HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 22:15

Idézet: monolith - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:41

brd te ugy latom engem szopacc, legyszives koccoljál el, ne kóstolgass, azt hittem segítséget kérsz, nem te is verni akarod magad. de tévedtem, mndjad a magamét, de ne piszkálj, mert én nem basztattalak. :reklamacio:

Kerestem egy BIOS beállítást, amit egyértelműen kifejtettem, hogy mit jelent, és amiről kiderült, hogy ez az alaplap vagy nem támogatja ezt, vagy fix az értéke, és a BIOS-ból nem állítható. Az infót köszönöm egyébként, hidd el, nem 'szogatni akartalak, csak úgy tűnt, hogy félreértettél, részben ezért is írtam, hogy nem értem, hogy jön ide. A magam fényezéséből már kinőttem, akarom mondani sosem voltam olyan, de ha ezek után is úgy akarod, hidd azt, lelked rajta. A piszkálás alatt, gondolom ezt érted:

Idézet

Egyrészt fogalmam sincs, honnan vetted, hogy nem tudok erről a funkcióról,...
Nos, egyrészt szerintem aki egy olyan beállítást keres egy BIOS-ban, amelyről tudja, hogy egyébként létezik, arról feltételezem, ismeri annyira egy BIOS felépítését, hogy "úgy általában" tudja, milyen beállításokat lehet ott elérni. Bár, ezt lehet, hogy csak az én naívságom mondatja velem. Másrészt, az általad forszírozott beállítás, az esetek túlnyomó részében, nem helyettesítheti a másik, keresett funkciót.
No, de Peace, ne veszekedjünk. :respect: :reszeg: Jó éjt!
Ha sokszor érzed, hogy valaki ok nélkül 'szogatna, fordulj nyugodtan orvoshoz. :p (Nem komolyan venni! :) )
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1062 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 22:27

Idézet: Boba - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:47

Azt nemtudjatok, hogy milyen drivert is kell felrakni ehhez a cucchoz?

Az MSI oldaláról letölthetőhöz: ---> katt <--- mit szól?
Egyébként lehetséges, hogy a BIOS-ban (is) állítani lehet a tűzfal állapotát.

#1063 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:18

Idézet: Boba - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 20:56

Sziasztok! Msi K8n Neo4 platinum kartyam van. Az integralt lankartyat szeretnem nethez is hasznalni, az azonban erdekes dolgokat csinal. 20 alkalombol 1szer feltudok menni 1 honlapra (de akkor is csak elkezdi tolteni, nem fejezi be) illetve kb ilyen arannyal tudok felconnectalni msn-re is. Viszont pl CoD2 neten popecul fut. A nettel nincs gond, notirol vagyok most es minden rendben.

1: ilyenkor mi van, mi a teendor?
2: milyen drivert szedjek? Pls help mert mar kezdek megorulni... probaltam par dolgot, ami az erombol kitelik de ez ugylatszik keves. Talan a driver amit a win felajanl hibas?:s Mit szedjek le hozza?

http://www.msi.com.tw/program/support/driv...?UID=637&kind=1

Az NVIDIA nForce4 System Drivers-szel a következők települnek:

Win200/XP system:
• Ethernet driver version 4.82 (WHQL)
• Network Firewall management tools version 4.88
• SMBus driver version 4.45 (WHQL) with updated uninstaller files
• Installer version 4.78
• Win2K IDE PATARAID driver version 5.34
• Win2K IDE SATARAID driver version 5.34 (WHQL)
• Win2K IDE SATA_IDE driver version 5.34 (WHQL)
• Win2K RAIDTOOL application version 4.82
• WinXP IDE PATARAID driver version 5.34
• WinXP IDE SATARAID driver version 5.34 (WHQL)
• WinXP IDE SATA_IDE driver version 5.34 (WHQL)
• WinXP RAIDTOOL application version 4.82

Ugynerről az oldalról letöltheted a Marvell LAN Drivers-t is:

Suppports OS: Win98/ME/2K/XP
Driver version: 7.14.1.3
New support WinXP 64-bit OS , version: 8.27.3.3
Date 2005-6-14

Szerkesztette: akaido 2006. 02. 16. 12:19 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1064 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:27

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 22:27

Az MSI oldaláról letölthetőhöz: ---> katt <--- mit szól?
Egyébként lehetséges, hogy a BIOS-ban (is) állítani lehet a tűzfal állapotát.

Bocsesz, most látom Te is linkelted az MSI Marvell drivert, csak felülről lefelé olvastam az oldalt.  :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1065 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:09

Nemrégiben vettem egy MSI 865PE NEO2 FIS2R lapot.

A következő jelenséget nem értem:
- bármit próbálok az alaplapi 5.1-es zajkeltővel csinálni, a front speaker nem szólal meg az istennek sem. Mindenhol máshol kapok hangot. win98SE és winXP SP2 alatt is ugyanaz a jelenség.
Mivel 5.1-es hangcuccom nincs, reménytelen kipróbálni az S/PDIF kimeneten keresztül, hogy a zajkeltő teljesen jó-e.

A cucc egyébként szépen működik otthon (jelenleg tőlem 200 km-re).
Lehet olyan, hogy a front speaker előlapi kivezetésre van dugva/jumpolva csak nekem a régi Gaba házamon olyan meg nincs, és ezért nem szól?  :think:

Várnám Biriboy kolléga véleményét is, hogy a lap hang részét hogyan használta. 5.1-es hangcuccal, vagy le volt tiltva és PCI-os hangkártya csinálta a zajt.

Egyébként meg tervezek venni bele nekije (a gépbe) egy SB Live-ot, mert arra lehet dugítani joystickot is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1066 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:33

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:09

- bármit próbálok az alaplapi 5.1-es zajkeltővel csinálni, a front speaker nem szólal meg az istennek sem. Mindenhol máshol kapok hangot. win98SE és winXP SP2 alatt is ugyanaz a jelenség.
Mivel 5.1-es hangcuccom nincs, reménytelen kipróbálni az S/PDIF kimeneten keresztül, hogy a zajkeltő teljesen jó-e.

Lehet olyan, hogy a front speaker előlapi kivezetésre van dugva/jumpolva csak nekem a régi Gaba házamon olyan meg nincs, és ezért nem szól?  :think:

Várnám Biriboy kolléga véleményét is, hogy a lap hang részét hogyan használta. 5.1-es hangcuccal, vagy le volt tiltva és PCI-os hangkártya csinálta a zajt.

Egyébként meg tervezek venni bele nekije (a gépbe) egy SB Live-ot, mert arra lehet dugítani joystickot is.

Nekem 865G chipsetes van, de az alapapi zajzavarót letiltottam a BIOS-ban, és PCI Sound Blastert használok. Azért mindjárt megnézem mi a pálya... :)

#1067 Felhasználó inaktív   RaBandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:17

Szevasztok!

Köszi a segedelmet!

Kipróbáltam a leirtakat. Driver frissítés (latencyt nem tom hol kell álítani, a bioszban nem találtam ilyet :think: ) Átraktam másik szlotba de semmi javulás  :(

-monolith  - Maxtor 6Y120L0 vinyóm van ide felületen csatlakozik.

Én is az IRQ-ra gyanakszom! Egyszer egy okos ember :respect: azt mondta, hogy biztos olyan szlotba raktam a kártyát ami osztott IRQ-t használ, és hogy tegyem olyanba ami csak egy szlozhoz van rendelve. Ez igaz lehet szerintetek? :think:  Csak az a problémám, hogy nincs meg alaplap leírása, a MSI oldalon meg nem tér ki a szlot kiosztásokra. Esetlag tudtok valami jó oldalt?

Mégegyszer nagyon köszi a segítséget! :respect:  :respect:

béke

#1068 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:44

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:09

Mivel eddig nem volt net-em csak most jelentkezem.

Gondolom jól installáltad a zsuga driverét, és a Windows is tudja, hogy 5.1 hangrendszer van--> (Vezérlõpult-Hangok...-Hangerő fül-Hangszóró beállításai-Speciális). Gondolom azt is kipróbáltad, hogy a front speaker műxik-e bármelyik másik aljzatra rádugva.
Lehet, hogy baromság, de meg kellene próbálnod a Multi Speaker üzemmódot. Hangkártyánként változó, hogy minek nevezik ezt az opciót, ami minden esetben jelet ad mind a hat kimenetére.

Esetleg itt a hwsw-n a hangkártya topicban tedd fel a kérdésed, mert a válaszomból is látszik nem vagyok épp májer... :)

Hangfalrendszer topic

CMI 3D Audio Configuration az alapoktól topic

#1069 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:51

Idézet: RaBandi - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 19:17

Én is az IRQ-ra gyanakszom! Egyszer egy okos ember :respect: azt mondta, hogy biztos olyan szlotba raktam a kártyát ami osztott IRQ-t használ, és hogy tegyem olyanba ami csak egy szlozhoz van rendelve. Ez igaz lehet szerintetek? :think:  Csak az a problémám, hogy nincs meg alaplap leírása, a MSI oldalon meg nem tér ki a szlot kiosztásokra.

XP alatt az osztott IRQ már kevés gondot szokott okozni, de előfordulhat. Jó eséllyel a legalsó slot külön IRQ-t kap, senkivel nem osztozik, legalábbis a legtöbb alaplapon így van, próbáld ki ott. Esetleg még az okozhat gondot, hogy a winyó PIO módban működik, ezt az eszközkezelőben tudod megnézni ill. ha az idióta intel drivered van feltelepítve, akkor lehet, hogy nem :(. Nézd meg egy Everest-tel, ott a Háttértárolók/Storage oldalon, az ATA menüpont alatt meg tudod nézni minden egyes winyóra az aktuális átviteli módot.

#1070 Felhasználó inaktív   RaBandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:40

Szevasztok!

brd:  valóban PIO modban van!

Hol tudom ezt átrakni? :think:

Köszi :respect:
béke

#1071 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 10:22

Idézet: RaBandi - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 20:40

Szevasztok!

Köszi :respect:
béke

A vinyóhoz:
Kép

Szerkesztette: akaido 2006. 02. 17. 10:26 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:09

Idézet: RaBandi - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 20:40

Elindítod a regedit.exe-t, rákeresel a "masteridd" (idézőjel nélkül) karaktersorozatra és kitörlöd az összes ilyen előfordulást, majd újraindítod a gépet. Mindezek előtt csinálj egy rendszervisszaállítási pontot (Startmenü, Minden Program, Kellékek, Rendszereszközök, Rendszervisszaállítás), a biztonság kedvéért.

#1073 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:55

Megintcsak en vagyok... a net mukodik (bar nemvalami hude jol, de megy...)

Itt volt szervizes bacsi, vegigcsinalt mindent amit tudott, bios update, minden reinstall, driverek legujabbra, bios allitgatas stb stb... Most ugytudtam csak netre feljonni, hogy kivettem a memoria modulok nagyreszet a gepbol. 4 modul van a gepben, 1*1giga, 3*512. Ha csak az 1 gigas marad benn akkor mukodik a net.

Ventrilo tovabbra is elszall valami miatt, illetve TS-en is allitolag szaggatok, bar a pingem jatekban 20 fole nemigen megy, a letoltesem is maxon van. Ilyenkor mit lehet csinalni? Egy kolcson hangkartyat fogok majd kapni, de nemhiszem, hogy az lenne. A memoriaval se tudom mit kezdjek... esetleg becserelni a 3*512-t 1*1 gigara ugyan olyanra mint ami most van benn. Amugy gondolkodom alaplap cseren is sajnos...:(
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1074 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:06

Ha a BIOS a legújabb, driver az MSI honlapról van, akkor nagyon úgy néz ki, hogy alaplapbug, ha megoldás, akkor használj külső hálókártyát egy ideig próbából (persze ha egyáltalán kíváncsi vagy, mi baja az alaplapnak :) ).

#1075 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:22

Kulso halokartya nemmegy... WIFI-t se tudtam beloni. Aszongya limited or no connectivity.

Ventrilo most pl megy... de kb 3-4 perc kesessel kapja meg haver amit mondtam Neki, de en meg valos idoben azonnal hallom amit mond.

Tegnap 1 orat volt itt a szervizes emberke.
1: kapok kolcson hangkartyat.
2: kapok kolcson memoriat (ha csak 1 giga van a gepben akkor a net megy, msn-re feltok menni es nem fagyok ki ventrilo-rol)
3: alaplap csere.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1076 Felhasználó inaktív   fido75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:31

Mit gondoltok erről?
Adott:
MSI K8N Neo4 FI alaplap
AMD 3200+ Athlon 64
2x512 Kingstone memória
MSI NX6600 PCIE VGA
250 GB SATA Maxtor
WinXP32

Az alaplap nem hajlandó felismerni a HDD-t. Ha autodetect-et nyomok lefagy a gép (ASCII karakterek jelennek meg alul), csak resettel indul újra. Ha nem nyomok autodetectet, akkor látja ugyan de csak minden második indításnál. Elsőre leáll a detect IDE devicesnél, itt reset majd újraindulás után látja és ezt kivétel nélkül mindíg így csinálja. Ha lehúzom a SATA HDD-t és úgy nyomok BIOSban autodetectet akkor is fagy. ATA HDD-val semmi probléma. Ja a legújabb 1.B Biost is felraktam már, de nem segített. Olvastam a problémáról a Maxtor és az Nforce4 és Nforce4 ultra alaplapok között, de az is furcsa hogy HDD nélkül fagy a BIOS nem? Mindenesetre írtam Maxtoréknak küldjenek már egy firmware-t, de nem hajlandók csak azt mondták állítsam a HDD-t 1.5GB/s-re és rendben lesz. Hát nem lett. Ugyan úgy viselkedik.

Na nem baj felraktam a Windows-t így bízván benne, hogy hamarosan csak kijön egy új BIOS vagy firmware. 1 óra használat után a monitor elsötétedett egy fél pillanatra, majd kis idő múlva ismét, majd egyre sűrűbben, míg be nem állt a kb 3-4 mp-es időközökre. A VGA passzív hűtésű, gondoltam túlmelegedett, de csak langyos volt. A proci is csak 35 fokos. Kikapcs, 1 óra pihi, bekapcs, nincs változás. :think:

SATA HDD-t levettem, ATA HDD-t beteszem (Samsung 120GB) Windows próbálom feltelepíteni, de telepítéskor lefagyott! Másodszorra felment, de vmi förtelem lassan és 16 szinű a kép és nem is hajlandó ezen változtatni. Nagy nehezen rápakolom az összes drivert meg miegymást (MSI, NVidia), újraindítom, a kép szép, de újra jött az elsötétedés. :confused:
A Maxtor-t visszaküldtem és kapok helyette WD-t
Az alaplapért és a VGA-ért hétfőn jönnek, kb 2 hét mire kaphatok másikat (IPON).
Ezek után kerülöm ezeket a márkákat.  :mad:

#1077 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:38

Szerintem kár ebből ilyen messzemenő következtetést levonni. Az alaplap és a winyó akármikor (mondjuk szállítás közben) megsérülhetett. S-ATA kábelt próbáltál cserélni egyébként?

#1078 Felhasználó inaktív   fido75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:49

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:38

Szerintem kár ebből ilyen messzemenő következtetést levonni. Az alaplap és a winyó akármikor (mondjuk szállítás közben) megsérülhetett. S-ATA kábelt próbáltál cserélni egyébként?

Igen, sőt a másik 3 SATA foglalatot is kipróbáltam.

#1079 Felhasználó inaktív   RaBandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 19:43

Szevasztok!

Köszi a segítséget brd , akaido :respect:

Érdekes a dolog nert most kivettem a keretemben lévő 40gigás vinyót és most nem csinálja a dolgot. És most a vinyó Ultra-DMA modban van ,de nem állítottam át (magátol mert át).  Valószinü a másik vinyóm zavart be a dologba.

béke

#1080 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:18

Hello!

Népek, nekem egy MSI 845E Max alaplap kellene villámgyorsan számálra
tud vki?
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »