Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 22:09
de "nagy" gépet akar, mer kicsit úgyse teszi zsebre, de kisgép hülyén néz ki nyakbaakasztva szerinte...
canon nekem se tetszik igazán, nem is ajánlottam neki.
kezdek rájönni, hogy felesleges volt megkérdeznem is, hisz szinte pont neki találták ki az fz20at, illetve nincs más, hasonló gép, ami nehezítené a döntést...
Egyik kollégám szintén az OLY 765 UZ és a PANA FZ10 és20 között vacillál. Nekem OLY 750-van, de megpróbáltam rávenni, hogy próbálja ki a Panasonicot. Marha kíváncsi lennék, hogy mit tud a képstabilizátora. Szintén érdekelne a Leica objektív tudása is. De nem sikerült meggyőznöm.
1. Az Olympus most csak 83000 Ft míg a Pana cca. 150E Ft.
2. Látta a nyári fotóimat és azt mondta, hogy fantasztikusak a színek. Ezt egyébként máshol is hallottam-olvastam, hogy az Olympus nagyon szép színeket produkál,
3. Az Olympusnál igen jól megoldották a kromatikus aberráció problémáját, alig jelentkezik.
Ami a Panasonic mellett szól:
1. A 12* zoom (36-432) ellentétben az Olympussal [10*-es, (38-380)]
2. Amit nem nagyon reklámoznak a leírásokban, hogy az expozició sebességét növelték, tehát nem jársz úgy, hogy nyomod a gombot, de mire exponál a gép, addigra a téma már sehol.
3. Az 5 megapixel, bár ez szerintem nem igazán szempont
4. A képstabilizátor.
Talán érdemes a dpreview értékelését is megnézni:
Panasonic FZ20
Egyszóval én elfogult vagyok az Olympussal, de a következő, helyen a Panasonic áll. Ha annak idején a sulinetben nem az egyetlen alternatíva lett volna az Oly 750 és a Panának nem csak a 2 Mpixel FZ2 lett volna akkor nagyon nehezen tudtam volna választani.
Szerintem bármelyiket veszitek, nem fogtok csalódni!
Üdv: LJ
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.