procia az milyen húzáási eredményeket ért el???Milyen beállítások mellett???

#458 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 18:00

nekem n400 pro 2-es alaplapom van. Szorzos a Barton procci igy max annyit tudtam csinálni, hogy a frekit emeltem, és stabilan 206 MHz-ig ment azaz a 3,2 felé ment. Mindenfajta fesz emelés nélkül. Feljebb nem megy mer a gép a radiátor mellett van :)

#459 Felhasználó inaktív   Dragon. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 18:18

és 206MHZ-nél hány MHZ a PCI-bus sebessége????

#460 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 09:20

Nem figyeltem :) radiator mellett van tetejében a proccihütőm se a legjobb :) igy csak 200-on járatom fesz emelés nélkül. Ahhoz képest milyen hülye voltam az első AMD-és lappal, lassan kitapasztalok mindent rajta. Amugy 215-ig birtam a ramok miatt, de akkor már feszt kellet emelnem, és akkor még nem kellett füteni a lakásba. Itt már a ramok is szarok ennyit a Kingston ramokról :)

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.