HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:30

Egy jó tanács!
Véletlenül se kapcsoljátok ki az an7-et amikor léptek ki a biosból!
Havernak valamelyik ventije zúgni kezdett és ijedtében kikapcsolta a gépet, persze amikor mentette a bios az új változtatásokat (nem bios frissítésről, hanem sima bios állításról beszélek). Azóta nem bootol, clear cmos sem segített... 1 napos volt a cucc.
firefox+foobar+mplayerc

#222 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:45

idézet:
Ezt írta happy_harry:
Egy jó tanács!
Véletlenül se kapcsoljátok ki az an7-et amikor léptek ki a biosból!
Havernak valamelyik ventije zúgni kezdett és ijedtében kikapcsolta a gépet, persze amikor mentette a bios az új változtatásokat (nem bios frissítésről, hanem sima bios állításról beszélek). Azóta nem bootol, clear cmos sem segített... 1 napos volt a cucc.
[/quote]

Ismerősömnek egy 1 hetes NF7 ment tönkre, az általad leírt módszerrel, de panaszkodtak az Asus, sőt Epox lapokra is, így inkább szerintem magában az nForce2-ben van a hiba...

#223 Felhasználó inaktív   Yilane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:05

idézet:
Ezt írta Digitel_RSE:

Ismerősömnek egy 1 hetes NF7 ment tönkre, az általad leírt módszerrel, de panaszkodtak az Asus, sőt Epox lapokra is, így inkább szerintem magában az nForce2-ben van a hiba...
[/quote]

Megjegyzem sok esetben -- de nem mindig (valszeg csak a rendszert komolyabban érintő "nagyobb" átállításkor) -- ki is írja piros keretben, hogy MOST NE KAPCSOLD KI A GÉPET! Figyeljétek csak meg: BIOS SAVE AND EXIT - REBOOT - DO NOT POWER OFF... - REBOOT - Normális indulás. Érdekes, ilyen dupla reboot-ot a korábbi lapjaim nem csináltak. Persze lehet, hogy máshol ez szokásos...

#224 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:12

Tényleg kiírta, hogy ne kapcsold ki, dehát miafenéért? Nem a cmos-be ír vagy mi?
Durva. Ha biosból kilépsz és ment, jön egy áramszünet = vége?
Ez egy vicc!
firefox+foobar+mplayerc

#225 Felhasználó inaktív   Yilane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:18

idézet:
Ezt írta happy_harry:
Tényleg kiírta, hogy ne kapcsold ki, dehát miafenéért? Nem a cmos-be ír vagy mi?
Durva. Ha biosból kilépsz és ment, jön egy áramszünet = vége?
Ez egy vicc!
[/quote]

Az. Ráadásul elég szar vicc. De attól még szeressük a deszkát... X()

#226 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:20

Ez van, ezt kell szeretni... Sajnos.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#227 Felhasználó inaktív   Yilane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:23

idézet:
Ezt írta Vulpes:
Ez van, ezt kell szeretni... Sajnos.[/quote]

Azé' el ne sírjuk már magunkat! Nem olyan rossz ez a lap. Tökéletes meg úgysincs. Csak a BH6 volt az :D

#228 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:26

idézet:
Ezt írta Yilane:

Azé' el ne sírjuk már magunkat! Nem olyan rossz ez a lap. Tökéletes meg úgysincs. Csak a BH6 volt az :D
[/quote]

Nem sírok, sőt! NF7-S -em van, de mivel az áramszünet felénk is megesik, így ez a dupla boot rendszer nekem sem tetszik! Mindegy, userek 99% úgysem matat rendszeresen a BIOS-ban...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#229 Felhasználó inaktív   Yilane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:28

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Nem sírok, sőt! NF7-S -em van, de mivel az áramszünet felénk is megesik, így ez a dupla boot rendszer nekem sem tetszik! Mindegy, userek 99% úgysem matat rendszeresen a BIOS-ban...
[/quote]

Amúgy mielőtt félreértenél: a "sírjuk"-at nem csak rád, hanem magamra is értettem, OK?

#230 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:33

@Yilane:
A BH6 tényleg elég rula volt. :cool:
firefox+foobar+mplayerc

#231 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:34

idézet:
Ezt írta Yilane:

Amúgy mielőtt félreértenél: a "sírjuk"-at nem csak rád, hanem magamra is értettem, OK?
[/quote]

OK :D
2006. III. 4.

#232 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:35

[url="http://"http://www.anandtech.com/guides/showdoc.html?i=1979&p=4"]Link-jó kis lap[/url]

#233 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 00:24

idézet:

Próbáld meg az 1.18 Gurut (Az ABIT oldalán fenn van.) Ahogy úgy elnézem, ez már néhány embernél működik. SZVSZ az ABIT-nak még van mit javítania rajta. Hajrá ABIT![/QB][/quote]

Letöltöttem az 1.18-as gurut, de semmi változás nem történt... :-((
Nem értem, miért nem működik a progi... Gyakorlatilag SEMMIT nem tudok állítani, vagy változtatni!
Most fogok biost frissíteni, hátha majd az 1.4-es változtat valamit...
Valakinek van még esetleg 5lete?

#234 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:56

idézet:
Ezt írta general:

Letöltöttem az 1.18-as gurut, de semmi változás nem történt... :-((
Nem értem, miért nem működik a progi... Gyakorlatilag SEMMIT nem tudok állítani, vagy változtatni!
Most fogok biost frissíteni, hátha majd az 1.4-es változtat valamit...
Valakinek van még esetleg 5lete?
[/quote]

Egy screenshotot nem tudnál beszúrni, mert elég nehéz elképzelni, hogy mi a gond.....
:confused:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#235 Felhasználó inaktív   general 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:32

idézet:
Ezt írta Anonymus23:

Egy screenshotot nem tudnál beszúrni, mert elég nehéz elképzelni, hogy mi a gond.....
:confused:
[/quote]

Sajnos nem vagyok most pár napig otthon, nem tudok screenshotot (egyébként sem csináltam még olyat soha, hogyan, mivel lehet? mert kéne!)
De képzelj el egy festményt a keretben, ahogy van ált. Na, most képzeld el, hogy a vásznat a keret mögött elhúzzuk, kicsúsztatjuk és így a kép harmada nem látszik! ... kábé ilyesmi, és a kereten kívül kattintani sem tudok a képzeletbeli ikonra mondjuk, ami ugye kicsúszott! :-))
Winfos hiba? valami szoftver lehet a ludas, mert a hardverekkel minden oké.
24 órás Prime95-öt meg nem futtatok, mi a francnak, én használom dekódolásra, enkodolásra,dvd-írásra, meg mittoménmire.. :-) Játsszok, netezek, beírok, blabla, lájtos. és nem hatom tú azért, messze nem. Alapfrekin megy. (válasz a fentebbi megjegyzésre.) :-)
na hau!

#236 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 16:10

idézet:
Ezt írta general:

Sajnos nem vagyok most pár napig otthon, nem tudok screenshotot (egyébként sem csináltam még olyat soha, hogyan, mivel lehet? mert kéne!)
De képzelj el egy festményt a keretben, ahogy van ált. Na, most képzeld el, hogy a vásznat a keret mögött elhúzzuk, kicsúsztatjuk és így a kép harmada nem látszik! ... kábé ilyesmi, és a kereten kívül kattintani sem tudok a képzeletbeli ikonra mondjuk, ami ugye kicsúszott! :-))
Winfos hiba? valami szoftver lehet a ludas, mert a hardverekkel minden oké.
24 órás Prime95-öt meg nem futtatok, mi a francnak, én használom dekódolásra, enkodolásra,dvd-írásra, meg mittoménmire.. :-) Játsszok, netezek, beírok, blabla, lájtos. és nem hatom tú azért, messze nem. Alapfrekin megy. (válasz a fentebbi megjegyzésre.) :-)
na hau!
[/quote]

Ez inkább vidikártya hibára utal...
Képfrissítés?
Drivert újrarakni alaplapit is?

Screenshot:
Lenyomod a PrintScreen billentyűt, majd pl a Paintbrush progival csinálsz egy beillesztést, majd elmented, ahogyan és ahova akarod.
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#237 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:37

Én is váltottam AN7-re, Chaintech 7NJL1-ről.

Egy iszonyat idegesítő dolog van benne (még csak most raktam össze, ez az első bootom :) ): nem lehet kikapcsolni (vagy nem találtam...) hogy ha nincsen venti rádugva a CPUFan1 alaplapi csatira, ne sípoljon mint állat. Elindul meg minden (mivel azt kikapcsoltam, hogy lője le a gépet ha nem detektál CPUFan1-en fordulatszámot :) ) csak szirénázik.

Hogy lehet ezt kikapcsolni? Vagy nem lehet?
Mondjuk megoldottam (rákötöttem a tápventi fordulatszámkijelzőjét, velem nem csesznek ki felkiáltással :) ), de akkor is érdekel a dolog.

Még mielőtt v.ki fennakadna, hogy "miért, nincs egy ventid se?": vízhűtésem van, és ami venti van a házba, az egy Enermax front panelről kapja a fordulatszámszabályzást meg a naftát.

#238 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:09

idézet:
Ezt írta Etele:
Én is váltottam AN7-re, Chaintech 7NJL1-ről.

Egy iszonyat idegesítő dolog van benne (még csak most raktam össze, ez az első bootom :) ): nem lehet kikapcsolni (vagy nem találtam...) hogy ha nincsen venti rádugva a CPUFan1 alaplapi csatira, ne sípoljon mint állat. Elindul meg minden (mivel azt kikapcsoltam, hogy lője le a gépet ha nem detektál CPUFan1-en fordulatszámot :) ) csak szirénázik.

Hogy lehet ezt kikapcsolni? Vagy nem lehet?
Mondjuk megoldottam (rákötöttem a tápventi fordulatszámkijelzőjét, velem nem csesznek ki felkiáltással :) ), de akkor is érdekel a dolog.

Még mielőtt v.ki fennakadna, hogy "miért, nincs egy ventid se?": vízhűtésem van, és ami venti van a házba, az egy Enermax front panelről kapja a fordulatszámszabályzást meg a naftát.
[/quote]

Nah, én is így jártam valahogy, kellett dugni egy ventit a CPU venti csatira, mert egyébként pofázott. Ha nem a 18-as BIOS-t használod, akkor frissíts, azzal egy fokkal jobb a dolog. Más: egy régebbi témára visszatérve, a PWM hőfok mint nagy okosan megtudtam nem a SouthBridge hőfokát jelzi, hanem a képen a processzor foglalat fölött látható 6 db. "cikkcakk" formályú kis chip. Ezek, ha most nem mondok nagy hülyeséget valami feszültség stabilizátorok, amik alap helyzetben nem nagyon melegszenek, azonban ha az ember tolja neki a feszkót és még ráadásul vízhűtés miatt a CPU venti sem csinál légmozgást a térségben, akkor tudnak ezek pokolian melegedni, nekem is volt már simán 80-90 fok körül, aztán jó alaposan szereltem oda egy ventillátort, de még megtámogatom majd kis bordákkal is, ha éppen nem lesz jobb dolgom.

Kép

(amennyiben ez utóbbi dologgal kapcsolatban, már hogy pontosan mire is valóak azok a kis chipek helyreigazításra szolrulna a mondandóm, tegye meg valaki hozzáértőbb, hogy kiigazít)
mgf

#239 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:43

idézet:
Ezt írta mgf:

Nah, én is így jártam valahogy, kellett dugni egy ventit a CPU venti csatira, mert egyébként pofázott. Ha nem a 18-as BIOS-t használod, akkor frissíts...
[/quote]

1.4-es a legújabb, ami a fae.abit.com.tw site-on fent van. :confused:

RE: ja, most látom, hogy te az nGuru-ra gondolsz.

Azzal én nem tudok mit kezdeni, nem bohóckodok vele, biosból tuningolok. :)

[ 2004. március 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#240 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:52

idézet:
Ezt írta Etele:

1.4-es a legújabb, ami a fae.abit.com.tw site-on fent van. :confused:

RE: ja, most látom, hogy te az nGuru-ra gondolsz.

Azzal én nem tudok mit kezdeni, nem bohóckodok vele, biosból tuningolok. :)

[ 2004. március 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem, csak csúnyán meg vagyok szédülve már, természetesen, 1.4, egyre gondoltunk. Nekem ezzel a BIOS-szal csak annyit csinál, hogy a CPU Fan Detection (remélem jól írtam, messze a lap :)) Disabled-re állítása random módon visszavarázsolódik Enabled-re. te nem tapasztaltál ilyen parajelenséget?
mgf

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.