Abit AN7
Elküldve: 2004. 03. 01. 18:30
Véletlenül se kapcsoljátok ki az an7-et amikor léptek ki a biosból!
Havernak valamelyik ventije zúgni kezdett és ijedtében kikapcsolta a gépet, persze amikor mentette a bios az új változtatásokat (nem bios frissítésről, hanem sima bios állításról beszélek). Azóta nem bootol, clear cmos sem segített... 1 napos volt a cucc.
Elküldve: 2004. 03. 01. 18:45
idézet:
Ezt írta happy_harry:
Egy jó tanács!
Véletlenül se kapcsoljátok ki az an7-et amikor léptek ki a biosból!
Havernak valamelyik ventije zúgni kezdett és ijedtében kikapcsolta a gépet, persze amikor mentette a bios az új változtatásokat (nem bios frissítésről, hanem sima bios állításról beszélek). Azóta nem bootol, clear cmos sem segített... 1 napos volt a cucc.[/quote]
Ismerősömnek egy 1 hetes NF7 ment tönkre, az általad leírt módszerrel, de panaszkodtak az Asus, sőt Epox lapokra is, így inkább szerintem magában az nForce2-ben van a hiba...
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:05
idézet:
Ezt írta Digitel_RSE:
Ismerősömnek egy 1 hetes NF7 ment tönkre, az általad leírt módszerrel, de panaszkodtak az Asus, sőt Epox lapokra is, így inkább szerintem magában az nForce2-ben van a hiba...[/quote]
Megjegyzem sok esetben -- de nem mindig (valszeg csak a rendszert komolyabban érintő "nagyobb" átállításkor) -- ki is írja piros keretben, hogy MOST NE KAPCSOLD KI A GÉPET! Figyeljétek csak meg: BIOS SAVE AND EXIT - REBOOT - DO NOT POWER OFF... - REBOOT - Normális indulás. Érdekes, ilyen dupla reboot-ot a korábbi lapjaim nem csináltak. Persze lehet, hogy máshol ez szokásos...
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:12
Durva. Ha biosból kilépsz és ment, jön egy áramszünet = vége?
Ez egy vicc!
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:18
idézet:
Ezt írta happy_harry:
Tényleg kiírta, hogy ne kapcsold ki, dehát miafenéért? Nem a cmos-be ír vagy mi?
Durva. Ha biosból kilépsz és ment, jön egy áramszünet = vége?
Ez egy vicc![/quote]
Az. Ráadásul elég szar vicc. De attól még szeressük a deszkát... X()
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:20
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:23
idézet:
Ezt írta Vulpes:
Ez van, ezt kell szeretni... Sajnos.[/quote]
Azé' el ne sírjuk már magunkat! Nem olyan rossz ez a lap. Tökéletes meg úgysincs. Csak a BH6 volt az![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:26
idézet:
Ezt írta Yilane:
Azé' el ne sírjuk már magunkat! Nem olyan rossz ez a lap. Tökéletes meg úgysincs. Csak a BH6 volt az[/quote]
Nem sírok, sőt! NF7-S -em van, de mivel az áramszünet felénk is megesik, így ez a dupla boot rendszer nekem sem tetszik! Mindegy, userek 99% úgysem matat rendszeresen a BIOS-ban...
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:28
idézet:
Ezt írta Vulpes:
Nem sírok, sőt! NF7-S -em van, de mivel az áramszünet felénk is megesik, így ez a dupla boot rendszer nekem sem tetszik! Mindegy, userek 99% úgysem matat rendszeresen a BIOS-ban...[/quote]
Amúgy mielőtt félreértenél: a "sírjuk"-at nem csak rád, hanem magamra is értettem, OK?
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:34
idézet:
Ezt írta Yilane:
Amúgy mielőtt félreértenél: a "sírjuk"-at nem csak rád, hanem magamra is értettem, OK?[/quote]
OK![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 20:35
Elküldve: 2004. 03. 02. 00:24
idézet:
Próbáld meg az 1.18 Gurut (Az ABIT oldalán fenn van.) Ahogy úgy elnézem, ez már néhány embernél működik. SZVSZ az ABIT-nak még van mit javítania rajta. Hajrá ABIT![/QB][/quote]
Letöltöttem az 1.18-as gurut, de semmi változás nem történt...(
Nem értem, miért nem működik a progi... Gyakorlatilag SEMMIT nem tudok állítani, vagy változtatni!
Most fogok biost frissíteni, hátha majd az 1.4-es változtat valamit...
Valakinek van még esetleg 5lete?
Elküldve: 2004. 03. 02. 08:56
idézet:
Ezt írta general:
Letöltöttem az 1.18-as gurut, de semmi változás nem történt...(
Nem értem, miért nem működik a progi... Gyakorlatilag SEMMIT nem tudok állítani, vagy változtatni!
Most fogok biost frissíteni, hátha majd az 1.4-es változtat valamit...
Valakinek van még esetleg 5lete?[/quote]
Egy screenshotot nem tudnál beszúrni, mert elég nehéz elképzelni, hogy mi a gond.....
:confused:
Elküldve: 2004. 03. 04. 15:32
idézet:
Ezt írta Anonymus23:
Egy screenshotot nem tudnál beszúrni, mert elég nehéz elképzelni, hogy mi a gond.....
:confused:[/quote]
Sajnos nem vagyok most pár napig otthon, nem tudok screenshotot (egyébként sem csináltam még olyat soha, hogyan, mivel lehet? mert kéne!)
De képzelj el egy festményt a keretben, ahogy van ált. Na, most képzeld el, hogy a vásznat a keret mögött elhúzzuk, kicsúsztatjuk és így a kép harmada nem látszik! ... kábé ilyesmi, és a kereten kívül kattintani sem tudok a képzeletbeli ikonra mondjuk, ami ugye kicsúszott!)
Winfos hiba? valami szoftver lehet a ludas, mert a hardverekkel minden oké.
24 órás Prime95-öt meg nem futtatok, mi a francnak, én használom dekódolásra, enkodolásra,dvd-írásra, meg mittoménmire..Játsszok, netezek, beírok, blabla, lájtos. és nem hatom tú azért, messze nem. Alapfrekin megy. (válasz a fentebbi megjegyzésre.)
na hau!
Elküldve: 2004. 03. 04. 16:10
idézet:
Ezt írta general:
Sajnos nem vagyok most pár napig otthon, nem tudok screenshotot (egyébként sem csináltam még olyat soha, hogyan, mivel lehet? mert kéne!)
De képzelj el egy festményt a keretben, ahogy van ált. Na, most képzeld el, hogy a vásznat a keret mögött elhúzzuk, kicsúsztatjuk és így a kép harmada nem látszik! ... kábé ilyesmi, és a kereten kívül kattintani sem tudok a képzeletbeli ikonra mondjuk, ami ugye kicsúszott!)
Winfos hiba? valami szoftver lehet a ludas, mert a hardverekkel minden oké.
24 órás Prime95-öt meg nem futtatok, mi a francnak, én használom dekódolásra, enkodolásra,dvd-írásra, meg mittoménmire..Játsszok, netezek, beírok, blabla, lájtos. és nem hatom tú azért, messze nem. Alapfrekin megy. (válasz a fentebbi megjegyzésre.)
na hau![/quote]
Ez inkább vidikártya hibára utal...
Képfrissítés?
Drivert újrarakni alaplapit is?
Screenshot:
Lenyomod a PrintScreen billentyűt, majd pl a Paintbrush progival csinálsz egy beillesztést, majd elmented, ahogyan és ahova akarod.
Elküldve: 2004. 03. 08. 16:37
Egy iszonyat idegesítő dolog van benne (még csak most raktam össze, ez az első bootom

Hogy lehet ezt kikapcsolni? Vagy nem lehet?
Mondjuk megoldottam (rákötöttem a tápventi fordulatszámkijelzőjét, velem nem csesznek ki felkiáltással

Még mielőtt v.ki fennakadna, hogy "miért, nincs egy ventid se?": vízhűtésem van, és ami venti van a házba, az egy Enermax front panelről kapja a fordulatszámszabályzást meg a naftát.
Elküldve: 2004. 03. 08. 18:09
idézet:
Ezt írta Etele:
Én is váltottam AN7-re, Chaintech 7NJL1-ről.
Egy iszonyat idegesítő dolog van benne (még csak most raktam össze, ez az első bootom): nem lehet kikapcsolni (vagy nem találtam...) hogy ha nincsen venti rádugva a CPUFan1 alaplapi csatira, ne sípoljon mint állat. Elindul meg minden (mivel azt kikapcsoltam, hogy lője le a gépet ha nem detektál CPUFan1-en fordulatszámot
) csak szirénázik.
Hogy lehet ezt kikapcsolni? Vagy nem lehet?
Mondjuk megoldottam (rákötöttem a tápventi fordulatszámkijelzőjét, velem nem csesznek ki felkiáltással), de akkor is érdekel a dolog.
Még mielőtt v.ki fennakadna, hogy "miért, nincs egy ventid se?": vízhűtésem van, és ami venti van a házba, az egy Enermax front panelről kapja a fordulatszámszabályzást meg a naftát.[/quote]
Nah, én is így jártam valahogy, kellett dugni egy ventit a CPU venti csatira, mert egyébként pofázott. Ha nem a 18-as BIOS-t használod, akkor frissíts, azzal egy fokkal jobb a dolog. Más: egy régebbi témára visszatérve, a PWM hőfok mint nagy okosan megtudtam nem a SouthBridge hőfokát jelzi, hanem a képen a processzor foglalat fölött látható 6 db. "cikkcakk" formályú kis chip. Ezek, ha most nem mondok nagy hülyeséget valami feszültség stabilizátorok, amik alap helyzetben nem nagyon melegszenek, azonban ha az ember tolja neki a feszkót és még ráadásul vízhűtés miatt a CPU venti sem csinál légmozgást a térségben, akkor tudnak ezek pokolian melegedni, nekem is volt már simán 80-90 fok körül, aztán jó alaposan szereltem oda egy ventillátort, de még megtámogatom majd kis bordákkal is, ha éppen nem lesz jobb dolgom.
![]()
(amennyiben ez utóbbi dologgal kapcsolatban, már hogy pontosan mire is valóak azok a kis chipek helyreigazításra szolrulna a mondandóm, tegye meg valaki hozzáértőbb, hogy kiigazít)
Elküldve: 2004. 03. 08. 18:43
idézet:
Ezt írta mgf:
Nah, én is így jártam valahogy, kellett dugni egy ventit a CPU venti csatira, mert egyébként pofázott. Ha nem a 18-as BIOS-t használod, akkor frissíts...[/quote]
1.4-es a legújabb, ami a fae.abit.com.tw site-on fent van. :confused:
RE: ja, most látom, hogy te az nGuru-ra gondolsz.
Azzal én nem tudok mit kezdeni, nem bohóckodok vele, biosból tuningolok.
[ 2004. március 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 08. 18:52
idézet:
Ezt írta Etele:
1.4-es a legújabb, ami a fae.abit.com.tw site-on fent van. :confused:
RE: ja, most látom, hogy te az nGuru-ra gondolsz.
Azzal én nem tudok mit kezdeni, nem bohóckodok vele, biosból tuningolok.
[ 2004. március 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem, csak csúnyán meg vagyok szédülve már, természetesen, 1.4, egyre gondoltunk. Nekem ezzel a BIOS-szal csak annyit csinál, hogy a CPU Fan Detection (remélem jól írtam, messze a lap) Disabled-re állítása random módon visszavarázsolódik Enabled-re. te nem tapasztaltál ilyen parajelenséget?