HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:28

Idézet

default: 7-1-1-2.5
Kell ezeken módosítani?

Igen, lehet gyengíteni kell az időzítéseket (nagyobbra állítani), hogy menjenek 333 MHz-en.

Idézet

Hogyan rakjam be a slotokba a memórákat?

Szerintem a 128-asokat tedd be azokba, amelyek közelebb vannak egymáshoz, az 512-est meg a harmadikba.

Idézet

Hol tudom állítani, h dual-ba menjen?

Nem kell állítani sehol, a memóriák megfelelő behelyezésétől függ, hogy melyik slot-ba teszel modult. Mivel mindháromba teszel, így dual-ban fog menni. Ha menni fog.

szerk: Soremelést idéztem...  :omg:

Szerkesztette: seby 2005. 01. 07. 17:28 -kor

WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#2842 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:28

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 3:58

hw reset ugye működik?

Hehe... Miért ne menne?

De a resartnak is működnie kell... De mitől csinál ilyet egy alaplap? Vagy ez egy újabb X-Files by ABIT...  :confused:

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#2843 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:44

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 17:28

Hehe... Miért ne menne?

De a resartnak is működnie kell... De mitől csinál ilyet egy alaplap? Vagy ez egy újabb X-Files by ABIT...  :confused:

@

vagy x-files by kuk@c :)
csak mert eddig nemigen találkoztam még ilyennel itt a topicban...

milyen win?

#2844 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:49

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:28

Igen, lehet gyengíteni kell az időzítéseket (nagyobbra állítani), hogy menjenek 333 MHz-en.

Milyen beállításokat alkalmaznál? 128MB-osak: 1 Samsung és 1 noname.
És milyen CPU FSB/DRAM ratio-t állítanál be?
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#2845 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:01

Idézet: ballington - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 17:49

Milyen beállításokat alkalmaznál? 128MB-osak: 1 Samsung és 1 noname.
És milyen CPU FSB/DRAM ratio-t állítanál be?

Jó kérdés... Talán kezdetnek 3-3-3-8, de ezt próbálgatni kell.
FSB/DRAM ratio meg 3:3, 4:4 stb. a lényeg, hogy szinkronban menjen.

#2846 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 22:34

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 0:55

Hi.

Találkozott már valaki olyan NF7-S alaplappal, amelyik nem akart sose újraindulni? Értem ezalatt a Windows alatti restartot, vagy akár a Windows telepítés közbeni restartokat...

A konfig: NF7-S 2.0, 2500+ Barton, 2*256MB RAM, Enermax táp, ATI 9600XT, stb...

Nemtom mi lehet vele, ha valaki tud valami biztatót, az ne tartsa vissza...

PS: a BIOS is a legújabb...

@

:D  Tied a világ legstabilabb gépe!:D
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2847 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 02:27

ABIT NF7-S

Itt fekszik előttem a lap. Kéne egy kalapács és nem vigyorogna itt nekem. Tele van a tököm, röviden.

Tavaly nyáron úgy gondoltam hogy kicsit haladni kéne a korral, a 333Mhz-es Twinmos RAM helyett 400Mhz-eset akartam.
Bár a Twinmos 333Mhz(CL2) gyönyörűen elfutott 400Mhz-en(CL2.5), én inkább a biztonság miatt váltottam. A gyártó adataiban megbízom. Mivel a boltban dícsérték a Kingstont, hogy minden ABIT lapba azt raknak és jó, e mellett döntöttem.
Ezzel kezdődött...
A PCI slotok fehéren világítanak a monitor fényétől...összetörjem vagy ne?

Tehát Kingston RAM, 400Mhz, CL2.5
Azonban akkor előjött az a hiba, ami azóta mindig : a RAM 400Mhz-en fixen hibázik a memtest 5-ös tesztjének végén.
Hiába adtam egy tizeddel több voltot mindennek, a RAM időzítés értékeit hiába nyomtam fel az egekig; az hibázott.
Nagy furcsaság; hogy 256 mbyte-os RAM-al nincs hiba csak 512 mbyte-al (!).
RAM vissza, adtak újat (ha minden ABIT-ba ezt raktak -Kingston- csak nem lehet inkompatibilis...) de ugyanaz a hiba.
Nagyker : RAM inkompatibilitás. Hm. Oké, akkor vettem Twinmos dual 2*512 Mbyte CL2.5 RAM-ot...ugyanaz a hiba!!!
400 Mhz, 5-ös teszt vége, kihal.
400 Mhz aszinkronként, ugyanis az FSB növelés még szorzóállítással is proci hibás működéshez vezethet, ezért bár nem javasolt az aszinkron, többnyire így teszteltem (emelt FSB-vel is ugyanúgy kijön a hiba - szinkronban).
Kicsit furcsa, hogy a 333-as 512Mbyte Twinmos hibátlanul ment 400-on, és a 400Mhz-es Twinmos meg elszáll 400-on...
Mivel mindent kicseréltünk a lapon amit lehetett (proci is ki lett próbálva egy másik 2600XP-vel (333Mhz) ami egy az egybe az én procim de valamiért azt Bartonnak árulták..) egyértelmű volt hogy a lap a hunyó.

Csakhogy most, amikor csak a monitor fénye világít a sötét szobában, előttem fekszik egy kicserélt, vadiúj NF7S lap, ma jött meg végre... És ugyanazt a hibát produkálja...400Mhz-es RAM 512Mbyte, 5-ös memtest vége (goldmemory is jelzi a hibát) fixen elszáll, dual channelben még inkább. Időzítés egekig, semmi változás. Pedig új lap, sőt újabb eresztés (más a RAM foglaltok szine, és a proci kar is műanyag lett)...BIOS 19-től felfele volt tesztelve a régi lapon, semmi változás, ebbe belenyomtam a 27-est de semmi...
Ez egy tuning lap, és még annyit se tud mint a paramétere? Lehet hogy reggelre összetöröm.
Röviden összefoglaltam, de ez a múlt év nyarától fennálló veszekedés-panasz-reklamáció...

Minden ki volt cserélve tehát...RAM..videokártya(csak a legszükségesebb van feldugva tesztre - ez nem igen zavarhat be)..proci...táp...lap :D és mégis ugyanaz a hiba.

Adjatok valami ötletet, mielőtt szétdurrantom ezt a szart.

#2848 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 02:58

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 2:27

ABIT NF7-S

Itt fekszik előttem a lap. Kéne egy kalapács és nem vigyorogna itt nekem. Tele van a tököm, röviden.

Tavaly nyáron úgy gondoltam hogy kicsit haladni kéne a korral, a 333Mhz-es Twinmos RAM helyett 400Mhz-eset akartam.
Bár a Twinmos 333Mhz(CL2) gyönyörűen elfutott 400Mhz-en(CL2.5), én inkább a biztonság miatt váltottam. A gyártó adataiban megbízom. Mivel a boltban dícsérték a Kingstont, hogy minden ABIT lapba azt raknak és jó, e mellett döntöttem.
Ezzel kezdődött...
A PCI slotok fehéren világítanak a monitor fényétől...összetörjem vagy ne?

Tehát Kingston RAM, 400Mhz, CL2.5
Azonban akkor előjött az a hiba, ami azóta mindig : a RAM 400Mhz-en fixen hibázik a memtest 5-ös tesztjének végén.
Hiába adtam egy tizeddel több voltot mindennek, a RAM időzítés értékeit hiába nyomtam fel az egekig; az hibázott.
Nagy furcsaság; hogy 256 mbyte-os RAM-al nincs hiba csak 512 mbyte-al (!).
RAM vissza, adtak újat (ha minden ABIT-ba ezt raktak -Kingston- csak nem lehet inkompatibilis...) de ugyanaz a hiba.
Nagyker : RAM inkompatibilitás. Hm. Oké, akkor vettem Twinmos dual 2*512 Mbyte CL2.5 RAM-ot...ugyanaz a hiba!!!
400 Mhz, 5-ös teszt vége, kihal.
400 Mhz aszinkronként, ugyanis az FSB növelés még szorzóállítással is proci hibás működéshez vezethet, ezért bár nem javasolt az aszinkron, többnyire így teszteltem (emelt FSB-vel is ugyanúgy kijön a hiba - szinkronban).
Kicsit furcsa, hogy a 333-as 512Mbyte Twinmos hibátlanul ment 400-on, és a 400Mhz-es Twinmos meg elszáll 400-on...
Mivel mindent kicseréltünk a lapon amit lehetett (proci is ki lett próbálva egy másik 2600XP-vel (333Mhz) ami egy az egybe az én procim de valamiért azt Bartonnak árulták..) egyértelmű volt hogy a lap a hunyó.

Csakhogy most, amikor csak a monitor fénye világít a sötét szobában, előttem fekszik egy kicserélt, vadiúj NF7S lap, ma jött meg végre... És ugyanazt a hibát produkálja...400Mhz-es RAM 512Mbyte, 5-ös memtest vége (goldmemory is jelzi a hibát) fixen elszáll, dual channelben még inkább. Időzítés egekig, semmi változás. Pedig új lap, sőt újabb eresztés (más a RAM foglaltok szine, és a proci kar is műanyag lett)...BIOS 19-től felfele volt tesztelve a régi lapon, semmi változás, ebbe belenyomtam a 27-est de semmi...
Ez egy tuning lap, és még annyit se tud mint a paramétere? Lehet hogy reggelre összetöröm.
Röviden összefoglaltam, de ez a múlt év nyarától fennálló veszekedés-panasz-reklamáció...

Minden ki volt cserélve tehát...RAM..videokártya(csak a legszükségesebb van feldugva tesztre - ez nem igen zavarhat be)..proci...táp...lap :D és mégis ugyanaz a hiba.

Semmi nem jut az eszembe sajnos. Talán próbálkozz egy másik márkával.
De előtte verd szét ezt :]
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2849 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 08:25

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 1:27

Elötte hozd el hozzám, lehet hogy megvenném...  :D

#2850 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:27

...

Hihetetlen, nekem két különböző gyári időzítéses Samsung ment együtt dual-ban 400-on, a gyengébbnek megfelelő időzítésekkel...
Házat is cseréltél? :D Semmiben se bízz :)
Pl. ismerős elhívott, hogy nem jó a gépe (amúgy P4-es konfig), lassú, hibázik, meg nem tud belépni a BIOS-ba, mert valami "Multibit ECC error" hibával elszáll. Alaplap csere után is ugyanaz. És mi volt a hibás? A CD-ROM, ami egyébként működött, mert arról lett installálva a Win... :omg:

Semmiképp se törd össze, szerintem simán el tudod adni, ha arról van szó.

#2851 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:39

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 9:27

Hihetetlen, nekem két különböző gyári időzítéses Samsung ment együtt dual-ban 400-on, a gyengébbnek megfelelő időzítésekkel...
Pl. ismerős elhívott, hogy nem jó a gépe (amúgy P4-es konfig), lassú, hibázik, meg nem tud belépni a BIOS-ba, mert valami "Multibit ECC error" hibával elszáll. Alaplap csere után is ugyanaz. És mi volt a hibás? A CD-ROM, ami egyébként működött, mert arról lett installálva a Win... :omg:

És mi lesz a hirdetésben?
Mondjuk ez? "Eladó egy zsír új NF7S, gari van, doboz, cd. Ja, azt nem írtam, hogy használhatatlan!!!"
:lol: :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2852 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:42

ABIT NF7-S

...
A PCI slotok fehéren világítanak a monitor fényétől
...

Bocsi, mit értesz ezen?

Egyébként most akarok én is váltani Twinmos 2*512-re, akkor ezekszerint azzal nem volt gond? Vagy igen? :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2853 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:51

Lefuttattam egy memtest-t. Eredmény:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez:mad:  :mad:

Van vkinek vmi ötlete, h mit lehet ez ellen csinálni?

Bocs a képbeillesztésért, hivatkozást nem tudtam beilleszteni
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#2854 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:08

Idézet: ballington - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 9:51

Van vkinek vmi ötlete, h mit lehet ez ellen csinálni?

Próbálj meg gyengíteni a memória időzítéseken. (2.5-3-3-7 helyett legyen mondjuk 3-3-3-8.)

#2855 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:45

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 8:27

Hali!

Ház is ki lett zárva, az asztalon lett összerakva egy ideje...
A Memteszt floppyról fut, ami egy másik egység mint ami eredetileg a gépben volt.
Mondom : minden más :)

Fórumon valahol már olvastam az 5-ös hibáról hogymásnak is kijön, a memtest site meg azt írja, ez kifejezetten AMD hiba, ami a gyengen megtervezett memóriakezelésből fakad. Talán nem véletlen hogy Athlon64-nél bele van integrálva a prociba...

Azért kösz!

#2856 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:58

Idézet

Mondom : minden más :)

OK  :respect:

Idézet

Fórumon valahol már olvastam az 5-ös hibáról hogymásnak is kijön

Igen, az 5-ös teszt az egyik legproblémásabb. Van egy elvileg DDR400-as Samsung-om, amelyik a lapomban 333Mhz-nél nagyobb frekin nem hajlandó menni. Ez is az 5-ösnél hasal el mindig.

#2857 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:25

Köszi, megpróbálom.

Ti milyen memtest-t használtok? Azt a boot-osat, vagy windows-osat (ebből melyik, honnan lehet letölteni)?

Szerkesztette: ballington 2005. 01. 08. 11:27 -kor

#2858 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:30

Idézet: ballington - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 11:25

Ti milyen memtest-t használtok?

A boot-osat. A windows-osnak nem sok értelme van, mert nem tud hozzáférni a teljes memóriához.

#2859 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:56

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 11:08

Próbálj meg gyengíteni a memória időzítéseken. (2.5-3-3-7 helyett legyen mondjuk 3-3-3-8.)

Kipróbáltam a 3-3-3-8, de nem indult a gép. Majd próbáltam a 2.5-3-3-8, elindult, de a memtest rengeteg error-t hozott ki. Majd próbáltam 2.5-3-3-7-en, ekkor is elindult a gép, a memtest is már kevesebb hibát hoz ki. Most alapon van, 2.5-3-3-7-en. Rengeteg a hiba, nem tudom mit csináljak. :(

Meg kéne próbálni egy másik memóriával?

Ahogy állítom a delay-eket, nem indul a gép.

#2860 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 12:19

Azt olvastam egy helyen, h az nforce2-nek a legjobb a 2-2-2-11. Van benne vmi?

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.