HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2481 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 17:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:36

én most tervezem, hogy vegyek

vosonic cuccokat néztem, 20-25ezer forintból megvan (+ winchester, 40 gigás noti vinyó 23ezer ft)

de valahogy nem feltétlen győzött meg a sebessége...

szóval még nemtom mit vegyek.

Én is ilyent néztem, az e-bolt 37000 Ft-ért adja vinyó nélkül, de abban MP3 lejátszó is van fülhallgatóstól, ami nekem nem kellene. Van ennek egyszerűbb változata is, azt meg a Kelly-tech forgalmazza, csak az ő árlistájukhoz regisztráció kell.

Kép

Ez lenne az, semmi csicsa, power gomb, copy gomb, a többi megy magától. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2482 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 17:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 17:11

Én is ilyent néztem, az e-bolt 37000 Ft-ért adja vinyó nélkül, de abban MP3 lejátszó is van fülhallgatóstól, ami nekem nem kellene. Van ennek egyszerűbb változata is, azt meg a Kelly-tech forgalmazza, csak az ő árlistájukhoz regisztráció kell.

[X-Drive II VP 2060]

Én egy ilyet használok, és meg vagyok vele elégedve.  40GB vinyóval volt 177EUR június végén.

Ezért az árért jobbat szvsz nem kapsz.  Igaz cserébe nincs színes LCD kijelző, h megnézhesd a képeket, nem játszik le MP3-at és TV kimenet sincs rajta...  De ha "csak" mobil háttértárat akarsz, akkor ezek nem is feltétlenül fontosak.

A sebessége lehetne gyorsabb, a 256MB-os 24x Lexar CF kártyámat kb 4 és fél perc alatt másolja le, úgyhogy minden bizonnyal nem a kártya a szűk keresztmetszet...  Még nem kerültem olyan helyzetbe, h emiatt a 4 és fél perc miatt lemaradtam volna valamiről.  Viszont ha csak egy mondjuk 1GB-s kártyád van, akkor annak lemásolása már több mint negyed óra.  Ez már esetleg számottevő idő lehet.

Szerkesztette: szeder 2004. 11. 05. 17:51 -kor

#2483 Felhasználó inaktív   szookeuser 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 17:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 12:34

<< Használtatok már valamilyen Image Tank kütyüt? .... Egy 20-30 GB-os Image Tank talán jobb és olcsóbb megoldás, mint több GB-nyi kártyát venni. >>

Több jelöltem is van, de az árak ...
Fontastic P353 5-in-1 Photo Bank JukeBox;
A PDAMánia Fórumon találtam véleményeket a Fontastic-ról.
Kissé összetettnek tűnik: diktafon, MP3 rádió, tv  űrhajó meg vasaló... Valószínűleg nem voltam túl figyelmes, de a képtárolási tulajdonságok taglalását nem igen vettem észre.

A digilabor.net kütyüje tetszett még legjobban, de az ára!!!
http://www.digilabor.net/index.php?option=...id=12&Itemid=28
Visszanézésre még csak-csak, de szerkesztésre?

Más, korábbi csak nem jutottam géphez, azután pedig birkóztam vele:
A távcső és fényképező násza....
Természetesen nekem is aggályaim vannak a minőséggel kepcsolatban, de az ötletet kiválónak tartom.
Próbáltam kamerával magasan köröző madarat befogni, hát nem egyszerű sem nézőkén, sem LCD-n.
Szerintem most folyik a vásárlók kóstolgatása. Gondolom kellő érdeklődés után beszáll pl. az Oly.
Kukkerjaik vannak (nem is rossz), úgyszintén kameráik. Alá egy stabilizátort és mehet.

Persze azért ezt a Trust dolgot is szívesen tesztelném ... asszonyom már egészen lelkes, de azt hiszem
inkább más kiegészítőre költök.
SzőkeJúzer

#2484 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 21:03

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 15:13

Külföldi rendelésről tud mondani vki vmit? Mert ahogy láttam kint sokkal olcsóbbak a gépek.. járulékos költségek? szállítási idő? stb?

Itt nézz körül, ebben semmi kockázat és megmondja mennyi lesz a vége + utána rászámolod az áfát és a vámot. Kockázat azért nincs, mert a boltnak iszonyat jó hírneve van.

#2485 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 21:20

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 18:11

[IMG][/IMG]

pass: kati

----atyuska----

#2486 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 00:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:49

Hol ennyi?

nem itt a balkánon...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2487 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 18:10

Idézet: saen - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 22:03

Itt nézz körül, ebben semmi kockázat és megmondja mennyi lesz a vége + utána rászámolod az áfát és a vámot. Kockázat azért nincs, mert a boltnak iszonyat jó hírneve van.

És mennyire lehet élni a garanciális lehetőségekkel ? Amúgy áfával, meg vámmal  már ugyanott vagyunk mintha itthon venném.

#2488 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 18:37

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 19:10

És mennyire lehet élni a garanciális lehetőségekkel ? Amúgy áfával, meg vámmal  már ugyanott vagyunk mintha itthon venném.

Visszaküldöd és simán megy a garancia, "csak" postaköltség.

Elsősorban drágább objektívek és kiegészítőknél éri meg a dolog, de ott nagyon.

#2489 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 08. 14:18

Satriani! Te milyen tele 2x-ezőt használsz? Eredeti Canont, vagy valami 3rd party gyártó darabját. Ha ilyen, akkor pontosan mi a típus, és mi a véleményed róla? Ígértél képeket is. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2490 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:14

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 14:18

Satriani! Te milyen tele 2x-ezőt használsz? Eredeti Canont, vagy valami 3rd party gyártó darabját. Ha ilyen, akkor pontosan mi a típus, és mi a véleményed róla? Ígértél képeket is. :)

Eredeti Canon előtétet használok, sikerült használtam, de karcmentesen venni egyet emberi áron. Nem kétszerez, csak "egyhatszoroz". Ő az ni:

Kép

Képeket valóban ígértem, majd jönnek :) Vélemény: korlátozottan használható, de arra a kevésre nagyon jól. Ki kell tapasztalni. Az S1 tele állásban enyhén amúgy is képes aberrálni, ezzel erősen is tud, úgyhogy célszerű rekesz előválasztással, szűk rekesszel fotózni.

#2491 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:42

És hogy lehet ezt a gépre passzintani? valami szabványos méretű szűrőmeneten keresztül, vagy teljesen speckó a dolog?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2492 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:54

Idézet: szookeuser - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 16:49

A digilabor.net kütyüje tetszett még legjobban, de az ára!!!
http://www.digilabor.net/index.php?option=...id=12&Itemid=28
Visszanézésre még csak-csak, de szerkesztésre?

Az LCD miatt annyi (meg a minőség: amerikai cég, nem egy noname távol-keleti), ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)
Egyébként mp3, távirányító, TV-n lejátszás, video-lejátszás (csak spec. formátum) van még benne többek közt. És minden teszten csak dicsérték.

#2493 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:13

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:54

ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)

hmmm
vosonicról még nem nagyon hallottam ilyet, bár keveset olvastam.
hol hallottad? már kezdtek rábeszélni, hogy jó ez, de nagyon elriasztottál ezzel.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2494 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 19:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:13

hmmm
vosonicról még nem nagyon hallottam ilyet, bár keveset olvastam.
hol hallottad? már kezdtek rábeszélni, hogy jó ez, de nagyon elriasztottál ezzel.

egy vosonic-tulajtól, és még valakitől, de neki nem biztos, hogy vosonicja volt.
nem tudom mennyire gyakori ez, nézz körül fórumokban.

#2495 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 09:32

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:42

És hogy lehet ezt a gépre passzintani? valami szabványos méretű szűrőmeneten keresztül, vagy teljesen speckó a dolog?

Az Index bemutató cikke alapján közvetlenül tudja fogadni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2496 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 10:31

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:54

Az LCD miatt annyi (meg a minőség: amerikai cég, nem egy noname távol-keleti), ami egyébként nagyon nem mindegy: elég sok embert hallottam már sírni, hogy otthon derült ki Vosonic-kal, hogy az egzotikus nyaralás képeinek fele nem volt meg... Visszamenni drágább :)
Egyébként mp3, távirányító, TV-n lejátszás, video-lejátszás (csak spec. formátum) van még benne többek közt. És minden teszten csak dicsérték.

Néztem árakat, még a 20GB-s is nagyon drága. Nekem nem kell MP3, távirányító, TV-n lejátszás, video lejátszás. Csak tárolni szeretném a képeket, azután otthon áttölteni. Ennyi. Az amerikai cégről meg csak annyit, hogy a Klipsch is amerikai és mit látok a Promedia 4.1-en? Made in China.

#2497 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 14:59

Került fel cikk a dpreview-ra az e-300-ról. elég korrekt, csak tesztképek nincsenek(a gyártó úgy járult volna hozzá a tesztképek közléséhez, hogy felére csökkentik a méretüket, az meg ugye irreális, és a dp-ék nem fogadták el), szal elég jó gép lehet belőle. viszont elég drágán, 999 E-ért fog debütálni, 14-45-ös zuikoval.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2498 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:05

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 14:59

Került fel cikk a dpreview-ra az e-300-ról. elég korrekt, csak tesztképek nincsenek(a gyártó úgy járult volna hozzá a tesztképek közléséhez, hogy felére csökkentik a méretüket, az meg ugye irreális, és a dp-ék nem fogadták el), szal elég jó gép lehet belőle. viszont elég drágán, 999 E-ért fog debütálni, 14-45-ös zuikoval.

Ez a képméret csökkentési szándék elég gyanús. Csak tán' nem zajosak a képeik? :think:

#2499 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:05

Ez a képméret csökkentési szándék elég gyanús. Csak tán' nem zajosak a képeik? :think:

Korai tesztpéldány volt a gép, sok más gyártó kerek perec megtagadja a tesztfotók közlési lehetőségét. de igazad van, azért gyanús. ;)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2500 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 17:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:32

Az Index bemutató cikke alapján közvetlenül tudja fogadni.

Nem, valamit elíthattak; kell hozzá egy 52mm-s adaptertubus (a kisebbik a tubus, a nagyobbik egy sima napellenző, ami a tubusra csavarható; a kettőt együtt árulják méregdrágán, hogy egye meg őket a fene):

Kép

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.