HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:22

halottam én is valami ilyesmit de van itt egy link ha még nem ismernéd: [url="http://"http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/barton-06.html"]http://www.tomshardw.../barton-06.html[/url]
itt le vna írva szépen mit hova miért és ki is kapcsoltad a szorzolokkot...
Abit NF7-S, 2500+@3200+ Barton, Twinmos 2*512/400DDR, Radeon 9800 Pro 128Mb, Enermax 460W, Seagate Barracuda 160+120Gb, Toshiba DvD-Rom, Teac Cd-W, 19"Flat Belinea

#382 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:24

idézet:
Ezt írta Totis:

Monitorkártyát próbáltál cserélni benne? Fast Write ki/be? Ha van ilyen benne.
[/quote]

jaja cseréltem azt is és mondom hogy olyant is próbáltam hogy semmi sincs rádugva az alaplapra és akkor sem csinált semmit a proci meg a töppi chip sem...
őő az a fast write mi is pontosan?
Abit NF7-S, 2500+@3200+ Barton, Twinmos 2*512/400DDR, Radeon 9800 Pro 128Mb, Enermax 460W, Seagate Barracuda 160+120Gb, Toshiba DvD-Rom, Teac Cd-W, 19"Flat Belinea

#383 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 11:35

idézet:
Ezt írta pestis:
Sziasztok én még totál uj vagyok itt üdvözlök mindenkit!
Éppen tegnap vettem egy abit nf7 es alaplapot és vagy 6 órát zsívtam vele míg szereltem össze meert nem akart leindulni a gép... vagyis áramot kapott minden ugyhogy nem a táp volt rosz, meg azt ki is probáltam egy másik gépben. Első gyanus dolog az volt hogy nem szólt a pc speeker semmit sem. MOndom talán ram hiba de attol elindulna, akkor talán valami kontakt hiba de akkor is elindulna a gép. akkor eljutottam odáig hogy talán a proci a rosz mert akkor semmit sem szokott csinálni a gép ha nem jó a proci... de ekkor már legalább 4 órája kerestem mi lehet a baj.. átmásztam egyis haverhoz és kipróbáljtuk a procit és nem az volt a rosz... akkor visza hozzám és ujra nekiestünk az egésznek. és ujra az votl ami eddig minden kap áramot a ventik mennek de semmi sem dolgozott az alaplapon se a proci se az alaplap proceszorai nem melegedtek semmit sem. akkor kiszedtünk mindent a gépből és csak az alalapot néztük semm nem volt rádugva semmi sem csak az alaplap..és akkor sem dolgozott semmi sm rajta tehát az sem lehet hogy a táp lett vlona gyenge... sajna arra jutottunk hog az alaplappal van valami gáz...szó ma viszem visza a boltba és kérek másikat, de azért az mindenképp érdekel hogy mi volt a baja, elégni sem éghtetett el mert mitől égett volna el a táp megy semmi égett szag és semminek sincs baja a gépben... ha valakinek volzt ilyen élménye már az megoszthatja velem hogy mit csinált ha egyáltalán csinált valamit...
[/quote]

Hi! Szobatársam járt így, most nem tudom pontosan megmondani mi volt a megoldás ha viszajön megkérdezem tőle, de a megoldás e kettő közül valamelyik:
1. egyszerre 2 procit vett mert egyik kellett az egyik haverjának, s tehát aszem a procikat cserélgette s egyszer csak elindult a cucc
2. addig piszkálta amig elindult
Gondolom ezzel nem segítettem valami sokat, de amint tudok írok pontosabbat is, csak ezt nem tudtam magamban tartani :)

#384 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 11:36

idézet:
Ezt írta pestis:
halottam én is valami ilyesmit de van itt egy link ha még nem ismernéd: [url="http://"http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/barton-06.html"]http://www.tomshardw.../barton-06.html[/url]
itt le vna írva szépen mit hova miért és ki is kapcsoltad a szorzolokkot...
[/quote]

hát ahogy ezt elnézem ez ugyan az amit feljebb írtam :) azért köszi

#385 Felhasználó inaktív   tikkris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 11:46

Sziasztok!

Átfutottam VII-IX. a hozzászólásokat, és ugyanezzel a problémával nem találkoztam, de lehet, hogy elsiklottam felette, akkor elnézést kérek.

A következőről van szó: NF7-S 2.0 2600+ procival. Megy a gép, és egy idő után (melegedésre utal), ha megterhelem a procit, lekapcsol a gép, és csak a táp áramtalanítása után indul, akkor viszont kapcsolni sem kell. Néha viszont procit terhelni sem, anélkül is lekapcsol. Húzva nincs, a proci 55 fokon dolgozik.
Elég sokat szenvedtem vele, és a következőre jutottam: a bios-os warning és shutdown temperature-öket nem veszi figyelembe, egyik se következik be, hiába lépem túl a beállítottakat, viszont ha kikapcsolom a shutdown when cpufan fails-t, akkor nincs leállás. (Gondolom, azt nem is kéne leírnom, hogy nincs gond a cpufannal...) Lényegében ennyi.

Az érdekelne, hogy én vagyok láma, vagy tényleg hibás a lapom?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#386 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 11:55

Idézet: Ezt írta tikkris:

... viszont ha kikapcsolom a shutdown when cpufan fails-t, akkor nincs leállás. (Gondolom, azt nem is kéne leírnom, hogy nincs gond a cpufannal...) Lényegében ennyi. ...

Ha lassan forog a venti (2000-2500 körül lehet a határ), annak is lehet ilyen hatása. Ha a tápod gyenge, a venti fordulatszáma csökken terhelés alatt, ez is lehet kiváltó ok.

Ha a tápra nem gyanakszol és új biosz van a lapban, kapcsold ki egyszerűen ezt az opciót. Elég intoleráns a hővédelem ahhoz, hogy leállás esetén is megvédje a procit (Epoxban pl. ezt már nem játszanám meg).

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 04. 10:39 -kor

#387 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:20

idézet:
Ezt írta pestis:

jaja cseréltem azt is és mondom hogy olyant is próbáltam hogy semmi sincs rádugva az alaplapra és akkor sem csinált semmit a proci meg a töppi chip sem...
[/quote]

1. nem lehet, hogy "lesarkaztad" a procit? :confused:
A segédtápot megkapja a lap? (bár nélküle is kellene indulnia)

2. ez a lap válogatós a memóriákkal (nForce), próbáld valami márkással, ha idáig nem tetted volna.

#388 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:24

idézet:
Ezt írta SCupi:

1. nem lehet, hogy "lesarkaztad" a procit? :confused:
A segédtápot megkapja a lap? (bár nélküle is kellene indulnia)

2. ez a lap válogatós a memóriákkal (nForce), próbáld valami márkással, ha idáig nem tetted volna.
[/quote]

Twinmos ram van benne sztem az elég márkás bár lehet hogy tévedek :)
nem a procival van a baj mert az a másik alaplapban elindult csak ebben nem ... amugya másik gép szakasztott olyan alaplapu meg olyan ramok is vannak benne csak kevesebb és azzal elindult... már tényalg várom hogy viszakerüljek a nagykerbe és bemérjék hogy mi a baja mert már megörjit olyan kiváncsi vagyok hogy az alaplap kaki e vagy én voltam nagyon béna... de már ténylg mindent kipróbáltunk amit lehetett...

#389 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:38

idézet:
Ezt írta pestis:

... már tényalg várom hogy viszakerüljek a nagykerbe és bemérjék hogy mi a baja mert már megörjit olyan kiváncsi vagyok hogy az alaplap kaki e vagy én voltam nagyon béna... de már ténylg mindent kipróbáltunk amit lehetett...
[/quote]

Majd írd meg mi volt... bár ezek szerint a lap hibás.

#390 Felhasználó inaktív   pestis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:45

idézet:
Ezt írta SCupi:

Majd írd meg mi volt... bár ezek szerint a lap hibás.
[/quote]

de ez valami nagyon gáz érzés hogy van egy tuti kis géped és nem vágod hogy mi lehet a baja...akár még a procival is lehet valami mert ki tudja és lebegs za nagy semmiebn fogalmad sincs hogy mi a @ van és ha viszaviszem és abevizsgálják és azt mondják hogy nincs baja akkor torkonszúrom magam egy csavarhúzóval....

#391 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 13:13

Üdv! Pár napja a north bridge ventim el kezdett kerregni (valszeg csapágyas) gondoltam, akkor lecserélem egy [url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm"]ilyenre[/url]. Gép szét kap, alaplap kibányász, borda felszerel, összerak, gép indít. Már kezdett örülni az arcom, hogy elsőre jól raktam mindent össze amikor winXP induláskor nekiállt szirénázni a gép és lelőtte magát. Visszaállítottam BIOS-ban, mindent alapfeszre, hercre, de úgy is ugyanezt csinálta. :( Idegességemben elmentem megnézni a BL meccset :) Utána gép bekapcs, flottul indult minden. Semmi fagyás. Memtest, hőmérséklet ellenőrzés minden fasza. Kérdés: Mi a szent sz@r volt ez? Ezt a szirénát még nem hallottam (két szólamú), de ha sejtésem nem csal, akkor ez a proci túlmelegedés miatti sziréna volt. Vagy nem? Ha az akkor, miért, hisz nem volt túlmelegedés.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#392 Felhasználó inaktív   tikkris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 13:27

idézet:
Ezt írta Hasse:

Ha lassan forog a venti (2000-2500 körül lehet a határ), annak is lehet ilyen hatása. Ha a tápod gyenge, a venti fordulatszáma csökken terhelés alatt, ez is lehet kiváltó ok.

Ha a tápra nem gyanakszol és új biosz van a lapban, kapcsold ki egyszerűen ezt az opciót. Elég intoleráns a hővédelem ahhoz, hogy leállás esetén is megvédje a procit (Epoxban pl. ezt már nem játszanám meg).
[/quote]

A hűtő 4000 felett forog, a táp 400-as, de próbáltam cseretáppal is, a bios-frissítés még nem volt meg. Októberben vettem a lapot, szal elég régi van rajta. Melyik bios-t ajánlod?

#393 Felhasználó inaktív   BAdam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:45

Most lettem nemrég Abit NF7-S rev. 2.0 tulaj. Jó a lap, gyors, stabil meg minden, de nem megy az USB-s flashdrive-om egyik portról sem. (eddig legalább 15 másik gépben gond nélkül ment, USB 1.1-es)
Próbáltam, hogy kivettem a számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg pipát is.
Boot közben ég a led a drive-on majd ahogy bejön a winXp elalszik.
Az XP detektálja, felveszi új cserélhető lemeznek,de ahogy ráváltanék a drive-ra csak homokóra, majd hiba nem olvasható. Természetesen tuning nélkül is ugyanezt csinálja.
Minden ötletet szívesen fogadok.

#394 Felhasználó inaktív   [VS]Thomas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:53

Véletlenül nem USB 1.1 es a flash drive od ? Mer ha igen lehet hogy nem compatible.

#395 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 15:30

idézet:
Ezt írta [VS]Thomas:
Véletlenül nem USB 1.1 es a flash drive od ? Mer ha igen lehet hogy nem compatible.[/quote]

idézet:
(eddig legalább 15 másik gépben gond nélkül ment, USB 1.1-es) [/quote]
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#396 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 15:37

Idézet: Ezt írta tikkris:

A hűtő 4000 felett forog, a táp 400-as, de próbáltam cseretáppal is, a bios-frissítés még nem volt meg. Októberben vettem a lapot, szal elég régi van rajta. Melyik bios-t ajánlod?

Legújabbat. Ez 2.0-ás lapnál a 22-es.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 04. 10:36 -kor

#397 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 16:18

idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Üdv! Pár napja a north bridge ventim el kezdett kerregni (valszeg csapágyas) gondoltam, akkor lecserélem egy [url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm"]ilyenre[/url]. Gép szét kap, alaplap kibányász, borda felszerel, összerak, gép indít. Már kezdett örülni az arcom, hogy elsőre jól raktam mindent össze amikor winXP induláskor nekiállt szirénázni a gép és lelőtte magát. Visszaállítottam BIOS-ban, mindent alapfeszre, hercre, de úgy is ugyanezt csinálta. :( Idegességemben elmentem megnézni a BL meccset :) Utána gép bekapcs, flottul indult minden. Semmi fagyás. Memtest, hőmérséklet ellenőrzés minden fasza. Kérdés: Mi a szent sz@r volt ez? Ezt a szirénát még nem hallottam (két szólamú), de ha sejtésem nem csal, akkor ez a proci túlmelegedés miatti sziréna volt. Vagy nem? Ha az akkor, miért, hisz nem volt túlmelegedés.[/quote]

Nekem is zörgött a NB hűtő (NF7-S) szobatársamén is ezek alapján mindegyik egy rakás szar. De én nem cseréltem ki zalman csodára mert lusta vagyok szétszedni, e helyett a zörgést úgy oldottam meg hogy levettem a NB hűtő fölött lévő venti fölött lévő kis fém izét, mert ehhez ér valahogy hozzá a hűtőlapátja, vagyis gondolom mert mióta nincs rajta semmi hangja, szobatársaméval uygan ez a helyzet. Viszont így nem szép dizájnos, nincs ott a kis zöld cimke rajta azzal hogy "Abit" hanem egy fekete venti látszik csak. Most jut eszembe, én is gondolkoztam már többször is ezen a zalman passziv hűtőn csak volt 2 ok ami miatt nem vettem még. Az egyik hogy lusta vagyok szétszedni az egész gépet egy kis borda miatt, másik hogy nem tudom mennyire hűtene ez, jobban , rosszabbul vagy esetleg ugyan úgy? Le leeht valahogy mérni hogy hány fokos a NB? Ha valakinek van rá lehetősége nézze már meg hogy hány fokos a NB a zalmannal s sima hűtővel. Tudom nem sokan fogják a kedvemért szétszedni a gépüket :) de az is jó ha pl 2 emberke megméri 1 akinek zalman van s 1 akinek alaphűtő van, a lényeg hogy írjátok meg azt is hogy a házban hány fok van hogy lehessen ez által valamennyire hasonlítani. Olvastam hogy a tuningot nagymértékben befolyásolja a NB hőfoka (minnél hidegebb annál nagyon fsb-t lehet elérni) ez mennyire igaz? Lehet a gyenge hűtés miatt nem megy a procim 3200+ -on ? (2500+ -os xp-m van)
Köszönöm a türelmeteket :) s előre is köszi annak aki választ ad a kérdése(i)mre.

#398 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 16:50

idézet:
Ezt írta Danikoka:
Sziasztok!

Már kérdeztem régebben, hogy miért lehet ilyen meleg a procim: 2500+, WhisperrockIV.
A kérdés: hogy néz ki, ha fordítva lett feltéve a venti? Ha valakinek ilyen hűtője van, linkelhetne egy képet róla! Előre is köszi!

Megpróbáltam 3200+on a win elindulás után rögtön újraindult. Kíváncsiságól érdemes megpróbálni valami feszemelést, vagy előbb 166-tól egyre feljebb az fsb-t? Milyen teszteket csináljak közben?

Üdv: Danikoka
[/quote]

Nem tudom, milyen meleg az ilyen meleg :D, de mielőtt bármit túlhajtanál, előbb a proci hőfokát le kell nyomni. Nekem egy régi PIII-ason volt fordítva felrakva a venti (M*kland rakta össze :( ), de így is bírta 3 évig, csak amikor a venti elfáradt, akkor szaladt fel 72 °C-ra a proci. Megfordítoittam, és remekül megy azóta is. A lényeg, hogy ne fújja rá a levegőt, hanem szívja róla (asszem ált. matricás oldal felfelé, de ellenőrizd, elég egyszerű).

SZERK: Most látom, hogy egy elég régi hozzászólásra sikerült válaszolnom. :D

[ 2004. március 26.: nr4tw szerkesztette a hozzászólást ]
Department of Redundancy Department

#399 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 16:58

Szevasztok!
Én is szívok ezzel a lappal. A havernak raktam össze 2000-es proccal 256rammal és állandóan fagy. A másik érdekesség, hogy amikor nagynehezen lefutotta 3dmark szinte ugyanannyi pontot kapott mint az otthoni irodai gépem amiben egy 1 gigás athlon van egy ecs k7s5a-ban radeon 9200-es vga-val. Ebben meg egy geforce 4 van.
Szal nem értem, de a t*k*m kezd tele lenni vele. Memtest lefutott.
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#400 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 17:02

idézet:
Ezt írta JJ:
Szevasztok!
Én is szívok ezzel a lappal. A havernak raktam össze 2000-es proccal 256rammal és állandóan fagy. A másik érdekesség, hogy amikor nagynehezen lefutotta 3dmark szinte ugyanannyi pontot kapott mint az otthoni irodai gépem amiben egy 1 gigás athlon van egy ecs k7s5a-ban radeon 9200-es vga-val. Ebben meg egy geforce 4 van.
Szal nem értem, de a t*k*m kezd tele lenni vele. Memtest lefutott.
[/quote]

Milyen RAM-al (Noname?)? Milyen GF4-el (MX440?)? Memtest hányszor futott le? Feszültségek? Hőfokok? Csak így első körben...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.