HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2491 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:42

És hogy lehet ezt a gépre passzintani? valami szabványos méretű szűrőmeneten keresztül, vagy teljesen speckó a dolog?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2492 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:54

Idézet: szookeuser - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 16:49

A digilabor.net kütyüje tetszett még legjobban, de az ára!!!
http://www.digilabor.net/index.php?option=...id=12&Itemid=28
Visszanézésre még csak-csak, de szerkesztésre?

Az LCD miatt annyi (meg a minőség: amerikai cég, nem egy noname távol-keleti), ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)
Egyébként mp3, távirányító, TV-n lejátszás, video-lejátszás (csak spec. formátum) van még benne többek közt. És minden teszten csak dicsérték.

#2493 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:13

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:54

ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)

hmmm
vosonicról még nem nagyon hallottam ilyet, bár keveset olvastam.
hol hallottad? már kezdtek rábeszélni, hogy jó ez, de nagyon elriasztottál ezzel.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2494 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 19:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:13

hmmm
vosonicról még nem nagyon hallottam ilyet, bár keveset olvastam.
hol hallottad? már kezdtek rábeszélni, hogy jó ez, de nagyon elriasztottál ezzel.

egy vosonic-tulajtól, és még valakitől, de neki nem biztos, hogy vosonicja volt.
nem tudom mennyire gyakori ez, nézz körül fórumokban.

#2495 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 09:32

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:42

És hogy lehet ezt a gépre passzintani? valami szabványos méretű szűrőmeneten keresztül, vagy teljesen speckó a dolog?

Az Index bemutató cikke alapján közvetlenül tudja fogadni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2496 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 10:31

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:54

Az LCD miatt annyi (meg a minőség: amerikai cég, nem egy noname távol-keleti), ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)
Egyébként mp3, távirányító, TV-n lejátszás, video-lejátszás (csak spec. formátum) van még benne többek közt. És minden teszten csak dicsérték.

Néztem árakat, még a 20GB-s is nagyon drága. Nekem nem kell MP3, távirányító, TV-n lejátszás, video lejátszás. Csak tárolni szeretném a képeket, azután otthon áttölteni. Ennyi. Az amerikai cégről meg csak annyit, hogy a Klipsch is amerikai és mit látok a Promedia 4.1-en? Made in China.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2497 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 14:59

Került fel cikk a dpreview-ra az e-300-ról. elég korrekt, csak tesztképek nincsenek(a gyártó úgy járult volna hozzá a tesztképek közléséhez, hogy felére csökkentik a méretüket, az meg ugye irreális, és a dp-ék nem fogadták el), szal elég jó gép lehet belőle. viszont elég drágán, 999 E-ért fog debütálni, 14-45-ös zuikoval.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2498 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:05

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 14:59

Került fel cikk a dpreview-ra az e-300-ról. elég korrekt, csak tesztképek nincsenek(a gyártó úgy járult volna hozzá a tesztképek közléséhez, hogy felére csökkentik a méretüket, az meg ugye irreális, és a dp-ék nem fogadták el), szal elég jó gép lehet belőle. viszont elég drágán, 999 E-ért fog debütálni, 14-45-ös zuikoval.

Ez a képméret csökkentési szándék elég gyanús. Csak tán' nem zajosak a képeik? :think:

#2499 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:05

Ez a képméret csökkentési szándék elég gyanús. Csak tán' nem zajosak a képeik? :think:

Korai tesztpéldány volt a gép, sok más gyártó kerek perec megtagadja a tesztfotók közlési lehetőségét. de igazad van, azért gyanús. ;)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2500 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 17:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:32

Az Index bemutató cikke alapján közvetlenül tudja fogadni.

Nem, valamit elíthattak; kell hozzá egy 52mm-s adaptertubus (a kisebbik a tubus, a nagyobbik egy sima napellenző, ami a tubusra csavarható; a kettőt együtt árulják méregdrágán, hogy egye meg őket a fene):

Kép

#2501 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 17:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:31

Néztem árakat, még a 20GB-s is nagyon drága. Nekem nem kell MP3, távirányító, TV-n lejátszás, video lejátszás. Csak tárolni szeretném a képeket, azután otthon áttölteni. Ennyi. Az amerikai cégről meg csak annyit, hogy a Klipsch is amerikai és mit látok a Promedia 4.1-en? Made in China.

ha a gigabyte-os memóriakártyák áraival veted össze, nem olyan vészes, de tényleg nem olcsó. Az amerikainál meg szándékosan írtam, hogy cég, ez azért jelent valami még mindig (garancia, létező, nem eltűnő cég, support, stb), nem hiszem, hogy túl sok elektronikai eszköz készülne (gyártás) a távol-keleten kívül máshol.
A tárolásra írtam, hogy kijelző nélkül soha nem tudhatod, hogy sikerült-e a másolás.

#2502 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:40

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:52

A tárolásra írtam, hogy kijelző nélkül soha nem tudhatod, hogy sikerült-e a másolás.

1. Hogyha a vosonic vp2060 vmit nem tud másolni, akkor sipákol, h error, és azt látod.
2. Hogyha RAW-ba fotózol, azt is meg tudod jeleníteni a kijelzőn?

#2503 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:43

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:40

1. Hogyha a vosonic vp2060 vmit nem tud másolni, akkor sipákol, h error, és azt látod.

A RAW formátum tudtommal gépspecifikus, és a Photoshop is csak plug-inekkel tudja olvasni őket. Ennek alapján nem hiszem, hogy egy ilyen készülék meg tudná jeleníteni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2504 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:45

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:43

A RAW formátum tudtommal gépspecifikus, és a Photoshop is csak plug-inekkel tudja olvasni őket. Ennek alapján nem hiszem, hogy egy ilyen készülék meg tudná jeleníteni.

Költői volt a kérdés (;

#2505 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:22

a rawot nekem meg maga a gep se tudja megjeleniteni, igaz, hogy csak hackelt firmware-rel tudja, valszeg azert (minolta z2) :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2506 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:38

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:40

1. remélhetőleg
2. nem, illetve kicsit. a frissíthető firmware egyre több raw-formátumot ismer, persze csak a bennük rejlő jpg-et tudja megjeleníteni

#2507 Felhasználó inaktív   -ZR- 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 12. 15:46

Hi all!
A Fuji Finepix 2800-as gépem beadta a kulcsot, tudtok ajánlani Budapesti szervizt?

#2508 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 20:31

Idézet: -ZR- - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 16:46

Hi all!
A Fuji Finepix 2800-as gépem beadta a kulcsot, tudtok ajánlani Budapesti szervizt?

Szia!

1) Sajnállak, :( nekem is FP 2800 volt az első digitgépem, nagyon szerettem. :)
2) Szerencsére a szervizzel nincs tapasztalatom, de a hivatalos Fujifilm szervíz:

1144 Bp, Füredi út 9/d, az IKEA mellett.
Tel.: 06-1-363-3777

http://www.foto-paradicsom.hu/

Gondolom már nem garanciális. :(

Szerkesztette: eszpe 2004. 11. 12. 20:34 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2509 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:17

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 12:47

A75-öt, és nagyon meg van vele elégedve. Nemrég jött haza Sri Lankáról, hétvégén lesz kis időm, és bedobok pár képet, amit ott készített. Előrebocsátom, művészi kompozíciókra nem kell számítani, a képek viszont nagyrészt kiválóan sikerültek.

Hello!

Lesz valami azokból a képekből?  :D

#2510 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:49

Idézet: zolnagy - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 23:17

Hello!

Lesz valami azokból a képekből?  :D

Jogos, szólhattál volna hamarabb is :) Kiválasztottam az egyik napi galériából 3 képet. Ne a kompozíciót nézd, Édesapám hobbifotós, ráadásul a 3. kép elefánthátról készült :D Programautomatika mód, ISO50, minden más automatán...

Kép

Kép

Kép

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128